Julmarknad i Hamburg 3 dagar

I juletid förvandlas Hamburg till en småstadsidyll från förr. Stadens julmarknad söker sig tillbaka till en svunnen tid och kallas ”den historiska julmarknaden”. Men fortfarande är Hamburg en livfull stad där det kulturella utbudet av museer och teatrar är mycket stort och shoppingutbudet svårslaget! I Hamburg finns aktiviteter som passar alla.
.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
2 995:-
Dagar:3
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG/SÖNDAG: MALMÖ – HAMBURG

Vi inleder veckoslutet med att stiga ombord på bussen och via färjelinjen Rödby-Puttgarden tar vi oss raskt över till kontinenten. Redan tidigt på eftermiddagen checkar vi in på bekväma Commodore Hotel (avresa fredagar) eller utmärkta Bo Hotel (avresa söndagar), för att sedan rikta uppmärksamheten mot den sjudande nöjesstaden! Ca 35 mil

DAG 2, LÖRDAG/MÅNDAG: HAMBURG

Hamburgs största julmarknad breder ut sig framför rådhuset. Här bildar marknadsbodarna en egen liten stad och här kan man strosa längs ”Leksaksgränd” eller ”Specialitetsgränd.” De vackert bemålade prydnadssakerna i trä från Erzgebirge i sydöstra Tyskland drar blickarna till sig och är ett exempel på hantverk med tradition. En höjdpunkt varje kväll är när tomten färdas i sin släde på himlen högt över julmarknaden.

DAG 3, SÖNDAG/TISDAG: HAMBURG – MALMÖ

Efter den goda hotellfrukosten bär det av hemåt. Vi gör stopp för shopping innan vi under eftermiddagen sedan seglar över Fehmarn Bält till danska Rödby och vid halvåttasnåret är vi åter i Malmö. Tack och hej för den här gången! Ca 35 mil

Utflykter

     
  Utflykten som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare.  
     

JULMARKNAD I HAMBURG

På otaliga platser över hela innerstaden bjuder Hamburg på händelserika marknader, fyllda av traditionella hantverkare, spektakulära karuseller och diverse andra upptåg. Marknaden vid Jungfernstieg och den hanseatiska marknaden vid Gänsemarkt brukar tillhöra de populäraste. 

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I HAMBURG, HALVDAG

Under stadsrundturen bekantar vi oss med både gammalt och nytt i denna livliga och vänliga världsstad. Det majestätiska rådhuset, eleganta boulevarden Jungfernstieg längs Alsters vatten, stadens protestantiska huvudkyrka St Michaelis och nöjeskvarteren Reeperbahn är några av sevärdheterna som väntar oss. Flera av stadens museer har särskilda julutställningar som är väl värda att besöka och vår reseledare ger oss många bra tips. 

Pris ca 120:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
1 / 12 Hotel Commodore, Hamburg
2 995:- Inga tillgängliga platser
3 / 12 Bo Hotel, Hamburg
2 595:- Inga tillgängliga platser
8 / 12 Hotel Commodore, Hamburg
2 995:- Boka
10 / 12 Bo Hotel, Hamburg
2 695:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (2 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö fredagar och söndagar kl 08.10. Vid utresa fredagar erbjuder vi anslutningsresa till Malmö samma morgon som resan avgår. Vid hemkomst söndagar erbjuder vi anslutningsresa från Malmö samma kväll. Vid samtliga avgångar kan du köpa till övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

     
     
     

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Bo Hotel, Hamburg
Ett välskött hotell med rymliga och modernt inredda rum. Beläget i stadsdelen Hammerbrook med bra lokalförbindelser till centrum. Läge: Beläget i stadsdelen Hammerbrook m...

Destinationshotell

Hotel Commodore, Hamburg
Stadshotell med en vacker och inbjudande fasad, bekväma rum och en tillmötesgående personal Läge: Centralt beläget i stadsdelen St Pauli nära det kända nöjesdi...