Julmarknad i Celle 4 dagar

I den gamla korsvirkesstaden Celle flanerar vi genom festligt dekorerade gator och beundrar marknadens stora utbud. Stadens gamla torg kantas av bedårande korsvirkeshus som skapar en värdig kuliss till den livliga julmarknaden!

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadspromenad i Celle
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Pris från:
3 295:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – CELLE

Med ett leende på läpparna sätter vi kurs över sundet. Tysklandsfärjan ankrar upp vid Puttgarden och bussen rullar vidare mot Celle. Under sen eftermiddag tas vi emot på bekväma och välkända InterCity Hotel i Celle och det har blivit dags att stifta bekantskap med en av Tysklands trevligaste korsvirkesidyller! Ca 46 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: CELLE

I Celle jagas vintermörkret på flykten av ljusgirlanger och adventsstjärnor. I skenet av julens ljus strålar denna 700 år gamla korsvirkesstad i all sin prakt. Vi njuter av den varma stämningen och unnar oss kanske ett avbrott för ett glas weihnachtspunsch, en värmande dryck tillverkad av te, frukt och kryddor. Tillsammans med vår reseledare bekantar vi oss med Celles ålderstigna korsvirkeshus och stadens händelserika förflutna. Vi som vill uppleva ännu mer beger oss till Braunschweig för att undersöka julmarknaden här. Nu känns julen riktigt nära!

DAG 4, SÖNDAG: CELLE – MALMÖ

Stärkta av en god frukost sätter vi kurs norrut. Under eftermiddagen lägger färjan ut från Puttgarden och via Rödby fortsätter vi färden hemåt. Lagom till kvällen har det blivit dags att stiga av och tacka för den här gången! Ca 46 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 420:- Ordinarie pris: 470:- Du sparar 50:-
 
     

JULMARKNAD I CELLE

Celles gamla torg kantas av bedårande korsvirkeshus som skapar en värdig kuliss till den livliga julmarknaden. Runt den över 14 meter höga julpyramiden mitt på torget sprider köpmännens bodar ut sig in i de vindlande gränderna. Bodarnas innehåll lockar till inköp och om kylan sätter in kan vi alltid värma oss med en bägare julpunsch. Det går i och för sig utmärkt även om det inte skulle vara kallt. 

Ingår i resans pris!

STADSPROMENAD I CELLE

Tillsammans med vår kunniga reseledare promenerar vi genom Celles stadskärna och får veta mer om hertigslottet, korsvirkeshusen och stadens historia. Det är som att stiga in i en sagostad och flyttas tillbaka till Celles förflutna!

Ingår i resans pris!

JULMARKNAD I BRAUNSCHWEIG, LÅNG HALVDAG

Henrik Lejonets residensstad tar emot oss, vackert skrudad inför stundande julfirande. Utanför den mäktiga domkyrkan finner vi stadens symbol, statyn över det omtalade lejonet. Vår reseledare tar oss med på en kortare rundtur innan vi får möjlighet att i egen regi botanisera bland marknadsståndens utbud. Här finner vi keramik, glas och träfigurer från trakten och har vi tur kanske vi får lyssna till några smäktande toner från Braunschweigs Domsingschule! 

Pris ca 120:-

TYSKT GEMYT, KVÄLLSTUR

I kväll står det tyska gemytet och traditionen i centrum. På ett hemtrevligt värdshus stiftar vi bekantskap med det lokala köket och öl från trakten. 

Pris inkl. middag ca 350:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 11 InterCity Hotel, Celle
3 295:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 InterCity Hotel, Celle
3 295:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar), stadspromenad i Celle samt fria resor med lokaltrafik. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter:  30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Celle
Ett trevligt och välskött hotell med bra service och ett mycket centralt läge nära alla sevärdheter i det historiska Celle. Läge: Mycket centralt beläget med endast ...