Julmarknad i Bremen 4 dagar

Under adventstid präglas Bremen av julens klanger och dofter. I takt med mörkrets intåg tänds de tindrande ljusen och en oförglömlig upplevelse i julens tecken skapas!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadspromenad i Bremen
  • Julmarknadsbesök
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Pris från:
3 295:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG1, TORSDAG: MALMÖ – BREMEN

Vid åttatiden på morgonen lämnar vi Malmö. Färjan tar oss från danska Rödby över till Puttgarden och redan under eftermiddagen, efter att vi har checkat in på fyrstjärniga och mycket bekväma InterCity Hotel, kan vi börja bekanta oss med hansestaden Bremen. Ca 46 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: BREMEN

Muntra skratt, sockervadd och brända mandlar sätter sin prägel på julmarknaden i Bremen. Kommersen äger rum på Marktplatz, vackert inramad av rådhusets senrenässansfasad och domkyrkan. Här finner vi även Rolandsstatyn, stadens träffpunkt, och de omtalade stadsmusikanterna. Den gamla marknadsplatsen fylls av omkring 200 försäljare som erbjuder sina alster, där även mat och dryck har en framträdande plats. Utmed floden Weser lyses promenadstråken upp i vackert vinterljus och alla kan vi känna att julen är på väg att närma sig! Vi får också möjlighet att bevista den välbesökta Lambertimarknaden i Oldenburg.

DAG 4, SÖNDAG: BREMEN – MALMÖ

Mätta och belåtna efter en god frukost tar vi farväl av Bremen under förmiddagen. Från Puttgarden avgår färjan till Danmark och framåt halvåttatiden når vi åter Malmö. Ca 46 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 495:- Ordinarie pris: 550:- Du sparar 55:-
 
     

JULMARKNAD I BREMEN

Bremens julmarknad tillhör de mest klassiska i hela Tyskland. Tillsammans promenerar vi ner till den gamla marknadsplatsen. Färgglada karuseller och pyntade marknadsbodar fångar våra blickar medan köpmännen bjuder ut sina varor. Kanske skulle det smaka bra med en välgrillad bratwurst eller varmt, kryddigt vin som håller kylan borta?

Ingår i resans pris!

STADSPROMENAD I BREMEN, FÖRMIDDAGSTUR

Bremens gamla stadskärna är som gjord för att utforska till fots. Det vackra renässanstorget i Bremen är som taget ur en saga och ramas in av rådhuset och de vackra borgarhusen. Här finner vi även Rolandsstatyn, stadens träffpunkt, samt de omtalade stadsmusikanterna. Historiska Böttcherstrasse leder ner mot promenaden utmed floden Weser och en bit härifrån vindlar gränderna genom Schnoorkvarteret, där konstnärernas och guldsmedernas verk finns att beskåda i skyltfönstren. Inte undra på att Bremen har rykte om sig att vara en av Tysklands trevligaste städer under adventstid!

Ingår i resans pris!

BREMER RATSKELLER, KVÄLLSTUR

Alla tyska städer med någorlunda självaktning kan ståta med ett rådhus och en tillhörande rådhuskällare. Få städer, om ens någon, kan dock mäta sig med vad Bremen har att erbjuda. Under de vackra och ålderstigna källarvalven samlas vi för en välsmakande middag. Vi låter oss förundras över de små kamrarna där stadens köpmän ostört kunde föra affärssamtal och de stora vinfaten som påstås innehålla Tysklands äldsta vin. 

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

JULMARKNAD I OLDENBURG, LÅNG HALVDAG

I decembermörkret lyses de gamla kvarteren i Oldenburg vackert upp och Lambertimarknaden lockar till sig besökare, långväga såväl som från trakterna. Köpmännens marknadsbodar smyckas av granris medan julsånger ackompanjeras av förföriska dofter från rostade kastanjer och kanderade äpplen. Följ med och upplev en gammal äkta julmarknad! 

Pris ca 160:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 11 InterCity Hotel, Bremen
3 495:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 InterCity Hotel, Bremen
3 295:- Boka
13 / 12 InterCity Hotel, Bremen
3 595:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar), stadspromenad i Bremen och julmarknadsbesök samt fria resor med lokaltrafik. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Bremen
Centralt fyrstjärnigt hotell beläget precis vid järnvägsstationen. Nära till alla Bremens sevärdheter. Läge: Hotellet som har ljudisolerade fönster är cent...