Julmarknad i Braunschweig 4 dagar

Braunschweig bjuder på julmarknad i traditionell stil. Njut av folklivet, dofterna, det stora utbudet och den gemytliga julstämningen!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadsrundtur i Braunschweig
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – BRAUNSCHWEIG

På morgonen inleder vi färden med att stiga ombord på bussen i Malmö. Under förmiddagen lämnar vi Danmark och via Rödby fortsätter vi söderut. Lagom till kvällen välkomnas vi till Braunschweig och centralt belägna InterCity Hotel. Nu ligger den forna hansestaden Braunschweig för våra fötter! Ca 55 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: BRAUNSCHWEIG

Braunschweig är en över tusen år gammal stad med drygt 240 000 invånare. Staden förknippas ofta den medeltida makthavaren Henrik Lejonet som är begravd i domkyrkan och vars symbol, lejonet, även är kännetecken för Braunschweig. Under adventstid gästas hela innerstaden av handelmän och på flera platser möts vi av utsmyckade träbodar. Populärast brukar marknaden vid Burgplatz vara, ståndsmässigt inramad av domkyrkan och den gamla borgen. Ljuvliga dofter av brända mandlar, kanderade äpplen och värmande glühwein fyller kvällsluften ackompanjerat av julens sköna toner. Utbudet av mat och dryck lockar till en paus innan vi letar vidare efter den perfekta julklappen – om vi inte redan har hittat den! Vi som vill uppleva ännu mera får möjlighet att besöka julmarknaderna i både Goslar och Wolfenbüttel.

DAG 4, SÖNDAG: BRAUNSCHWEIG – MALMÖ

Hotellfrukosten blir en utmärkt start på dagen. I Puttgarden tar vi farväl av kontinenten för den här gången och så småningom korsar vi Öresund på vår väg mot Malmö. Vid halvåttatiden på kvällen är det dags att stiga av bussen och ta adjö av reskamraterna. Vi ses igen! Ca 55 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 315:- Ordinarie pris: 350:- Du sparar 35:-
 
     

STADSRUNDTUR I BRAUNSCHWEIG MED JULMARKNAD

Den kanske för många okända, med ack så innehållsrika, staden Braunschweig, kommer att sälla sig till våra bekantskaper inom kort. I stadens domkyrka ligger den legendsomsusade Henrik Lejonet begravd och utanför finner vi statyn Braunschweiger Löwe. Runt omkring Braunschweigs äldsta delar ringlar sig det som en gång var den medeltida vallgraven. Numera finns här bland annat luftiga grönområden, konstmuseer och evenemangsarenan Volkswagen Halle. Vi rundar av turen vid Burgplatz, hälsar på Lejonet och kan börja undersöka utbudet i marknadsbodarna!

Ingår i resans pris!

GOSLAR MED JULMARKNAD, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Strax söder om Braunschweig möter vi den forna kejsarstaden Goslar. Den arkitektoniskt intressanta stadssilhuetten med alla korsvirkeshusen och kyrkorna har starkt bidragit till att Goslar har tagits upp på Unescos världsarvslista. Bland de slingrande gränderna imponerar det gotiska rådhuset och Pfarrkyrkan särskilt. Julmarknaden ramas in av de ståtliga husen kring Marktplatz med medeltida anor. Kanske passar vi på att njuta av en glühwein, med eller utan "schuss", vid granskogen på Schuhhof, eller att beundra de vackert målade julgranskulorna och de fint snidade julkrubborna i myllret på rådhusplatsen.

Pris ca 190:-

WOLFENBÜTTEL MED JULMARKNAD, HALVDAG

Även Wolfenbüttel ståtar med en spännande och händelserik historia. Dessutom stoltserar staden med en julmarknadstradition som letar sig tillbaka till slutet av 1500-talet. Vi börjar med bekanta oss med stadsbilden och hertigarna som har styrt över staden innan vi undersöker utbudet i marknadsbodarna. Stadens egna alver, Wölfchen och Büttelchen, brukar stå för lucköppningen i adventskalendern.

Pris ca 160:-

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 11 InterCity Hotel, Braunschweig
3 195:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 InterCity Hotel, Braunschweig
2 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar), stadsrundtur i Braunschweig samt fria resor med lokaltrafik. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på förfrågan.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Braunschweig
Mycket modernt hotell med specialdesignad fräsch och luftig inredning, centralt beläget ett stenkast från sevärdheter, restauranger och shopping. Läge: Väl beläget ...