Julmarknad i Berlin 4 dagar

I den tyska huvudstaden skapas äkta julstämning och stadens alla julmarknader inbjuder till spännande upplevelser och prisvärda inköp. Shopping, konst, kultur och historia. Allt finns runt hörnet i Tysklands allra mest spännande stad. Här finns gott om kaféer och restauranger och vart du än beger dig i staden finns något nytt att upptäcka, för sån är Berlin, levande, pulserande och sprudlande av liv!

Möjlighet till gränshandel under resan.

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
2 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – BERLIN

På morgonen korsar vi Öresundsbron på väg mot danska Gedser. Härifrån avgår färjan mot Rostock och väl iland har vi inte långt kvar till Berlin. Under eftermiddagen inkvarterar vi oss på förträffliga och mycket centralt belägna Hotel Berlin! Ca 43 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: BERLIN

När vintermörkret lägger sig lyses Berlin upp av julens alla ljus. I juletid är staden vackrare än någonsin med alla smyckade byggnader och pyntade granar. Stämningen är gemytlig på de många julmarknaderna, var och en med sin speciella prägel. Julens dofter är inbjudande och behagliga. Spunnet socker, brända mandlar, fyllda crêpes, söta Lebkuchen och kryddigt glühwein tävlar om vår uppmärksamhet. Marknadsstånden finns i både gamla Östberlin, vid Alexanderplatz, längs med Unter den Linden och i stadens västra delar, bland annat kring slottet Charlottenburg. Kanske är det julmarknaden på Gendarmenmarkt som är den allra trevligaste. Eller är det den ute i Spandau…?

DAG 4, SÖNDAG: BERLIN – MALMÖ

Efter frukost är det dags för oss att påbörja hemresan. Framåt eftermiddagen närmar vi oss Östersjökusten och färjan till Rödby. Tillbaka på Öresundsterminalen blir det till att ta farväl av nyvunna reskamrater och önska fortsatt trevlig advent! Ca 60 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 500:- Ordinarie pris: 560:- Du sparar: 60:-
 
     

BERLIN BEI NACHT MED GENDARMENMARKT, KVÄLLSTUR

När mörkret lagt sig över Berlin beger vi oss ut i det pulserande nattlivet. Vi låter oss bedåras av Brandenburger Tor, TV-tornet och Berliner Dom. Upplysta i ett flödande kvällsljus får byggnaderna en magisk skepnad! Kvällen rundas av med ett besök på julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Följ med och upptäck Berlin bakom fasaderna! 

Pris ca 90:-

STADSRUNDTUR I BERLIN, HALVDAG

Vi gör en omfattande stadsrundtur i Berlin som mer än någon annan världsstad är en stad i förvandling. Drygt 25 år efter murens fall är Berlin en fördubblad stad och mer aktuell än någonsin. Vår reseledare visar oss de nyuppförda byggnaderna vid Potsdamer Platz och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader såsom Staatsoper, Siegessäule och Riksdagshuset.

Pris ca 200:-

JULMARKNAD I CHARLOTTENBURG OCH SPANDAU, KVÄLLSTUR

Framför Charlottenburgs slott finns en trevlig julmarknad med stort utbud av hantverk och juldekorationer. Vi botaniserar bland de uppvärmda tälten innan färden går vidare mot gemytliga Spandau, som ända fram till 1920-talet var en egen stad. Invid det välbevarade citadellet äger en imponerande köpenskap rum varje år under adventstid. Upp emot 400 marknadsstånd tar emot hugade besökare medan olika typer av underhållning ser till att stämningen är på topp! Vi låter oss förföras av de goda dofterna från korvgrillningen och de varma dryckerna!

Pris ca 150:-

PRENZLAUER BERG OCH HACKESCHE HÖFE, EFTERMIDDAGSTUR

Vid Kulturbryggeriet i den trendiga stadsdelen Prenzlauer Berg anordnas en julmarknad tillägnad ljusdrottningen Lucia. Här har man inriktat sig på mat och lokala hantverk. Efter vårt besök här tar vår reseledare oss med till ännu ett spännande kvarter i Berlin. Runt Hackescher Markt i den centrala stadsdelen Mitte finns en mängd sammanhängande innergårdar som utgör ett kvarter som brukar kallas Hackesche Höfe. Här finns små undangömda gränder med överraskande konstprojekt, rikt dekorerade fasader, udda butiker, små restauranger och ett myller av människor. Följ med på en promenad och förälska dig i det oförutsägbara och fantasifulla Berlin.

 Pris ca 120:-

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 11 Hotel Berlin, Berlin
3 495:- Inga tillgängliga platser
6 / 12 Hotel Berlin, Berlin
Obs 3 platser kvar!
3 295:- Boka
13 / 12 Hotel Berlin, Berlin
2 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1 295:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Berlin, Berlin
Förstklassigt och välkänt hotel med fantastiskt läge cirka 10 minuters promenad från det välkända varuhuset KaDeWe och Kurfürstendamm. Läge: Centralt bel...