Julhelg i Wien 4 dagar ✈

Kejserliga Wien har allt du kan önska! Traditionella julmarknader smyckar staden dagarna före högtiden och julshoppingen visar upp allt från eleganta butiker till lockande erbjudanden i stadens varuhus. Kulturlivet matchas knappast av någon annan huvudstad och Wiens arkitektur väcker allas beundran. Att njuta av julhelgen i Wien är ett osedvanligt bra sätt att skämma bort sig på. Prova själv, du blir inte besviken!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Wien t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Stadsrundtur i Wien
  • Julfirande inkl. middag
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – WIEN

Efter ett par timmars flygresa landar vi i Wien och möts av vår reseledare. Vi inleder med en innehållsrik stadsrundtur och börjar så smått känna oss hemma i den forna kejsarstaden. Efter lunch checkar vi in på utmärkta och inbjudande Hotel Ananas och sedan kan vi fortsätta med att bekanta oss med Wiens rika kultur- och nöjesutbud ! Ca 2 mil

DAG 2-3, SÖNDAG TILL MÅNDAG: WIEN

Wien, en gång huvudstad i ett stort kejsardöme, utstrålar pompa och ståt. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Utanför rådhuset breder en av stadens många julmarknader ut sig och butikerna lockar med erbjudanden väl värda att ta i beaktande för sista minutengåvor! I stadens butiksfönster stöter vi säkert på Krampus och får höra historien bakom denna gestalt. Flanera i gränderna kring Stefansdomen eller njut av kafélivet över en bit sachertårta. Botanisera bland marknadsutbudet på Am Hof eller fynda äkta hantverk i Spittelberg. För oss som vill uppleva mer rekommenderas varmt besöket i det före detta kejserliga sommarresidenset Schönbrunn. Äkta wienergemyt möter vi på Heurigenabend, där maten ackompanjeras av levande musik. På julafton inleder vi julfirandet med väldoftande och hett glühwein. Låt oss tillsammans njuta av julens frid!

DAG 4, TISDAG: WIEN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Den goda hotellfrukosten inleder dagen och vi fortsätter sedan att utforska Wiens outtömliga skatter! Framåt seneftermiddagen hämtar transferbussen oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Vi lämnar Centraleuropa för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända! Ca 2 mil

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.455:- Ordinarie pris: 1620:- Du sparar 165:-

 
     

STADSRUNDTUR I WIEN

Under en innehållsrik rundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, parlamentet och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. Den egensinnige konstnären Hundertwassers omtalade bostadshus och det bedårande slottet Belvederes välansade trädgård är också värda att upptäcka. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur!

Ingår i resans pris!

HEURIGENABEND, KVÄLLSTUR

Ursprungligen var ordet Heuriger benämningen på den yngsta årgången av det lokala vinet. Numera syftar det lika mycket på de inbjudande vinstugorna som är så typiska för trakterna kring Wien. I kväll besöker vi en traditionell vinstuga för att njuta av den vällagade maten och det friska vinet. Musiken håller takten till de glada skratten medan vinet flödar. En kväll som ingen bör missa!

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

SPANSKA RIDSKOLAN OCH STEFANSDOMEN, HALVDAG

Vi beger oss till den Spanska ridskolan i Wien, vars ryttararena i barockstil med kristallkronor och konstutsmyckade gallerier anses vara den vackraste i världen. Den anrika ridskolan har vårdat den klassiska ridkonsten med sina berömda vita lippizzanerhästar i över 400 år. Hästarna föds svarta med blir efter ca 8 år nästan helt vita. De kommer ursprungligen från Spanien men det kejserliga hovet började föda upp och träna dem i Lipica i nuvarande Slovenien redan på 1500-talet. Efter att ha tagit del av hästarnas morgonträning fortsätter vi till fots genom Hofburgs borggårdar bort mot shoppinggatan Kärntner Strasse och de gamla kvarteren som domineras av Stefansdomens mäktiga torn.                                     

Pris ca 350:-

JULFIRANDE

I kväll dukar ett gemytligt värdshus upp till ett festligt julaftonsfirande! Före middagen samlas vi för en trivsam stund tillsammans med vår reseledare och våra medresenärer. Sedan väntar julmiddagen innehållandes diverse godsaker i form av både mat och dryck. Fröhliche Weihnachten!

Ingår i resans pris!

SLOTTET SCHÖNBRUNN, HALVDAG

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets andäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Passa också på att njuta av den vidsträckta slottsparken och julmarknadsbodarna som breder ut sig på borggården framför slottet!

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 290:-

KONSERTAFTON, KVÄLLSTUR

Ingen annanstans är valsmelodierna mer smekande och svepande än i Wien! Under denna kväll får vi uppleva klassisk musik från Wien i elegant inramning. Det blir en oförglömlig afton!

Pris ca 590:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
23 / 12 Austria Trend Hotel Ananas, Wien
Arlanda 5 995:- Inga tillgängliga platser
23 / 12 Austria Trend Hotel Ananas, Wien
Kastrup 5 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Wien tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt julfirande med middag (3 frukostar och 1 middag). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår tidigt på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Austria Trend Hotel Ananas, Wien
Stilfullt fyrstjärnigt hotell med bekväma rum, utmärkt service och bra läge. Läge: Centralt beläget i södra Wien precis vid tunnelbanestationen Pilgramgasse. Genomfa...