Skip to main content

Julhelg i Szczecin 4 dagar

I polska Szczecin upplever vi ett spännande och annorlunda julfirande samtidigt som staden bjuder på moderna influenser och ett dramatiskt förflutet!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julfirande inkl. middag
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, MÅNDAG: MALMÖ – SZCZECIN

På morgonen sätter vi oss väl till rätta i den bekväma helturistbussen och lämnar Malmö bakom oss. Efter att ha passerat över Öresund tar färjan oss från Danmark till tyska Rostock. Färden fortsätter österut och under eftermiddagen korsar vi gränsen till Polen. Nu har vi inte långt kvar till ”Polens Paris” som Szczecin ibland kallas. Under de kommande tre nätterna blir fyrstjärniga Radisson Blu Hotel vår fasta punkt i tillvaron och ett gemensamt julfirande kan ta sin början! Ca 47 mil

DAG 2-3, TISDAG TILL ONSDAG: SZCZECIN

Szczecin är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Under den här tiden omtalades staden som Stettin. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris, men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste tjugo åren har Szczecin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Radisson Blu Hotel ställer till med en vällagad julmiddag som vi sent ska glömma!

DAG 4, TORSDAG: SZCZECIN – MALMÖ

Den goda hotellfrukosten blir en utmärkt start på dagen. Under förmiddagen sätter vi kurs mot Östersjökusten och efter en lunchpaus i Tyskland seglar vi tillbaka till Danmark. Framåt kvällen når vi åter Malmö och Öresundsterminalen. Vi hoppas på ett snart återseende! Ca 47 mil

Utflykter

     
  Utflykten som inte ingår i resans grundpris kan du köpa till på plats av vår reseledare  
     

JULFIRANDE

Julfriden har infunnit sig och framåt kvällen på julafton dukar hotellets restaurang fram en traditionell polsk julmiddag. Vi inleder med en välkomstdrink innan vi går till bords och låter oss väl smaka av det digra utbudet och extra spännande är det ju att prova lokala specialiteter!

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I SZCZECIN, HALVDAG

Szczecin växte fram redan under 800-talet, mycket tack vare det strategiska läget vid floden Oder. Under rundturen beskådar vi bland annat den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan, Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början, och de pommerska hertigarnas residensslott.

Pris ca 140:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/12BussRadisson Blu Hotel, Szczecin 52 695:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. julfirande (3 frukostar och 1 middag). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö måndag 23/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Radisson Blu Hotel, Szczecin
Radisson Blu Hotel, Szczecin
Fyrstjärnigt och stilfullt hotell med hög standard i internationell stil, bekväma rum och utmärkt service. Läge: Centralt beläget med ett par minuters promenad till Gamla stan, nära till shopping. Gen...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö