Julhelg i Stralsund 4 dagar

Den historiska hansestaden Stralsund tar emot för ett minnesvärt julfirande. Den omtänksamma personalen på trivsamma InterCity Hotel kommer att göra allt för att vi ska få en oförglömlig julhelg!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julfirande inkl. middag
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – STRALSUND

Förväntansfulla sätter vi kurs över sundet och mot Danmark. Tysklandsfärjan lägger till i Rostock och bussen rullar vidare mot Stralsund. Under eftermiddagen tas vi emot på bekväma och uppskattade InterCity Hotel och en av Tysklands intressantaste forna hansestäder hälsar och varmt välkomna! Ca 32 mil

DAG 2-3, SÖNDAG TILL MÅNDAG: STRALSUND

Vackert beläget vid Östersjökusten börjar vi genast bekanta oss med denna innehållsrika och trivsamma stad. Från sjösidan syns Stralsunds mäktiga silhuett med flera medeltida kyrkor i tegelgotik, den byggnadsstil som en gång dominerande här. Det gamla rådhuset anses vara ett av de mest sevärda i hel Östersjöområdet och de präktiga borgarhusens fasader vittnar om ett rikt förflutet. Flera byggnader och minnesmärken har dessutom svensk anknytning eftersom Stralsund var under svenskt styre i närmare två sekler fram till början av 1800-talet. Sedan början 2000-talet finns Stralsunds gamla stadskräna med på Unescos världsarsvalista. På julafton dukar hotellet fram en flerrätters julmiddag och vi låter oss väl smaka av det digra utbudet och den mysiga atmosfären. Från Stralsund är det inte långt till Tysklands största ö, Rügen. Vi som vill vidga vyerna får möjlighet att njuta av dess unika vinterlandskap och sevärdheter under en innehållsrik utflykt.

DAG 4, TISDAG: STRALSUND – MALMÖ

I lugn och ro njuter vi av frukosten innan det är dags att ta farväl av Stralsund. Under eftermiddagen seglar färjan från Rostock mot Danmark och lagom till kvällen kommer vi till Malmö och Öresundsterminalen. Med en minnesvärd julhelg i bagaget säger vi adjö för den här gången! Ca 32 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 330:- Ordinarie pris: 370:- Du sparar 40:-
 
     

STADSRUNDTUR I STRALSUND, FÖRMIDDAGSTUR

Följ med på en rundtur i Stralsund som samtidigt är en resa bakåt i tiden. I denna välbevarade stad, som står på Unescos världsarvslista, gör vi en inledande promenad. Ståtliga borgarhus och medeltida kyrkor kantar vår väg medan vi får veta mer om Stralsunds förflutna och om den svenska eran.

Pris ca 120:-

JULFIRANDE

Julfriden har infunnit sig och framåt kvällen på julafton serveras vi en flerarätters julmiddag i hotellets restaurang. Vi låter oss väl smaka av det digra utbudet och extra spännande är det ju att prova lokala specialiteter.

Ingår i resans pris!

RÜGEN, LÅNG HALVDAG

Tysklands största ö ruvar på hemligheter som vi ska titta lite närmare på. Vi inleder med den excentriske 1800-talsfursten Vilhelm Malte zu Putbus egen lilla stad, Putbus, vars unika stadsplan har satt staden på kartan. Vi tar sedan sikte på kurorten Binz och dess eleganta sommarvillor där snickarglädjen har slagit ut i full blom. Härifrån har vi sedan inte långt till nationalparken Jasmund och de mäktiga kritklipporna Königsstuhl som bland annat gjorts odödliga genom Caspar David Friedrichs romantiska målningar. Vi tar en titt på det hypermodena besökscentrat och låter förkovra oss på ett lättsamt och informativt sätt.

Pris inkl. inträde ca 250:-

 

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
23 / 12 InterCity Hotel, Stralsund
2 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. julfirande (3 frukostar och 1 middag). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på förfrågan.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördag 23/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Stralsund
Centralt beläget och omtyckt hotell med bra standard, bra service och trevlig personal. Läge: Hotellet som har ljudisolerade fönster är beläget vid järnvägsstationen...