Skip to main content

Julhelg i Prag 4 dagar

Prags historiska stadskärna lockar med både goda shoppingmöjligheter och ett stämningsfullt julfirande. Att den tjeckiska huvudstaden dessutom för tillfället räknas som en av de mest prisvärda platserna i hela Europa gör ju inte saken sämre!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar
  • Julfirande inkl. middag
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1 MÅNDAG: MALMÖ – PRAG

På Öresundsterminalen stiger vi ombord på bussen och hälsas välkomna av vår reseledare. Över bron och genom Danmark bär det av till färjeläget i Gedser. Vi fortsätter genom Tyskland och framåt kvällen checkar vi in på fyrstjärniga och centralt belägna Ambiance Hotel. Nu är Prag vårt och upptäcktsfärden kan börja! Ca 79 mil

DAG 2-3, TISDAG TILL ONSDAG: PRAG

Den tjeckiska huvudstaden är en upplevelse utöver det vanliga, inte minst under julhelgen. De välbevarade gränderna i Gamla staden kontrasterar mot borgområdets eleganta palats. Karlsbron slår sina mjuka ålderdomliga valv över Moldau och tar oss varsamt över från den ena sidan floden till den andra. Staden är ju som gjord för att utforskas till fots och mitt bland den historiska prakten visar Prag upp sina skiftande anletsdrag i form av trendiga krogar, spännande butiker och ett hett nöjesliv. På julafton väntar ett julfirande utöver det vanliga! I en festligt inredd lokal med medeltida anor serveras vi en lokal julmiddag med dryck. Kanske får vi möjlighet till ett litet smakprov av den traditionella tjeckiska julkarpen?

DAG 4, TORSDAG: PRAG – MALMÖ

Tidigt på morgonen har det blivit dags att ta farväl av Prag. Vi stannar till för frukost och kaffepaus innan färjan lägger ut från Rostock på väg mot Danmark. Lagom till kvällen kommer vi till Malmö och Öresundsterminalen. Med en minnesvärd julhelg i bagaget säger vi adjö för den här gången! Ca 79 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 520:- Ordinarie pris: 580:- Du sparar 60:-
 
     

STADSPROMENAD I PRAG, HALVDAG

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med det astronomiska uret samt husfasader i alla regnbågens färger står bland annat på programmet med vår reseledare som kan konsten att berätta! 

Pris ca 160:-

JULFIRANDE

I kväll väntar ett julfirande utöver det vanliga! I en festligt inredd lokal med medeltida anor serveras vi en lokal julmiddag med dryck. Kanske får vi möjlighet till ett litet smakprov av den traditionella tjeckiska julkarpen? Enligt folktron i Tjeckien kommer den som lägger ett fiskfjäll från julkarpen i plånboken att ha tillräckligt med pengar under hela nästföljande år.

Ingår i resans pris! 

JULDAGSKONSERT, KVÄLLSTUR

En perfekt avslutning på vår julresa! Vi avnjuter smäktande klassiska toner i en av stadens konsertlokaler. 

Pris ca 420:-

Bokas tillsammans med resan, dock senast 30/11. Begränsat antal platser. 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/12BussAmbiance Hotel, PragInga tillgängliga platser3 995:-Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. julfirande (2 frukostar och 1 middag). Frukost ingår ej hemresedagen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö måndag 23/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ambiance Hotel, Prag
Ambiance Hotel, Prag
Modernt och mycket populärt hotell med bra service, centralt beläget med ett behagligt promenadavstånd till Václavplatsen. Läge: Mycket centralt beläget med cirka 10-15 minuters promenad till V...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö