Julhelg i Lübeck 4 dagar

Gränshandel, bussresa, Lubeck, Tyskland

Historiska Lübeck tar emot oss för ett varmt och traditionellt julfirande! Den rofyllda stämningen och stadens utsmyckade gamla gavelhus sätter prägel på en julhelg som länge kommer att finnas kvar i våra minnen.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julfirande inkl. middag
  • Julmarknadsbesök
  • Stadspromenad i Lübeck
  • Reseledarservice
Pris från:
2 695:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – LÜBECK

På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen och via färjan i danska Rödby når vi Puttgarden. Härifrån har vi inte långt till Lübeck och under eftermiddagen checkar vi in på trevliga Hotel Tryp by Wyndham Aquamarin innan vi börjar utforska omgivningarna! Ca 29 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: LÜBECK

Under medeltiden var Lübeck Östersjöområdets mäktigaste och förmögnaste hansestad. De välmående handelsmännen lät uppföra talrika byggnader som fortfarande sätter sin prägel på stadens centrala delar och som varsamt smyckas inför det traditionella julfirandet. Som besökare är det lätt att känna sig extra välkommen till årets kanske främsta högtid. Under god gemenskap njuter vi av den välsmakande maten och varma julstämningen.

DAG 4, ONSDAG: LÜBECK – MALMÖ

När väl hotellets frukostbuffé är avnjuten sätter vi kurs mot Östersjökusten. Från Puttgarden tar vi färjan över Fehmarn Bält till Rödby. Framåt kvällen rullar vi över Öresundsbron och vid halvåttatiden styr bussen mot Öresundsterminalen. Tack för den här gången och välkommen åter! Ca 29 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 585:- Ordinarie pris: 650:- Du sparar: 65:-
 
     

JULMARKNAD I LÜBECK

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset.

Ingår i resans pris!

STADSPROMENAD I LÜBECK

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor och Buddenbrookhuset där Thomas Mann bodde vid tiden då han författade sitt mästerverk.

Ingår i resans pris!

JULFIRANDE

Redan under eftermiddagen på julafton inleder vi vårt firande. Enligt traditionen bjuds vi på klassisk tysk julkaka, Stolle, och kaffe. Lagom till kvällen dukas julbuffén fram. Vi låter oss väl smaka av läckerheterna och vem vet, jultomten kanske hälsar på oss med någon klapp!

Ingår i resans pris!

BÅTTUR I HAMBURG, HALVDAG

Mitt i Hamburg ligger Alstersjöarna, Binnenalster och Aussenalster, som från början egentligen var fördämningar av floden Alster. Nuförtiden kantas sjöarna av vidsträckta parkområden och i de norra delarna ligger påkostade villor med vacker utsikt. Under jultid är det särskilt rofyllt att glida fram över vattnet och njuta av den juldekorerade staden!

Pris inkl. båttur ca 290:-

TIMMENDORFER STRAND, KVÄLLSTUR

Nära havet i anrika badorten Timmendorfer Strand finner vi gemytligt inredda restaurant Schifferklause, dekorerad som ett gammaldags fiskefartyg. Här serveras vi tysk husmanskost och skummande fatöl medan vi noterar hur stämningen stiger i takt med att kvällen fortskrider. 

Pris inkl. middag med dryck ca 360:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
23 / 12 Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
2 695:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. julfirande (3 frukostar och 1 middag), julmarknadsbesök samt stadspromenad i Lübeck. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndag 23/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Tryp by Wyndham Aquamarin, Lübeck
Välkomnande och trevligt hotell med bra kommunikationer till centrum, bekväma rum och en serviceinriktad personal. Läge: Beläget i stadsdelen St Lorenz, ca 2 km från centrum....