Skip to main content

Julhelg i Dresden 4 dagar

Gränshandel, bussresa, Lubeck, Tyskland

När adventstid går över i julhelg finns det ingen stad i Tyskland som är bättre lämpad att befinna sig i än Dresden. De vackert upplysta kulturbyggnaderna, avslutningen på den traditionella julmarknaden och det stämningsfulla julfirandet ramar in bilden av äkta tyskt julgemyt. Låt oss njuta av ett alldeles speciellt julfirande!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julfirande inkl. middag
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, MÅNDAG: MALMÖ – DRESDEN

På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på centrala och uppskattade Hotel Ibis Dresden Zentrum och sedan leder vår upptäckarglädje oss vidare på nya äventyr! Ca 62 mil

DAG 2-3, TISDAG TILL ONSDAG: DRESDEN

Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin glans från förr. Vi låter oss imponeras av praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. På julafton avslutas den stora julmarknaden i Dresden, Strietzelmarkt, namngiven efter den välkända tyska julkakan. Folklivet utmed Altmark går inte att ta miste på och den stora julpyramiden påstås vara den högsta i hela Tyskland. Julfirandet på en trivsam restaurang inleder vi med värmande glühwein och tillsammans låter vi oss väl smaka av den vällagade julmaten!

DAG 4, TORSDAG: DRESDEN – MALMÖ

Efter den goda hotellfrukosten tar vi farväl av Dresden. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö. På Öresundsterminalen tar vi farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången! Ca 62 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.440:- Ordinarie pris: 1.600:- Du sparar: 160:-
 
     

STADSRUNDTUR I DRESDEN, HALVDAG

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. Stadens omtalade julmarknad, Strietzelmarkt, rundar av sin köpenskap under julaftons eftermiddag. Vi får möjlighet att botanisera bland stånden och kanske kan vi få ett smakprov av en äkta Dresdner Christstollen?

Pris ca 160:-

JULFIRANDE

Vid Brühlsche Terrasse, flankerad av Hofkirche och konsthögskolan och med utsikt över Elbe, blickar vi ut över stadens tända ljus. I närheten, och mitt i Dresdens medeltida kvarter Altstadt, välkomnas vi till en välrenommerad restaurang för att fira jul. Tillsammans går vi till bords för att njuta av en flerrätters middag med tillhörande drycker. Vi låter oss väl smaka medan vi njuter av den goda maten och det trevliga sällskapet!

Ingår i resans pris!

JULDAGSLUNCH PÅ ELBE, HALVDAG

På juldagens förmiddag går vi ombord på en bekväm salongsångbåt för en avkopplande tretimmars kryssning från Dresden till Pillnitz och tillbaka igen. Medan vi njuter av det vinterskrudade landskapet längs Elbes flodstränder serveras en välsmakande julbuffé med tillhörande passande drycker ackompanjerad av pianomusik. En båttur utöver det vanliga!

            Pris inkl. båttur med lunchbuffé och dryck ca 850:-

Bokas tillsammans med resan, dock senast 15/12. Begränsat antal platser.

JULDAGSSKONSERT, KVÄLLSTUR

Mitt i Dresden ligger det imponerande Zwingerpalatset som bombades under kriget men nu är återuppbyggt till sin forna glans. Här går vi på en stämningsfull juldagskonsert och låter oss njuta av de skickliga musikernas ljuva toner. En perfekt avslutning på vår resa!

Pris ca 590:-

Bokas tillsammans med resan, dock senast 30/11. Begränsat antal platser. 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/12BussIbis Hotel Dresden Zentrum, Dresden42 695:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. julfirande (3 frukostar och 1 middag) . I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 695:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö måndag 23/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

     
  Läs mer om våra olika anslutningar till och från Malmö. Klicka här »
• Bussanslutning t/r från 53 orter.
• Hotellövernattning i Malmö.
 
     

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ibis Hotel Dresden Zentrum, Dresden
Ibis Hotel Dresden Zentrum, Dresden
Mycket trevligt och uppskattat hotell med utmärkt service beläget i centrala Dresden. Läge: Mycket centralt beläget vid Dresdens stora shoppinggata Prager Strasse, knappt 10 minuters promenadväg från...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö