Julhelg i Braunschweig 4 dagar

Den forna hansestaden Braunschweig bjuder på stämningsfullt julfirande i traditionell stil. Njut av folklivet, dofterna och den varma gemenskapen!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Julfirande inkl. middag
  • Stadsrundtur i Braunschweig
  • Fria resor med lokaltrafik
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – BRAUNSCHWEIG

På morgonen inleder vi färden med att stiga ombord på bussen i Malmö. Under förmiddagen lämnar vi Danmark och via Rödby fortsätter vi söderut. Lagom till kvällen välkomnas vi till Braunschweig och centralt belägna InterCity Hotel. Nu ligger den forna hansestaden Braunschweig för våra fötter och kanske hinner vi med ett besök på julmarknaden innan de stänger för julhelgen! Ca 55 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: BRAUNSCHWEIG

Braunschweig är en över tusen år gammal stad med drygt 240 000 invånare. Staden förknippas ofta den medeltida makthavaren Henrik Lejonet som är begravd i domkyrkan och vars symbol, lejonet, även är kännetecken för Braunschweig. Under julhelgen sänker sig ett behagligt lugn över staden och de vackert upplysta byggnaderna i den promenadvänliga stadskärnan och de tindrande juldekorationerna formar tillsammans en behaglig atmosfär. Kommersen pågår för fullt i Braunschweigs butiker och affärer under julaftons förmiddag och har vi tur kanske julrean redan har tjuvstartat? Vi som vill uppleva ännu mera får möjlighet att besöka korsvirkesidyllen Goslar vars klassiska julmarknad även är öppen under julhelgen. Låt oss tillsammans njuta av en härlig och avslappnad julhelg!

DAG 4, ONSDAG: BRAUNSCHWEIG – MALMÖ

Hotellfrukosten blir en utmärkt start på dagen. I Puttgarden tar vi farväl av kontinenten för den här gången och så småningom korsar vi Öresund på vår väg mot Malmö. Vid halvåttatiden på kvällen är det dags att stiga av bussen och ta adjö av reskamraterna. Vi ses igen! Ca 55 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 520:- Ordinarie pris: 580:- Du sparar: 60:-
 
     

STADSRUNDTUR I BRAUNSCHWEIG

Den kanske för många okända, med ack så innehållsrika, staden Braunschweig, kommer att sälla sig till våra bekantskaper inom kort. I stadens domkyrka ligger den legendsomsusade Henrik Lejonet begravd och utanför finner vi statyn Braunschweiger Löwe. Runt omkring Braunschweigs äldsta delar ringlar sig det som en gång var den medeltida vallgraven. Numera finns här bland annat luftiga grönområden, konstmuseer och evenemangsarenan Volkswagen Halle. Vi rundar av turen vid Burgplatz, hälsar på Lejonet och kan sedan på egen hand fortsätta att utforska staden.

Ingår i resans pris!

JULFIRANDE

Vi inleder firandet under julaftons eftermiddag med välkryddad och värmande dryck. Julstämingen har infunnit sig när vi sätter oss till bords och blir serverade en flerrätters julmiddag med traditionell prägel från trakten. Vi låter oss väl smaka medan vi njuter av den goda maten och det trevliga sällskapet!

Ingår i resans pris!

GOSLAR MED JULMARKNAD, HALVDAG

Strax söder om Braunschweig möter vi den forna kejsarstaden Goslar. Den arkitektoniskt intressanta stadssilhuetten med alla korsvirkeshusen och kyrkorna har starkt bidragit till att Goslar har tagits upp på Unescos världsarvslista. Bland de slingrande gränderna imponerar det gotiska rådhuset och Pfarrkyrkan särskilt. Julmarknaden ramas in av de ståtliga husen kring Marktplatz med medeltida anor. Kanske passar vi på att njuta av en glühwein, med eller utan "schuss", vid granskogen på Schuhhof, eller att beundra de vackert målade julgranskulorna och de fint snidade julkrubborna i myllret på rådhusplatsen.

Pris ca 190:-

JULDAGSMIDDAG, KVÄLLSUTFLYKT

I Tyskland firas julen som mest på juldagen. Vi tar till oss av de lokala traditionerna och passar på att fira jul två gånger om genom att bege oss till en av Braunschweigs gemytliga restauranger. Här går vi till bords och avnjuter en vällagad måltid i mysig miljö medan vi fröjdas av julstämningen. Frohe Weihnachten!

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

Bokas tillsammans med resan, dock senast 1/12. Begränsat antal platser. 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
23 / 12 InterCity Hotel, Braunschweig
3 495:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middag inkl. julfirande (3 frukostar och 1 middag), stadsrundtur i Braunschweig samt fria resor med lokaltrafik.  I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 595:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndag 23/12 kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

InterCity Hotel, Braunschweig
Mycket modernt hotell med specialdesignad fräsch och luftig inredning, centralt beläget ett stenkast från sevärdheter, restauranger och shopping. Läge: Väl beläget ...