Julhelg i Andorra med Barcelona 6 dagar ✈

Välkommen till julfirande i Andorra, det märkliga lilla furstendömet i de hänförande Pyrenéerna! Vi kombinerar med besök i pulserande Barcelona, en av Europas populäraste städer året om. Det bästa av två världar! På en och samma resa!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Barcelona t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 3 middagar inkl. julfirande
  • 5 frukostar
  • Stadspromenad i Andorra La Vella
  • Besök i Montserrat
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – BARCELONA

Under dagen hälsas vi välkomna till Spanien av vår reseledare och väl på plats i den bekväma helturistbussen bär det av mot stilfulla och centralt belägna Hotel Sansi Diputacio i Barcelona. Ca 2 mil

DAG 2, LÖRDAG: BARCELONA – ANDORRA LA VELLA

Under förmiddagen får vi möjlighet att tillsammans utforska Barcelona och dess omfattande kultur- och shoppingutbud. Staden sjuder av livslust och är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Inte minst har arkitekten Gaudí gjort Barcelona till en färgrik storstad genom sin fantasifulla kyrka La Sagrada Família och flera andra byggnader. Dessutom finns mängder av historiska monument i stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic, gotiska kvarteret, där vi kan strosa i smala gränder. Framåt eftermiddagen har det sedan blivit dags att åka vidare, men senare under resan får vi möjlighet att återvända till Barcelona. Nu väntar emellertid Pyrenéernas förtrollande bergslandskap på oss för och det lilla landet Andorra som ligger inklämt mellan Spanien och Frankrike högt uppe i bergen. Andorra är en av de allra äldsta staterna i Europa men har inte fler än 85 000 invånare. Det är ett mycket speciellt litet land vars befolkning fram till för bara några decennier sedan levde mycket isolerat. Det neutrala läget mellan två stormakter gjorde Andorra till en handelsplats och så är det än i dag. Tack vare förmånliga skattevillkor har huvudstaden Andorra la Vella förvandlats till en modern stad med stora köpcenter, mitt bland de himmelska bergsvyerna. Passa på att fynda en flaska starkt eller luktegott! På kvällen smälter vi alla intryck under den gemensamma middagen på fyrstjärniga och inbjudande Atiram Hotel. Ca 20 mil

DAG 3-4, SÖNDAG TILL MÅNDAG: ANDORRA

I hjärtat av Andorras huvudstad Andorra la Vella finns den gamla centrumkärnan kvar, vackert pyntad under juletid. På torget samlas människor vid festliga tillfällen för att dansa den traditionella folkdansen contrapàs. Staden förändras snabbt, det byggs mycket och det har varit stor inflyttning från grannländerna, men man strävar efter att behålla sin kultur och sin särart. Följ gärna med på vår stadspromenad då vi går på jakt efter stadens och landets själ i de genuina kvarteren. Sedan lockar shopping eller kanske ett besök på makalösa termalbadet Caldea?

DAG 5, TISDAG: ANDORRA LA VELLA – MONTSERRAT – BARCELONA

Efter frukost lämnar vi Andorra och beger oss tillbaka mot Spanien och Montserrat. Klostret Montserrat vilar majestätiskt mot en kuliss av berget med samma namn. I denna storslagna omgivning ligger Kataloniens största helgedom med anor från 800-talet. Genom historien har klostret varit ett viktigt katalanskt kulturcentrum. I basilikan finns den lilla trästatyn av madonnan, La Moreneta, som är Kataloniens skyddshelgon. Under eftermiddagen anländer vi till Barcelona och checkar åter in på bekanta Hotel Sansi Diputacio. Fler och nya upptäckter väntar oss i Kataloniens livfulla huvudstad! Ca 23 mil

DAG 6, ONSDAG: BARCELONA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

I lugn och ro njuter vi av hotellets frukost innan det blir dags att lämna Hotel Sansi Diputacio. Barcelonas moderna flygplats är en sevärdhet i sig och ståtar med ett internationellt shoppingutbud. Vi tar plats i våra plan med destination Köpenhamn, Stockholm och Göteborg. Några timmar senare landar vi på hemtam mark. Tack för en underbar resa! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.105:- Ordinarie pris: 1.230:- Du sparar: 125:-
 
     

STADSRUNDTUR I BARCELONA, HALVDAG

På senare år har Barcelona utvecklats till en av Europas mest populära storstäder. Arkitekten Gaudís ofullbordade, men praktfulla, kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Vår reseledare visar upp Barcelonas verkliga godbitar.

Pris ca 260:-

STADSPROMENAD I ANDORRA LA VELLA

Följ med på en intressant stadspromenad i huvudstaden Andorra la Vella. Under turen berättar vår reseledare om landets spännande historia och vi beundrar sevärdheter som den unika parlamentsbyggnaden och St Stefans kyrka.

Ingår i resans pris!

TERMALBAD, HALVDAG

Vi beger oss till södra Europas största termalbad, beläget i närheten av Andorra la Vella. Här låter vi det mineralrika vattnet från en av Andorras varma källor skölja över oss. Vi har möjlighet att bada inomhus såväl som utomhus med bergen som inramande kuliss. Ett julbad vi sent kommer glömma! Glöm inte badkläderna!

Pris ca 390:-

JULFIRANDE

Julfriden har infunnit sig och framåt kvällen på julafton serveras vi en flerarätters julmiddag i hotellets restaurang. Vi låter oss väl smaka av det digra utbudet och extra spännande är det ju att prova lokala specialiteter.

Ingår i resans pris!

MONTSERRAT

Klostret Montserrat vilar majestätiskt mot en kuliss av berget med samma namn. I denna storslagna omgivning ligger Kataloniens största helgedom med anor från 800-talet. Genom historien har klostret varit ett viktigt katalanskt kulturcentrum. I basilikan finns den lilla trästatyn av madonnan, La Moreneta, som är Kataloniens skyddshelgon.

Ingår i resans pris!

JULDAGSMIDDAG, KVÄLLSUTFLYKT

Runt om i Europa firas julen som mest på juldagen. Vi tar till oss av de lokala traditionerna och passar på att fira jul två gånger om genom att bege oss till en av Barcelonas trevliga restauranger. Här går vi till bords och avnjuter en vällagad måltid i mysig miljö medan vi fröjdas av julstämningen. Feliz Navidad!

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

Bokas tillsammans med resan, dock senast 1/12. Begränsat antal platser. 

PARC GÜELL, HALVDAG

Många av konstnären Antoni Gaudís verk är världsarvsklassade av Unesco, så även Parc Güell. Denna välbesökta och omtyckta park var från början planerad som exklusivt bostadsområde och fick inledningsvis mycket kritik för sin utformning. Annat är det i dag då folk vallfärdar hit för att njuta av de fantasifulla konstverken, de mjuka böljande formerna och den glada färgsättningen. Ett oförglömligt minne och en perfekt avslutning på vår katalanska vistelse!

Pris inkl. inträde ca 190:-

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
21 / 12 Hotel Atiram Centric, Andorra la Vella
Arlanda 8 495:- Inga tillgängliga platser
21 / 12 Hotel Atiram Centric, Andorra la Vella
Kastrup 8 495:- Inga tillgängliga platser
21 / 12 Hotel Atiram Centric, Andorra la Vella
Landvetter 8 495:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Barcelona tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension under resan utom de två sista kvällarna i Barcelona (3 middagar inkl. julfirande och 5 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Montserrat.

Enkelrumstillägg: 2.795:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.  Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Atiram Centric, Andorra la Vella
Uppskattat, trivsamt och stilfullt fyrstjärnigt hotell i hjärtat av Andorra la Vella, shopping, sevärdheter och restauranger precis runt knuten. Läge: Mycket centralt beläget ...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Sansi Diputació, Barcelona
Trevligt hotell med modern stil och utmärkt läge i närheten av Placa de Catalunya i hjärtat av Barcelona, bekvämt promenadavstånd till shopping, sevärdheter och restauranger. L&a ....

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Sansi Diputació, Barcelona
Trevligt hotell med modern stil och utmärkt läge i närheten av Placa de Catalunya i hjärtat av Barcelona, bekvämt promenadavstånd till shopping, sevärdheter och restauranger. L&a ....