Jul- och Nyårsresa Andalusien 15 dagar ✈

I Andalusien kommer värmen tidigt om våren och dröjer sig kvar länge om hösten! På denna resa tränger vi under skinnet på Spaniens mest fascinerande region, belägen där Atlanten möter Medelhavet och Europa nuddar vid Nordafrika. Låt dig ryckas med!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien-Malaga t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 14 övernattningar i dubbelrum
  • 14 middagar
  • 14 frukostar
  • Jul- och Nyårsfirande
  • Reseledarservice
Pris från:
12 995:-
Dagar:15
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – MALAGA – TORREMOLINOS

Vi anländer till Malagas flygplats och hälsas välkomna av vår reseledare. Transferbussen tar oss sedan smidigt till den klassiska semesterorten Torremolinos strax söder om Malaga och vi checkar in på utomordentliga Fenix Hotel där vi senare serveras middag. Vår reseledare passar på att berätta mer om allt spännande vi har framför oss. Välkomna till Spanien! Ca 1 mil

DAG 2-14, FREDAG TILL ONSDAG: ANDALUSIEN

Nu har vi två härliga veckor på oss att både koppla av och lära känna den här delen av södra Spanien lite bättre. Andalusien tillhör både de största och mest befolkade regionerna i Spanien och kanske har det trivsamma klimatet bidragit till att människor gärna bosätter sig här och har så gjort under långa tider. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, ungefär 300 soldagar per år, ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol. Förutom det vänliga klimatet väntar spännande och trevliga utflykter för oss som vill vidga våra vyer. Storstaden Sevilla, historiska Granada och unika Gibraltar är några av platserna som vi får tillfälle att besöka. Sol, äventyr och avkoppling. De bästa ingredienserna för en lyckad semesterresa!

DAG 15, TORSDAG: TORREMOLINOS – MALAGA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter en mängd färgstarka upplevelser har det blivit dags att säga adjö till Andalusien. Vårt flyg tar oss tillbaka till Skandinavien med oförglömliga spanska minnen i bagaget. På återseende! Ca 1 mil

 

 

 

 

Utflykter

     
 

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.535:- Ordinarie pris: 2.820:- Du sparar 285:-

 
     

SEVILLA, HELDAG

Sevilla, Spaniens fjärde största stad med 700 000 invånare, ligger vid floden Guadalquivir. Vår reseledare tar oss med på en givande rundtur. Katedralen från 1400-talet är en av de stora sevärdheterna och här finns även Columbus grav. Mittemot ligger kungapalatset Alcazár som ursprungligen var ett moriskt palats. Vi får även tid att upptäcka staden på egen hand under eftermiddagen.

Pris ca 385:-

MARBELLA, HALVDAG

Vi besöker den exklusiva semesterorten Marbella. I hamnen ligger välpolerade yachter förtöjda och stadens breda shoppingutbud spänner från de lyxigaste boutiquerna till de välkända kedjorna. Här finns något för alla smaker!

Pris ca 190:-

JULFIRANDE

I kväll dukar vårt hotell upp till ett festligt julaftonsfirande! Före middagen samlas vi för en trivsam stund tillsammans med vår reseledare och våra medresenärer. Den som vill kan ta med en liten julklapp att byta med någon annan. Sedan väntar julbuffén innehållandes diverse godsaker i form av både mat och dryck. Feliz Navidad!

Ingår i resans pris!

GRANADA OCH ALHAMBRA, HELDAG

Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Fortfarande anses det vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på Unescos världsarvslista, liksom Albaicín, den arabiska ”gamla stan”. Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. I stadens imponerande katedral vilar det förenande Spaniens första kungapar, Isabella och Ferdinand. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik upptäcktsfärd innan vi får tid till egna strövtåg.

Alla Utflykter och/eller utflykten Granada och Alhambra måste förbokas senast 1 månad före avresa (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 575:-

MALAGA, HALVDAG

Under en intressant rundtur upptäcker vi de olika delarna av Malaga, hamnstaden med 600 000 invånare, som är den största staden utmed Costa del Sol. Staden lär ha grundats av fenicier för nästan tre tusen år sedan, men det var under den moriska eran på 700-talet som staden utvecklades till en viktig handelsplats. Till stadens mest berömda invånare räknas Pablo Picasso som föddes här i slutat av 1800-talet och som hedras med ett populärt museum.

Pris ca 230:-

GIBRALTAR, HELDAG

Vi passerar gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Den legendariska kalkklippan The Rock är drygt 400 meter hög och avtecknar sig som en mäktig kuliss. Vid klart väder siktar man Rifbergen på den afrikanska sidan. I Gibraltar Town är den brittiska atmosfären påtaglig. Passa på att shoppa taxfree! Vår reseledare berättar mer om den fängslande klippans dramatiska historia och har vi tur träffar vi även på klippans berömda apor.

Pris ca 430:-

ALMUÑECAR OCH NERJAS BERÖMDA GROTTOR, HELDAG

I dag beger vi oss österut och besöker Almuñecar. Högt över staden tronar fästningen Castillo de San Miguel och vi njuter av stadens vackra gamla bebyggelse och dess lugna tempo. Den botaniska Majueloparken inbjuder till en trivsam promenad. Under dagen passar vi också på att stanna i Nerja och besöka de berömda Nerjagrottorna, upptäckta av fem tonårspojkar 1959 och i dag en av de mest besökta sevärdheterna i Spanien. Vi fascineras av stalaktiter och stalagmiter under vårt besök!

Pris inkl. inträde ca 310:-

VITA STADEN MIJAS, HALVDAG

På en höjd ovanför Costa del Sol ligger den vackra vita staden Mijas. Här är alla husen vita och vid klart väder har man en hänförande utsikt över kusten ända bort mot Gibraltar och Rifbergen! Vi passar också på att besöka ett vinmuseum där vi får veta mer om Spaniens långa vinhistoria. Givetvis blir det även vinprovning!

Pris inkl. vinprovning ca 270:-

NYÅRSFIRANDE

I kväll dukar vårt hotell upp till ett festligt nyårsfirande! Vi njuter av nyårsbuffén innehållandes diverse godsaker i form av både mat och dryck. Efter själva middagen tar musikunderhållningen vid och framåt tolvslaget är det dags att på traditionellt spanskt vis plocka fram de tolv vindruvorna som ska intagas på tolvslaget för att bringa tur inför det kommande året. Med något bubblande i glasen skålar vi in det nya året!

Ingår i resans pris!

ANDALUSISK AFTON MED FLAMENCO, KVÄLLSTUR

Få saker är så förknippade med Andalusien som flamencon, en konstform som yttrar starka känslor genom sång, dans och musik. Vi beger oss in till centrala Malaga där vi slår oss ner på en trevlig restaurang och hänförs av flamencons flammande rytmer medan vi avnjuter en smakfull middag i gott sällskap.

Pris inkl. middag och underhållning ca 430:-

 

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
20 / 12 Hotel Fenix, Torremolinos
Obs 4 platser kvar!
Arlanda 12 995:- Boka
20 / 12 Hotel Fenix, Torremolinos
Kastrup 13 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-Malaga tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och restur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (14 middagar och 14 frukostar) samt jul- och nyårsfirande. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 4.095:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Fenix, Torremolinos
Välkommnande och välskött hotell med gästvänlig personal, nära till stranden. Läge: Beläget i ett lugnt område med närhet både till centrum och...