Skip to main content

Jokkmokks marknad 5 dagar ✈

I början av februari bjuder lilla Jokkmokk in till en sprudlande folkfest! Den samiska kulturen visar stolt upp ett makalöst vintervackert landskap. Vi flyger till Luleå och tillbringar en heldag på Jokkmokks marknad. De omtalade Snöslottet i finska Kemi, unika Treehotel med hotellrum uppe i träden, Bodens ointagliga fästning samt lyktvandring i Gammelstad står också på programmet. Kanske får vi även uppleva det magiska norrskenet!

 

Allt det här ingår i priset!

  • Flyg Köpenhamn/Stockholm/Göteborg-Luleå t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • 1 middag
  • 2 luncher
  • Samtliga utflykter
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – LULEÅ

Under eftermiddagen landar vi på Kallax, Luleås egen flygplats. Här möter vår reseledare upp och ombord på den bekväma helturistbussen åker vi den korta sträckan till centrala Luleå och inbjudande Ouality Hotel som blir vår hemvist de kommande dagarna. Nu kan vårt norrländska äventyr börja på riktigt! Ca 1 mil

DAG 2-4: LULEÅ

Luleå räknar sitt ursprung från 1600-talet och stoltserar med att vara både residensstad i Norrbottens län och stiftstad i Luleå stift. Stadens rutmönstrade gatunät gör det lätt att orientera sig och det omgivande vattendragen bidrar till Luleås skönhet. Under vår vistelse får vi möjlighet att förutom staden i sig även bekanta oss med Luleås föregångare Gammelstad, och de intressanta omgivningarna. Givetvis kommer vi att tillbringa en dag på Jokkmokks marknad, denna stora vinterfolkfest som är årets höjdpunkt för samer och tillresta från när och fjärran. Renar, färggranna dräkter, matspecialiteter, hantverk, konst, jojk och hög stämning utlovas! Inte långt från Luleå ligger fästningsstaden Boden, en av Sverige mest påkostade försvaranläggningar. Här får vi reda på hur Norrland skulle försvaras under 1900-talet om kriget drabbades oss. Det helt unika Treehotel besöker vi också som en härlig kontrast och uppe bland trädtopparna förundras vi över kreativiteten när det gäller att skapa boendemöjligheter. Just kreativitet utstrålar också Snöslottet på andra sidan finska gränsen. I Kemi möter vi denna enstående konstruktion och upplever hur snö, kyla, mod och fantasi kan skapa unika ting! Våra norrländska dagar kommer att fyllas med upplevelser utöver det vanliga och allt ingår i resans grundpris!

DAG 5: LULEÅ – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

I lugn och ro njuter vi av den väl tilltagna hotellfrukosten innan transferbussen hämtar oss för färd till Kallax. Med snörika minnen i bagaget landar vi sedan på våra flygplaster och tackar för den här gången. På återseende! Ca 1 mil

Utflykter

 

     
  Samtliga utflykter ingår i resans grundpris!
 
 
     

 

GAMMELSTADS KYRKBY

Vi besöker ett av våra världsarv, Gammelstads Kyrkby, och går på guidad lyktvandring bland kyrkstadens snötäckta gränder till skenet av stämningsfulla stallyktor. En kyrkstad är en samling stugor vid en sockenkyrka där långväga sockenbor kunde uppehålla sig vid kyrkobesöken och Gammelstads kyrkstad är ett enastående exempel på den traditionella kyrkstad som finns i norra Skandinavien.

Ingår i resans pris!

JOKKMOKKS MARKNAD

Vintermarknaden i Jokkmokk hålls under tre dagar varje år i början februari, ända sedan tidigt 1600-tal. Den grundades av kung Karl IX med syfte att stärka statens position i norr. Det kom att bli en samlingspunkt för samer från hela Sameland och i dag är det en folkfest med flertalet kulturaktiviteter blandade med de många marknadsknallarna. Vi får en ordentlig inblick i den samiska kulturen under denna glädjefyllda marknadsdag.

Ingår i resans pris!

RÖDBERGSFORTET OCH TREEHOTEL

I dag åker vi till närliggande Boden. Vi börjar med ett besök i Rödbergsfortet vid Luleå älv. Detta är ett av stadens fem fort och det sista som togs ur bruk så sent som 2000. All utrustning bevarades intakt. Efter den guidade turen äter vi lunch i fortet. Näst på tur står Harads och en mycket spännande hotellösning. Detta unika hotell är beläget uppe bland träden och hit kommer folk från när och fjärran. Vi får höra berättelsen och följa processen genom bilder och berättelser om hur Treehotel blev verklighet. Inkl. lunch.

Ingår i resans pris!

KEMI OCH SNÖSLOTTET

Vi följer Bottenviken rakt österut genom ett vinterfagert kustlandskap och beger oss till Finland och Kemi. Efter en kortare rundtur i staden hälsar vi på i det helt fantastiska Snöslottet, en av världens största isbyggnader. Enastående arkitektur och eleganta skulpturer hyllar den nordliga livsstilen. Tillsammans avnjuter vi en god lunch medan vi låter oss förundras över människans kreativitet och fantasi! Inkl. lunch

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/2ArlandaQuality Hotel, Luleå69 495:-Boka
3/2KastrupQuality Hotel, Luleå49 795:-Boka
3/2LandvetterQuality Hotel, Luleå59 795:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
7/2ArlandaQuality Hotel, Luleå69 495:-Boka
7/2KastrupQuality Hotel, Luleå89 795:-Boka
7/2LandvetterQuality Hotel, LuleåMer än 89 795:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Köpenhamn/Stockholm/Göteborg-Luleå tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt två luncher och en middag (4 frukostar, 2 luncher och 1 middag). Besök på Jokkmokks marknad, Bodens fästning, Treehotel, Snöslottet i Kemi samt Gammelstads Kyrkby. I priset ingår även serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.195:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresan.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Svenska kronor (SEK)
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Quality Hotel, Luleå
Quality Hotel, Luleå
Mycket uppskattat och inbjudande hotell beläget i hjärtat av Luleå. Läge: Beläget i centrala Luleå med sevärdheter och restauranger utanför dörren. Adress: Storgatan 17, SE-971 28 Luleå Telefon: 0046-...
Sista minuten
28/11Julmarknad i Berlin 4 dagarfrån 2 695:-
28/11Hemlig julmarknadsresa 4 dagarfrån 2 395:-
28/11Julshopping i Szczecin 4 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Berlin 3 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Hamburg 3 dagarfrån 2 295:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö