Jersey 8 dagar ✈

Nyhet, flygresa, Jersey, Storbritannien

Precis norr om den franska nordkusten hittar vi ön Jersey, som är ett mellanting mellan en del av Storbritannien och ett eget land. Här upplever vi en intressant blandning av franskt och brittiskt på ett sätt vi inte kan hitta någon annanstans i Europa.

Snabba fakta

  • Upptäck den brittiska ön som många drömt om att besöka men få varit på!
  • Charmig blandning av brittiskt och kontinentalt.
  • Passa på att uppleva Brighton – vi stannar en natt på vägen!

Ingår i priset!

  • Flygresa Skandinavien-London-Jersey t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • 7 middagar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – LONDON – BRIGHTON

Vi inleder dagen med att gå ombord på flyget som tar oss till London. Efter mötet med vår inhemska buss och svensktalande reseledare tar vi sikte på den engelska sydkustpärlan Brighton. Här väntar trivsamma Ibis Hotel City Center på oss. Ca 10 mil

DAG 2, TORSDAG: BRIGHTON – LONDON – JERSEY

Brighton är den i särklass mest innehållsrika och livfulla av alla de klassiska badorterna utmed den engelska sydkusten. Inte undra på det, med tanke på stadens storlek och närheten till London. Där den gamla byn Brighthelmstone en gång i tiden låg kan vi nu strosa omkring i The Lanes vars trånga gränder visar upp en spännande samling av små butiker, trevliga serveringar och antikaffärer. Transferbussen hämtar oss för gemensam färd mot Gatwicks flygplats och här checkar vi in på planet till Jersey. Efter en kortare flygning är vi framme på den största av de exotiska Kanalöarna och beger oss med buss till öns huvudort St Helier. Här tar vi in på gästvänliga Hotel Merton som blir vårt hem de kommande sex nätterna. Ca 6 mil

DAG 3-7, FREDAG TILL TISDAG: JERSEY

I Engelska kanalen, strax utanför den franska kusten, ligger den bedårande paradisön Jersey. Tv-kändisen Bergeracs genuina hemtrakter är ökänd på bara positiva sätt. Jersey är störst bland Kanalöarna och präglas av ett härligt klimat, underbar natur och stor gästvänlighet. På ön finns det gott om vandringsleder, rikt fågelliv och prunkande trädgårdar. Känn sanden mellan tårna på någon av de soldränkta sandstränderna och om värmen tillåter, kanske ett uppfriskande dopp i det blå. Jersey är engelskinspirerat med fransk touch, vilket inte minst maten vittnar om. Ön lyder under brittiska kronan, men står utanför EU. Vi som verkligen vill förgylla vår vistelse får möjlighet att följa med på innehållsrika utflykter runt natursköna Jersey med slottsbesök, sagolika trädgårdar och fascinerande historia i en unik atmosfär.

DAG 8, ONSDAG: JERSEY – LONDON – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vi äter frukost i lugn och ro innan det har blivit dags att checka ut från vårt hotell och lämna Jersey för den här gången. Transferbussen kör oss till flygplatsen för vårt väntande Londonflyg och efter en kortare luftburen färd landar vi på Gatwick. Vi tar vårt bagage och beger oss gemensamt till en väntande buss som kör oss till Londons största flygplats, Heathrow. Här checkar vi åter in på flyget och sedan har det blivit dags att ta farväl av våra medresenärer innan vi går ombord på våra flyg till respektive skandinavisk flygplats. Tack för denna gång! Ca 7 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.205:- Ordinarie pris: 2.455:- Du sparar: 250:-
 
     

RUNDTUR I BRIGHTON

Nöjesstaden Brighton har under flera århundraden utvecklats till en populär mötesplats för samhällets välbeställda. Den blivande kung George IV lät arkitekten John Nash bygga om Royal Pavilion till ett överdådigt orientaliskt palats och tillsammans med den viktorianska Palace Pier bildar dessa fortfarande stadens mest särpräglade landmärken.

Ingår i resans pris!

UPPTÄCK JERSEY, HELDAG

Vi utforskar den lummiga kanalön på vår rundtur och ser de vidsträckta stränderna, de klippiga kuststräckorna och klassiska landmärken. Vackra vykortsvyer präglar dagen och det variationsrika landskapet bjuder på många unika sevärdheter.

Pris ca 475:-

PROMENAD I ST HELIER MED PUBBESÖK, KVÄLLSTUR

Vi gör oss hemmastadda i Jerseys huvudstad, St Helier. Vår reseledare tar oss med på en intressant promenad och vi bekantar oss med många av stadens sevärdheter. Vi avslutar på brittiskt manér vid en härligt genuin pub med något gott att dricka.

Pris inkl. dryck ca 260:-

JERSEYS TRÄDGÅRDAR MED GOREY, HALVDAG

Jersey är omtalat för sin lummiga grönska. Vi gör en väldoftande blomstertur och besöker bland annat Samarès Manor, välkänd för sina örtträdgårdar och vackra japanska trädgård. Därefter beger vi oss till charmiga byn Gorey och njuter av atmosfären i det lilla fiskeläget. Vi besöker även en av världens främsta orkidésamlingar.

Pris inkl. inträde ca 475:-

HISTORISKA JERSEY, HALVDAG

Under andra världskriget var Jersey och de andra kanalöarna det enda brittiska territorium som var ockuperat av Tyskland. Vi besöker det underjordiska sjukhuset som nu är ett fascinerande krigshistoriskt museum, Jersey War Tunnels. Här får vi på ett fängslande sätt ta del av den dramatiska ockupationen.

Pris inkl. inträde ca 410:-

ELIZABETH CASTLE OCH SAINT AUBIN, HALVDAG

Vi besöker det välkända slottet som skyddat Jersey i över 300 år. Den påtagliga tidvattenskillnaden gör att slottet understundom upplevs ligga ute i havet. Vi möts av en mycket välbevarad byggnad som levandegör Jerseys spännande historia på ett dramatiskt sätt. Vidare tar vi oss till Jerseys näst största stad Saint Aubin, vackert och skyddat belägen i bukten längs öns sydkust.

Pris inkl. inträde ca 410:-

LA MARE WINE ESTATE, HALVDAG

Vi åker till den trevliga vingården La Mare Wine Estate, en av få tillverkare av vin på ön. Här gör vi en gemensam rundtur innan vi slår oss ner för en provsmakning.

Pris inkl. vinprovning ca 425:-

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flygresa Skandinavien-London-Jersey tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (7 frukostar och 7 middagar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.895:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget till Jersey landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 6

The Merton Hotel, St Saviour
Mycket uppskattat resorthotell med familjär prägel, på anläggningen finns även äventyrsbad. Behagligt gångavstånd till centrum och stranden. Läge: Bel&a...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Ibis Hotel City Center, Brighton
Trevligt medelklasshotell väl beläget i de centrala delarna av den brittiska semesterorten Brighton. Läge: Mycket väl beläget i de centrala delarna av Brighton, nära till shopping och restauranger samt cirka 15 minute ....