Italienska Rivieran Långsemester 16 dagar

4 personer ger medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

- Långsemester med lugnt tempo på Italienska rivieran

Pietra Ligure, den liguriska klippan, har fått sitt namn från en fästning uppe på en klippa som numera ligger inne i denna trivsamma badort på den italienska rivieran. På den här bussresan befinner vi oss inte långt från Frankrike och furstendömet Monaco. Pietra Ligure är en perfekt utgångspunkt för en lång och avslappnande semester. Under de behagliga resdagarna upplever vi intressanta besök utmed färdvägen!

Snabba fakta

  • Populär resa med gott om tid att både ta det lugnt och upptäcka omgivningen.
  • Vi bor i mysiga Pietra Ligure, cirka 200 meter från stranden.
  • Utflykter till både underbara Nice, eleganta Monaco samt italienska pärlor som Portofino och San Remo.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 15 övernattningar i dubbelrum
  • 13 middagar
  • 15 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – KASSEL

På morgonen samlas vi förväntansfulla på Öresundsterminalen i Malmö, där vi möter upp vår reseledare och medresenärer. Färden tar oss över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan från Rödby till tyska Puttgarden och stannar snart till vid ett trevligt tyskt värdshus för lunch. Under dagen passerar vi även Lübeck och Hannover innan vi framåt kvällen närmar oss vårt trivsamma övernattningshotell i Kasseltrakten Här njuter vi av en god middag och sköna sängar. Ca 65 mil

DAG 2, SÖNDAG: KASSEL– FREIBURG

Efter frukost lämnar vi Kassel och beger oss söderut förbi hela Europas finanscentrum, Frankfurt am Main. Under stundom slår vi följe med mäktiga Rhen och senare under eftermiddagen når vi Tysklands mest solbelysta stad, Freiburg im Breisgau. Vi checkar in på bekväma InterCity Hotel och vi som vill följa med till andra sidan den franska gränsen har en spännande kväll att se framemot! Ca 46 mil

DAG 3, MÅNDAG: FREIBURG – PIETRA LIGURE

Stärkta av morgonens frukost sätter vi oss väl tillrätta i bussen för att fortsätta färden genom det sydtyska landskapet. Vi njuter av hisnande vyer över schweiziska alptoppar innan det italienska slättlandet tar emot oss. Under kvällen checkar vi in på Hotel Miriam i Pietra Ligure mellan bergen och havet och njuter av en god middag. Nu är vi framme i Ligurien och underbart härliga dagar väntar oss här! Ca 60 mil

DAG 4-13, TISDAG TILL TORSDAG: LIGURIEN

Välkommen till Pietra Ligure och den italienska rivieran! Under vår långsemester har vi gott om tid på oss att njuta av god mat, fina sandstränder och intressanta upplevelser. Pietra Ligure är en fantastisk semesterort, utrustad med alla bekvämligheter. Närheten till andra semesterpärlor som Albenga och San Remo samt kända platser som Nice, Monaco och Genua gör detta till en optimal utgångspunkt för våra upptäcksfärder. Även vi som väljer att följa med på alla intressanta utflykter har gott om tid på oss att ta det lugnt, strosa längs havet eller låta tiden ha sin gång på någon trevlig servering medan vi blickar ut över folklivet. Missa inte denna semesterskatt vid den italienska blomsterrivieran!

DAG 14, FREDAG: PIETRA LIGURE – ULM

Det har blivit dags att ta farväl av Pietra Ligure för den här gången. Öppna vyer väntar oss på vägen genom Lombardiet och en välgörande kaffetår kan vi njuta av under förmiddagen. Den höga och friska alpluften gör sig påmind under färden genom Schweiz. Vi stannar för lunch för att senare under dagen korsa gränsen till Tyskland. I Ulm tar vi in på trevliga InterCity Hotel och nu har vi möjlighet att upptäcka staden med det höga kyrktornet! Ca 62 mil

DAG 15, LÖRDAG: ULM – BRAUNSCHWEIG

Skönt utvilade smakar den tyska hotellfrukosten allra bäst. Under dagen fortsätter vi norrut och passerar genom vindistriktet Franken innan det mellantyska backlandskapet tar vid. Braunschweig är målet för dagens färd. Staden förknippas ofta den medeltida makthavaren Henrik Lejonet som är begravd i stadens domkyrkan. Inbjudande InterCity Hotel tar emot oss och serverar middag innan det är dags att säga god natt. Ca 54 mil

DAG 16, SÖNDAG: BRAUNSCHWEIG – MALMÖ

Efter god frukost fortsätter vi genom Niedersachsen och passerar snart Hamburg. Vi äter lunch på ett trevligt nordtyskt värdshus innan vi tar färjan till Rödby och Danmark. Snart ser vi konturerna av Malmö och Turning Torso på andra sidan sundet. Vi passerar Öresundsbron och snart är det dags att ta farväl av våra nyfunna kamrater. Tack för en trevlig resa! Ca 55 mil

 

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 3.445:- Ordinarie pris: 3.830:- Du sparar 385:-
 
     

AFTON I ALSACE, KVÄLLSTUR

På tyska kallas området vi ska besöka för Elsass och den lokala kokkonsten bär tydliga spår av det robusta tyska lantköket, kryddat med fransk finess. Förutom de klassiska charkuteritallrikarna återfinner vi olika typer av välsmakande korvar som gärna avnjuts med traktens egen surkål och senap. Till detta passar de smakrika, torra och fylliga alsacevinerna utmärkt. På ett trevligt värdshus i centrala Colmar ska vi låta oss väl smaka av både mat och dryck.

Pris inkl. middag med dryck 475:-

SAN REMO, LÅNG HALVDAG

San Remo är en liten pärla som bland andra vår egen Evert Taube besökte och omnämnde i sina sånger. Stadens befolkning skänker varje år magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi tar en titt i den charmiga centrumkärnan där vi kan strosa längs smala gator, flanera längs strandpromenaden eller titta runt bland marknadsstånd. När fötterna säger stopp finns det gott om mysiga trattorior att slinka in på.

Pris ca 230:-

ITALIENSKA DELIKATESSER, KVÄLLSTUR

I de vackra bergen strax norr om Alassio finner vi byn Arnasco där vi besöker en producent av olivolja och vin. Ett intressant besök ger oss inblick i tillverkningsprocesserna. Vi provsmakar självklart både vinet och oljan, samt även många andra lokala delikatesser tillredda på plats.

Pris inkl. provsmakningar och lättare måltid ca 445:-

NICE, HELDAG

Côte d’Azur med sitt varma klimat lockar turister från hela världen. Här trängs lyxyachterna vid hamnkajen och chansen att se någon kändis är stor! Vi åker till en av de mest välkända orterna längs kusten, Nice. Här inleder vi med en intressant rundtur under vilken vi får veta mer om stadens flertusenåriga historia. Vi beundrar utsikten på Cimiezkullen och naturligtvis även den magnifika strandpromenaden Promenade des Anglais, vars byggnader vittnar om välbärgade engelsmän som spred sin glans över staden vid förra sekelskiftet.

Pris ca 355:-

VENTIMIGLIA OCH DOLCEACQUA, LÅNG HALVDAG

På fredagarna äger en stor marknad rum i gränsstaden Ventimiglia. Hit lockas både fransmän och italienare i jakt på fynd. Efter att ha botaniserat bland de många stånden beger vi oss upp i de vackra bergstrakterna strax norrut. Här finner vi vinodlingsbyn Dolceaqua, vars färggranna stenhus klänger sig fast på bergsluttningarna. Byn genomkorsas av floden Nervia och länkas samman av en medeltida stenbro som Claude Monet låtit avbilda. Förutom de gamla borgruinerna domineras omgivningarna av terrasserade vingårdar och vi besöker en gemytlig restaurang där vi får möjlighet att smaka det robusta vinet Rossese tillsammans med andra lokala godsaker.

Pris inkl. vinprovning och lätt lunch med dryck ca 455:-

MONACO, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Följ med till furstendömet Monaco och spegla dig i glansen av prinsar och prinsessor. I skatteparadiset finns palats, lyxhotell och exklusiva butiker. Pröva lyckan på det världsberömda kasinot. Vem vet, kanske blir det du som kammar hem högsta vinsten?

Pris ca 475:-

ALBA OCH BAROLO, HELDAG

Staden Alba är omtalad för att sätta värde på livets goda. Här samsas uteserveringar med små specialbutiker. Denna behagliga och vänliga småstad utgör huvudorten för både vinframställningen och tryffelhanteringen i Piemonte. Tillsammans med vår reseledare tittar vi närmare på stadens torg och kyrkor. På de kalkrika jordarna söder om floden Tanaro trivs druvan nebbiolo som allra bäst och det är bara här som det kraftfulla vinet barolo får tillverkas. Eftermiddagen bjuder oss på ett trevligt besök hos en vingård där vi både får reda på hur framställningen går till och hur vinet smakar.

Pris inkl. vinprovning ca 475:-

PORTOFINO, HELDAG

I dag går färden till Rapallo där vi stiger på båten till underbara Portofino, som kanske är den mest exklusiva semesterorten i hela Italien. I den bilfria staden kan man flanera längs med kajkanterna och låta sig imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen eller njuta av en förfriskning på någon av de charmiga serveringarna. Ovanför staden tronar kastellet tillsammans med kyrkan San Giorgio som påstås hysa relikerna efter drakdödaren St Göran.

Pris inkl. båttur ca 475:-

ULM, KVÄLLSTUR

Staden Ulm, belägen i den sydtyska delstaten Baden-Württemberg precis vid gränsen till Bayern och där floden Donau har sin källa, är mest känd för sitt höga kyrktorn. Den över 160 meter höga spiran på Ulmer Münster anses vara världens högsta kyrktorn. Vi tar oss en titt på detta gotiska mästerverk och njuter av den erkänt trevliga stämningen i staden. Vi rundar av kvällen med att stifta bekantskap med det lokala köket.

Pris inkl. middag med dryck 445:-

BRAUNSCHWEIG, KVÄLLSTUR

Den kanske för många okända staden Braunschweig kommer att sälla sig till våra bekantskaper inom kort. I stadens domkyrka ligger den legendsomsusade Henrik Lejonet begravd och utanför finner vi statyn Braunschweiger Löwe. Runt omkring Braunschweigs äldsta delar ringlar sig det som en gång var den medeltida vallgraven. Numera finns här bland annat luftiga grönområden, konstmuseer och evenemangsarenan Volkswagen Halle. Vi rundar av turen vid Burgplatz och hälsar på Lejonet.

Ingår i resans pris!

 

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Som vanlig en flott reise gjennom Europa med Ølvemarks, et flott opphold i Pietra Ligurie, gleder oss til sommeren med to nye reiser med dere😁😁

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra blandning mellan utflykter och egen tid. Fina utflykter.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra upplägg med rekreaktion och även fina utflykter. Dock låång dit/hemresa vilket är ändrat nu 2018.Toppen.

av

★ ★ ★

Hyfsat hotell, kall pool, tråkig mat, ok salladsbuffé. Trevlig personal. Ibland brister i info av guide. 1 onödigt stopp (15 min fr övernattn,hotell) m förbokad kallnad mat+stopp där endast restauranggäster hade sittplats (Alla vill inte äta på enda vägkrogen)!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension utom vid övernattningarna i Freiburg och Ulm (13 middagar och 15 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår rundtur i Braunschweig.

Enkelrumstillägg: 2.795:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 29/6 bor vi på Hotel Schweizer Hof i Kassel dag 1-2.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 3 - 14

Hotel Miriam, Pietra Ligure
Välkommnande och charmigt hotell perfekt för en avkopplande semester. Egen utomhuspool och avgiftsfri strand som tillhör hotellet, endast 200 m bort. Läge: Utmärkt beläge...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

InterCity Hotel, Kassel
Välskött och välkommnande övernattningshotell med bekväma rum, centralt beläget i Kassel. Läge: Beläget ca 3 km från det historiska hjärtat av Kassel Adress: Wilhelms ....

Övernattning Dag 2 - 3

InterCity Hotel, Freiburg
Välbekant, fräscht och mycket centralt beläget hotell i Freiburg im Breisgau, promenadavstånd till stadens historiska hjärta. Läge: Centralt beläget i Freiburg med cirka 10 minuters ....

Övernattning Dag 14 - 15

InterCity Hotel, Ulm
Bekvämt, välskött och mycket centralt beläget hotell i Ulm, promenadavstånd till stadens historiska hjärta och katedralen Münster som sägs ha världens högsta torn. L&a ....

Övernattning Dag 15 - 16

InterCity Hotel, Braunschweig
Mycket modernt hotell med specialdesignad fräsch och luftig inredning, centralt beläget ett stenkast från sevärdheter, restauranger och shopping. Läge: Väl beläget vid det nya shoppi ....