Italienska Rivieran 9 dagar

BUSSRESA - Italien - Rundresa, Grado 9 dagar

- Den blomstrande rivieran med badliv och stadslyx

Den italienska Blomsterrivieran är förföriskt vacker med ett klimat som gjort för Medelhavets växtrike. Här finns blomstermarknader, olivträd, citroner, fikonträd och palmer som vajar i solen. Sandstränderna skyddas av höga berg och erbjuder bad i världsklass. Denna bussresa bjuder också på kulturupplevelser i form av genuina byar, olivolje- och vinprovningar samt ett besök i flärdfulla Monaco. Helt enkelt det bästa av italienska Rivieran!

 

14 personer ger medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »


Reseledaren tipsar: Maria om Italienska Rivieran »

Snabba fakta
  • En populär klassiker!
  • Välj mellan flera olika strandnära hotell, 3 med halvpension och 2 med frukostpension.
  • Underbara utflykter till bl.a. San Remo, Monaco och vindistriktet Barolo.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 5 middagar alt. ingen middag
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

14 personer ger resan medelbetyget 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa med olika hotellalternativ. Super reseledare, Marita.

av

★ ★ ★ ★ ★

Alassio är det bästa semesterstället. Bra planerad resa. Väldigt kunnig reseledare. Har varit där 18 gånger. Reser dit varje år och träffar kompisar som också återvänder varje år. Ska åka så länge jag orkar. Tack för att ni gör det möjligt.

av

★ ★ ★

Resmålet var bra, men bussens stopptider med middagar alldeles för sent på kvällen förstörde mycket.

av

★ ★ ★ ★ ★

Av 25 resor tillsammans med Ölvemarks har det blivit 7 resor till Alassio. För oss är detta en underbar plats som vi med all säkerhet kommer att besöka igen. Alassio är en plats med kultur,stränder och härlig blomsterprakt. Den gamla stadsdelen är en skön plats att ströva omkring i efter en dag på stranden.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Hej alltid trevligt o resa med er. Trevliga reseledare o att man lär känna många. Rest med er i flera år. Beställt en ny resa nu tack alla.

av

★ ★ ★ ★

Bra hotell. Bra utflykter. ITALIEN är fantastiskt.

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa till fantastiskt ställe där maten, männinskorna och miljön är 5 plus. Det vi gillar med att åka buss är att du får det bästa av två världar: service och trygghet med utflykter och guide, men också friheten att ge sig ut på egna äventyr om man så önskar!

av

★ ★ ★ ★ ★

Toppenresa. Den här resan hade många återkommande resenärer som vi träffat tidigare. Kvällarna hos Alberto på Bar Lido hur trevligt som helst. Utflykterna var så bra.

av

★ ★ ★ ★

Bra hotell och bra omgivningar. Lite tråkig mat och lite väl stressad hotellpersonal. Fantastisk guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

19:e gången jag åkte till Alassio. Underart. Bra planerad resa. Fint väder. Fint hotell (Adler) Alberto och Lido!

av

★ ★ ★ ★

Underbart resmål

av

★ ★ ★ ★ ★

Man upplevde så många vackra platser på vägen till Medelhavet. Välvalda hotell, fantastiska utflykter på plats i Italien, bra reseledarservice. Mycket bra upplägg.

av

★ ★ ★ ★ ★

 

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – SCHWEINFURT

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga på den bekväma Ölvemarks Holidaybussen. Via Öresundsbron sätter vi kurs mot kontinenten och i danska Rödby går vi ombord på färjan till Puttgarden. Efter lunchpaus i norra Tyskland bjuder eftermiddagen på omväxlande landskap utmed de tyska motorvägarna. Naturligtvis gör vi uppehåll både för en kaffetår och middag innan vi på kvällen anländer till vårt trevliga hotell i trakterna av Schweinfurt. Här checkar vi in och kan sträcka ut oss i de sköna sängarna. Ca 83 mil

DAG 2, SÖNDAG: SCHWEINFURT – ALASSIO

Efter frukosten styr vi söderut genom Tyskland och Schweiz. Dagen bjuder på omväxlande och grönskande vyer. Vi tar självklart paus för både kaffe och lunch. Färden fortsätter genom den schweiziska alpvärlden och på eftermiddagen passerar vi även den italienska gränsen. Vi stannar för middag i Italien innan vi i kvällningen når Medelhavet och Alassio där vi tar in på respektive hotellalternativ. Välkommen till paradiset! Ca 86 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: ALASSIO

Det är inte svårt att förstå varför Alassio i italienska Ligurien sedan länge är ett av våra mest populära resmål. Här förvandlas våra semesterdrömmar till verklighet! Alassio är en klassisk gammal semesterort dit människor sedan länge sökt sig för att njuta av den fina stranden och stadens avslappnade atmosfär. Stranden lockar till avkopplande stunder i solstolen och svalkande bad i sköna vågor. När skymningen kommer med svalka efter dagens hetta träffas man på någon av de många uteserveringarna. Alassios stadskärna är ett trivsamt myller, där butiker, kaféer och restauranger trängs om vartannat. Kustremsan är oslagbart vacker och kallas ibland med rätta blomsterrivieran. Vi som vill uppleva mer av de underbara omgivningarna hittar ett brett urval i utflyktsprogrammet. Bland annat ges tillfälle att stifta närmare bekantskap med traktens goda viner och delikatesser, fynda på lokala marknader och ta del av flärden i Monaco!

DAG 8, LÖRDAG: ALASSIO – ELFERSHAUSEN

Det är dags att ta farväl av den italienska rivieran och påbörja färden hemåt. Bussen tar oss in i Schweiz. Mitt på dagen stannar vi till vid en trevlig restaurang för lunch. Eftermiddagen genom Tyskland går snabbt och vi gör ett middagsstopp innan de tyska motorvägarna tar oss upp till norra Bayern. Framåt kvällskvisten svänger bussen in framför vårt bekväma övernattningshotell i trakterna av Elfershausen som bjuder på sköna sängar. Ca 87 mil

DAG 9, SÖNDAG: ELFERSHAUSEN – MALMÖ

Efter frukost färdas vi norrut mot Hannover och vidare mot Lübeck. Lunchen äter vi på en trevlig restaurang. Snart är vi i Puttgarden. Härifrån tar färjan oss över till Danmark och ombord finns möjlighet till billig shopping. Genom Danmark går färden mot Öresundsbron och vid 20-tiden är vi i Malmö igen med fina minnen i bagaget. Ca 81 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.860:- Ordinarie pris: 2.070:- Du sparar 210:-
 
     

MONACO, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Följ med till furstendömet Monaco och spegla dig i glansen av prinsar och prinsessor. I skatteparadiset Monaco finns palats, lyxhotell och exklusiva butiker. Pröva lyckan på det världsberömda kasinot. Vem vet, kanske blir det du som kammar hem högsta vinsten?

Pris ca 475:-

SAN REMO, HALVDAG

San Remo är en liten pärla som bland andra vår egen Evert Taube besökte och omnämnde i sina sånger. Stadens befolkning skänker varje år magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi tar en titt i den charmiga centrumkärnan där vi kan strosa längs smala gator, flanera längs strandpromenaden eller titta runt bland marknadsstånd. När fötterna säger stopp finns det gott om mysiga trattorior att slinka in på.

Pris ca 230:-

ITALIENSKA DELIKATESSER, KVÄLLSTUR

I de vackra bergen strax norr om Alassio finner vi vinodlingar i mängder. Vi stannar till strax utanför byn Arnasco och besöker en producent av olivolja och vin. Ett intressant besök ger oss inblick i tillverkningsprocesserna. Vi provsmakar självklart både vinet och oljan, samt även många andra lokala delikatesser tillredda på plats.

Pris inkl. provsmakningar och lättare måltid ca 435:-

ALBA OCH BAROLO, HELDAG

Staden Alba är omtalad för att sätta värde på livets goda. Här samsas uteserveringar med små specialbutiker. Denna behagliga och vänliga småstad utgör huvudorten för både vinframställningen och tryffelhanteringen i Piemonte. Tillsammans med vår reseledare tittar vi närmare på stadens torg och kyrkor. På de kalkrika jordarna söder om floden Tanaro trivs druvan nebbiolo som allra bäst och det är bara här som det kraftfulla vinet barolo får tillverkas. Eftermiddagen bjuder oss på ett trevligt besök hos en vingård där vi både får reda på hur framställningen går till och hur vinet smakar.

Pris inkl. vinprovning ca 475:-

VENTIMIGLIA OCH DOLCEACQUA, LÅNG HALVDAG

På fredagarna äger en stor marknad rum i gränsstaden Ventimiglia. Hit flockas både fransmän och italienare i jakt på fynd. Efter att ha botaniserat bland de många stånden beger vi oss upp i de vackra bergstrakterna strax norrut. Här finner vi vinodlingsbyn Dolceacqua, vars färggranna stenhus klänger sig fast på bergsluttningarna. Byn genomkorsas av floden Nervia och länkas samman av en medeltida stenbro som Claude Monet låtit avbilda. Förutom de gamla borgruinerna domineras omgivningarna av terrasserade vingårdar och vi besöker en gemytlig restaurang där vi får möjlighet att smaka det robusta vinet Rossese tillsammans med andra lokala godsaker.

Pris inkl. vinprovning och lätt lunch med dryck ca 455:-

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Alassio, halvpension innefattar dock ej middag ankomstkvällen. Frukostpension under resdagarna. I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Hotel Adler 1.495:-, Hotel Rosa 1.495:-, Hotel Tirreno 1.495:-, Hotel Europa Concordia 1.995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på Hotel Adler, Hotel Europa Concordia, Hotel Rosa samt Hotel Tirreno.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 16/5 samt 27/6 bor vi på Aqualux Wellness & Tagungshotel i Bad Salzschlirf dag 8-9.

På avresa 5/9 bor vi på Hotel Sonnenhügel i Bad Kissingen dag 8-9.