Skip to main content

Italienska Rivieran 9 dagar

BUSSRESA - Italien - Rundresa, Grado 9 dagar

- Den blomstrande rivieran med badliv och stadslyx

Den italienska Blomsterrivieran är förföriskt vacker med ett klimat som gjort för Medelhavets växtrike. Här finns blomstermarknader, olivträd, citroner, fikonträd och palmer som vajar i solen. Sandstränderna skyddas av höga berg och erbjuder bad i världsklass. Denna bussresa bjuder också på kulturupplevelser i form av genuina byar, olivolje- och vinprovningar samt ett besök i flärdfulla Monaco. Helt enkelt det bästa av italienska Rivieran!

 

7 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »


Reseledaren tipsar: Maria om Italienska Rivieran »

Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 5 middagar alt. ingen middag
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – SCHWEINFURT

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga på den bekväma Ölvemarks Holidaybussen. Via Öresundsbron sätter vi kurs mot kontinenten och i danska Rödby går vi ombord på färjan till Puttgarden. Efter lunchpaus i norra Tyskland bjuder eftermiddagen på omväxlande landskap utmed de tyska motorvägarna. Naturligtvis gör vi uppehåll både för en kaffetår och middag innan vi på kvällen anländer till vårt trevliga hotell i trakterna av Schweinfurt. Här checkar vi in och kan sträcka ut oss i de sköna sängarna. Ca 83 mil

DAG 2, SÖNDAG: SCHWEINFURT – ALASSIO

Efter frukosten styr vi söderut genom Tyskland och Schweiz. Dagen bjuder på omväxlande och grönskande vyer. Vi tar självklart paus för både kaffe och lunch. Färden fortsätter genom den schweiziska alpvärlden och på eftermiddagen passerar vi även den italienska gränsen. Vi stannar för middag i Italien innan vi i kvällningen når Medelhavet och Alassio där vi tar in på respektive hotellalternativ. Välkommen till paradiset! Ca 86 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: ALASSIO

Det är inte svårt att förstå varför Alassio i italienska Ligurien sedan länge är ett av våra mest populära resmål. Här förvandlas våra semesterdrömmar till verklighet! Alassio är en klassisk gammal semesterort dit människor sedan länge sökt sig för att njuta av den fina stranden och stadens avslappnade atmosfär. Stranden lockar till avkopplande stunder i solstolen och svalkande bad i sköna vågor. När skymningen kommer med svalka efter dagens hetta träffas man på någon av de många uteserveringarna. Alassios stadskärna är ett trivsamt myller, där butiker, kaféer och restauranger trängs om vartannat. Kustremsan är oslagbart vacker och kallas ibland med rätta blomsterrivieran. Vi som vill uppleva mer av de underbara omgivningarna hittar ett brett urval i utflyktsprogrammet. Bland annat ges tillfälle att stifta närmare bekantskap med traktens goda viner och delikatesser, fynda på lokala marknader och ta del av flärden i Monaco!

DAG 8, LÖRDAG: ALASSIO – ELFERSHAUSEN

Det är dags att ta farväl av den italienska rivieran och påbörja färden hemåt. Bussen tar oss in i Schweiz. Mitt på dagen stannar vi till vid en trevlig restaurang för lunch. Eftermiddagen genom Tyskland går snabbt och vi gör ett middagsstopp innan de tyska motorvägarna tar oss upp till norra Bayern. Framåt kvällskvisten svänger bussen in framför vårt bekväma övernattningshotell i trakterna av Elfershausen som bjuder på sköna sängar. Ca 87 mil

DAG 9, SÖNDAG: ELFERSHAUSEN – MALMÖ

Efter frukost färdas vi norrut mot Hannover och vidare mot Lübeck. Lunchen äter vi på en trevlig restaurang. Snart är vi i Puttgarden. Härifrån tar färjan oss över till Danmark och ombord finns möjlighet till billig shopping. Genom Danmark går färden mot Öresundsbron och vid 20-tiden är vi i Malmö igen med fina minnen i bagaget. Ca 81 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.860:- Ordinarie pris: 2.070:- Du sparar 210:-
 
     

MONACO, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Följ med till furstendömet Monaco och spegla dig i glansen av prinsar och prinsessor. I skatteparadiset Monaco finns palats, lyxhotell och exklusiva butiker. Pröva lyckan på det världsberömda kasinot. Vem vet, kanske blir det du som kammar hem högsta vinsten?

Pris ca 475:-

SAN REMO, HALVDAG

San Remo är en liten pärla som bland andra vår egen Evert Taube besökte och omnämnde i sina sånger. Stadens befolkning skänker varje år magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi tar en titt i den charmiga centrumkärnan där vi kan strosa längs smala gator, flanera längs strandpromenaden eller titta runt bland marknadsstånd. När fötterna säger stopp finns det gott om mysiga trattorior att slinka in på.

Pris ca 230:-

ITALIENSKA DELIKATESSER, KVÄLLSTUR

I de vackra bergen strax norr om Alassio finner vi vinodlingar i mängder. Vi stannar till strax utanför byn Arnasco och besöker en producent av olivolja och vin. Ett intressant besök ger oss inblick i tillverkningsprocesserna. Vi provsmakar självklart både vinet och oljan, samt även många andra lokala delikatesser tillredda på plats.

Pris inkl. provsmakningar och lättare måltid ca 435:-

ALBA OCH BAROLO, HELDAG

Staden Alba är omtalad för att sätta värde på livets goda. Här samsas uteserveringar med små specialbutiker. Denna behagliga och vänliga småstad utgör huvudorten för både vinframställningen och tryffelhanteringen i Piemonte. Tillsammans med vår reseledare tittar vi närmare på stadens torg och kyrkor. På de kalkrika jordarna söder om floden Tanaro trivs druvan nebbiolo som allra bäst och det är bara här som det kraftfulla vinet barolo får tillverkas. Eftermiddagen bjuder oss på ett trevligt besök hos en vingård där vi både får reda på hur framställningen går till och hur vinet smakar.

Pris inkl. vinprovning ca 475:-

VENTIMIGLIA OCH DOLCEACQUA, LÅNG HALVDAG

På fredagarna äger en stor marknad rum i gränsstaden Ventimiglia. Hit flockas både fransmän och italienare i jakt på fynd. Efter att ha botaniserat bland de många stånden beger vi oss upp i de vackra bergstrakterna strax norrut. Här finner vi vinodlingsbyn Dolceacqua, vars färggranna stenhus klänger sig fast på bergsluttningarna. Byn genomkorsas av floden Nervia och länkas samman av en medeltida stenbro som Claude Monet låtit avbilda. Förutom de gamla borgruinerna domineras omgivningarna av terrasserade vingårdar och vi besöker en gemytlig restaurang där vi får möjlighet att smaka det robusta vinet Rossese tillsammans med andra lokala godsaker.

Pris inkl. vinprovning och lätt lunch med dryck ca 455:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa med olika hotellalternativ. Super reseledare, Marita.

av

★ ★ ★ ★ ★

Alassio är det bästa semesterstället. Bra planerad resa. Väldigt kunnig reseledare. Har varit där 18 gånger. Reser dit varje år och träffar kompisar som också återvänder varje år. Ska åka så länge jag orkar. Tack för att ni gör det möjligt.

av

★ ★ ★

Resmålet var bra, men bussens stopptider med middagar alldeles för sent på kvällen förstörde mycket.

av

★ ★ ★ ★ ★

Av 25 resor tillsammans med Ölvemarks har det blivit 7 resor till Alassio. För oss är detta en underbar plats som vi med all säkerhet kommer att besöka igen. Alassio är en plats med kultur,stränder och härlig blomsterprakt. Den gamla stadsdelen är en skön plats att ströva omkring i efter en dag på stranden.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Hej alltid trevligt o resa med er. Trevliga reseledare o att man lär känna många. Rest med er i flera år. Beställt en ny resa nu tack alla.

av

★ ★ ★ ★

Bra hotell. Bra utflykter. ITALIEN är fantastiskt.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelser

"Blomsterrivieran! Visst låter det underbart för oss soltörstande nordbor! Och underbart, det är just vad det är. Vid flera tillfällen har jag och min man följt med Ölvemarks till detta paradis. Förälskelse har uppstått till denna ljuvliga plats.

Resan startar i Malmö vid utmärkta Öresundsterminalen. Resan tar 2 dygn men tiden går fort med trevlig guide och utmärkt chaufför och inte minst alla glada och förväntasfulla medresenärer. Man gör många stopp efter vägen då busscafeet plockas fram. Man stannar också för en trevlig lunch någonstans och mot kvällen blir det övernattning på ett trevligt hotell. Den andra resdagen skiftar naturen och färden över alperna är bara, wow!! Vi kommer till Alassio lite senare på kvällen, får vårt rum men hinner ut en liten promenad på den långa underbara strandpromenaden kantad av palmer och blommor innan sängarna lockar till god sömn. Vågskvalpet och den ljumma luften gör en lycklig från första stund. Det finns många vackra platser runt Alassio att besöka, t.ex. Monaco, det vackra lilla furstendömet där man med lite tur kan spela hem en slant. Har man ingen tur är det spännande ändå. San Remo, en härlig stad, Rapallo och Portofino, vilken lyx! Att efter en god frukost promenera ned till stranden för dagens första dopp är så härligt! Och vilken strand! Den är nog en av de bästa på hela Rivieran med ljuvlig sand och efter strandkanten små cafeer och barer att stanna vid för en cappuccino eller espresso.

I den gamla delen av Alassio finns många små eleganta butiker där man kan "shoppa loss" om man gillar det. Att bara strosa runt i de smala gränderna, slå sig ned på någon servering, ta en glass eller kanske ett glas vin är underbart!

Så kommer dagen då vi packar in oss i bussen för hemfärd. Lite sorgsna men ändå glada för att få ha njutit av Italien och de gästfria och vänliga italienarna. Snart bär det nog av igen till vårt älsklingsland för utan Italien kan man inte vara. Tack Ölvemarks och ciao tutti!"

Louise Greberger

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
16/5BussHotel Adler, AlassioMer än 87 695:-Boka
16/5BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 88 495:-Boka
16/5BussHotel Majestic, AlassioMer än 88 395:-Boka
16/5BussHotel Rosa, AlassioMer än 86 495:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
20/6BussHotel Adler, AlassioMer än 88 095:-Boka
20/6BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 88 995:-Boka
20/6BussHotel Majestic, AlassioMer än 88 695:-Boka
20/6BussHotel Rosa, Alassio67 395:-Boka
20/6BussHotel Tirreno, Alassio86 695:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/6BussHotel Adler, AlassioMer än 88 095:-Boka
27/6BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 88 795:-Boka
27/6BussHotel Majestic, AlassioMer än 88 995:-Boka
27/6BussHotel Rosa, AlassioMer än 87 795:-Boka
27/6BussHotel Tirreno, Alassio66 695:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
4/7BussHotel Adler, AlassioMer än 88 395:-Boka
4/7BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 89 095:-Boka
4/7BussHotel Majestic, AlassioMer än 89 295:-Boka
4/7BussHotel Rosa, AlassioMer än 88 095:-Boka
4/7BussHotel Tirreno, Alassio86 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/7BussHotel Adler, AlassioMer än 88 395:-Boka
11/7BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 89 995:-Boka
11/7BussHotel Majestic, AlassioMer än 89 295:-Boka
11/7BussHotel Rosa, AlassioMer än 88 095:-Boka
11/7BussHotel Tirreno, Alassio86 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/7BussHotel Adler, AlassioMer än 88 895:-Boka
18/7BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 89 995:-Boka
18/7BussHotel Majestic, AlassioMer än 89 795:-Boka
18/7BussHotel Rosa, Alassio68 595:-Boka
18/7BussHotel Tirreno, Alassio86 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
29/8BussHotel Adler, AlassioMer än 88 995:-Boka
29/8BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 89 995:-Boka
29/8BussHotel Majestic, AlassioMer än 89 395:-Boka
29/8BussHotel Rosa, AlassioMer än 88 695:-Boka
29/8BussHotel Tirreno, Alassio86 695:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
5/9BussHotel Adler, AlassioMer än 88 595:-Boka
5/9BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 88 495:-Boka
5/9BussHotel Majestic, AlassioMer än 88 795:-Boka
5/9BussHotel Rosa, AlassioMer än 87 095:-Boka
5/9BussHotel Tirreno, Alassio86 595:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
12/9BussHotel Adler, AlassioMer än 88 495:-Boka
12/9BussHotel Europa Concordia, AlassioMer än 88 395:-Boka
12/9BussHotel Majestic, AlassioMer än 88 095:-Boka
12/9BussHotel Rosa, AlassioMer än 86 795:-Boka
12/9BussHotel Tirreno, Alassio86 495:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Alassio, halvpension innefattar dock ej middag ankomstkvällen. Frukostpension under resdagarna. I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Hotel Adler 1.495:-, Hotel Rosa 1.495:-, Hotel Tirreno 1.495:-, Hotel Europa Concordia 1.995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på Hotel Adler, Hotel Europa Concordia, Hotel Rosa samt Hotel Tirreno.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

 

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Adler, Alassio
Hotel Adler, Alassio
Enkelt men mycket prisvärt hotell med en liten utomhuspool och bra service. Läge: Centralt beläget nära järnvägen och ca 300 m till stranden Adress: Via Paolo Ferreri 77, IT-17021 ALASSIO Telefon: 003...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Europa Concordia, Alassio
Hotel Europa Concordia, Alassio
Förstklassigt hotell i italiensk stil med bekväma rum och utmärkt service. Läge: Beläget vid strandpromenaden, ca 50 m från stranden. Genomfartstrafik Adress: Piazza Partigiani 36, IT-17021 ALASSIO Te...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Majestic, Alassio
Hotel Majestic, Alassio
Mycket omtyckt och populärt hotell med attraktivt läge nära strandpromenaden. Läge: Centralt beläget, ca 30 m till stranden. Livlig genomfartstrafik Adress: Via Leonardo da Vinci 300, IT-17021 ALASSIO...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Rosa, Alassio
Hotel Rosa, Alassio
Gästvänligt och familjärt hotell med en härlig takterrass som inbjuder till avkoppling. Läge: Centralt beläget, cirka 100 m till stranden och den underbara strandpromenaden. Genomfartstrafik Adress:...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Tirreno, Alassio
Hotel Tirreno, Alassio
Trevligt hotell med perfekt läge nära stranden, som bokas med enbart frukostpension. Läge: Beläget vid strandpromenaden, ca 20 m till stranden. Viss genomfartstrafik Adress: Passeggiata Cadorna 24-26,...

Övernattningshotell


Sista minuten
28/11Julmarknad i Berlin 4 dagarfrån 2 695:-
28/11Hemlig julmarknadsresa 4 dagarfrån 2 395:-
28/11Julshopping i Szczecin 4 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Berlin 3 dagarfrån 1 995:-
29/11Julmarknad i Hamburg 3 dagarfrån 2 295:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö