Italienska Rivieran 9 dagar

7 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

- Den blomstrande rivieran med badliv och stadslyx

Den italienska Blomsterrivieran är förföriskt vacker med ett klimat som gjort för Medelhavets växtrike. Här finns blomstermarknader, olivträd, citroner, fikonträd och palmer som vajar i solen. Sandstränderna skyddas av höga berg och erbjuder bad i världsklass. Denna bussresa bjuder också på kulturupplevelser i form av genuina byar, olivolje- och vinprovningar samt ett besök i flärdfulla Monaco. Helt enkelt det bästa av italienska Rivieran!

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Reseledaren tipsar: Maria om Italienska Rivieran »
 

Snabba fakta

  • Klassisk resa med många återkommande resenärer!
  • Välj mellan flera olika strandnära hotell, 3 med halvpension och 2 med frukostpension.
  • Underbara utflykter till bl.a. San Remo, Portofino och Monaco.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 5 middagar alt. ingen middag
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – SCHWEINFURT

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga på den bekväma Ölvemarks Holidaybussen. Via Öresundsbron sätter vi kurs mot kontinenten och i danska Rödby går vi ombord på färjan till Puttgarden. Efter lunchpaus i norra Tyskland bjuder eftermiddagen på omväxlande landskap utmed de tyska motorvägarna. Naturligtvis gör vi uppehåll både för en kaffetår och middag innan vi på kvällen anländer till vårt trevliga hotell i trakterna av Schweinfurt. Här checkar vi in och kan sträcka ut oss i de sköna sängarna. Ca 83 mil

DAG 2, SÖNDAG: SCHWEINFURT – ALASSIO

Efter frukosten styr vi söderut genom Tyskland och Schweiz. Dagen bjuder på omväxlande och grönskande vyer. Vi tar självklart paus för både kaffe och lunch. Färden fortsätter genom den schweiziska alpvärlden och på eftermiddagen passerar vi även den italienska gränsen. Vi stannar för middag i Italien innan vi i kvällningen når Medelhavet och Alassio där vi tar in på respektive hotellalternativ. Välkommen till paradiset! Ca 86 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: ALASSIO

Det är inte svårt att förstå varför Alassio i italienska Ligurien sedan länge är ett av våra mest populära resmål. Här förvandlas våra semesterdrömmar till verklighet! Alassio är en klassisk gammal semesterort dit människor sedan länge sökt sig för att njuta av den fina stranden och stadens avslappnade atmosfär. Stranden lockar till avkopplande stunder i solstolen och svalkande bad i sköna vågor. När skymningen kommer med svalka efter dagens hetta träffas man på någon av de många uteserveringarna. Alassios stadskärna är ett trivsamt myller, där butiker, kaféer och restauranger trängs om vartannat. Kustremsan är oslagbart vacker och kallas ibland med rätta blomsterrivieran. Vi som vill uppleva mer av de underbara omgivningarna hittar ett brett urval i utflyktsprogrammet. Bland annat ges tillfälle att stifta närmare bekantskap med traktens goda viner, fynda på lokala marknader, strosa runt i fashionabla Portofino och ta del av flärden i Monaco!

DAG 8, LÖRDAG: ALASSIO – ELFERSHAUSEN

Det är dags att ta farväl av den italienska rivieran och påbörja färden hemåt. Bussen tar oss in i Schweiz. Mitt på dagen stannar vi till vid en trevlig restaurang för lunch. Eftermiddagen genom Tyskland går snabbt och vi gör ett middagsstopp innan de tyska motorvägarna tar oss upp till norra Bayern. Framåt kvällskvisten svänger bussen in framför vårt bekväma övernattningshotell i trakterna av Elfershausen som bjuder på sköna sängar. Ca 87 mil

DAG 9, SÖNDAG: ELFERSHAUSEN – MALMÖ

Efter frukost färdas vi norrut mot Hannover och vidare mot Lübeck. Lunchen äter vi på en trevlig restaurang. Snart är vi i Puttgarden. Härifrån tar färjan oss över till Danmark och ombord finns möjlighet till billig shopping. Genom Danmark går färden mot Öresundsbron och vid 20-tiden är vi i Malmö igen med fina minnen i bagaget. Ca 81 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.860:- Ordinarie pris: 2.070:- Du sparar 210:-
 
     

MONACO, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Följ med till furstendömet Monaco och spegla dig i glansen av prinsar och prinsessor. I skatteparadiset Monaco finns palats, lyxhotell och exklusiva butiker. Pröva lyckan på det världsberömda kasinot. Vem vet, kanske blir det du som kammar hem högsta vinsten?

Pris ca 475:-

SAN REMO, HALVDAG

San Remo är en liten pärla som bland andra vår egen Evert Taube besökte och omnämnde i sina sånger. Stadens befolkning skänker varje år magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi tar en titt i den charmiga centrumkärnan där vi kan strosa längs smala gator, flanera längs strandpromenaden eller titta runt bland marknadsstånd. När fötterna säger stopp finns det gott om mysiga trattorior att slinka in på.

Pris ca 230:-

ITALIENSKA DELIKATESSER, KVÄLLSTUR

I de vackra bergen strax norr om Alassio finner vi vinodlingar i mängder. Vi stannar till strax utanför byn Arnasco och besöker en producent av olivolja och vin. Ett intressant besök ger oss inblick i tillverkningsprocesserna. Vi provsmakar självklart både vinet och oljan, samt även många andra lokala delikatesser tillredda på plats.

Pris inkl. provsmakningar och lättare måltid ca 435:-

PORTOFINO, HELDAG

I dag går färden till Rapallo där vi stiger på båten till underbara Portofino, som kanske är den mest exklusiva semesterorten i hela Italien. I den bilfria staden kan man flanera längs med kajkanterna och låta sig imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen eller njuta av en förfriskning på någon av de charmiga serveringarna. Ovanför staden tronar kastellet tillsammans med kyrkan San Giorgio som påstås hysa relikerna efter drakdödaren St Göran.

Pris inkl. båttur ca 475:-

VENTIMIGLIA OCH DOLCEACQUA, LÅNG HALVDAG

På fredagarna äger en stor marknad rum i gränsstaden Ventimiglia. Hit flockas både fransmän och italienare i jakt på fynd. Efter att ha botaniserat bland de många stånden beger vi oss upp i de vackra bergstrakterna strax norrut. Här finner vi vinodlingsbyn Dolceacqua, vars färggranna stenhus klänger sig fast på bergsluttningarna. Byn genomkorsas av floden Nervia och länkas samman av en medeltida stenbro som Claude Monet låtit avbilda. Förutom de gamla borgruinerna domineras omgivningarna av terrasserade vingårdar och vi besöker en gemytlig restaurang där vi får möjlighet att smaka det robusta vinet Rossese tillsammans med andra lokala godsaker.

Pris inkl. vinprovning och lätt lunch med dryck ca 455:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa med olika hotellalternativ. Super reseledare, Marita.

av

★ ★ ★ ★ ★

Alassio är det bästa semesterstället. Bra planerad resa. Väldigt kunnig reseledare. Har varit där 18 gånger. Reser dit varje år och träffar kompisar som också återvänder varje år. Ska åka så länge jag orkar. Tack för att ni gör det möjligt.

av

★ ★ ★

Resmålet var bra, men bussens stopptider med middagar alldeles för sent på kvällen förstörde mycket.

av

★ ★ ★ ★ ★

Av 25 resor tillsammans med Ölvemarks har det blivit 7 resor till Alassio. För oss är detta en underbar plats som vi med all säkerhet kommer att besöka igen. Alassio är en plats med kultur,stränder och härlig blomsterprakt. Den gamla stadsdelen är en skön plats att ströva omkring i efter en dag på stranden.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Hej alltid trevligt o resa med er. Trevliga reseledare o att man lär känna många. Rest med er i flera år. Beställt en ny resa nu tack alla.

av

★ ★ ★ ★

Bra hotell. Bra utflykter. ITALIEN är fantastiskt.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelser

"Blomsterrivieran! Visst låter det underbart för oss soltörstande nordbor! Och underbart, det är just vad det är. Vid flera tillfällen har jag och min man följt med Ölvemarks till detta paradis. Förälskelse har uppstått till denna ljuvliga plats.

Resan startar i Malmö vid utmärkta Öresundsterminalen. Resan tar 2 dygn men tiden går fort med trevlig guide och utmärkt chaufför och inte minst alla glada och förväntasfulla medresenärer. Man gör många stopp efter vägen då busscafeet plockas fram. Man stannar också för en trevlig lunch någonstans och mot kvällen blir det övernattning på ett trevligt hotell. Den andra resdagen skiftar naturen och färden över alperna är bara, wow!! Vi kommer till Alassio lite senare på kvällen, får vårt rum men hinner ut en liten promenad på den långa underbara strandpromenaden kantad av palmer och blommor innan sängarna lockar till god sömn. Vågskvalpet och den ljumma luften gör en lycklig från första stund. Det finns många vackra platser runt Alassio att besöka, t.ex. Monaco, det vackra lilla furstendömet där man med lite tur kan spela hem en slant. Har man ingen tur är det spännande ändå. San Remo, en härlig stad, Rapallo och Portofino, vilken lyx! Att efter en god frukost promenera ned till stranden för dagens första dopp är så härligt! Och vilken strand! Den är nog en av de bästa på hela Rivieran med ljuvlig sand och efter strandkanten små cafeer och barer att stanna vid för en cappuccino eller espresso.

I den gamla delen av Alassio finns många små eleganta butiker där man kan "shoppa loss" om man gillar det. Att bara strosa runt i de smala gränderna, slå sig ned på någon servering, ta en glass eller kanske ett glas vin är underbart!

Så kommer dagen då vi packar in oss i bussen för hemfärd. Lite sorgsna men ändå glada för att få ha njutit av Italien och de gästfria och vänliga italienarna. Snart bär det nog av igen till vårt älsklingsland för utan Italien kan man inte vara. Tack Ölvemarks och ciao tutti!"

Louise Greberger

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
21 / 9 Hotel Adler, Alassio
8 295:- Inga tillgängliga platser
21 / 9 Hotel Europa Concordia, Alassio
9 395:- Inga tillgängliga platser
21 / 9 Hotel Majestic, Alassio
8 895:- Inga tillgängliga platser
21 / 9 Hotel Rosa, Alassio
7 895:- Inga tillgängliga platser
21 / 9 Hotel Tirreno, Alassio
7 095:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen i Alassio, halvpension innefattar dock ej middag ankomstkvällen. Frukostpension under resdagarna. I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Hotel Adler 1.495:-, Hotel Rosa 1.495:-, Hotel Tirreno 1.495:-, Hotel Europa Concordia 1.995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas på Hotel Adler, Hotel Europa Concordia, Hotel Rosa samt Hotel Tirreno.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 22/6 bor vi på Hotel Ullrich i Elfershausen dag 1-2 samt på Hotel Badehof i Bad Salzchlirf dag 8-9.

På avresa 6/7 bor vi på Mercure Hotel Schweinfurt Maininsel i Schweinfurt dag 8-9.

På avresa 20/7 bor vi på Aqualux Wellnes & Tagungshotel i Bad Salzschlirf dag 8-9.

 

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Adler, Alassio
Enkelt men mycket prisvärt hotell med en liten utomhuspool och bra service. Läge: Centralt beläget nära järnvägen och ca 300 m till stranden Adress: Via Paolo Ferreri 77,...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Europa Concordia, Alassio
Förstklassigt hotell i italiensk stil med bekväma rum och utmärkt service. Läge: Beläget vid strandpromenaden, ca 50 m från stranden. Genomfartstrafik Adress: Piazza Par...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Majestic, Alassio
Mycket omtyckt och populärt hotell med attraktivt läge nära strandpromenaden. Läge: Centralt beläget, ca 30 m till stranden. Livlig genomfartstrafik Adress: Via Leonardo da Vi...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Rosa, Alassio
Gästvänligt och familjärt hotell med en härlig takterrass som inbjuder till avkoppling. Läge: Centralt beläget, cirka 100 m till stranden och den underbara strandpromena...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Tirreno, Alassio
Trevligt hotell med perfekt läge nära stranden, som bokas med enbart frukostpension. Läge: Beläget vid strandpromenaden, ca 20 m till stranden. Viss genomfartstrafik Adress: Passeg...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Mercure Hotel, Schweinfurt
Ett mycket trevligt och välskött fyrstjärnigt hotell med bra komfort och bekväma rum. Läge: Beläget ca 2 Km från Schweinfurts centrum Adress: Maininsel 10-12, DE-97422 SCHWEINFURT Te ....

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Ullrich, Elfershausen
Bekvämt och välskött hotell med trivsam stämning och utmärkt service. Läge: Beläget i utkanten av det lilla samhället Elfershausen Adress: August Ullrich Strasse 40-42, DE-97725 ....