Skip to main content

Italiensk vinresa 9 dagar

BUSSRESA - Italien - Vinresa, Italiensk vinresa 9 dagar

- Ljuva dagar genom vinets landskap

Italiens mest omtyckta vinområden samlar vi på en och samma bussresa. Vinbönderna visar oss sina odlingar och bjuder på typiska tilltugg. Smakrika amaroneviner i Valpolicella och kraftfulla viner från Piemonte, sprungna ur ett bedårande landskap. Besöken i Verona och Barolo är andra godbitar, precis som inslagen från Barbaresco och Bardolino. Tryffel och grappa. På toppen lägger vi ståtliga Torino. Det blir inte bättre än så här!
 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
 • En njutningsfull rundresa med vinprovningar i Italiens mest klassiska vindistrikt!
 • Fantastiska viner och italienska delikatesser.
 • Utflykterna till Barbera och Barbaresco ingår i resans pris.
 • Missa inte den underbara utflykten Tryffel, La Morra och Barolo!
Ingår i priset!
 • Resa i helturistbuss
 • 8 övernattningar i dubbelrum
 • 6 middagar
 • 8 frukostar
 • Vingårdsbesök
 • Besök i Barbaresco
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – MEERANE

Vår resa börjar i Malmö och här möter reseledaren och bussen upp. Via Öresundsbron tar vi oss snabbt genom Danmark och till den väntande färjan i Gedser. Ombord kan vi passa på att äta lunch innan vi fortsätter söderut. Under eftermiddagens etapp unnar vi oss en uppskattad kaffepaus och lär känna våra medresenärer. Vi anländer under kvällen till vårt komfortabla övernattningshotell i trakten av Meerane där vi äter en gemensam middag och sträcker ut oss i de bekväma sängarna. Ca 71 mil

DAG 2, SÖNDAG: MEERANE – SAN PIETRO IN CARIANO

Efter frukost sätter vi kurs söderut mot Bayern och dess huvudstad München. På ett sydtyskt värdshus för vi möjlighet att äta lunch och vackra österrikiska alpvägar slår sedan följe med vår färd under eftermiddagen.  Efter den italienska gränsen kallas alpmassiven för Dolomiterna och dess säregna toppar skådar vi i fjärran. Framåt kvällen når vi omtyckta och gästvänliga Hotel Valpolicella International i San Pietro in Cariano som tar emot med en god middag och bekväma rum. Ca 80 mil

DAG 3-4, MÅNDAG TILL TISDAG: SAN PIETRO IN CARIANO

Under två dagar utgör San Pietro in Cariano, strategiskt beläget där vindistrikten Valpolicella och Bardolino möts, utgångspunkt för våra strövtåg i grannskapet. I dessa kontrastrika regioner reser sig bergskedjan Dolomiterna i norr. I väster bildar Gardasjön gräns och i öster mynnar floderna Adige och Brenta ut i Adriatiska havet. Redan romarna satte sina spår i omgivningarna, men det var framförallt med den utökande handeln under renässansens tidevarv som välståndet grundades och manifesterades i oemotståndliga byggnader och palats. Nu för tiden kretsar mycket kring vinodling och landskapet domineras av vinrankor, prydligt ordnade i räta rader, där corvina är den mest odlade druvsorten. Förutom de erkända amaronevinerna finner vi den uppfriskande proseccon, som man gärna dricker före maten. Intressanta upptäckter i vinets värld väntar!

DAG 5, ONSDAG: SAN PIETRO IN CARIANO – CALAMANDRANA – BARBARESCO – CASTAGNITO

Nya spännande erfarenheter väntar oss när vi nu fortsätter västerut. Lagom till lunch når vi en välskött vingård i trakterna av Calamandrana. Här får vi möjlighet att börja bekanta oss med de förträffliga vinerna från barberadruvan. Nöjda och belåtna fortsätter vi under eftermiddagen vidare genom det välmående Piemonte. Under eftermiddagen gästar vi även den klassika vinbyn Barbaresco, njuter av utsikten och kanske även vinet? Strax utanför Alba, i Castagnito, tar vi in på inbjudande Hotel Casta och ännu fler äventyr på oss! Ca 32 mil

DAG 6-7, TORSDAG TILL FREDAG: PIEMONTE

Framför oss ligger två härliga dagar fyllda av minnesvärda upplevelser i Piemonte. Namnet Piemonte betyder ”vid bergets fot” och syftar på de närbelägna Alperna. I området där vi bor flyter den lilla floden Tanaro fram i makligt tempo och delar området i två halvor. Norr om floden finner vi Roero. Här växer lummiga skogar med ek och hassel. I den här miljön trivs den exklusiva tryffeln, både den vita och den svarta, och det är i skogarna häromkring som tryffeljägarna och deras hundar söker efter denna eftertraktade lyxvara. I det vackert kuperade landskapet söder om floden breder Langhe ut sig. De minutiöst skötta vingårdarna, de medeltida borgarna och de välordnade små städerna sätter alla sin prägel på landskapet. Detta är hemvisten för några av de allra bästa vinerna som produceras i Italien, där framförallt barolo utmärker sig. I Piemontes eleganta huvudstad Torino, som en gång var hela Italiens huvudstad, upptäcker vi stadens kulturella prakt och inbjudande shopping. Här finns pampig arkitektur från flera sekler med Alperna som dramatisk kuliss i bakgrunden.

DAG 8, LÖRDAG: CASTAGNITO – BAD KISSINGEN

I dag tvingas vi säga ”arrividerci” till Italien. Genom vackra landskap går färden norrut förbi Luganosjön och in i Schweiz. Från bussfönstren bjuds vi in att få njuta av den vackra alpvärlden och naturscenerierna avlöser varandra. Vi passerar förbi österriska Bregenz alldeles vid kanten av Bodensjön innan vi är tillbaka i Tyskland. I vanlig ordning ges tillfälle för kaffepauser och trevlig samvaro. Framåt kvällen når vi Bad Kissingen och vårt bekväma övernattningshotell som väntar med middag och sköna sängar. Ca 80 mil

DAG 9, SÖNDAG: BAD KISSINGEN – MALMÖ

Dagen tar sin början med en innehållsrik och stärkande frukost. Vi passerar Kassel och Hannover på vår väg över det tyska slättlandet. Efter en välsmakande lunch på ett trevligt värdshus har vi inte så långt kvar till färjeläget Puttgarden. Bussen rullar i land på den danska ön Lolland och i rask takt lägger vi vårt västra grannland bakom oss. Vid åttatiden på kvällen beräknar vi anlända till Malmö och det är dags att stiga av. På återseende! Ca 81 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.240:- Ordinarie pris: 2.490:- Du sparar: 250:-
 
     

VINTUR I VALPOLICELLA MED AMARONE, HALVDAG

Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks de omtyckta amaronevinerna. Hos en välrenommerad vinodlare får vi förklarat begrepp såsom ”ripasso” och ”passito”. Avslutningsvis får vi givetvis också möjlighet att provsmaka de kraftfulla och fylliga vinerna ackompanjerat av lokala specialiteter.

Pris inkl. vinprovning ca 280:-

VERONA, KVÄLLSTUR

Även om Verona kanske mest är omtalad för balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia innehåller denna välmående stad så mycket mer av intresse. Genom de centrala delarna slingrar floden Adige sig fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe! Vår reseledare visar Veronas främsta sidor innan vi får möjlighet till egna upptäckter. Vi rundar av kvällen med ett trevligt restaurangbesök.

Pris inkl. middag med dryck ca 465:-

BARDOLINO OCH GARDASJÖN, LÅNG HALVDAG

I dag ska vi upptäcka det natursköna och varierande vindistriktet som ligger mellan Verona och Gardasjön. Utmed sjöns östra strand finner vi orten Bardolino som vi hälsar på under förmiddagen. Vi gör också ett besök på olivoljemuseet i närheten och får både provsmaka och lära oss mer om denna allt mer populära naturprodukt. Bardolino är också namnet på ett av de italienska vindistrikten och här är jorden bördig och vinerna som tillverkas är lättare till karaktären och bör drickas unga. Vi besöker givetvis en tillverkare och får möjlighet till provsmakning och inköp.

Pris inkl. olivolje- och vinprovning ca 430:-

BARBERA

Vi stannar till i en liten by utanför Asti för besök på en vingård. Vinbonden hälsar oss välkomna och berättar om livet som vinodlare. Medan vi låter oss väl smaka av salami, ostar och andra lokalt producerade delikatesser får vi inblick i en framställningsprocess som präglas av både tradition och modernt nytänkande. Givetvis får vi även smaka av de eleganta vinerna som tillverkas av barberadruvan och möjlighet till inköp finns. Inkl. lättare lunch och vinprovning.

Ingår i resans pris!

BARBARESCO

Barbaresco är en av de mest välkända vinbyarna i Piemonte och här framställs vinet med samma namn. Precis som barolovinet är det endast druvan nebbiolo som får användas och barbarescovinet beskrivs ofta som elegant och känsligt. Vi beger oss till den högt belägna byn och njuter av utsikten. Kanske lockar även någon av byns vinotek till ett besök?

Ingår i resans pris!

 

TORINO, HELDAG

Under några år på 1800-talet var Torino, eller Turin, Italiens huvudstad. I denna typiskt italienska stad finns inte bara biltillverkaren Fiat och fotbollslaget Juventus utan även kulturella minnesmärken och överdådiga barockbyggnader från olika århundraden. Upptäck Torinos imponerande shoppingutbud, pampiga boulevarder och inbjudande torg där kaféerna och restaurangerna avlöser varandra!

Pris ca 350:-

AFTON I PIEMONTE, KVÄLLSTUR

För ungefär 30 år sedan skapades Slow food-rörelsen i Piemonte. De lokalt producerade födoämnena ska vara basen i det vi äter och dessa ska tillagas med kärlek efter gamla välbeprövade metoder och recept. Gott, nyttigt och unikt där regionens egna smaker sätts i högsätet. I kväll ger vi oss ut på landsbygden för att njuta av en god måltid tillsammans.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

TRYFFEL, LA MORRA OCH BAROLO, HELDAG

I skogarna utanför Alba får vi följa med på tryffeljakt med förare och hund och dessutom prova på olika delikatesser där tryffel används på ett fantasifullt sätt. Denna säregna underjordiska svamp är ett exklusivt inslag i den lokala matlagningen. På de kalkrika jordarna söder om floden Tanaro trivs druvan nebbiolo som allra bäst och det är bara här som det kraftfulla vinet barolo får tillverkas. Förutom bedårande utsikt från La Morra, en av vinbyarna i området, bjuder eftermiddagen på besök hos en vingård. Vi får reda på både hur framställningen går till och hur vinet smakar.

Pris inkl. tryffeljakt och vinprovning ca 470:-

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar i Meerane och Bad Kissingen, två middagar i San Pietro in Cariano samt två middagar i Castagnito (6 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår vingårdsbesök och besök i Barbaresco.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 18/7 samt 12/9 bor vi på Mercure Hotel i Schweinfurt dag 8-9.

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 8

Hotel Casta, Castagnito
Hotel Casta, Castagnito
Modernt och mycket välskött mellanklasshotell med gästvänlig personal och trivsamma samt bekväma rum. Läge: Beläget i det lilla samhället Castagnito knappt 10 km från Alba. Adress: Via 4 Novembre 83,...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Meerane, Meerane
Hotel Meerane, Meerane
Välskött och uppskattat fyrstjärnigt hotell med bekväma rum och bra service. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Meerane Adress: An der Hohen Strasse 3, DE-08393 MEERANE Telefon: 0049-3764-5910 Officiel...

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Valpolicella International, San Pietro in Cariano
Hotel Valpolicella International, San Pietro in Cariano
Trevligt och välkomnande italienskt mellanklasshotell med familjär stämning, välkomnande personal och bekväma faciliteter. Hotellet är centralt beläget i den lilla byn San Pietro in Cariano som är omg...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Sonnenhügel Bad Kissingen
Hotel Sonnenhügel Bad Kissingen
Stort och komfortabelt mellanklasshotell med bekväma rum. Läge: Lugnt beläget i utkanten av Bad Kissingen Adress: Burgstrasse 15, DE-97688 BAD KISSINGEN Telefon: 0049-971-830 Officiell klass: *** Vår...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö