Italiensk vinresa 9 dagar ✈

Flygresa & bussresa

- Ljuva dagar genom vinets landskap

Italiens mest omtyckta vinområden samlar vi på en och samma resa. Vinbönderna visar oss sina odlingar och bjuder på typiska tilltugg. Smakrika amaroneviner i Valpolicella och kraftfulla viner från Piemonte, sprungna ur ett bedårande landskap. Besöken i Verona och Barolo är andra godbitar, precis som inslagen från Soave och Bardolino. Tryffel, grappa och de ansedda vinerna från Barbaresco. På toppen lägger vi ståtliga Torino. Flyg ut och buss hem ger möjlighet till några flaskor att njuta hemma. Ecco - den perfekta vinresan!


 

Snabba fakta

  • Njut av fantastiska viner och italienska delikatesser.
  • Vinprovningar i flera olika vindistrikt.
  • Flyg ut till Venedig och buss hem ger möjlighet till vininköp!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Venedig
  • Transfer flygplats–hotell
  • Rundresa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 6 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/GÖTEBORG – VENEDIG

Under dagen lämnar vi Skandinavien och efter ett par timmar i luften landar vi i Venedig. Här möter vår svensktalande reseledare och chaufför upp med bussen och vi fortsätter mot välskötta Hotel Venezia i Mestre alldeles utanför Venedig. Innan kvällens middag serveras på hotellet har vi möjlighet att på egen hand utforska ”staden på vattnet”. Ca 2 mil

DAG 2, SÖNDAG: VENEDIG – PADOVA – SOAVE – SAN VITO DI NEGRAR

Vi sätter kurs mot universitetsstaden Padova som vi bekantar oss med under förmiddagen. Efter lunch besöker vi vinområdet Soave, omtalat för sina fruktiga vita viner. Vi hälsar på hos en vintillverkare och får möjlighet att provsmaka. Senare under eftermiddagen närmar vi oss San Vito di Negrar och välkomnas till familjära Hotel San Vito med vinstockar in på knutarna. Efter incheckning väntas middag i hotellets restaurang. Ca 15 mil

DAG 3-4, MÅNDAG TILL TISDAG: VALPOLICELLA

Under två dagar utgör Negrar utgångspunkt för våra strövtåg i Valpolicellaområdet. I denna kontrastrika region reser sig bergskedjan Dolomiterna i norr. I väster bildar Gardasjön gräns och i öster mynnar floderna Adige och Brenta ut i Adriatiska havet. Redan romarna satte sina spår i omgivningarna, men det var framförallt med den utökande handeln under renässansens tidevarv som välståndet grundades och manifesterades i oemotståndliga byggnader och palats. Nu för tiden kretsar mycket kring vinodling och landskapet domineras av vinrankor, prydligt ordnade i räta rader, där corvina är den mest odlade druvsorten. Förutom de erkända amaronevinerna finner vi den uppfriskande proseccon, som man gärna dricker före maten. Intressanta upptäckter i vinets värld väntar!

DAG 5, ONSDAG: SAN VITO DI NEGRAR – CALAMANDRANA – ASTI

Nya spännande erfarenheter väntar oss när vi nu fortsätter västerut. Lagom till lunch når vi en välskött vingård i trakterna av Calamandrana. Här får vi möjlighet att börja bekanta oss med de förträffliga vinerna från Piemonte. Nöjda och belåtna fortsätter vi under eftermiddagen vidare mot Asti i det välmående Piemonte. Här tar vi in på komfortabla Hotel Rainero. Ca 31 mil

DAG 6-7, TORSDAG TILL FREDAG: PIEMONTE

Framför oss ligger två härliga dagar fyllda av minnesvärda upplevelser i Piemonte. Namnet Piemonte betyder ”vid bergets fot” och syftar på de närbelägna Alperna. I området där vi bor flyter den lilla floden Tanaro fram i makligt tempo och delar området i två halvor. Norr om floden finner vi Roero. Här växer lummiga skogar med ek och hassel. I den här miljön trivs den exklusiva tryffeln, både den vita och den svarta, och det är i skogarna häromkring som tryffeljägarna och deras hundar söker efter denna eftertraktade lyxvara. I det vackert kuperade landskapet söder om floden breder Langhe ut sig. De minutiöst skötta vingårdarna, de medeltida borgarna och de välordnade små städerna sätter alla sin prägel på landskapet. Detta är hemvisten för några av de allra bästa vinerna som produceras i Italien, där framförallt barolo och barbaresco utmärker sig. I Piemontes eleganta huvudstad Torino, som en gång var hela Italiens huvudstad, upptäcker vi stadens kulturella prakt och inbjudande shopping. Här finns pampig arkitektur från flera sekler med Alperna som dramatisk kuliss i bakgrunden.

DAG 8, LÖRDAG: ASTI – ELFERSHAUSEN

I dag tvingas vi säga ”arrividerci” till Italien. Genom vackra landskap går färden norrut förbi Luganosjön och in i Schweiz. Från bussfönstren bjuds vi in att få njuta av den vackra alpvärlden och naturscenerierna avlöser varandra. Vi passerar förbi österriska Bregenz alldeles vid kanten av Bodensjön innan vi är inne i tyska Bayern. I vanlig ordning ges tillfälle för kaffepauser och trevlig samvaro. Framåt kvällen når vi Elfershausen och vårt bekväma övernattningshotell som väntar med middag och sköna sängar. Ca 76 mil

DAG 9, SÖNDAG: ELFERSHAUSEN – MALMÖ

Dagen tar sin början med en innehållsrik och stärkande frukost. Vi passerar Kassel och Hannover på vår väg över det tyska slättlandet. Efter en välsmakande lunch på ett trevligt värdshus har vi inte så långt kvar till färjeläget Puttgarden. Bussen rullar i land på den danska ön Lolland och i rask takt lägger vi vårt västra grannland bakom oss. Vid åttatiden på kvällen beräknar vi anlända till Malmö och det är dags att stiga av. På återseende! Ca 81 mil                                          

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.220:- Ordinarie pris: 2.470:- Du sparar 250:-
 
     

PADOVA

På väg mot Negrar passar vi på att göra Padovas bekantskap. Liksom flera andra norditalienska städer ramas de centrala delarna av Padova in av trivsamma arkader. Här ryms bland annat kaféer, barer och butiker. Padova ståtar med ett av Italiens äldsta universitet och tillsammans med gatumarknaderna sätter studenterna en uppsluppen och lättsam prägel på staden.

Ingår i resans pris!

SOAVE

En njutning för gommen är Soaves gyllengula viner med intensiv fruktig doft och silkeslena smaker av mandel och sötma. På en mindre vingård får vi inblick i tillverkningsprocessen och självklart möjlighet till provsmakning.

Ingår i resans pris!

VINTUR I VALPOLICELLA MED AMARONE, HALVDAG

Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks de omtyckta amaronevinerna. Hos en välrenommerad vinodlare får vi förklarat begrepp såsom ”ripasso” och ”passito”. Avslutningsvis får vi givetvis också möjlighet att provsmaka de kraftfulla och fylliga vinerna ackompanjerat av lokala specialiteter.

Pris inkl. vinprovning ca 260:-

VERONA, KVÄLLSTUR

Även om Verona kanske mest är omtalad för balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia innehåller denna välmående stad så mycket mer av intresse. Genom de centrala delarna slingrar floden Adige sig fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe! Vår reseledare visar Veronas främsta sidor innan vi får möjlighet till egna upptäckter. Vi rundar av kvällen med ett trevligt restaurangbesök.

Pris inkl. middag ca 425:-

BARDOLINO OCH GARDASJÖN, LÅNG HALVDAG

I dag ska vi upptäcka det natursköna och varierande vindistriktet som ligger mellan Verona och Gardasjön. Utmed sjöns östra strand finner vi orten Bardolino som vi hälsar på under förmiddagen. Vi gör också ett besök på olivoljemuseet i närheten och får både provsmaka och lära oss mer om denna allt mer populära naturprodukt. Bardolino är också namnet på ett av de italienska vindistrikten och här är jorden bördig och vinerna som tillverkas är lättare till karaktären och bör drickas unga. Vi besöker givetvis en tillverkare och får möjlighet till provsmakning och inköp.

Pris inkl. olivolje- och vinprovning ca 400:-

BARBARESCOVIN

Vi stannar till i en liten by strax öster om Barbaresco, för besök på en vingård. Vinbonden hälsar oss välkomna och berättar om livet som vinodlare. Medan vi låter oss väl smaka av salami, ostar och andra lokalt producerade delikatesser får vi inblick i en framställningsprocess som präglas av både tradition och modernt nytänkande. Givetvis får vi även smaka av de eleganta vinerna och möjlighet till inköp finns. Inkl. lättare lunch och vinprovning.

Ingår i resans pris!

GRAPPA, EFTERMIDDAGSTUR

I Italien avslutar man en riktig måltid med ett litet glas grappa. Denna ”digestivo”, som kan framträda både len och mild såväl som rivig och barsk, framställs av druvrester från vintillverkningen. Förutom hemligheten bakom alkemin får vi naturligtvis också veta hur man bäst ska avnjuta denna ädla dryck.

Pris inkl. provsmakning ca 240:-

TORINO, HELDAG

Under några år på 1800-talet var Torino, eller Turin, Italiens huvudstad. I denna typiskt italienska stad finns inte bara biltillverkaren Fiat och fotbollslaget Juventus utan även kulturella minnesmärken och överdådiga barockbyggnader från olika århundraden. Upptäck Torinos imponerande shoppingutbud, pampiga boulevarder och inbjudande torg där kaféerna och restaurangerna avlöser varandra!

Pris ca 310:-

VINGÅRDSBESÖK, KVÄLLSTUR

I kväll färdas vi till en närliggande vingård vackert belägen ute på landsbygden. Under en rundtur får vi veta mer om produktionen av deras vita och röda viner. Därefter sätter vi oss till bords och provar vinerna, som parats ihop med en passande måltid.

Pris inkl. middag med dryck ca 405:-

TRYFFEL, LA MORRA OCH BAROLO, HELDAG

I skogarna utanför Alba får vi följa med på tryffeljakt med förare och hund och dessutom prova på olika delikatesser där tryffel används på ett fantasifullt sätt. Denna säregna underjordiska svamp är ett exklusivt inslag i den lokala matlagningen. På de kalkrika jordarna söder om floden Tanaro trivs druvan nebbiolo som allra bäst och det är bara här som det kraftfulla vinet barolo får tillverkas. Förutom bedårande utsikt från La Morra, en av vinbyarna i området, bjuder eftermiddagen på besök hos en vingård. Vi får reda på både hur framställningen går till och hur vinet smakar.

Pris inkl. tryffeljakt och vinprovning ca 430:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 9 Hotel Rainero, Asti
Kastrup 9 995:- Inga tillgängliga platser
29 / 9 Hotel Rainero, Asti
Landvetter 9 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Venedig. Transfer flygplats-hotell. Rundresa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc.Frukostpension under resan samt en middag i Venedig, två middagar i San Vito, en middag i Asti samt en middag i Elfershausen (5 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även väg- färje- bro- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Padova och vinprovningar i Soave och Barbaresco.

Enkelrumstillägg: 1.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid respektive flygplats i samband med utresa. I samband med hemkomst till Malmö erbjuder vi bussanslutningsresa till många orter såväl samma kväll som dagen därpå. Du kan också köpa till övernattning på hotell i Malmö i samband med hemkomsten.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 5 - 8

Hotel Rainero, Asti
Uppskattat och välkomnande hotell, centralt beläget, bekväma rum och ett plus för servicen. Läge: Centralt beläget i staden Asti. Adress: Via Camillo Benso Cavour 85, IT-...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Venezia, Mestre-Venedig
Välskött familjeägt trestjärnigt hotell med typisk venetiansk inredning, utmärkta förbindelser till centrala Venedig. Läge: Centralt beläget i stadsdelen Mestre alldeles utanför Venedig med u ....

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel San Vito, San Vito di Negrar
Trevligt italienskt mellanklasshotell med familjär stämning precis i närheten av Valpolicellas vinodlingar. Läge: Beläget i orten San Vito di Negrar mitt i vindistriktet Valpolicella Adress: via San Vito 34, IT- ....

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Ullrich, Elfershausen
Bekvämt och välskött hotell med trivsam stämning och utmärkt service. Läge: Beläget i utkanten av det lilla samhället Elfershausen Adress: August Ullrich Strasse 40-42, DE-97725 ELFERSHAUSEN Telef ....