Skip to main content

Italiensk trädgårdsresa 6 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa med flyg & buss, Italiensk trädgårdsresa 6 dagar

- En härlig resa till de italienska sjöarna med ljuvlig grönska

Det norditalienska klimatet lämpar sig utmärkt för många växter och det kommer vi att upptäcka på denna innehållsrika trädgårdresa. Runt Lago Maggiore finns nämligen några av inte bara Italiens utan hela Europas främsta trädgårdar och vårt axplock gör att vi får besöka det bästa av det bästa! Njut av vacker natur, fina byar och avkopplande miljöer under våra härliga dagar bland Norditaliens tjusiga trädgårdsanläggningar!

 

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
 • En av Italiens lummigaste regioner med flera underbara trädgårdar!
 • Vi bor i gemytliga lilla Arona vid den vackraste av de italienska sjöarna, Lago Maggiore.
 • Två utflykter ingår i resans pris; de Borromeiska öarna och Lago Maggiore runt.
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Milano t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 5 övernattningar i dubbelrum
 • 5 middagar
 • 5 frukostar
 • 2 heldagsutflykter på temat Italienska trädgårdar
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – MILANO – ARONA

Vi går ombord på flyget som tar oss till italienska Milano. Här möter vår reseledare och bekväma helturistbuss upp. Nu börjar äventyret på riktigt och vi styr norrut mot den långsträckta bergssjön och välbelägna Hotel Antares i Arona, vid Lago Maggiores sydvästra kust. Ca 7 mil

DAG 2-5, FREDAG TILL MÅNDAG: LAGO MAGGIORE

Klimatet vid sjön Lago Maggiore är milt och genom århundraden har parker och exotiska trädgårdar anlagts och frodats. Sjön har sin västliga del i regionen Piemonte, den östliga i Lombardiet och i norr tittar den in i Schweiz. Värmen från sjön gör att det sällan blir minusgrader under vintern och detta, tillsammans med cirka 2 300 soltimmar per år, gör att växtligheten trivs och prunkar. Vi bor i Arona, en mysig och typisk italiensk liten stad vid Lago Maggiores södra del. Här har vi underbar utsikt över vattnet och Angeras slott på andra sidan sjön. I närheten av hotellet hittar vi trevliga uteserveringar och vinbarer där vi kan sitta och njuta av den italienska stämningen. Vi får även möjlighet att uppleva de vackra omgivningarna, bland annat genom besöken till två andra sjöar i norra Italien; den magiska Lago di Como, där vi får möjlighet att utforska flera olika trädgårdsanläggningar och Lago d’Orta, den lite mindre och mer okända pärlan väster om Lago Maggiore. Vi besöker även ett flertal andra trädgårdar, bland annat den vackra italienska trädgården Villa Taranto och trädgården på Isola Bella, där jorden skeppats från områden med ännu bättre jordmån för att växterna ska trivas så bra som möjligt. Vi som följer med på utflykten till Comosjön får också uppleva den enastående växligheten vid Villa Carlotta, med vackra kamelior, azaleor och rhododendronbuskar som är upp till 15 meter höga.

DAG 6, TISDAG: ARONA – MILANO – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Rika på upplevelser från alla välskötta trädgårdar beger vi oss åter mot flygplatsen utanför Milano och vidare till Skandinavien. Minnena från resan är många och kanske även idéerna för våra egna trädgårdar här hemma? Ca 7 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 825:- Ordinarie pris: 920:- Du sparar 95:-
 
     

DE BORROMEISKA ÖARNA

I Stresa går vi ombord på båten som tar oss till Isola Bella, en liten ö med tjusigt palats och överdådig terrasserad trädgård. Har vi tur får vi se några av öns omtalade vita påfåglar med majestätiska fjäderskrudar. Vi njuter av skönheten för att sedan fortsätta till Isola Superiore, en annan ö i närheten som inbjuder till trevliga promenader genom vindlande gränder kantade med mysiga serveringar. En dag i skönhetens tecken!

Ingår i resans pris!

COMOSJÖN, HELDAG

Vi lämnar Lago Maggiore för att besöka den minst lika omtalade Lago di Como. I Cadenabbia stiger vi ombord på båten till Bellagio. I denna eleganta semesterort har vi tid att på egen hand antingen flanera i den gamla stadskärnan eller kanske passa på att besöka trädgårdarna på Villa Melzi D’Eril? Vi åker sedan med båt till Villa Carlotta och gör ett besök i den välansade trädgården.

Pris inkl. båttur och inträde på Villa Carlotta ca 495:-

LAGO MAGGIORE RUNT

Vi åker längs med Lago Maggiore och fascineras av spektakulära vyer. Vid Santa Catarina Del Sasso stannar vi till, ett klosterkomplex byggt längs de branta klipporna vid sjön. Klostret började uppföras på 1300-talet och har varit verksamt sedan dess. Vi fortsätter sedan norrut och passerar gränsen till Schweiz. Här gör vi ett uppehåll i Locarno, omtalad för sina festivaler, och strosar runt i den välbevarade stadskärnan. En av dagens många höjdpunkter väntar sedan på oss, de bedårande trädgårdarna vid Villa Taranto, som anses vara några av de vackraste i hela Europa. Fulla av upplevelser återvänder vi sedan tillbaka till Arona för en god middag på vårt hotell.

Ingår i resans pris!

LAGO D’ORTA, LÅNG HALVDAG

Väster om Lago Maggiore finner vi den mindre kända, men minst lika romantiska sjön Lago d’Orta. Vi börjar med att besöka sjöns huvudort, Orta San Giulio. Här får vi möjlighet att njuta av en glass och bedåras av den enastående utsikten. En bit ut i sjön ligger fridfulla Isola San Giulio, ön med de vackra vyerna, som vi når efter en kort båtfärd. Över sjön fortsätter vid sedan med båt till den norra delen och Omegna. Strövtåg i krokiga gränder lagom till lunch väntar oss här.

Pris inkl. båttur ca 425:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 person(er) ger resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Vacker o givande resa

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Milano tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (5 middagar och 5 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår två heldagsutflykter på temat Italienska trädgårdar.

Enkelrumstillägg: 995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatserna i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö