Istrien 9 dagar

– Livsnjutarresa till kullinarisk halvö i Kroatien

Kroatiska halvön Istrien liknas närmast vid ett Italien i miniatyr. Silverglänsande olivlundar, välskötta vinodlingar och uråldriga byar avlöser varandra. Utmed kusterna finner vi stadspärlorna Rovinj och Pula där arvet efter venetianarna och romarna går i dagern. Avstånden är korta. Kunskapen om vad jorden har att erbjuda i form av mat och dryck är utbredd. Till detta lägger vi den öppna gästfriheten och det bedårande landskapet. Med andra ord – en perfekt semester!
 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar
  • 5 middagar
  • Reseledarservice
Pris från:
4 995:-
Dagar:9
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – ÚSTÍ NAD LABEM

Vår resa börjar i Malmö och här möter reseledaren och bussen upp. Via Öresundsbron tar vi oss snabbt genom Danmark och till den väntande färjan i Gedser. Ombord ges tillfälle för lunch och väl iland lämnar vi raskt Rostock bakom oss. I Dresden stannar vi till för middag och efter att vi passerat gränsen till Tjeckien är vi strax framme vid uppskattade Clarion Congress Hotel i staden Ústí nad Labem. Sov gott! Ca 69 mil

DAG 2, SÖNDAG: ÚSTÍ NAD LABEM – POYSDORF – WIEN

Efter frukost sätter vi kurs genom Böhmen och snart passerar vi Prag. Gränsen till Österrike hägrar och dagens lunchstopp förlägger vi till Poysdorf, huvudort i vindistriktet Weinviertel. Kanske får vi tillfälle att bekanta oss med dryckerna från trakten? Senare under eftermiddagen anländer vi till Wien och tar in på utmärkta Hotel Lassalle. Nu väntar en sevärd tur genom den ståtliga kejsarstaden! Ca 42 mil

DAG 3, MÅNDAG: WIEN – RABAC

Hotellfrukosten blir en utmärkt start på dagen innan vi fortsätter söderut. Österrikes näst största stad Graz passerar vi förbi innan de slovenska bergstrakterna tar vid. Vi njuter av vackra och omväxlande vyer. Under eftermiddagen korsar vi gränsen till Kroatien och nu har vi inte långt kvar till Rabac och populära Hotel Lido Palace som kommer att rå om oss de kommande nätterna. Ca 54 mil

DAG 4-6, TISDAG TILL TORSDAG: ISTRIEN

Nu kan vi se fram emot några härliga dagar på den triangelformade halvön Istrien som på senare tid blivit uppmärksammad som livsnjutarparadis. Inte undra på det, området har ju allt som man kan önska för en lyckad semester. Det gamla fiskeläget Rabac, där vi bor, är beläget vid den vackra Kvarnerbukten. Redan för hundra år sedan lockades besökare hit av bad i Adriatiska havets blåskimrande vatten och av det underbara klimatet. Men Istriens historia går mycket längre tillbaka än så. Rom, Bysans, Venedig, Napoleon och habsburgarna är några av alla makthavare som under seklerna har kämpat om herraväldet över Istrien och satt sina historiska spår. Starkast influenser har nog ändå Italien stått för och mellan de båda världskrigen tillhörde Istrien Italien. Höglänta karstlandskap, bördiga slätter, silverskimrande olivlundar och välskötta vingårdar avlöser varandra och de korta avstånden bjuder på omväxlande naturscenerier. Utmed kusterna möter vi gamla städer där romarnas och venetianarnas avtryck fortfarande är tydliga. I inlandet förädlar man fortfarande det som jorden har att erbjuda på traditionellt vis och kvaliteten på tryffel, olivolja, vin och andra välsmakande läckerheter kommer att överraska oss. Någon har liknat Istrien vid hur Toscana var för femtio år sedan och vi som missade Toscana då får en ny chans nu. Den får inte gå oss förbi!

DAG 7, FREDAG: RABAC – SALZBURG

Det har blivit dags att lämna Istrien och Kroatien. Färden tar oss förbi Sloveniens huvudstad Ljubljana och vidare genom Österrikes sydligaste förbundsland, Kärnten. Vackra omväxlande landskapsvyer får vi oss till livs innan vi senare under eftermiddagen anländer till Mozarts födelsestad, Salzburg. Efter att vi har tagit in på förträffliga Arena City Hotel får vi möjlighet att utforska staden lite närmare! Ca 44 mil

DAG 8, LÖRDAG: SALZBURG – NÜRNBERG – KASSEL

Hotellets frukost blir en god start på dagen och under förmiddagen njuter vi av det bayerska landskapet. Framåt lunch anländer vi till frankiska Nürnberg och i denna historiskt särpräglade stad tar vår reseledare med oss på en kortare promenad. Mätta och belåtna fortsätter vi under eftermiddagen förbi branta vinodlingar och bördiga åkerfält. Lagom till kvällen anländer vi till Kasseltrakten och vårt trevliga övernattningshotell som bjuder på middag och en god natts sömn. Ca 63 mil

DAG 9, SÖNDAG: KASSEL – MALMÖ

Efter frukost rullar vår bekväma buss vidare norrut. Innan vi seglar från Puttgarden till Rödby stannar vi för lunch i en tysk by. Väl i Danmark fortsätter vi mot Malmö som vi beräknas nå vid åttatiden på kvällen. Uppfyllda av oförglömliga semesterminnen tar vi farväl av alla nyfunna vänner. Tack och på återseende! Ca 65 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.625:- Ordinarie pris: 1.810:- Du sparar 185:-
 
     

WIEN, KVÄLLSTUR

Vi börjar med ett besök på en äkta Beisl, en typisk wiensk kvarterskrog, och tar del av några lokala specialiteter. När mörkret sedan sänker sig och stadens lampor tänds rundar vi av kvällen med en stilla bussfärd genom Wien. Fasadbelysningen skänker Staatsoper, Burgtheater och de andra tjusiga byggnaderna utmed Ringstrasse en förtrollad glans som vi sent kommer att glömma!

Pris inkl. middag med dryck ca 345:-

TRYFFEL OCH DEN BEFÄSTA STADEN MOTOVUN, LÅNG HALVDAG

I dag besöker vi Istriens inland. På slingrande vägar letar vi oss fram genom uråldriga byar, uppflugna på höjderna och befästa av illyriska folkstammar som levde här redan innan romarna erövrade områdena. I närheten av Buzet får vi följa med på tryffeljakt med förare och hund och dessutom prova på olika delikatesser där tryffel används på ett fantasifullt sätt. Denna säregna underjordiska svamp är ett exklusivt inslag i den lokala matlagningen. Vi fortsätter sedan till den lilla medeltida staden Motovun, fortfarande omgärdad med en bastant försvarsmur och begåvad med enastående utsikt och sömniga gränder.

Pris inkl. tryffeljakt och lättare lunch med dryck ca 380:-

ROVINJ  OCH VINGÅRDSBESÖK, LÅNG HALVDAG

Den bedårande kuststaden Rovinj, på italienska Rovigno, tar emot oss i dag. Ursprunget till dagens Rovinj uppfördes på en ö och under drygt femhundra år styrdes staden av sjöfararrepubliken Venedig. Influenserna från denna era märks fortfarande, bland annat genom den ståtliga kampanilen, de vindlande gränderna och de milt färglagda husfasaderna.  Att vandra runt i Rovinj är verkligen en upplevelse som får tiden att stå stilla! Norr om staden skär Limfjorden ett djupt hack i kalkstensmassivet och vi fascineras av de hisnande vyerna. Vin från Istrien är på frammarsch och vi tar även tillfället i akt att hälsa på hos en vingård.  Självklart får vi både provsmaka och möjlighet till inköp.

Pris inkl. vinprovning ca 285:-

PULA OCH ISTRIENS GODBITAR, HELDAG

Utan tvekan tillhör Pula inte bara en av Istriens utan hela Kroatiens största sevärdheter. Med Sergiusbågen, tempelruinerna och den intakta amfiteatern känns ett besök i Pula som att förflytta sig två tusen år tillbaka i tiden! Men det är inte bara minnena från romarrikets glansdagar som får besökare att vallfärda hit. Spåren från andra historiska epoker, exempelvis från den bysantinska eran och från tiden då Pula utgjorde en viktig flottbas i det habsburgska väldet, gör besöket extra spännande. Vi tas med på en trevlig rundtur innan vi får möjlighet att ströva på egen hand. Ute på landsbygden besöker vi en olivodling. Vi får lära oss och även själva prova på hur tillverkningen av de jungfruliga dropparna går till. Ett annat livsmedel som Istrien med rätta stoltserar med är den inhemska skinkan. Även insikt i denna framställning får vi tillsammans med välsmakande provning.

Pris inkl. provsmakningar ca 410:-

SALZBURG, KVÄLLSTUR

Vår reseledare tar med oss på en promenad genom historiska Salzburg. Vi låter oss bedåras av både Kollegienkirches och domkyrkans barockprakt, hänföras av konstverket Pferdeschwemmes praktiska funktion och imponeras av det mäktiga furstliga residenset.  Inrymt i ett gammalt kloster tas vi sedan emot på en av Europas allra äldsta restauranger och sällar oss till historiska digniteter som Karl den store, Christoffer Columbus och givetvis familjen Mozart som alla påstås ha dinerat eller åtminstone tömt en bägare här. Vi känner historiens vingslag medan vi går till bords för att njuta av mat och dryck!

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

NÜRNBERG

Nürnbergs tradition som centrum för både skickligt hantverk och framgångsrik handel präglar staden än i dag. Uppe på en höjd tronar försvarsanläggningen Kaiserburg med anor från medeltiden. Vår reseledare tar oss med på en promenad och det ges även tillfälle att äta lunch innan vi lämnar Nürnberg.

Ingår i resans pris!

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
28 / 10 Hotel Lido Palace, Rabac
4 995:- Boka
19 / 5 Hotel Sol, Umag
6 495:- Boka
2 / 6 Hotel Sol, Umag
6 495:- Boka
30 / 6 Hotel Sol, Umag
6 695:- Boka
7 / 7 Hotel Sol, Umag
6 995:- Boka
28 / 7 Hotel Sol, Umag
6 995:- Boka
18 / 8 Hotel Sol, Umag
6 795:- Boka
1 / 9 Hotel Sol, Umag
6 595:- Boka
15 / 9 Hotel Sol, Umag
6 495:- Boka
29 / 9 Hotel Sol, Umag
6 495:- Boka
27 / 10 Hotel Sol, Umag
6 295:- Boka

Information

.I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar i Rabac och Kassel (8 frukostar och 5 middagar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Poysdorf och Nürnberg.

Enkelrumstillägg: 1.395:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)
Kroatiska Kuna (HRK)

 

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 1

Hotel Lido Palace, Rabac
Välskött fyrstjärnigt hotell med härligt läge endast 200 från det underbara Adriatiska havet. Läge: Lugnt beläget cirka 200 meter från stranden och med p...

Övernattning Dag 2 - 1

Hotel Sol, Umag
Välrenommerat fyrstjärnigt hotell med härligt läge endast ett stenkast från det underbara Adriatiska havet. Läge: Fantastiskt beläget cirka 50 meter från stra...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Clarion Congress Hotel, Usti nad Labem
Modernt och bekvämt hotell, stilrent med god servicenivå och centralt läge. Läge: Centralt beläget i Usti nad Labem. Genomfartstrafik Adress: Spitalske namesti 3517, CZ-40001 ....

Övernattning Dag 1 - 2

Clarion Congress Hotel, Usti nad Labem
Modernt och bekvämt hotell, stilrent med god servicenivå och centralt läge. Läge: Centralt beläget i Usti nad Labem. Genomfartstrafik Adress: Spitalske namesti 3517, CZ-40001 ....

Övernattning Dag 2 - 3

Austria Trend Hotel Lassalle, Wien
Mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell på bästa läge i Wiens andra "bezirk" en kortare promenad från Pratern med det berömda Riesenrad. Läge: Centralt bel& ....

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Zeitgeist, Wien
Stilfullt och komfortabelt fyrstjärnigt hotell beläget i Wiens tionde "bezirk" på bekvämt promenadavstånd från slottet Belvedere och dessa fantastiska parkanl ....

Övernattning Dag 7 - 8

Arena City Hotel, Salzburg
Fyrstjärnigt välkomnande hotell med bekväma rum och en serviceinriktad personal. Läge: Beläget vid mässområdet i Salzburg, busshållplats precis utanför ho ....

Övernattning Dag 7 - 8

Arena City Hotel, Salzburg
Fyrstjärnigt välkomnande hotell med bekväma rum och en serviceinriktad personal. Läge: Beläget vid mässområdet i Salzburg, busshållplats precis utanför ho ....

Övernattning Dag 8 - 9

InterCity Hotel, Kassel
Välskött och välkommnande övernattningshotell med bekväma rum, centralt beläget i Kassel. Läge: Beläget ca 3 km från det historiska hjärtat av Kassel ....