Skip to main content

Irland 8 dagar ✈

FLYGRESA - Irland - Rundresa med flyg & buss, Irland 8 dagar

- En livgivande vecka på den gröna ön

Det keltiska arvet, den livliga folkmusiken, trädgårdskonst och landskapsvyer så mäktiga att skummet på Guinnessen darrar av hänförelse väntar oss på denna välkomponerade resa. Vi passar även på att besöka Nordirland och grevskapet Donegals vidsträckta vyer. Irländarnas gästfrihet är omvittnad och efter den här resan vill vi uppleva den igen!

 

4 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
 • Irland är som gjort för en rundresa – korta avstånd och vackert att titta på överallt.
 • Bland höjdpunkterna finns bl.a. Dublin, Cliffs of Moher och den irländska musiken.
 • Vi besöker även Belfast i Nordirland och det vackra landskapet kring Bundoran.
Ingår i priset!
 • Flyg Skandinavien–Dublin t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 4 middagar
 • Besök i Belfast, Galway och Glendalough
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – DUBLIN

Vi lyfter från Skandinavien med siktet inställt på den gröna ön ute i Atlanten och dess huvudstad. Vår reseledare möter oss på flygplatsen och med den bekväma transferbussen tar vi oss in till centrala Dublin. Under eftermiddagen checkar vi in på centralt belägna Harcourt Hotel och sen finns det möjlighet att följa med på en innehållsrik rundtur i den irländska huvudstaden.  Ca 1 mil

DAG 2, TORSDAG: DUBLIN – BELFAST – BUNDORAN

Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och dess huvudstad Belfast. Vår reseledare tar oss med på en rundtur genom staden innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan västerut och framåt seneftermiddagen korsar vi åter gränsen till Irland och når välkomnande Allingham Arms Hotel i Bundoran, endast ett stenkast från havet. Efter incheckning väntar oss en god middag. Ca 35 mil

DAG 3, FREDAG: BUNDORAN

Bundoran har varit en populär semesterort under ett par århundraden och den mjuka kustlinjen med inbjudande sandstränder är givetvis en bidragande orsak till detta. I grevskapet Donegal tillbringade den välkände poeten William Butler Yeats delar av sin uppväxt och den dramatiska naturen med kuperade grönskande landskap och små sjöar inspirerade Butlers diktande. Fortfarande talas gaeliska dagligdags i området och vi som vill njuta av omväxlande upplevelser i naturens och historiens tecken har en oförglömlig dag att se framemot!

DAG 4, LÖRDAG: BUNDORAN – GALWAY – LISDOONVARNA

En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Under förmiddagen passar vi på att besöka universitetsstaden Galway innan vi anländer till Lisdoonvarna och hemtrevliga Imperial Hotel som kommer att ta hand om oss de kommande nätterna. Ca 24 mil

DAG 5, SÖNDAG: LISDOONVARNA

Lisdoonvarna är en gammal kurort med 800 invånare, belägen i grevskapet Clare. Många anser att detta är det riktiga Irland med öppna vidder som genomkorsas av uråldriga låga stenmurar. Denna lugna plats är en utmärkt utgångspunkt för vår utflykt till Irlands västkust och ett av landets mest omtalade naturfenomen, Cliffs of Moher. I närheten finner vi även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med unik flora såväl som fauna. Kylemore Abbeys dramatiska läge imponerar på oss medan nationalparken Connemara lockar med vidsträckta hedar, berg och sjöar. Följ med och upplev den irländska naturen och kulturen när den är som bäst!

DAG 6, MÅNDAG: LISDOONVARNA – GLENDALOUGH – DUBLIN

Efter en god frukost far vi österut genom grevskapet Tipperary och passerar dess residensstad Limerick, vackert belägen vid floden Shannon. Längs med slingrande landsvägar når vi vallfartsorten Glendalough, omtalad bland annat för sitt unika rundtorn och sin spännande historiska atmosfär. Dublin når vi senare under eftermiddagen och tar återigen in på centralt belägna Harcourt Hotel. Nu får vi anledning att fördjupa vår bekantskap med denna vänliga huvudstad! Ca 33 mil

DAG 7, TISDAG: DUBLIN

Liksom många andra städer i Irland kan vi spåra grundandet av Dublin tillbaka till vikingatiden och enligt vissa teorier betyder namnet Dublin ”den svarta dammen” och lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och efter ett par dagar här är det lätt att förstå varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i.

DAG 8, ONSDAG: DUBLIN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper? Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.565:- Ordinarie pris: 2.850:- Du sparar 285:-
 
     

STADSRUNDTUR I DUBLIN, EFTERMIDDAGSTUR

Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida återfinner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St Patrick. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!

Pris ca 280:-

BELFAST

Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår reseledare tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet till egna strövtåg.

Ingår i resans pris!

GREVSKAPET DONEGAL, HELDAG

I dag väntar oss spännande upplevelser med skiftande naturscenerier. Vi inleder med ett besök i den livliga fiskehamnen Killybegs. Ardara räknas som grevskapets textilmecka och den lokala tweeden och hemstickade tröjor utgör prisvärda inköp. Själva staden Donegal, som räknar sitt ursprung från vikingatiden, är också värd att titta närmare på och dess bastanta fästning utstrålar kraft och beslutsamhet. En dag fylld med omväxlande och unika miljöer!

Pris ca 355:-

GALWAY

Den medeltida handelsstaden Galway räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel och det märks inte minst genom Galways rikliga utbud av både shopping och serveringar. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader.

Ingår i resans pris!

CLIFFS OF MOHER OCH BURREN, HALVDAG

Vid Irlands dramatiska västra kust finner vi Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Vi besöker även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med en unik flora såväl som fauna, där de flera tusen år gamla gravplatserna stämmer till eftertanke. Vi tittar lite närmare på en av dem, Poulnabrone Dolmen.

Pris inkl. inträde ca 295:-

NATIONALPARKEN CONNEMARA OCH KYLEMORE ABBEY, HELDAG

I början av 1980-talet fick området som tidigare hade tillhört en större lantegendom status som nationalpark. Den häpnadsväckande vackra naturen, med grönskande dalar och dimhöljda bergstoppar, får oss att kippa efter andan. Kylemore Abbey ruvar på dramatisk historia och erbjuder en underbar promenad i den viktorianska trädgården. Vi möter en annorlunda växlighet och ett djurliv som skiljer sig från de flesta andra delar av Irland. Har vi riktig tur kanske vi kan få syn på de omtalande Connemarahästarna!

Pris inkl. inträde ca 395:-

PUBTUR, KVÄLLSTUR

Vi besöker ett par av traktens traditionellt trevliga pubar. Guinness är ett mörkt irländskt öl men det finns också halvmörka och ljusa ölsorter som Kilkenny och Smithwicks. Irländsk öl är alltid lika törstsläckande och irländsk whiskey är perfekt i kaffet!

          Pris inkl. dryck ca 265:-

GLENDALOUGH

Glendalough är som namnet skvallrar om en dal belägen vid två sjöar och räknas som en av Irlands främsta pilgrimsorter. Dess historia går mer än femton århundraden tillbaka i tiden. Legenden om St Kevin blir ytterst levande i denna suggestiva miljö med gravplatser, ruiner, valvbågar och inte minst det välbevarade rundtornet.

Ingår i resans pris!

IRLÄNDSK AFTON, KVÄLLSTUR

I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en av Irlands mest gemytliga pubar, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.

Pris inkl. middag, dryck och musik ca 670:-

POWERSCOURT, HALVDAG

Vid randen av Wicklow Mountains, några mil söder om Dublin, återfinner vi en av Irlands mest välbevarade trädgårdsanläggningar. Trädgårdarna började anläggas i mitten av 1700-talet på beställning av den förste viscounten av Powerscourt, Richard Wingfield. Den välordnade italienskinspirerade barockträdgården är ett lysande exempel över människans förmåga att forma naturen efter egna önskemål, medan den japanska trädgården inbjuder till överraskande promenader. Den vidsträckta utsikten och det omgivande dramatiska landskapet fulländar upplevelsen!

Pris inkl. inträde ca 295:-

IRLÄNDSK WHISKEY, EFTERMIDDAGSTUR

Vi kan ju inte besöka Irland utan att bekanta oss med landets whiskey. På ett av Dublins whiskeydestillerier hälsas vi varmt välkomna och under rundvandringen serveras vi både historisk tillbakablick såväl som intressanta synvinklar på hur den framtida tillverkning kommer att gestalta sig. I denna inspirerande miljö får vi ju också provsmaka de gyllene dropparna och kanske möjlighet till spännande inköp!

Pris inkl. provsmakning ca 295:-

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

En väl genomförd resa på all vis, många fina upplevelser såväl resmål som pubaftnar. Slutomdöme blir TOPPEN

av

★ ★ ★ ★ ★

Vilka pärlor! Vilken natur! Glendalough, Kilkenny, Limerick, Burren, Cliffs of Moher, Lisdonvaarna. Och så Dublin förstås, huvudstaden med intressant historia, charmfull, liksom irländarna vänlig, nyfiken, leende. Resan blev en upplevelse. Varje dag!

av

★ ★ ★ ★ ★

Irland = vackert, bedårande, leende, spännande, Jameson, lockande, historiskt, vänligt, Guinness, oemotståndligt, unikt, bäst!

av

★ ★ ★

Trevlig resa med många sevärdigheter .men gudingen var dålig

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Dublin tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt middagar i Bundoran och Lisdoonvarna (4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Belfast, Galway och Glendalough.

Enkelrumstillägg: 2.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)

Observera att gruppen kan komma att bo på annat hotell i Lisdoonvarna, läge och standard kan variera. Boende kan även ske på annan ort.

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö