Skip to main content

Grekland och Albanien 8 dagar ✈

FLYGRESA - Grekland - Rundresa med flyg & buss, Grekland och Albanien 8 dagar

Grekland och Albanien 8 dagar - Nyhet!

Vi får se det bästa av flera oupptäckta regioner! Norra Grekland välkomnar oss med storstaden Thessaloniki och idylliska Ioannina innan vi vänder våra blickar mot grannlandet Albanien. Dessutom upptäcker vi Nordmakedoniens största sevärdheter – den vackra sjön Ohrid och huvudstaden Skopje. Välkommen till det okända Europa!

Snabba fakta
 • En oslagbar kombination!
 • Njut av vacker natur, myllrande storstäder, sol och bad.
 • 4 av utflykterna ingår i resans pris; Ohrid, Ardenica, Fier och Gjirokastra!
Ingår i priset
 • Flyg Skandinavien–Skopje t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 4 middagar
 • 7 frukostar
 • Besök i Gjirokastra, Fier, Ardenica och Ohrid
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – SKOPJE – THESSALONIKI

Under morgonen lämnar vi våra skandinaviska flygplatser och efter en kortare mellanlandning når vi Nordmakedoniens huvudstad Skopje. Här möter vår reseledare och chaufför upp med en bekväm helturistbuss för vidare färd söderut. Efter ett tag når vi gränsen till Grekland och därefter har vi inte långt kvar innan vi anländer till landets näst största stad, Thessaloniki. Här väntar vårt uppskattade och centrala Hotel Tobacco med god middag och sköna sängar. Ca 23 mil

DAG 2, TORSDAG: THESSALONIKI – IOÁNNINA

I norra delen av Egeiska havet ligger den pulserande hamnstaden Thessaloniki. Under förmiddagen har vi möjlighet att upptäcka Thessaloniki tillsammans med vår reseledare under en rundtur som visar oss de intressantaste delarna av staden. Efter lunch färdas vi västerut genom det grekiska landskapet till Ioánnina, en typisk grekisk stad med drygt 100 000 invånare, naturskönt beläget vid sjön Pamvótida. Här checkar vi in på förstklassiga Hotel Grand Serai och njuter av gott sällskap och en lika god middag. Ca 26 mil

DAG 3, FREDAG: IOÁNNINA – GJIROKASTRA – SARANDA

Ioánninas stadsbild domineras av den vackra Pamvótidasjön som vi under förmiddagen får möjlighet att bekanta oss närmare med under en båttur. Vi får även tillfälle att utforska Ioannina på egen hand innan vi lämnar Grekland för den här gången. Färden går vidare över höga berg och efter att vi korsat gränsen till Albanien tar vi sikte på Gjirokastra, en av Albaniens vackraste städer. Här visar vår reseledare oss runt innan vi fortsätter mot havet – denna gång till en av Albaniens sköna kuststäder – Saranda. Här checkar vi in på förträffliga Hotel Butrinti. Ca 15 mil

DAG 4, LÖRDAG: SARANDA

Saranda ligger i de sydligaste delarna av Albanien, vid Joniska havet. Staden är hem åt ungefär 30 000 invånare och anses vara en av landets främsta badorter. Under vår vistelse kan vi både upptäcka staden längs den populära strandpromenaden och följa med till Unescoskyddade Butrint, en arkeologisk lämning som varit bebodd sedan förhistorisk tid.

DAG 5, SÖNDAG: SARANDA – FIER – ARDENICA – DURRËS

Under morgonen lämnar vi Saranda och färdas norrut genom det omväxlande albanska landskapet. Vi stannar till i Fier och tittar på några av alla de bunkrar som Albaniens diktator Enver Hoxha lät bygga som skydd ifall landet skulle bli attackerat. Totalt fanns över 700 000 bunkrar spridda över hela Albanien, vilket motsvarar en bunker per fyra invånare. Vi stannar också till vid det gamla ortodoxa klostret Ardenica, som byggdes under 1200-talet. Under eftermiddagen ankommer vi till Durrës och välkomnande Hotel Arvi som blir vårt hem för två nätter. Ca 25 mil

DAG 6, MÅNDAG: DURRËS

Durrës är den största staden vid den albanska kusten och känd framförallt för sin fina strand. Redan under romartiden tillbringade många mäktiga personligheter sina somrar här, däribland Julius Caesar och poeten Catullus. I staden hittar vi också venetianska lämningar från 1400-talet samt Balkanhalvöns största antika amfiteater, som upptäcktes när markägaren grävde i sin trädgård på 1960-talet. Under dagen har vi möjlighet att upptäcka inte bara Durrës utan även den albanska huvudstaden Tirana, belägen cirka tre mil från Durrës.

DAG 7, TISDAG: DURRËS – OHRIDSJÖN – SKOPJE

Vår upptäcktsfärd fortsätter och vi lämnar Albanien bakom oss för att stifta bekantskap med ytterligare ett annat ganska okänt land – Nordmakedonien. Vi färdas genom det bergiga inlandet och når vid lunchtid staden Ohrid, belägen vid sjön med samma namn. Sjön är känd för sitt unika djurliv, med ungefär 200 olika arter som lever bara häromkring. Efter besöket vid Ohrid fortsätter vi mot den nordmakedonska huvudstaden Skopje, där vi tar in på fyrstjärniga Hotel Sultan Modern. Ytterligare en europeisk huvudstad väntar nu på oss! Ca 33 mil

DAG 8, ONSDAG: SKOPJE – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Vår resa närmar sig sitt slut, men vi äter en god hotellfrukost innan transferbussen tar oss till flygplatsen. Efter en kortare mellanlandning är vi åter i Skandinavien. Tack för en trevlig resa! Ca 2 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.830:- Ordinarie pris: 2.035:- Du sparar 205:-
 
     

STADSRUNDTUR I THESSALONIKI, FÖRMIDDAGSTUR

Greklands näst största stad, Thessaloniki, har alltid varit livlig, belägen vid en viktig handelsled och ibland kallad för lilla Istanbul. Här möts öst och väst i en brokig blandning med ett i allra högsta grad levande gatuliv. Vi lär känna Thessaloniki och dess sevärdheter som Vita tornet och Galerius rotunda.

Pris ca 230:-

BÅTTUR PÅ PAMVÓTIDASJÖN, FÖRMIDDAGSTUR


Den idylliska staden Ioánnina ligger precis intill vackra Pamvótidasjön, som vi utforskar både på land och genom en behaglig båttur som bjuder oss på vackra vyer.  

Pris inkl. båttur ca 295:-

GJIROKASTRA


Staden Gjirokastra klättrar uppför bergssluttningen och längst upp på toppen tornar det mäktiga fortet upp sig. Här är det mesta gjort av sten. Vägar, murar, tak, väggar, golv. Mäktigt och brant! Vi njuter av den speciella atmosfären som den osmanska arkitekturen skapat.

Ingår i resans pris!

BUTRINT, HALVDAG


Den arkeologiska lämningen Butrint har i tusentals år varit hem åt både greker, romare och venetianer, men övergavs under medeltiden. Därefter föll staden i glömska men sedan 1920-talet har den börjat grävas ut. Här hittar vi bland annat en stadsmur från 400 f.Kr. Tillsammans med vår lokalguide vandrar vi runt på platsen och känner historiens vingslag.

Pris ca 365:-

FIER


Fiers moskéer vittnar om landets historia som en tidigare provins inom det Osmanska riket. Under kommunisttiden var religion förbjudet och i dag är Albanien huvudsakligen ett sekulariserat land. Precis som i övriga delar av landet kan vi här beskåda några av de cirka 700 000 bunkrar som byggdes för att skydda landet från eventuella angrepp utifrån.

Ingår i resans pris!


ARDENICA


Vi stannar till vid 1200-talsklostret Ardenica, där bland annat Albaniens nationalhjälte Skanderbeg gifte sig. Klostret har också varit hem åt ett viktigt bibliotek som förstördes i en brand under 1900-talets början.

Ingår i resans pris!

TIRANA, HALVDAG


Vi följer med på en intressant tur till den albanska huvudstaden. Längs stadens stora paradgator fascineras vi av pampiga palats, marknader och moskéer medan vi lyssnar på vår reseledare som berättar om stadens spännande historia.

Pris ca 295:-

DURRËS, KVÄLLSTUR


Albaniens näst största stad bjuder på många sevärdheter. Vår reseledare berättar om stadens 2 600 år gamla historia och visar bland annat den bysantinska stadsmuren, det venetianska tornet och amfiteatern, vilken upptäcktes först på 1960-talet. Efter rundturen besöker vi en trevlig restaurang och njuter av det albanska köket!

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

OHRID

Den magiska sjön ligger på gränsen mellan Nordmakedonien och Albanien. Den närmare 300 meter djupa sjön anses av många forskare vara den allra äldsta i hela Europa. Sjön täcker en yta av närmare 360 kvadratkilometer och det klara vattnet är fullt av unika arter som inte finns någon annanstans på jorden. Vi stannar till i huvudorten, som även den heter Ohrid, och blickar ut över de sköna omgivningarna!

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I SKOPJE, KVÄLLSTUR

Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi Nordmakedoniens kosmopolitiska huvudstad Skopje. Genom staden flyter floden Vardar som skiljer Gamla stans kullerstensgränder och minareter från ett modernt centrum med centraleuropeisk puls. Stenbron Kamen Most är en symbol för staden som även är Moder Teresas födelsestad. Kvällen rundar vi av med ett besök på en välrenommerad restaurang med nordmakedonska specialiteter.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Skopje tur och retur med mellanlandning. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt en middag i vardera Thessaloniki, Ioánnina, Saranda och Durrës (sammanlagt 4 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Gjirokastra, Fier, Ardenica och Ohrid.

Enkelrumstillägg: 1.795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Albanska lek (ALL)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö