Grado 9 dagar

7 personer ger medelbetyg 3,9 av 5

★ ★ ★ ★

- Historisk turistort i underbara omgivningar, hett och lockande

Längst ut i Maranolagunen vid Triestebukten i den nordligaste delen av Adriatiska havet finner vi den förtjusande badorten Grado, med en välbevarad medeltida stadskärna. Italienarna prisar Grado som Regina delle Spiaggie, strändernas drottning. Under vår vistelse njuter vi av de välskötta långgrunda stränderna, god mat och prisvärd shopping. Läget är också helt perfekt för dagsturer till Venedig och Slovenien.

Snabba fakta

  • En fantastisk plats vid Medelhavet för sol och bad.
  • Underbar sandstrand!
  • Missa inte utflykterna till Venedig och Slovenien.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 6 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – SCHWEINFURT

Vi möter upp vår reseledare och våra medresenärer på Öresundsterminalen i Malmö. När vi satt oss tillrätta i den moderna helturistbussen färdas vi över Öresundsbron och vidare till färjeläget i Rödby. Efter en kort färd över havet kommer vi till Puttgarden i Tyskland. Lunchtid börjar närma sig och vi kör in till ett gemytligt tyskt värdshus och låter maten väl smaka. Färden fortsätter förbi städer som Lübeck och Hannover. Vi stannar för fikapaus och middag innan vi under kvällen når vårt bekväma övernattningshotell i trakterna av Schweinfurt. Ca 83 mil

DAG 2, SÖNDAG: SCHWEINFURT – GRADO

Skönt utvilade möter vi åter vår reseledare vid bussen för vidare färd. Under dagen stannar vi för lunch i södra Bayern innan vi kommer in i Österrike och passerar genom en hisnande alpvärld. Vi låter oss hänföras av de magnifika vyerna medan vi lutar oss tillbaka i det bekväma bussätet. Senare under eftermiddagen korsar vi den italienska gränsen och nu är det inte långt kvar innan vi når charmiga Grado, beläget längst ut i Maranolagunen i nordligaste Medelhavet. Vi checkar in på vårt utmärkta Hotel Diana och kan sedan njuta i fulla drag av underbara dagar i Italien! Ca 77 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: GRADO

Grado är på många sätt den ultimata semesterdestinationen; fina sandstränder, en fascinerande övärld och många fina städer finns i vår omgivning. Grado i sig är också sevärt. Vi kan under våra dagar här spatsera längs strandpromenaderna, njuta av den italienska glassen och passa på att sola på de välskötta sandstränderna. Vi som önskar omväxling från strandlivet har möjlighet att följa med vår reseledare på utflykter till sägenomspunna Venedig, renässansens Palmanova och pulserande Trieste. Kanske lockar även vinerna i Slovenien?

DAG 8, LÖRDAG: GRADO – ELFERSHAUSEN

Vi lämnar Grado och Italien och kör åter genom mäktiga Alper på vår väg norrut. Under dagen passerar vi Salzburg och München och stannar för fikapauser, lunch och middag innan vi når området kring Elfershausen i norra Bayern. Vi checkar in på vårt trevliga övernattningshotell och får möjlighet att sträcka ut oss på de bekväma sängarna. Ca 80 mil

DAG 9, SÖNDAG: ELFERSHAUSEN – MALMÖ

Efter en god tysk frukost fortsätter vi färden. Vi stannar för lunch vid ett gemytligt tyskt värdshus innan vi kommer till färjeläget i Puttgarden. Här stiger vi ombord på färjan till Danmark. Snart passerar vi även Öresundsbron och är tillbaka i Malmö. Det är dags att säga arrivederci till våra medresenärer och vår reseledare. På återseende! Ca 81 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.185:- Ordinarie pris: 1.320:- Du sparar: 135:-
 
     

AQUILEIA OCH PALMANOVA, HALVDAG

Palmanovas centrum omgärdas av höga och välbevarade stadsmurar, men mest speciellt med denna stad är den annorlunda stadsplanen, s.k. radialstadsplan. Vi gör en gemensam promenad i detta arkitektoniska underverk. Vi besöker också Aquilea som under 100-talet var en av världens största städer. Vår reseledare tar med oss på en rundtur och vi får bland annat se den av Unescovärldsarvsklassade kyrkan Santa Maria Assunta, vars äldsta delar är från 300-talet. Här inne finns det vackra mosaiker och fresker, varav en del är över tusen år gamla.

Pris ca 215:-

SLOVENSKA OCH ITALIENSKA VINER, LÅNG HALVDAG

Under denna utflykt får vi möjlighet att upptäcka viner från inte bara Italien, utan även från grannlandet Slovenien, beläget några mil öster om Grado. Vi besöker en vinproducent i vardera land och får veta lite mer om de lokala druvorna och vad som skiljer vinerna åt från respektive sida av gränsen. Självklart provsmakar vi också produkterna på båda platserna, och får även möjlighet till inköp!

Pris inkl. vinprovningar ca 405:-

VENEDIG, HELDAG

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!

Pris exkl. gondoltur ca 485:-

TRIESTE, EFTERMIDDAGSTUR

För några år sedan utsågs Trieste till ”världens mest underskattade resmål” av reseexperterna på Lonely Planet, så missa inte denna utflykt. På 1800-talet var Trieste en av Europas ledande hamnstäder och det habsburgska imperiets viktigaste stad efter Wien, Budapest och Prag. I dag är Trieste pärlan i en av Italiens rikaste regioner, Friuli-Venezia Giulia, en kosmopolitisk stad med suveräna shoppinggator, fina restauranger och trevliga kaféer.

Pris ca 215:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 3,9 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★

En härlig resa dock ej så varm o skön som vi tänkt oss. Det var ett härligt gäng och vi hade så roligt om kvällarna när vi åt middag. vi åker säkert med er igen, men inget är bestämt.Vi gillar bussresor, allt är så väl ordnat.

av

★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★

 


Underbar by. Nära till allt, omhändertagande personal och toppenmysiga middagar.

av

★ ★

 


Har tidigare skickat in ett brev till Er som redogör för hur vi uppfattade vår resa. Hoppas att Ni kan uppfatta negativ kritik som något konstruktivt i sitt sammanhang och att det kan leda till något positivt. Vi har inte tappat förtroendet för Er utan ska åka snart igen. GOD FORTSÄTTNING på det nya reseåret 2018!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Bland det vackraste vi upplevt i Italien. Mysigt hotell där ägarfamiljen intog sina måltider tillsammans med oss och där servicen var lite utöver det vanliga.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa till ett ett underbart resmål! Vi kommer säkert tillbaka! Ser redan fram emot 2018 med er!

av

★ ★ ★ ★

 


Älskade Grado men dessvärre var hotellet sunkigt. Resan med Er och reseledaren var utmärkt. Reser gärna igen!!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension under vistelsen i Grado samt frukostpension under resdagarna (6 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg:  995:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Diana, Grado
Fyrstjärnigt och familjeägt hotell på bästa läge i Grados hjärta, endast ett stenkast till stranden och den lilla men pittoreska fiskehamnen. Läge: Centralt bel&aum...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Mercure Hotel, Schweinfurt
Ett mycket trevligt och välskött fyrstjärnigt hotell med bra komfort och bekväma rum. Läge: Beläget ca 2 Km från Schweinfurts centrum Adress: Maininsel 10-12, DE-97422 SCHWEINFU ....

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Ullrich, Elfershausen
Bekvämt och välskött hotell med trivsam stämning och utmärkt service. Läge: Beläget i utkanten av det lilla samhället Elfershausen Adress: August Ullrich Strasse 40-42, DE-9 ....