Grado 9 dagar

7 personer ger medelbetyg 3,9 av 5

★ ★ ★ ★

- Historisk semesterort i underbara omgivningar, hett och lockande

Längst ut i Maranolagunen vid Triestebukten i den nordligaste delen av Adriatiska havet finner vi den förtjusande badorten Grado, med en välbevarad medeltida stadskärna. Italienarna prisar Grado som Regina delle Spiaggie, strändernas drottning. Under vår trevliga bussresa njuter vi av de välskötta långgrunda stränderna, god mat och prisvärd shopping. Läget är också helt perfekt för dagsturer till Venedig och spännande utflykter i grannskapet!

Snabba fakta

  • En fantastisk plats vid Medelhavet för sol och bad.
  • Underbar sandstrand!
  • Missa inte utflykterna till Venedig och Båtturen i Lagunen.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 6 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – HOF

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga ombord på vår bekväma Ölvemarks Holidaybuss. Vi sätter kurs mot kontinenten och i danska Gedser åker vi ombord på färjan till Rostock. Eftermiddagen bjuder på ett omväxlande landskap. Naturligtvis gör vi uppehåll både för en kaffetår och middag innan vi framåt kvällen anländer till vårt trevliga övernattningshotell i trakterna av Hof. Här checkar vi in och kan sträcka ut oss i de sköna sängarna. Ca 71 mil

DAG 2, SÖNDAG: HOF – GRADO

Skönt utvilade möter vi åter vår reseledare vid bussen för vidare färd. Under dagen stannar vi för lunch i södra Bayern innan vi kommer in i Österrike och passerar genom en hisnande alpvärld. Vi låter oss hänföras av de magnifika vyerna medan vi lutar oss tillbaka i det bekväma bussätet. Senare under eftermiddagen korsar vi den italienska gränsen och nu är det inte långt kvar innan vi når charmiga Grado, beläget längst ut i Maranolagunen i nordligaste Medelhavet. Vi checkar in på vårt utmärkta Hotel Diana och kan sedan njuta i fulla drag av underbara dagar i Italien! Ca 77 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: GRADO

Grado är på många sätt den ultimata semesterdestinationen; fina sandstränder, en fascinerande övärld och många fina städer finns i vår omgivning. Grado i sig är också sevärt. Vi kan under våra dagar här spatsera längs strandpromenaderna, njuta av den italienska glassen och passa på att sola på de välskötta sandstränderna. Vi som önskar omväxling från strandlivet har möjlighet att följa med vår reseledare på utflykter till sägenomspunna Venedig, renässansens Palmanova och pulserande Trieste. Kanske lockar även de goda lokala vinerna?

DAG 8, LÖRDAG: GRADO – ELFERSHAUSEN

Vi lämnar Grado och Italien och kör åter genom mäktiga Alper på vår väg norrut. Under dagen passerar vi Salzburg och München och stannar för fikapauser, lunch och middag innan vi når området kring Elfershausen i norra Bayern. Vi checkar in på vårt trevliga övernattningshotell och får möjlighet att sträcka ut oss på de bekväma sängarna. Ca 80 mil

DAG 9, SÖNDAG: ELFERSHAUSEN – MALMÖ

Efter en god tysk frukost fortsätter vi färden. Vi stannar för lunch vid ett gemytligt tyskt värdshus innan vi kommer till färjeläget i Puttgarden. Här stiger vi ombord på färjan till Danmark. Snart passerar vi även Öresundsbron och är tillbaka i Malmö. Det är dags att säga arrivederci till våra medresenärer och vår reseledare. På återseende! Ca 81 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.445:- Ordinarie pris: 1.610:- Du sparar: 165:-
 
     

PALMANOVA OCH VINGÅRDBESÖK, HALVDAG

Palmanovas centrum omgärdas av höga och välbevarade stadsmurar, men mest speciellt med denna stad är den annorlunda stadsplanen, s.k. radialstadsplan. Vi gör en gemensam promenad i detta arkitektoniska underverk. I grannskapet finns många trevliga vingårdar och på en av dem hälsar vi på. Vi får veta lite mer om de lokala druvorna och självklart både provsmaka och möjlighet att göra prisvärda inköp!

Pris inkl. vinprovning ca 285:-

 

AQUILEIA OCH GRAPPAPROVNING, HALVDAG

Vi besöker Aquilea som under 100-talet var en av världens största städer. Vår reseledare tar med oss på en rundtur och vi får bland annat se den av Unescovärldsarvsklassade kyrkan Santa Maria Assunta, vars äldsta delar är från 300-talet. Här inne finns det vackra mosaiker och fresker, varav en del är över tusen år gamla. I Aquileia finner vi också en mycket ansedd grappatillverkare. Denna underskattade dryck, som kan framträda både len och mild såväl som rivig och barsk, framställs av druvrester från vintillverkningen. Förutom hemligheten bakom alkemin får vi naturligtvis också veta hur man bäst ska avnjuta grappan. (Grappaprovningen genomförs ej på avresan 24/8.)

Pris inkl. provsmakning ca 260:-

VENEDIG, HELDAG

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!

Pris exkl. gondoltur ca 525:-

TRIESTE, EFTERMIDDAGSTUR

För några år sedan utsågs Trieste till ”världens mest underskattade resmål” av reseexperterna på Lonely Planet, så missa inte denna utflykt. På 1800-talet var Trieste en av Europas ledande hamnstäder och det habsburgska imperiets viktigaste stad efter Wien, Budapest och Prag. I dag är Trieste pärlan i en av Italiens rikaste regioner, Friuli-Venezia Giulia, en kosmopolitisk stad med suveräna shoppinggator, fina restauranger och trevliga kaféer.

Pris ca 235:-

BÅTTUR I LAGUNEN, HALVDAG

Vi beger oss ner till hamnen och kliver ombord på en båt. Nu väntar en trevlig rundtur på vackra Grado-lagunen som skyddas naturligt av alla små öar som just kännetecknar en lagun. Medan vi kryssar runt bland kanalerna hänförs vi av lagunens unika flora och fauna. Många pilgrimer har ända sedan 1200-talet vallfärdat till ön Barbana som i dag hyser en basilika tillägnad Jungfru Maria. Att lagunen varit ett gammalt tillhåll för många fiskare visar sig också när vi glider förbi historiska hyddor där fiskare förr bodde, så kallade casonis.

Pris ca 305:-

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 3,9 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★

En härlig resa dock ej så varm o skön som vi tänkt oss. Det var ett härligt gäng och vi hade så roligt om kvällarna när vi åt middag. vi åker säkert med er igen, men inget är bestämt.Vi gillar bussresor, allt är så väl ordnat.

av

★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★

 


Underbar by. Nära till allt, omhändertagande personal och toppenmysiga middagar.

av

★ ★

 


Har tidigare skickat in ett brev till Er som redogör för hur vi uppfattade vår resa. Hoppas att Ni kan uppfatta negativ kritik som något konstruktivt i sitt sammanhang och att det kan leda till något positivt. Vi har inte tappat förtroendet för Er utan ska åka snart igen. GOD FORTSÄTTNING på det nya reseåret 2018!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Bland det vackraste vi upplevt i Italien. Mysigt hotell där ägarfamiljen intog sina måltider tillsammans med oss och där servicen var lite utöver det vanliga.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa till ett ett underbart resmål! Vi kommer säkert tillbaka! Ser redan fram emot 2018 med er!

av

★ ★ ★ ★

 


Älskade Grado men dessvärre var hotellet sunkigt. Resan med Er och reseledaren var utmärkt. Reser gärna igen!!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension under vistelsen i Grado samt frukostpension under resdagarna (6 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg:  1.495:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 27/4 bor vi på Hotel Badehof i Bad Salzschlirf dag 8-9.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Diana, Grado
Fyrstjärnigt och familjeägt hotell på bästa läge i Grados hjärta, endast ett stenkast till stranden och den lilla men pittoreska fiskehamnen. Läge: Centralt bel&aum...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Central, Hof
Charmigt och uppskattat hotell med bekväma samt personligt inredda rum. Ett plus för personalen som får just dig att trivas. Läge: Mycket väl beläget i de centralare delarna av den t ....

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Ullrich, Elfershausen
Bekvämt och välskött hotell med trivsam stämning och utmärkt service. Läge: Beläget i utkanten av det lilla samhället Elfershausen Adress: August Ullrich Strasse 40-42, DE-9 ....