Gdansk Miniweekend

En kort resa med mycket innehåll! Den polska pärlan Gdansk har ända sedan Hansetiden varit en av Östersjöns viktigaste och vackraste städer. Här inleddes Solidaritetsrörelsen som hjälpte till att få Östeuropas kommunistregimer på fall. Vi får se kontrasterna mellan nytt och gammalt, småskaligt och storskaligt. Välkommen till Gdansk!

Snabba fakta

  • En av de allra charmigaste hansestäderna. Nära, men ändå långt borta.
  • Bra shopping, mycket prisvärt!
  • Kort restid eftersom vi åker nattfärjan i båda riktningarna!

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss från alla orter längs med färdvägen
  • 2 övernattningar i dubbelhytt
  • 2 frukostar
  • Svensktalande lokalguide i Sopot och Gdansk
  • Utflykterna Sopot och Stadsrundtur i Gdansk
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten-Karlskrona

Under dagen hämtar vår bekväma helturistbuss upp oss vid orter längs med färdvägen. Under seneftermiddagen når vi Karlskrona, där vi stiger ombord på ett av Stena Lines bekväma fartyg för en behaglig överfart. Ombord på båten finns restauranger, barer, butik och spa som kanske kan locka under kvällen?

Dag 2. Gdansk

Efter vi vaknat upp passar vi på att njuta av den goda frukostbuffén ombord på färjan. Därefter har det blivit dags att gå i land och kliva på vår väntande buss. Här möts vi upp av en svensktalande lokalguide som visar oss det bästa av både Gdansk och Sopot! Efter rundturerna ges tillfälle till lunch på egen hand innan vi får tid för att strosa runt i Gdansk och uppleva den fantastiska atmosfären i den gamla Hansestaden. Under eftermiddagen stiger vi åter ombord på bussen för transport till färjan i Gdynia, där vi slår oss tillrätta i våra bekväma sängar efter att ha utforskat allt vad fartyget har att erbjuda.

Dag 3. Karlskrona-Hemorten

Efter en god natts sömn är vi snart åter i Sverige. Vi passar på att än en gång njuta av den goda frukostbuffén innan vi går av färjan och ombord på vår väntande buss som smidigt tar oss till vår hemort. Tack för en trevlig resa!

Utflykter

     
  Ingår i resans pris!  
     

SOPOT

Gdansk är sammanväxt med två andra städer, Gdynia och Sopot. Tillsammans kallas dessa Trojmiasto, trestaden. Vi gör en utflykt till den mellersta av dessa tre städer, Sopot. Staden är framför allt känd för sin fina sandstrand, vilket gjort den till en favoritdestination bland semesterfirare. Under vår rundtur fascineras vi bland annat av de udda formerna på Krzywy Domet, Det lilla krokiga huset.

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I GDANSK

Gdansk är en vacker gammal hamnstad med en lång historia bakom sig. Staden var så sent som 1939 en självständig stat och har genom åren tillhört både Tyskland och Polen. Under medeltiden var staden en viktig medlem i Hansan, vilket lett till dess välbefinnande. Då uppfördes Mariakyrkan som fortfarande är en av världens största tegelkyrkor. Stadens historiska betydelse har även visat sig under senare tid då Gdansk var centrum för den polska Solidaritetsrörelsen under 1980-talet, vilket ledde till att Polen blev en demokrati. I staden hittar vi moderna byggnader, men också många från Hansetiden, vilka vi passar på att se under vår rundtur i staden.

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelhytt med dusch och wc. Frukostpension (2 frukostar). I priset ingår även väg-, färje- och serviceavgifter samt svensktalande lokalguide. Dessutom ingår alla utflykter samt anslutning från orterna längs färdvägen!

Det finns möjliget att mot tillägg köpa till trerättersmiddag ombord på färjan vid bokningstillfället.


Enkelrumstillägg: 250:-

Tillägg för utsides hytt: 300:- per person

Resan avgår från:

17/5: Helsingborg, Landskrona, Löddeköpinge, Lomma, Malmö, Lund, Hörby, Tollarp, Kristianstad, Bromölla, Sölvesborg, Karlshamn, Bräkne Hoby, Ronneby, Karlskrona

24/5: Uddevalla, Trollhättan, Kungälv, Göteborg, Borås, Ulricehamn, Jönköping, Vaggeryd, Skillingaryd, Värnamo, Alvesta, Växjö, Tingsryd, Ronneby, Karlskrona

Vänligen notera att Stena Line kräver giltigt pass vid incheckning på färjan. Utan pass kommer du bli nekad ombordstigning. 


Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)