Skip to main content

Gardasjön 9 dagar

BUSSRUNDRESA - Italien - Rundresa, Gardasjön 9 dagar

– Följ med till den glittrande sjön, Venedig och vinprovning

En fantastisk kombination av kultur och natur, försedd med den italienska solen, bjuder den här bussresan på. Gardasjön är bedårande vacker och vattnet är azurblått och utomordentligt klart. De gamla städerna som ligger vid stranden är typiska med sina smala gränder och genuina stadskärnor. De vänliga invånarna gör detta till den ideala utgångspunkten för en underbar och lyckad semester!
 

27 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Älskad klassiker!
  • Uppskattad vintur till Valpolicella.
  • Vi bor i mysiga orten Garda.
Ingår i priset
  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 alternativt 2 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

27 personer ger resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa väldigt bra guide vi åt underbara måltider varje dag på en av Gardas bästa restauranger Det är som att bo i ett vykort Vi kan tänka oss att åka tillbaka dit.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa som vi kommer att minnas länge. Underbar natur och allt runtom så som hotellet var toppen. Sedan blev det julmarknad i Stralsund också.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Vår reseledare och busschaufför var proffs inom respektive yrke. Vi har rest mycket med Er och träffat många chaufförer och ledare men dessa båda var i särklass de bästa. Det är detta som gör att resan blir bra och uppskattas av resenärerna.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Detta var vår allra första bussresa och vi blev glatt överraskade jag och 10-årige sonen. Allt var organiserat i perfektion, resan var fantastisk och det var så underbart vackert vid Gardasjön. Utflykten till Venedig med gondolfärd uppfyllde en gammal dröm. Efter denna resa bokar vi gladeligen bussresor igen!

av

★ ★ ★ ★

 


Ett resmål med vacker natur. Bra reseledare och chaufför. Bra hotell och restaurangen med alla grodorna serverade riktigt god mat.

av

★ ★ ★ ★

 


trevlig resa, vi blev väl omhändertagna av era skickliga medarbetare. Det enda som inte var bra var maten på hotellet. Kändes som ett sparpaket.

av

★ ★ ★ ★

 


Bra

av

★ ★ ★ ★ ★

 


4:e gången med samma resmål!! Bästa platsen, bästa hotellet, bästa resebolaget! Till hösten blir det 5:e gången gillt!!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Duktig chaufför och bra guide som gjorde att vi trivdes och att vi fick se mycket.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★

 


Trevlig och rolig busschaufför och reseledare. Stressigt. Ont med tid

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Suverän resa! Välarrangerat, suverän guide, dito chaufför, såååå vackert och så gott.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Otroligt fin resa, bra reseledare, bra busschaufför,trevliga medresenärer. Många fina minnen.Har rest med ölvemarks förrut,kommer att fortsätta med det.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En helt fantastisk resa. Trevliga medresenärer, duktig chaufför Åke och en mycket bra reseledare Maria. Ett mycket vackert resmål. Trevliga utflykter och bra hotell Cortina och mycket god mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Hotell Royal, mycket bra hotell med pool och god mat. Kolla bara innan ni åker så hotellet tar betalkort, det gjorde dom inte under vår vecka. Vi åker gärna tillbaka.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Resan till Gardasjön var fantastisk! Ett minne vi lever på länge! Vår reseledare Agneta och busschaufför Susanne var så proffsiga och vi hade så god stämning hela resan. Vi fick uppleva utflykter som man aldrig hade gjort på egen hand. Från Venedig till iseosjön blandat med fantastiska champagne och vinprovningar. Nu planerar vi nästa års resmål!

av

★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★

 


Garda är en underbar liten by vid Gardasjön. Jag har varit där 2014 då jag gav betyg 5. Denna gången drar avståndet från hotellet till sjön ner poängen. Det står 400 m men är i verkligheten minst dubbelt så långt. Hotell restaurangens personal var inte särskilt gästvänliga. Hotellet är slitet och städerskorna gjorde inget bra jobb. Däremot va personalen i hotellbaren mycket trevliga och vänliga.Vi hade en underbar guide och en underbar chaufför. Utflykterna är toppen. Jag älskar italiensk mat och glass. Otur att Ölvemark har valt ett hotell så långt ifrån centrum. 2014 låg hotellet väldigt nära sjön och det blev en helt annan upplevelse. Nu kommer vi inte att åka till Garda med Ölvemarks mer.

av

★ ★ ★

 


Toppbetyg till själva bussresan och reseledaren! Hotel Royal drar dessvärre ner betyget. Dammråttor och döda insekter på golvet. Dammslöjor i tak och vägg. AC:n fungerade knappt. Den var full med damm! Maten var ingen höjdare.

av

★ ★ ★ ★

 


Stressigt att hinna med luncherna på dit&hemresan, fick slänga i sig maten. Väldigt fina utflykter, men en del väldigt stressande, t.ex. Sirmione där vi hade önskat att stanna lite längre. Huvudrätterna på Hotel Royal Garda under all kritik, väldigt dåligt tillagade, men bra salladsbuffé & efterrätter. Att det är mycket trafik på sommaren förstår man ju, så synd att vi inte hann med gränshandel på denna resan.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Hotellet var bra men maten o servicen på hotel Royal var inte så bra. Bra chaufför o bra reseledare o utflykterna va toppen man fick se mycket. Vi kan tänka oss att göra om resan någon gång igen.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Min bästa resa någonsin

av

★ ★ ★ ★ ★

 


80 årspresent från frun kan väl inte bli bättre Plats med sköna omgivningar vackert beläget hotell när Gardasjön härlig halvpension på sköna Royal Garda. Underbar utflykt på Gardasjön. Guide och chaufför av bästa klassen som alltid när man åker med Ölwemarks🇸🇪❤️

av

★ ★ ★ ★

 


Allt bra "utom maten" halvpension. Särskilt bra var utflykten till Venedig och vinprovningen...har åkt med er sedAan -94 både med barn och själva ... toppen all the way!!! Vi åker gärna med Ölvemarks igen!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Garda - som en kär och älskad vän
Varje dag med doft av välbehag
Varje timme ett oförglömligt minne
Åh, vad vi längtar dit igen.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – GERA

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga på bussen. Resan börjar med att vi genom Öresundsbrons försorg anländer till Danmark. Vi fortsätter genom öriket och når Gedser, varifrån vi tar båten över till Rostock. Ombord finns möjligheten att äta lunch och botanisera bland shoppingutbudet. Under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår väg söderut. I kvällningen anländer vi till trakterna av Gera och och vårt bekväma övernattningshotell som tar emot med middag och sköna sängar. Ca 66 mil

DAG 2, SÖNDAG: GERA – GARDA

Efter frukosten fortsätter resan genom Tyskland. Lunchen äter vi på en trevlig restaurang utmed färdvägen i Bayern. Under eftermiddagen kör vi över gränsen till Österrike och passerar Innsbruck. Överallt ser vi höga alptoppar. Efter det högt belägna Brennerpasset kommer vi till Italien och når på kvällen vårt semesterparadis vid Gardasjöns östra strand. Här tar vi in på våra respektive hotellalternativ och nu väntar oss härliga dagar vid Lago di Garda! Ca 78 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: GARDASJÖN

Garda är den lilla trivsamma staden som har fått sitt namn av den angränsande sjön, den med rätta mest kända av Italiens sjöar. Slutsatsen är att det är just i Garda som man ska bo när man besöker Gardasjön. Atmosfären är livlig på stadens små gator och torg som kantas av butiker och restauranger. Sjön är alltid närvarande. Strandpromenaden och dess omgivningar med olivträd, cypresser och palmer är en italiensk dröm. På kvällarna är det sann livsglädje att sitta på någon av uteserveringarna som kantar Gardas strandpromenad och låta solen försvinna ner under horisonten. Den spegelblanka sjön skänker en speciell stillhet och känsla. Eller botanisera bland butikerna i gränderna och köpslå efter bästa förmåga. Vill vi se mer av omgivningarna följer vi givetvis med på de trevliga utflykterna. Vad sägs om en tur runt sjön, besök i de världsomtalade städerna Venedig och Verona eller en utflykt till vindistriktet Valpolicella? Följ med och upplev!

DAG 8, LÖRDAG: GARDA – FULDA

Vi tar farväl av Gardasjön och tar sikte på Österrike. På förmiddagen kör vi in i Tyskland och passerar München. Humleodlingar kantar vår väg norrut och under eftermiddagen färdas vi genom det omväxlande bayerska landskapet. Naturligtvis stannar vi till för att dricka kaffe utmed resvägen. Framåt kvällen anländer vi till Fulda och vårt komfortabla Hotel Lenz som väntar med middag och behagliga sängar. Ca 76 mil

DAG 9, SÖNDAG: FULDA – MALMÖ

Efter en stärkande frukost är det dags för hemfärd. Bussen tar oss smidigt norrut genom Tyskland. Vi passerar Hannover och Lübeck innan det blir lunch på en trevlig restaurang. Färjan i Puttgarden tar oss över till Danmark. Från Rödby går sedan färden vidare genom Danmark och snart når vi Malmö dit vi beräknas anlända vid 20-tiden. På återseende! Ca 76 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.195:- Ordinarie pris: 2.440:- Du sparar 245:-
 
     

GARDASJÖN RUNT, HELDAG

En innehållsrik dag runt Gardasjön med båttur och bussfärd på programmet väntar oss i dag. Med bussen följer vi La Gardesana, som vägen runt sjön kallas, och hoppar på en båt som ligger och väntar på oss. Väl ombord kryssar vi sedan norrut till Gardasjöns nordligaste ort, Riva del Garda. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi får tid att på egen hand utforska Riva innan bussen hämtar oss och vi fortsätter sista biten runt sjön på landsvägen.

Pris inkl. båttur ca 495:-

VERONA, HALVDAG

Även om Verona kanske mest är omtalad för balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia innehåller denna välmående stad så mycket mer av intresse. Genom de centrala delarna slingrar sig floden Adige fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe!

Pris ca 280:-

ISEOSJÖN, HELDAG

Lago d’Iseo må vara mindre känd än Lago Maggiore och Gardsjön, men det gör den inte mindre sevärd! Tvärtom är Iseosjön en riktig skatt som väntar på att upptäckas! Vi stiftar bekantskap med gemytliga huvudorten Iseo och tar sedan båten till den charmigt bergiga ön Monte Isola, som med sina 1 800 invånare faktiskt är den största bebodda ön belägen i en sjö i södra Europa. Här har man nått berömmelse för sina utmärkta handknutna fiskenät, även om efterfrågan på hängmattor nog är större i dag. Vid Iseosjöns böljande gröna sluttningar ligger dessutom ett att Italiens bästa områden för mousserande viner, Franciacorta. Uppfyllda av undersköna vyer besöker vi en anrik producent där vi får inblick i konsten att frammana bubblor i vinflaskorna, följt av provsmakning. Salute!

Pris inkl. båttur och vinprovning ca 495:-

VENEDIG, HELDAG

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!

Pris exkl. gondoltur ca 525:-

SIRMIONEHALVÖN, FÖRMIDDAGSTUR

Vid Gardasjöns södra kust skjuter en landtunga ut i vattnet och längst ut på den finner vi Sirmione. Via en gångbro intill den gamla 1200-talsfästningen Castello Scaligero promenerar vi ut på halvön och imponeras av de sinnrika vallgravarna som tidigare utgjorde en del av försvarsanläggningen. På andra sidan fästningen möts vi av smala kullerstensgränder som kantas av butiker och serveringar. Den vackra strandpromenaden och de romerska lämningarna bidrar till att göra Sirmione till kanske den mest intressanta av alla orterna runt Gardasjön!

Pris inkl. förfriskning ca 250:-

VINTUR I VALPOLICELLA, EFTERMIDDAGSTUR

Vi beger oss till det natursköna och varierande vindistriktet som ligger mellan Verona och Gardasjön. Av druvorna som odlas här framställer man de omtalade Valpolicellavinerna, viner som till karaktären kan variera från lätta och fruktiga till mogna och djupa. Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks det smakrika och kraftfulla Amarone della Valpolicella. Givetvis får vi möjlighet till både provsmakning och inköp.

Pris inkl. vinprovning ca 395:-

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen vid Gardasjön och halvpension under resdagarna (2 middagar och 8 frukostar alternativt 8 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Hotel Palme 1.995:-, Hotel Royal 2.295:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas, dock ej på Hotel Palme.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 9/5 samt 5/9 bor vi på Hotel Meerane i Meerane dag 1-2.

På avresa 12/9 bor vi på Maxx Hotel i Jena dag 1-2.

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Palme, Garda, Frukostpension
Hotel Palme, Garda, Frukostpension
Charmigt och prisvärt hotell med egen trädgård och två härliga pooler. Läge: Mycket väl beläget cirka 400 meter från centrum och 500 meter från sjön med den underbara strandpromenaden Adress: via Don...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Royal, Garda, Halvpension
Hotel Royal, Garda, Halvpension
Populärt hotell med en härlig italiensk charm och en inbjudande utomhuspool. Läge: Mycket väl beläget cirka 400 meter från centrum och 500 meter från sjön med den underbara strandpromenaden Adress: vi...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

The Royal Inn Regent, Gera
The Royal Inn Regent, Gera
Välskött fyrstjärningt hotell med bekväma rum och bra service i de centrala delarna av Gera. Läge: Centralt beläget med promenadavstånd till centrum Adress: Schülerstrasse 22, DE-07545 GERA Telefon:...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Lenz, Fulda
Hotel Lenz, Fulda
Trivsamt övernattningshotell med bra personlig service. Läge: Beläget ca 2 km från centrum Adress: Leipzigerstrasse 122-124, DE-36037 FULDA Telefon: 0049-661-62040 Officiell klass: *** Vår bedömning:...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö