Gardasjön 9 dagar

– Följ med till den glittrande sjön, Venedig och vinprovning

En fantastisk kombination av kultur och natur, försedd med den italienska solen. Gardasjön är bedårande vacker och vattnet är azurblått och utomordentligt klart. De gamla städerna som ligger vid stranden är typiska med sina smala gränder och genuina stadskärnor. De vänliga invånarna gör detta till den ideala utgångspunkten för en underbar och lyckad semester!

 

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Reseledaren tipsar: Linda om Gardasjön »

Snabba fakta

  • Älskad klassiker!
  • Njut av underbara viner och vackra vyer.
  • Vi bor i mysiga orten Garda.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 alternativt 2 middagar
  • 8 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
5 695:-
Dagar:9
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – GERA

På morgonen samlas vi i Malmö för att stiga på bussen. Resan börjar med att vi genom Öresundsbrons försorg anländer till Danmark. Vi fortsätter genom öriket och når Gedser, varifrån vi tar båten över till Rostock. Ombord finns möjligheten att äta lunch och botanisera bland shoppingutbudet. Under eftermiddagen passerar vi Berlin på vår väg söderut. I kvällningen anländer vi till trakterna av Gera och och vårt bekväma övernattningshotell som tar emot med middag och sköna sängar. Ca 66 mil

DAG 2, SÖNDAG: GERA – GARDA

Efter frukosten fortsätter resan genom Tyskland. Lunchen äter vi på en trevlig restaurang utmed färdvägen i Bayern. Under eftermiddagen kör vi över gränsen till Österrike och passerar Innsbruck. Överallt ser vi höga alptoppar. Efter det högt belägna Brennerpasset kommer vi till Italien och når på kvällen vårt semesterparadis vid Gardasjöns östra strand. Här tar vi in på våra respektive hotellalternativ och nu väntar oss härliga dagar vid Lago di Garda! Ca 78 mil

DAG 3-7, MÅNDAG TILL FREDAG: GARDASJÖN

Garda är den lilla trivsamma staden som har fått sitt namn av den angränsande sjön, den med rätta mest kända av Italiens sjöar. Slutsatsen är att det är just i Garda som man ska bo när man besöker Gardasjön. Mitt inne i Garda ligger våra hotell. Atmosfären är livlig på stadens små gator och torg som kantas av butiker och restauranger. Sjön är alltid närvarande. Strandpromenaden och dess omgivningar med olivträd, cypresser och palmer är en italiensk dröm. På kvällarna är det sann livsglädje att sitta på någon av uteserveringarna som kantar Gardas strandpromenad och låta solen försvinna ner under horisonten. Den spegelblanka sjön skänker en speciell stillhet och känsla. Eller botanisera bland butikerna i gränderna och köpslå efter bästa förmåga. Vill vi se mer av omgivningarna följer vi givetvis med på de trevliga utflykterna. Vad sägs om en tur runt sjön, besök i de världsomtalade städerna Venedig och Verona eller en utflykt till vindistriktet Valpolicella? Följ med och upplev!

DAG 8, LÖRDAG: GARDA – FULDA

Vi tar farväl av Gardasjön och tar sikte på Österrike. På förmiddagen kör vi in i Tyskland och passerar München. Humleodlingar kantar vår väg norrut och under eftermiddagen färdas vi genom det omväxlande bayerska landskapet. Naturligtvis stannar vi till för att dricka kaffe utmed resvägen. Framåt kvällen anländer vi till Fuldatrakten och vårt komfortabla övernattningshotell som väntar med middag och behagliga sängar. Ca 76 mil

DAG 9, SÖNDAG: FULDA – MALMÖ

Efter en stärkande frukost är det dags för hemfärd. Bussen tar oss smidigt norrut genom Tyskland. Vi passerar Hannover och Lübeck innan det blir lunch på en trevlig restaurang. Färjan i Puttgarden tar oss över till Danmark. Från Rödby går sedan färden vidare genom Danmark och snart når vi Malmö dit vi beräknas anlända vid 20-tiden. På återseende! Ca 76 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.845:- Ordinarie pris: 2.050:- Du sparar 205:-
 
     

GARDASJÖN RUNT, HELDAG

En innehållsrik dag runt Gardasjön med båttur och bussfärd på programmet väntar oss i dag. Med bussen följer vi La Gardesana, som vägen runt sjön kallas, och hoppar på en båt som ligger och väntar på oss. Väl ombord kryssar vi sedan norrut till Gardasjöns nordligaste ort, Riva del Garda. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi får tid att på egen hand utforska Riva innan bussen hämtar oss och vi fortsätter sista biten runt sjön på landsvägen.

Pris inkl. båttur ca 415:-

VERONA, HALVDAG

Även om Verona kanske mest är omtalad för balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia innehåller denna välmående stad så mycket mer av intresse. Genom de centrala delarna slingrar sig floden Adige fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe!

Pris ca 240:-

SIRMIONEHALVÖN, EFTERMIDDAGSTUR

Vid Gardasjöns södra kust skjuter en landtunga ut i vattnet och längst ut på den finner vi Sirmione. Via en gångbro intill den gamla 1200-talsfästningen Castello Scaligero promenerar vi ut på halvön och imponeras av de sinnrika vallgravarna som tidigare utgjorde en del av försvarsanläggningen. På andra sidan fästningen möts vi av smala kullerstensgränder som kantas av butiker och serveringar. Den vackra strandpromenaden och de romerska lämningarna bidrar till att göra Sirmione till kanske den mest intressanta av alla orterna runt Gardasjön!

Pris ca 210:-

ISEOSJÖN, HELDAG

Lago d’Iseo må vara mindre känd än Lago Maggiore och Gardsjön, men det gör den inte mindre sevärd! Tvärtom är Iseosjön en riktig skatt som väntar på att upptäckas! Vi stiftar bekantskap med gemytliga huvudorten Iseo och tar sedan båten till den charmigt bergiga ön Monte Isola, som med sina 1 800 invånare faktiskt är den största bebodda ön belägen i en sjö i södra Europa. Här har man nått berömmelse för sina utmärkta handknutna fiskenät, även om efterfrågan på hängmattor nog är större i dag. Vid Iseosjöns böljande gröna sluttningar ligger dessutom ett att Italiens bästa områden för mousserande viner, Franciacorta. Uppfyllda av undersköna vyer besöker vi en anrik producent där vi får inblick i konsten att frammana bubblor i vinflaskorna, följt av provsmakning. Salute!

Pris inkl. båttur och vinprovning ca 420:-

VENEDIG, HELDAG

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!

Pris exkl. gondoltur ca 445:-

VINTUR I VALPOLICELLA, HALVDAG

Vi beger oss till det natursköna och varierande vindistriktet som ligger mellan Verona och Gardasjön. Av druvorna som odlas här framställer man de omtalade Valpolicellavinerna, viner som till karaktären kan variera från lätta och fruktiga till mogna och djupa. Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks det smakrika och kraftfulla Amarone della Valpolicella. Givetvis får vi möjlighet till både provsmakning och inköp.

Pris inkl. vinprovning ca 320:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
7 / 4 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
6 495:- Boka
7 / 4 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
5 695:- Boka
21 / 4 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
6 695:- Boka
21 / 4 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
5 895:- Boka
5 / 5 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 095:- Boka
5 / 5 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 295:- Boka
12 / 5 Hotel Palme, Garda, Frukostpension
6 195:- Boka
12 / 5 Hotel Royal, Garda, Halvpension
6 795:- Boka
19 / 5 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
6 995:- Boka
19 / 5 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 195:- Boka
26 / 5 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
6 995:- Boka
26 / 5 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 195:- Boka
2 / 6 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 095:- Boka
2 / 6 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 095:- Boka
9 / 6 Hotel Palme, Garda, Frukostpension
6 395:- Boka
9 / 6 Hotel Royal, Garda, Halvpension
6 895:- Boka
30 / 6 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 695:- Boka
30 / 6 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 595:- Boka
7 / 7 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 695:- Boka
7 / 7 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 595:- Boka
14 / 7 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 695:- Boka
14 / 7 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 595:- Boka
21 / 7 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 695:- Boka
21 / 7 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 595:- Boka
28 / 7 Hotel Palme, Garda, Frukostpension
6 795:- Boka
28 / 7 Hotel Royal, Garda, Halvpension
7 295:- Boka
18 / 8 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 695:- Boka
18 / 8 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 295:- Boka
1 / 9 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 295:- Boka
1 / 9 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 495:- Boka
8 / 9 Hotel Palme, Garda, Frukostpension
6 795:- Boka
8 / 9 Hotel Royal, Garda, Halvpension
7 295:- Boka
15 / 9 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 395:- Boka
15 / 9 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 495:- Boka
22 / 9 Hotel Palme, Garda, Frukostpension
Obs 4 platser kvar!
6 895:- Boka
22 / 9 Hotel Royal, Garda, Halvpension
7 395:- Boka
29 / 9 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
7 195:- Boka
29 / 9 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
6 295:- Boka
6 / 10 Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
6 795:- Boka
6 / 10 Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
5 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Pension enligt valt alternativ under vistelsen vid Gardasjön och halvpension under resdagarna (2 middagar och 8 frukostar alternativt 8 middagar och 8 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Hotel Cortina 1.395:-, Hotel Alla Torre 1.695:-, Hotel Palme 1.695:-, Hotel Royal 1.995:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas, dock ej på Hotel Palme.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Avresa 14/7 bor vi på Maxx Hotel Jena i Jena dag 1-2.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Alla Torre, Garda, Halvpension
Ett charmigt italienskt hotell med bästa tänkbara läge mitt inne i den historiska stadskärnan. Läge: Mycket centralt beläget vid ett litet torg och ca 50 m från sj&...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Cortina, Garda, Frukostpension
Mindre nyrenoverat hotell centralt beläget nära den vackra Lago di Garda. Det här är Italien på riktigt! Läge: Mycket centralt beläget cirka 50 meter från sj&...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Palme, Garda, Frukostpension
Charmigt och prisvärt hotell med egen trädgård och två härliga pooler. Läge: Mycket väl beläget cirka 200 meter från centrum och 300 meter från sj...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Royal, Garda, Halvpension
Populärt hotell med en härlig italiensk charm och en inbjudande utomhuspool. Läge: Mycket väl beläget cirka 400 meter från centrum och 500 meter från sjön med...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

The Royal Inn Regent, Gera
Välskött fyrstjärningt hotell med bekväma rum och bra service i de centrala delarna av Gera. Läge: Centralt beläget med promenadavstånd till centrum Adress: Schü ....

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Lenz, Fulda
Trivsamt övernattningshotell med bra personlig service. Läge: Beläget ca 2 km från centrum Adress: Leipzigerstrasse 122-124, DE-36037 FULDA Telefon: 0049-661-62040 Officiell klass: ....