Franska Rivieran och Provence 8 dagar ✈

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Flygresa & bussresa

- Åtta ljuva dagar i Provence

Franska Rivieran är breda stränder, varmt klimat året om och lyxiga semesterorter. Provence är historia, matkultur och charmiga bergsbyar. Överallt flödar det ögonbedövande ljuset. Fransmännen har ett uttryck för att sammanfatta allt det här – Joie de vivre – livsglädje!

Snabba fakta

 • Storsäljande favoritresa år efter år!
 • Underbar kuststräcka med solsäkert klimat.
 • Genuina Provence och eleganta Nice.
 • Mycket välkomponerat och innehållsrikt utflyktsprogram.

Ingår i priset!

 • Flyg Skandinavien-Nice t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 4 middagar
 • 7 frukostar
 • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – NICE – CANNES

Vi lämnar Skandinavien och landar snabbt och bekvämt i Nice. Efter en kort busstur checkar vi in på välkomnande Hotel Cannes Palace, beläget på promenadavstånd till den kända Boulevard de la Croisette. Under eftermiddagen har vi möjlighet att följa med till Cannes stadskärna för en promenad längs den glamorösa strandpromenaden La Croisette, förbi festivalpalatsets röda matta och lyxyachtshamn bort mot gamla stans smala gator. Välkommen till Rivieran! Ca 3 mil

DAG 2, ONSDAG: CANNES – DRAGUIGNAN – GRÉOUX-LES-BAINS

Vi börjar dagen med en god frukost. I dag ska vi bege oss västerut i Provence. Under förmiddagen stannar vi till i Draguignan, en livlig provencalsk marknadsstad. De böljande slätterna avlöses av mer karga och klippiga berg och framåt eftermiddagen når vi kurorten Gréoux-les-Bains. Här tar vi in på lantligt och vackert belägna Chateau Laval som efter incheckningen dukar fram till middag. Ca 14 mil

DAG 3-5, TORSDAG TILL LÖRDAG: PROVENCE

Framför oss ligger tre dagar i hjärtat av Provence, ”solens och ljusets rike”. Vi befinner oss i den nordligaste och kanske mest svårtillgängligaste delen av Provence, Alpe-de-Haute-Provence. De varma källorna i Gréoux-les-Bains uppskattades redan under antiken och skapade förutsättningar för kurorten. Dramatiskt berglandskap som genomkorsas av både floder och små sjöar som blågrönt vatten gnistrar likt ädelstenar. Lavendelfälten avlöses av fruktodlingarna där persikoträdens ljuva blommor kontrasterar mot den karga jorden. Längre söderut tar olivträden och vinodlingarna vid och överallt märker vi människornas kreativa ådror bland alla krukmakare, fajanstillverkare och konstnärer. Det berömda magiska ljuset och landskapet i Provence kan vi uppleva på några av våra utflykter. Följ med upp i de kryddoftande bergen och upplev byar där tiden stått stilla. Provence väntar på oss!

DAG 6, SÖNDAG: GRÉOUX-LES-BAINS – NICE

Det är med visst vemod vi lämnar Gréoux-les-Bains men nya äventyr står på tur alldeles runt vägkröken. Dagen inleds med frukost innan vi styr österut mot Rivierans drottning, Nice! Väl framme har vi möjlighet att bekanta oss närmare med Nice under en givande stadsrundtur, under vilken vi även gör en avstickare till miljardärernas udde St-Jean-Cap-Ferrat. På eftermiddagen checkar vi in på centralt belägna Hotel Kyriad Nice Gare som blir vårt hem för två nätter. Ca 19 mil

DAG 7, MÅNDAG: NICE

Nice kallas med rätta Rivierans drottning. Längs hela Baie des Anges - Änglabukten - sträcker sig generöst den kilometerlånga strandpromenaden Promenade des Anglais. Här är platsen att se och synas, strosa lugnt eller slå sig ner och insupa atmosfären. Välj ut en liten havsslipad klappersten att ta med hem, som ett minne av vår vistelse här. Bra shopping, ett alldeles eget kök och ett inspirerande kulturliv med bland annat Chagall- och Matissemuseer är annat som utmärker Nice, lika italienskt som franskt till sinnet. Mikroklimatet vid medelhavsbukten med de skyddande bergen runtomkring har lagt grunden för stadens ställning som tillflyktsort för soltörstande och livsnjutande människor året om. Likaså frodas blommor, palmer och pinjeträd. Kom med och släpp in ljuset!

DAG 8, TISDAG: NICE – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

På förmiddagen lämnar vi vårt hotell och tar oss till flygplatsen, vackert belägen vid havet strax väster om Nice. Under flygresan har vi möjlighet att köpa kaffe, förfriskningar och tilltugg. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka där vår resa startade, rika på minnen och upplevelser. Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 1.660:- Ordinarie pris: 1.845:- Du sparar: 185:-
 
     

CANNES, EFTERMIDDAGSTUR

Under eftermiddagen beger vi oss ut på en promenad längs med strandpromenaden La Croisette. Vi stannar till utanför Palais des Festivals där den årliga filmfestivalen äger rum. Kanske passar vi på att jämföra våra händer med många världsartisters avtryck vid foten av trappan? Vår promenad går vidare till den gamla stadsdelen Le Suquet med sina vindlande gränder och kyrkan Notre Dame de l'Espérance.

Pris ca 110:-

DET VACKRA PROVENCE, HELDAG

Lavendelfälten och den storslagna naturen vid Valensole möter oss på denna tur upp i de provencalska bergen kring Grand Canyon du Verdon med hänförande utsikt. Vi besöker bland annat välbevarade Moustiers-Sainte-Marie som är berömd för sin fajanstillverkning. Underbart vackra vägar och vidder väntar oss under dagen!

Pris ca 430:-

VINGÅRD I PROVENCE, HALVDAG

Precis som i de flesta andra delarna av Frankrike är man även i Provence stolt över sin vinframställning. På en vingård, vackert belägen i natursköna omgivningarna, bjuds vi in till en intressant rundvandring. I källaren ligger ekfaten på rad och vi får inblick i hur det traditionella och det moderna går hand i hand för att resultatet ska blir det bästa.

Pris inkl. provsmakning ca 310:-

AIX-EN-PROVENCE, HELDAG

Aix-en-Provence är en typisk provensalsk stad med drygt tvåtusenåriga anor, grundad av romarna. Längs Cours Mirabeau, stadens eleganta huvudstråk, lockar oss trottoarserveringar under skuggande platanträd till att slå oss ned. Le Vieil Aix, gamla stan, visar uppe ett virrvarr av smala gator, små butiker och vackra, välbevarade hus. Vår reseledare tar oss med på en spännande rundtur innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Den lokala marknaden kan ju vara värd att besöka!

Pris ca 400:-

ST-JEAN-CAP-FERRAT OCH NICE, HALVDAG

Vi inleder med att besöka baronessan Rothschilds häpnadsväckande Villa Ephrussi i miljardärernas St-Jean-Cap-Ferrat. Därefter tar vi oss tillbaka till Rivierans drottning, Nice. Här gör vi en intressant stadsrundtur, under vilken vi får veta mer om stadens flera tusen år långa historia som först grekisk och sedan romersk bosättning. Vi hänförs av utsikten uppe på Cimiezkullen  och njuter givetvis av den magnifika strandpromenaden Promenade des Anglais. Nice är sydfranskt gemyt, flärd och temperament på en och samma gång!

Pris inkl. inträde ca 310:-

MONACO, EFTERMIDDAGSTUR

Monaco har under århundradena styrts av både greker och romare, men sedan 1300-talet är det ätten Grimaldi som innehar tronen i furstendömet. Nere i hamnen trängs skyskraporna med varandra medan lyxyachterna ligger varsamt förtöjda vid kajen. Den som vill kan besöka Monte Carlos kasino där man både kan spela ihop till hela reskassan och mingla runt där filmstjärnor och kungligheter känner sig hemma.

Pris ca 285:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 person(er) ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättekul resa. Fina hotell, bra mat. Var med på alla utflykterna och fick uppleva massor. Fin natur och vackra städer med lärorika studiebesök. Trevlig och mycket kunnig guide. Jag var verkligen nöjd med resan.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Nice tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan samt middagar i Gréoux-les-Bains (7 frukostar och 4 middagar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Landvetter eller Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)