Franska Rivieran och Provence 8 dagar ✈

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Flygresa & bussresa

- Åtta ljuva dagar i Provence

Franska Rivieran är breda stränder, varmt klimat året om och lyxiga semesterorter. Provence är historia, matkultur och charmiga bergsbyar. Överallt flödar det ögonbedövande ljuset. Fransmännen har ett uttryck för att sammanfatta allt det här – Joie de vivre – livsglädje!

Snabba fakta

 • Storsäljande favoritresa år efter år!
 • Underbar kuststräcka med solsäkert klimat.
 • Genuina Provence och eleganta Nice.
 • Mycket välkomponerat och innehållsrikt utflyktsprogram.

Ingår i priset!

 • Flyg Skandinavien-Nice t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • Parfymbesök i Grasse
 • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – NICE – CANNES

Vi lämnar Skandinavien och landar snabbt och bekvämt i Nice. Efter en kort busstur checkar vi in på populära Hotel Ibis Centre i Cannes, beläget på promenadavstånd till den kända Boulevard de la Croisette. Under eftermiddagen har vi möjlighet att följa med till Cannes stadskärna för en promenad längs den glamorösa strandpromenaden La Croisette, förbi festivalpalatsets röda matta och lyxyachtshamn bort mot gamla stans smala gator. Välkommen till Rivieran! Ca 3 mil

DAG 2, ONSDAG: CANNES – GRASSE – AIX-EN-PROVENCE

Vi börjar dagen med en god frukost. I dag ska vi bege oss västerut i Provence. På vägen stannar vi till i Grasse, som ända sedan slutet av 1700-talet varit hela världens parfymhuvudstad. Här bjuds vi på en intressant rundvisning på ett av de anrika parfymhusen. Under eftermiddagen anländer vi till Aix-en-Provence, Provences historiska huvudstad. Här installerar vi oss på välkomnande Hotel Atrium och nu väntar denna underbara del av Frankrike på att bli upptäckt! Ca 18 mil

DAG 3-5, TORSDAG TILL LÖRDAG: PROVENCE

Framför oss ligger tre dagar i hjärtat av Provence, ”solens och ljusets rike”. Aix-en-Provence är en typisk provensalsk stad med drygt tvåtusenåriga anor, grundad av romarna. Längs Cours Mirabeau, stadens eleganta huvudstråk, lockar oss trottoarserveringar under skuggande platanträd till att slå oss ned. Omsorgen om livets goda märks verkligen tydligt i vardagen. Vällagade soppor, däribland den välsmakande och omtyckta bouillabaisse, härstammar från trakterna. Brödet fougasse, den närproducerade olivoljan eller den genuina anisdoftande aperitifen pastis innebär högtidsstunder för lokalbefolkningen såväl som för oss besökare. I Aix verkade för drygt hundra år sedan konstnären Paul Cézanne, en mästare i att skildra landskapets ljusskiftningar. Det berömda magiska ljuset och landskapet i Provence kan vi uppleva på några av våra utflykter. Följ med upp i de kryddoftande bergen och upplev byar där tiden stått stilla. Provence väntar på oss!

DAG 6, SÖNDAG: AIX-EN-PROVENCE – NICE

Det är med visst vemod vi lämnar Aix-en-Provence, men nya äventyr står på tur alldeles runt vägkröken. Dagen inleds med frukost innan vi styr österut mot Rivierans drottning, Nice! Väl framme har vi möjlighet att bekanta oss närmare med Nice under en givande stadsrundtur, under vilken vi även gör en avstickare till miljardärernas udde St-Jean-Cap-Ferrat. På eftermiddagen checkar vi in på centralt belägna Hotel Kyriad Nice Port som blir vårt hem för två nätter. Ca 18 mil

DAG 7, MÅNDAG: NICE

Nice kallas med rätta Rivierans drottning. Längs hela Baie des Anges - Änglabukten - sträcker sig generöst den kilometerlånga strandpromenaden Promenade des Anglais. Här är platsen att se och synas, strosa lugnt eller slå sig ner och insupa atmosfären. Välj ut en liten havsslipad klappersten att ta med hem, som ett minne av vår vistelse här. Bra shopping, ett alldeles eget kök och ett inspirerande kulturliv med bland annat Chagall- och Matissemuseer är annat som utmärker Nice, lika italienskt som franskt till sinnet. Mikroklimatet vid medelhavsbukten med de skyddande bergen runtomkring har lagt grunden för stadens ställning som tillflyktsort för soltörstande och livsnjutande människor året om. Likaså frodas blommor, palmer och pinjeträd. Kom med och släpp in ljuset!

DAG 8, TISDAG: NICE – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

På förmiddagen lämnar vi vårt hotell och tar oss till flygplatsen, vackert belägen vid havet strax väster om Nice. Under flygresan har vi möjlighet att köpa kaffe, förfriskningar och tilltugg. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka där vår resa startade, rika på minnen och upplevelser. Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 2.220:- Ordinarie pris: 2.445:- Du sparar 245:-
 
     

CANNES, EFTERMIDDAGSTUR

Under eftermiddagen beger vi oss ut på en promenad längs med strandpromenaden La Croisette. Vi stannar till utanför Palais des Festivals där den årliga filmfestivalen äger rum. Kanske passar vi på att jämföra våra händer med många världsartisters avtryck vid foten av trappan? Vår promenad går vidare till den gamla stadsdelen Le Suquet med sina vindlande gränder och kyrkan Notre Dame de l'Espérance.

Pris ca 100:-

GRASSE

Med sitt gynnsamma klimat utgör denna fantastiska del av Frankrike ett paradis för frukt- och blomsterodlingar. Vi åker upp bland bergen till parfymstaden Grasse, där blomblad förvandlas till doftande oljor och förföriska parfymer. Hos en parfymtillverkare demonstreras dofternas vetenskap.

Ingår i resans pris!

AIX-EN-PROVENCE, KVÄLLSTUR

Cours Mirabeau, denna världsberömda aveny med plataner i fyrdubbla led, utsmyckade fontäner och kaféer i mängder får vi inte missa. Inte heller Le Vieil Aix, gamla stan, med ett virrvarr av smala gator, små butiker och vackra, välbevarade hus. Vår reseledare tar oss med på en spännande promenad som avslutas på en trevlig restaurang. Nu ska vi njuta av det provensalska köket!

Pris inkl. middag med dryck ca 505:-

MARSEILLE OCH CASSIS, HELDAG

Vi börjar dagen med ett besök i hamnstaden Marseille som grundades av grekerna 600 f.Kr. Efter en tur upp till basilikan Notre Dame de la Garde njuter vi av den gamla hamnen som är den naturliga utgångspunkten för att till fots se sig om i Marseille. Framåt eftermiddagen förflyttar vi oss ett par mil österut till den lilla fiskebyn Cassis. Här går vi ombord på en båt som tar oss ut på havet för att upptäcka tre Calanques. Kalkklipporna färgar havet turkost och detta i kombination med det provensalska ljuset gör att man nästan tappar andan!

Pris inkl. båttur ca 465:-

CAMARGUE OCH ARLES, HELDAG

Få platser är så mytomspunna som våtmarksområdet där Rhônefloden mynnar ut i Medelhavet - Camargue. Vi söker oss hit i jakt på rosa flamingos, svarta tjurar och vita vildhästar. Vid havet finns den gamla fiskebyn Saintes-Maries-de-la-Mer där vi besöker kyrkan och tar del av kulten kring Svarta Sara. Den modige går upp på kyrktaket för att få den bästa utsikten. Tid finns för shopping eller att bara njuta av sol och bad. Färden fortsätter mot den genuint provensalska staden Arles. Till de konstnärer som avbildade staden och dess omgivningar hör bland andra Vincent van Gogh och Paul Gauguin. I dag är Arles kanske mest omtalad för sin välbevarade romerska amfiteater.

Pris ca 410:-

LUBERON - PROVENCES HJÄRTA, HELDAG

Vi öppnar våra sinnen och låter oss förföras av skönheten, smakerna och dofterna! I dag ska vi upptäcka Luberon, bergsområdet som inspirerade den brittiska författaren Peter Mayle att skriva bästsäljaren ”Ett år i Provence”. Vi börjar med att besöka områdets största och äldsta marknad i Apt, där vi har chansen att frossa i kryddor, oljor, frukter och tyger. På lördagsförmiddagarna tar marknadsstånden över hela byn och får den att sjuda av liv. Vi fortsätter sen till Roussillon, byn som är känd för den ockrafärg som finns i området. En fantastisk dag vi inte får missa!

Pris ca 410:-

ST-JEAN-CAP-FERRAT OCH NICE, HALVDAG

Vi inleder med att besöka baronessan Rothschilds häpnadsväckande Villa Ephrussi i miljardärernas St-Jean-Cap-Ferrat. Därefter tar vi oss tillbaka till Rivierans drottning, Nice. Här gör vi en intressant stadsrundtur, under vilken vi får veta mer om stadens flera tusen år långa historia som först grekisk och sedan romersk bosättning. Vi hänförs av utsikten uppe på Cimiezkullen  och njuter givetvis av den magnifika strandpromenaden Promenade des Anglais. Nice är sydfranskt gemyt, flärd och temperament på en och samma gång!

Pris inkl. inträde ca 290:-

MONACO, EFTERMIDDAGSTUR

Monaco har under århundradena styrts av både greker och romare, men sedan 1300-talet är det ätten Grimaldi som innehar tronen i furstendömet. Nere i hamnen trängs skyskraporna med varandra medan lyxyachterna ligger varsamt förtöjda vid kajen. Den som vill kan besöka Monte Carlos kasino där man både kan spela ihop till hela reskassan och mingla runt där filmstjärnor och kungligheter känner sig hemma.

Pris ca 265:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 person(er) ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättekul resa. Fina hotell, bra mat. Var med på alla utflykterna och fick uppleva massor. Fin natur och vackra städer med lärorika studiebesök. Trevlig och mycket kunnig guide. Jag var verkligen nöjd med resan.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
9 / 10 Appart' Hotel Atrium, Aix-en-Provence
Arlanda 10 695:- Inga tillgängliga platser
9 / 10 Appart' Hotel Atrium, Aix-en-Provence
Kastrup 10 695:- Inga tillgängliga platser
9 / 10 Appart' Hotel Atrium, Aix-en-Provence
Landvetter 10 695:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Nice tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension under resan (7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök hos en parfymtillverkare i Grasse.

Enkelrumstillägg: 3.395:-

Övrigt: Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Landvetter eller Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 6

Appart' Hotel Atrium, Aix-en-Provence
Inbjudande lägenhetshotell med god service och på bekvämt promenadavstånd till Aix-en-Provence härliga stadskärna. Läge: Beläget cirka 10-15 minuters promena...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Ibis Cannes Centre, Cannes
Modernt och välskött trestjärnigt hotell med serviceinriktad personal väl beläget i de centralare delarna av Cannes. Läge: Bra läge med promenadavstånd till både strand ....

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel Kyriad Nice Port, Nice
Trevligt turistklasshotell med centralt och bra läge nära hamnen, promenadavstånd till Gamla stan Läge: Centralt beläget vid Place du Pin i närheten av den gamla hamnen med flera rest ....