Skip to main content

Franska Rivieran och Provence 8 dagar ✈

FLYGRESA - Frankrike - Rundresa med flyg & buss, Franska Rivieran och Provence 8 dagar

- Åtta ljuva dagar i Provence

Franska Rivieran är breda stränder, varmt klimat året om och lyxiga semesterorter. Provence är historia, matkultur och charmiga bergsbyar. Överallt flödar det ögonbedövande ljuset. Fransmännen har ett uttryck för att sammanfatta allt det här – Joie de vivre – livsglädje!

 

4 personer ger medelbetyg 4 av 5

★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Underbar kuststräcka med solsäkert klimat.
  • Genuina Provence och eleganta Nice.
  • Mycket välkomponerat och innehållsrikt utflyktsprogram.
Ingår i priset!
  • Flyg Skandinavien-Nice t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • Besök i Grasse och Cannes
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TISDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – NICE – GRASSE – AIX-EN-PROVENCE

Vi lämnar Skandinavien och landar snabbt och bekvämt i Nice. Vår reseledare möter upp och i den moderna helturistbussen tar vi sikte på Grasse, som ända sedan slutet av 1700-talet varit hela världens parfymhuvudstad. Här bjuds vi på en intressant rundvisning på ett av de anrika parfymhusen. Senare under eftermiddagen anländer vi till Aix-en-Provence, Provences historiska huvudstad. Här installerar vi oss på smakfullt inredda Hotel Artea som är väl beläget i stadens hjärta. Nu väntar denna underbara del av Frankrike på att bli upptäckt! Ca 18 mil

DAG 2-5, ONSDAG TILL LÖRDAG: PROVENCE

Framför oss ligger underbara dagar i hjärtat av Provence, ”solens och ljusets rike”. Aix-en-Provence är en typisk provensalsk stad med drygt tvåtusenåriga anor, grundad av romarna. Längs Cours Mirabeau, stadens eleganta huvudstråk, lockar oss trottoarserveringar under skuggande platanträd till att slå oss ned. Omsorgen om livets goda märks verkligen tydligt i vardagen. Vällagade soppor, däribland den välsmakande och omtyckta bouillabaisse, härstammar från trakterna. Brödet fougasse, den närproducerade olivoljan eller den traditionella anisdoftande aperitifen pastis innebär högtidsstunder för lokalbefolkningen såväl som för oss besökare. I Aix verkade för drygt hundra år sedan konstnären Paul Cézanne, en mästare i att skildra landskapets ljusskiftningar. Det berömda magiska ljuset och landskapet i Provence kan vi uppleva på några av våra utflykter. Följ med upp i de kryddoftande bergen och upplev byar där tiden stått stilla. Provence väntar på oss!

DAG 6, SÖNDAG: AIX-EN-PROVENCE – CANNES – NICE

Det är med visst vemod vi lämnar Aix-en-Provence, men nya äventyr står på tur alldeles runt vägkröken. Dagen inleds med frukost innan vi styr österut. I Cannes gör vi ett kortare stopp och ser ifall vi får syn på någon filmstjärna. Väl framme i Nice checkar vi in på in på centralt belägna Hotel Kyriad Nice Port som blir vårt hem för två nätter. Nu har vi möjlighet att bekanta oss närmare med Rivierans drottning under en givande stadsrundtur, under vilken vi även gör en avstickare till miljardärernas udde St-Jean-Cap-Ferrat. Ca 18 mil

DAG 7, MÅNDAG: NICE

Nice kallas med rätta Rivierans drottning. Längs hela Baie des Anges - Änglabukten - sträcker sig generöst den kilometerlånga strandpromenaden Promenade des Anglais. Här är platsen att se och synas, strosa lugnt eller slå sig ner och insupa atmosfären. Välj ut en liten havsslipad klappersten att ta med hem, som ett minne av vår vistelse här. Bra shopping, ett alldeles eget kök och ett inspirerande kulturliv med bland annat Chagall- och Matissemuseer är annat som utmärker Nice, lika italienskt som franskt till sinnet. Mikroklimatet vid medelhavsbukten med de skyddande bergen runtomkring har lagt grunden för stadens ställning som tillflyktsort för soltörstande och livsnjutande människor året om. Likaså frodas blommor, palmer och pinjeträd. Kom med och släpp in ljuset!

DAG 8, TISDAG: NICE – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

På förmiddagen lämnar vi vårt hotell och tar oss till flygplatsen, vackert belägen vid havet strax väster om Nice. Under flygresan har vi möjlighet att köpa kaffe, förfriskningar och tilltugg. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka där vår resa startade, rika på minnen och upplevelser. Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
Alla Utflykter: 2.405:- Ordinarie pris: 2.675:- Du sparar: 270:-
 
     

GRASSE

Med sitt gynnsamma klimat utgör denna fantastiska del av Frankrike ett paradis för frukt- och blomsterodlingar. Vi åker upp bland bergen till parfymstaden Grasse, där blomblad förvandlas till doftande oljor och förföriska parfymer. Hos en parfymtillverkare demonstreras dofternas vetenskap.

Ingår i resans pris!

AIX-EN-PROVENCE, KVÄLLSTUR

Cours Mirabeau, denna världsberömda aveny med plataner i fyrdubbla led, utsmyckade fontäner och kaféer i mängder får vi inte missa. Inte heller Le Vieil Aix, gamla stan, med ett virrvarr av smala gator, små butiker och vackra, välbevarade hus. Vår reseledare tar oss med på en spännande promenad som avslutas på en trevlig restaurang. Nu ska vi njuta av det provensalska köket!

Pris inkl. middag med dryck ca 465:-

MARSEILLE OCH CASSIS, HELDAG

Vi börjar dagen med ett besök i hamnstaden Marseille som grundades av grekerna 600 f.Kr. Efter en tur upp till basilikan Notre Dame de la Garde njuter vi av den gamla hamnen som är den naturliga utgångspunkten för att till fots se sig om i Marseille. Framåt eftermiddagen förflyttar vi oss ett par mil österut till den lilla fiskebyn Cassis. Här går vi ombord på en båt som tar oss ut på havet för att upptäcka tre Calanques. Kalkklipporna färgar havet turkost och detta i kombination med det provensalska ljuset gör att man nästan tappar andan!

Pris inkl. båttur ca 425:-

CAMARGUE OCH ARLES, HELDAG

Få platser är så mytomspunna som våtmarksområdet där Rhônefloden mynnar ut i Medelhavet - Camargue. Vi söker oss hit i jakt på rosa flamingos, svarta tjurar och vita vildhästar. Vid havet finns den gamla fiskebyn Saintes-Maries-de-la-Mer där vi besöker kyrkan och tar del av kulten kring Svarta Sara. Den modige går upp på kyrktaket för att få den bästa utsikten. Tid finns för shopping eller att bara njuta av sol och bad. Färden fortsätter mot den genuint provensalska staden Arles. Till de konstnärer som avbildade staden och dess omgivningar hör bland andra Vincent van Gogh och Paul Gauguin. I dag är Arles kanske mest omtalad för sin välbevarade romerska amfiteater.

Pris ca 365:-

LUBERON - PROVENCES HJÄRTA, HELDAG

Vi öppnar våra sinnen och låter oss förföras av skönheten, smakerna och dofterna! I dag ska vi upptäcka Luberon, bergsområdet som inspirerade den brittiska författaren Peter Mayle att skriva bästsäljaren ”Ett år i Provence”. Vi börjar med att besöka områdets största och äldsta marknad i Apt, där vi har chansen att frossa i kryddor, oljor, frukter och tyger. På lördagsförmiddagarna tar marknadsstånden över hela byn och får den att sjuda av liv. Vi fortsätter sen till Roussillon, byn som är känd för den ockrafärg som finns i området. En fantastisk dag vi inte får missa!

Pris ca 365:-

VINGÅRD I PROVENCE, KVÄLLSTUR

Precis som i de flesta andra delarna av Frankrike är man även i Provence stolt över sin vinframställning. På en vingård, vackert belägen i natursköna omgivningarna, bjuds vi in till en intressant rundvandring. I källaren ligger ekfaten på rad och vi får inblick i hur det traditionella och det moderna går hand i hand för att resultatet ska blir det bästa. Givetvis får vi möjlighet att prova vinet och sedan går vi till bords för att avnjuta med middag med lokal prägel.

Pris inkl. provsmakning och middag med dryck ca 495:-

CANNES

Vi beger oss ut på en promenad längs med strandpromenaden La Croisette och stannar till utanför Palais des Festivals där den årliga filmfestivalen äger rum. Kanske passar vi på att jämföra våra händer med många världsartisters avtryck vid foten av trappan? Vår promenad går vidare till den gamla stadsdelen Le Suquet med sina vindlande gränder och kyrkan Notre Dame de l'Espérance.

Ingår i resans pris!

ST-JEAN-CAP-FERRAT OCH NICE, HALVDAG

Vi inleder med att besöka baronessan Rothschilds häpnadsväckande Villa Ephrussi i miljardärernas St-Jean-Cap-Ferrat. Därefter tar vi oss tillbaka till Rivierans drottning, Nice. Här gör vi en intressant stadsrundtur, under vilken vi får veta mer om stadens flera tusen år långa historia som först grekisk och sedan romersk bosättning. Klassiska Hotel Negresco hamnar lätt i blickfånget när vi njuter av den magnifika strandpromenaden Promenade des Anglais. Nice är sydfranskt gemyt, flärd och temperament på en och samma gång!

Pris inkl. inträde ca 295:-

MONACO, EFTERMIDDAGSTUR

Monaco har under århundradena styrts av både greker och romare, men sedan 1300-talet är det ätten Grimaldi som innehar tronen i furstendömet. Nere i hamnen trängs skyskraporna med varandra medan lyxyachterna ligger varsamt förtöjda vid kajen. Den som vill kan besöka Monte Carlos kasino där man både kan spela ihop till hela reskassan och mingla runt där filmstjärnor och kungligheter känner sig hemma.

Pris ca 265:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättekul resa. Fina hotell, bra mat. Var med på alla utflykterna och fick uppleva massor. Fin natur och vackra städer med lärorika studiebesök. Trevlig och mycket kunnig guide. Jag var verkligen nöjd med resan.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastiskt. Som dom tavlor man sett om Provence , men att det stämmer med verkligheten. Vi åker gärna tillbaka till detta 👍

av

★ ★

Befinner oss just nu på Domaine de Chateu Laval, man bor inte i den byggnad bilden visar utan man bor i annex till denna som håller knappt vandrarhemsstandard.

av

★ ★ ★ ★

Underbart väder .Dålig logistik.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Nice tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Grasse.

Enkelrumstillägg: 3.695:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Landvetter eller Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö