Skip to main content

Frankfurt med Rüdesheim 5 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa, Frankfurt med Rüdesheim 5 dagar

Frankfurt med Rüdesheim 5 dagar - Nyhet!

Storstaden Frankfurt har väl mest låtit tala om sig i finanssammanhang, men staden är så mycket mer än ett bankvalv. Rötter i romartiden, världsklassmuseum staplade på varandra, mysiga promenadstråk och skyskrapor av högsta europeiska snitt kommer att göra vårt besök omväxlande och innehållsrikt. Lokala specialiteter, internationellt shoppingutbud och närheten till idylliska Rüdesheim fullbordar vår resa!

Snabba fakta
  • En härlig kombination av storstadspuls och lantlig atmosfär.
  • Frankfurt bjuder på mysiga kvarter, mycket bra shopping och flera välkända museer.
  • Utflykt till idylliska Rüdesheim ingår i resans pris!
Ingår i priset
  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Utflykt till Rüdesheim
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – FRANKFURT AM MAIN

På Öresundsterminalen i Malmö stiger vi ombord på vår bekväma helturistbuss som smidigt tar oss över Öresund till Danmark. I Rödby väntar färjan till tyska Puttgarden och efter en kort överfart rullar vi iland i Tyskland. Vi stannar till för både lunch och middag innan vi framåt kvällen anländer till storstaden Frankfurt am Main och checkar in på stilfulla och mycket centralt belägna InterCity Hotel. Nu väntar spännande upptäckter på oss! Ca 82 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: FRANKFURT AM MAIN

Frankfurt am Main, som genom sitt namn avslöjar att staden är belägen vid ett gammalt vadställe över floden Main, är en kontrastrik, livlig och smått motsägelsefull plats. Dess moderna skyline med höga skyskrapor och kontorsbyggnader har fått gett upphov till smeknamnet Mainhattan och understundom är det lätt att känna sig förflyttad till någon välkänd metropol på andra sidan Atlanten. Här finner vi också sätet för den Europeiska centralbanken, den tyska aktiebörsen samt diverse storbanker som sin tur har gett namn till ett annat av stadens lustiga smeknamn, Bankfurt. Samtidigt kommer vi att märka av arvet från den romerska eran, de olika medeltida stadsmurarna och kyrkobyggnader från flera epoker. Småstadsidyllen gör sig påmind i de allra äldsta kvarteren norr om Main och de historiska sevärdheterna avlöser varandra i rask takt. Ett flertal ansedda museer inom skilda områden, där konstmuseet Städel kanske är det allra främsta, och förstklassig shopping längs Neue Krämer och Zeil lockar också besökare till Tysklands femte största stad. I stadens utkanter frodas äppelträden som bär på frukten till den lokala specialiteten Apfelwein och en bit västerut ligger flera av Tysklands mest ansedda vinområden. I idylliska Rüdesheim väntar en promenad i vinbergen på oss. Givetvis kommer vi att få möjlighet att lära känna allt detta lite närmare under vårt besök!

DAG 5, TORSDAG: FRANKFURT AM MAIN – MALMÖ

På morgonen smakar det bra med en rejäl frukost innan avfärd. Vi färdas förbi städerna Hannover och Hamburg på väg upp mot färjeläget i Puttgarden. Längs vägen stannar vi för både fika och lunch. Efter en kort färd över Fehmarn bält befinner vi oss åter på dansk mark. Bussen far genom det örika landskapet och via Öresundsbron beräknas vi nå Öresundsterminalen i Malmö vid 20-tiden. Tack för en trevlig resa! Ca 82 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 870:- Ordinarie pris: 970:- Du sparar 100:-
 
     

STADSRUNDTUR I FRANKFURT, HALVDAG

Med buss, till fots och med båt upptäcker vi den mångfacetterade storstaden Frankfurt. Rådhuset Römer ruvar på långt och betydelsefullt förflutet och även om andra världskrigets bombräder gick hårt åt Frankfurt har många av stadens sevärdheter noggrant restaurerats och iordningställts. Vackra korsvirkeshus, Saalhof som ursprungligen var en medeltida kejsarborg, klassicistiska Paulskirche och Goethes födelsehus har alla sina lika viktiga som självklara platser i Tysklands historia. Praktfulla Alte Oper, smågatorna i Ebbelwoikvarteren och de bländande skyskraporna bidrar till starka kontraster. Extra trevligt är det även att uppleva Frankfurt från floden Main med vyer från vattnet. En ny favoritstad, kanske?

Pris inkl. båtfärd ca 250:-

APFELWEIN, KVÄLLSTUR

Är vi i Frankfurt måste vi lära känna den lokala drycken Apfelwein. I de många fruktträdgårdarna i stadens ytterområden trivs äppelträden bra och sedan länge har lokalbefolkningen framställt en nyttig och läskande dryck som kan avnjutas både kall och varm, hjälper mot förkylningar och fungerar utmärkt som måltidsdryck. Det ligger lång tradition och mycket kunskap bakom framställningen och vi bekantar oss med centrala begrepp som Bembel, Gerriptes och Speierling. Välutbildade och kunniga går vi sedan till bords och avnjuter en lokal måltid där vår nya kunskapsbank kommer väl till pass!

Pris inkl. provsmakning och middag med dryck ca 425:-

RÜDESHEIM MED PROMENAD I VINBERGEN, LÅNG HALVDAG

Inte långt från Frankfurt slingrar sig Rhen genom ett av Europas vackraste flodlandskap. Vinodlingarna klättrar uppför branta sluttningar och ovanför de rofyllda små städerna tronar romantiska riddarborgar. Ovanför den lilla staden Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871 och uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rhendalen. Härifrån ger vi oss ut på en lugn promenad nerför vinberget, längs de vinkantade stigarna. Under tiden får vi höra hur man bär sig åt för att odla och skörda de fina rieslingdruvorna. På en vacker utsiktsplats slår vi oss ner för att njuta av en mustig soppa. Mat och vin smakar sällan så bra som utomhus efter lite lätt motion! Efter promenaden får vi möjlighet till ett utforska Rüdesheim på egen hand. Kanske vinstugorna längs Drosselgase lockar? Inkl. lunch och vinprovning.

Ingår i resans pris!

MAINZ OCH VINGÅRDSBESÖK, LÅNG HALVDAG

Även om Frankfurt ligger i förbundslandet Hessen är det inte långt till grannen Rheinland-Pfalz och dess huvudstad, Mainz, vackert belägen där floderna Rhen och Main flyter samman. Denna urgamla stad och tillika före detta kurfurstendöme förknippas bland annat med boktryckarkonstens utveckling och en förnämlig domkyrka. Vår reseledare tar oss med på en inledande rundtur medan vi imponeras av vackra renässansfasader och sedan får vi möjlighet att titta runt på egen hand. Vi besöker även vingård och bekantar oss med framställningsprocessen medan vi provar det lokala vinet.

Pris inkl. vinprovning ca 295:-

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår en utflykt till Rüdesheim.

Enkelrumstillägg: 1.195:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
 

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

InterCity Hotel, Frankfurt
InterCity Hotel, Frankfurt
Mycket modernt hotell med specialdesignad fräsch och luftig inredning, centralt beläget ett stenkast från många av stadens sevärdheter, restauranger och shopping. Läge: Centralt beläget vid centralsta...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö