Florens med Chianti 6 dagar ✈

Florens kombinerar klassisk elegans med djärvt nyskapande, traditionellt konsthantverk med spetsigaste mode och ädlaste skönhet med vänligt och varmt välkomnande. Konsten, arkitekturen, maten, vinet och butikerna finner vi i denna toscanska metropol. Landsbyggdens mjuka kullar och varma färger sätter extra guldkant på vår tillvaro. Florens är en festmåltid, uppdukad för oss. Välkomna till bords!

Snabba fakta

  • En oslagbar kombo!
  • Konst, kultur och shopping toppat med underbar mat och böljande landskap i Chianti.
  • Utflykten Vingårdsbesök i Chianti Classico ingår i resans pris!

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 5 frukostar
  • Utflykt till Chianti
  • Reseledarservice
Pris från:
8 495:-
Dagar:6
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – FLORENS

Vi lämnar Skandinavien bakom oss och via en mellanlandning tar sikte på renässansens huvudstad. På Florens flygplats möter vår reseledare upp med den moderna helturistbussen och vi fortsätter mot charmiga Hotel Donatello som blir vårt hem de kommande dagarna. Ca 1 mil

DAG 2-5, FREDAG TILL MÅNDAG: FLORENS

Florens är en skattkammare av imponerande konst och arkitektur. Under renässansens tidevarv verkade genier här som Michelangelo och Leonardo da Vinci och bland praktbyggnaderna märks katedralen Santa Maria del Fiore och furstepalatset Palazzo Vecchio från 1300-talets början. Staden ligger underbart vackert mitt i det frodiga och böljande Toscana och den omgivande landsbygdens mjuka kullar och mustiga färger förför alla besökare. Själva Florens är skön som ett konstverk med otaliga ståtliga kyrkor och renässanspalats som dominerar stadsbilden. Över floden Arno välver sig den unika bron Ponte Vecchio, känd som guldsmedernas bro. Men Florens är inte bara konst och kultur. Få städer kan mäta sig med denna när det gäller shopping. Oavsett om det är livliga marknader eller erkända butiker visar Florens upp en rikedom och mångsidighet av varor med hög kvalitet.

En av dagarna tar vi oss ut på landet till distriktet Chianti, själva sinnebilden för det vackra och levnadsglada Toscana. Nutida besökare kan inte låta bli att hänföras av det mjukt böljande landskapet som vackert ramas in av stolta cypresser, uråldriga olivlundar och välskötta vinodlingar. De robusta stenhusen och de jordnära varma färgerna välkomnar oss på ett uppriktigt sätt. Livsrytmen är behaglig och här tar man fortfarande hand om det som jorden ger och dessutom på bästa sätt. En vackert belägen vingård med stolta traditioner tar emot oss och vi bjuds in för att njuta av det lokala köket. Vi som önskar får också möjlighet att stifta bekantskap med en av härskarfamiljen Medicis underbara sommarbostäder och besöka konstmuseet Uffizierna. Florens och dess omgivningar har verkligen något för alla smaker!

DAG 6, TISDAG: FLORENS – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Mätta och belåtna efter den goda hotellfrukosten blir vi hämtade av transferbussen. På Florens flygplats tar vi farväl av Italien för den här gången efter en mellanlandning och ett par luftburna timmar är vi åter på hemmaplan. Tack för en trevlig resa och på återseende. Ca 1 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.730:- Ordinarie pris: 1.925:- Du sparar: 195:-
 
     

STADSRUNDTUR I FLORENS, HALVDAG

Renässansens huvudstad Florens är konststaden framför alla andra. Spåren efter det förflutna är många och imponerande. Till fots ger vi oss ut på en rundtur och får bland annat uppleva guldsmedernas bro Ponte Vecchio över floden Arno, det välkända torget Piazza della Signoria med Palazzo Vecchio och katedralen Santa Maria del Fiore.

Pris ca 280:-

PIAZZALE MICHELANGELO, KVÄLLSTUR

Ett besök vid Piazzale Michelangelo är ett utmärkt sätt att fördjupa bekantskapen med Florens. Torget ramas in av kopior av välkända skulpturer av den hyllade skulptören som har skänkt sitt namn till platsen. Härifrån är utsikten fullständigt bedårande och vi rundar av kvällen med besök på en trevlig kvartersrestaurang som serverar lokala specialiteter.

Pris inkl. middag ca 475:-

FAMILJEN MEDICIS LANTEGENDOM, HALVDAG

Familjen Medici är ju intimt förknippade med både Florens och Toscana och under flera århundraden vilade makten i deras händer. Familjens förmögenhet användes bland annat till att uppföra enastående byggnader och lantvillan Poggio a Caino är sannerligen inget undantag. Uppförd i slutet av 1400-talet som den första villan i renässansstil utgör den ett arkitektoniskt mästerverk. Utsikten härifrån över nejden är lika fantastik som konstverken och utsmyckningarna vi möter i villans salar och rum. Ett minne för livet!

Pris ca 300:-

VINGÅRDSBESÖK I CHIANTI CLASSICO

På vackra vägar genom kuperade omgivningar når vi det mjukt böljande landskapet söder om Florens. Landsvägarna kantas av slott och vingårdar och på en av dem gör vi ett uppskattat besök för att ta del av den lokala mat- och vintraditionen. Maten i Toscana skiljer sig lite gentemot maten i resten av Italien, influerad av det robusta och gedigna bondeköket där man på bästa sätt förvaltar färska basvaror. En upplevelse utöver det vanliga! Inkl. middag med dryck.

Ingår i resans pris!

UFFIZIERNA, HALVDAG

Denna fascinerande renässansbyggnad skapades under andra halvan av 1400-talet som kontorsbyggnad för staden och regionens allt mer omfattande administration. Men det är som museum den har blivit känd och framförallt är det samlingen från just renässansens tidevarv som folk välfärdrar till från hela världen. ”Venus födelse” av Sandro Botticelli och Piero della Francescas ”Hertigen och hertiginnan av Urbino” är bara ett par av praktverken som väntar oss!

Alla Utflykter och/eller utflykten Uffizierna måste förbokas senast 1 månad före avresa (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Pris inkl. inträde ca 405:-

PALAZZO PITTI MED BOBOLITRÄDGÅRDARNA, HALVDAG

På andra sidan floden Arno, i stadsdelen som just kom att kallas Oltrano, ansågs det en gång i tiden inte lika ståndsmässigt att bo. I mitten av 1500-talet förvärvade familjen Medici fantastiska Palazzo Pitti och den minst sagt imponerande trädgårdsanläggningen Boboli började anläggas. Statusen på området förändrades, men kvar finns ännu många små spännande byggnader där matvaror, antikviteter och konst säljs. Via allmänna kommunikationsmedel och till fots bekantar vi oss med sevärdheterna och arkitekturen i denna intressanta del av Florens!

Alla Utflykter och/eller utflykten Palazzo Pitti med Boboliträdgårdarna måste förbokas senast 1 månad före avresa (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Pris inkl. inträde ca 465:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
17 / 10 Hotel Donatello, Florens
Arlanda 8 495:- Inga tillgängliga platser
17 / 10 Hotel Donatello, Florens
Obs 4 platser kvar!
Kastrup 8 495:- Boka
17 / 10 Hotel Donatello, Florens
Obs 2 platser kvar!
Landvetter 8 495:- Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Florens med mellanlandning tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (5 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter, reseledarservice. Dessutom ingår en utflykt till Chianti med vingårdsbesök och middag.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Donatello, Florens
Charmigt italienskt storstadshotell med utmärkt service och ett perfekt läge i Florens historiska delar. Läge: Bra läge i Florens centrala delar med promenadavstånd till m&a...