Skip to main content

Finland 6 dagar

BUSSRESA - Finland - Rundresa, Finland 6 dagar

Finland 6 dagar - Nyhet!

Följ med på en vidunderlig resa i österled! Poetiska och sägenomspunna landskap blandas med moderna skönheten Helsingfors. Vi besöker natursköna områden och tar del av spännande historia och kultur, med många intressanta svenskanknytningar. En resa längs djupa skogar och allsköns öar i de tusen sjöarnas land. Saima kanal och ryska Viborg sätter extra guldkant på resan!

 

Snabba fakta
 • En underbar sommarresa när Finland är som bäst!
 • Njut av vackra landskap, trolska sjöar och historiska inslag.
 • Utflykter till bl.a. Saima kanal, Lappeenranta och Borgå.
Ingår i priset
 • Resa i helturistbuss
 • Färja Stockholm-Helsingfors t/r
 • 5 övernattningar i dubbelrum/hytt
 • 3 frukostar
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – STOCKHOLM 

Efter att vi tagit plats i vår bekväma buss påbörjar vi resan mot grannlandet. Under dagen kan vi se fram mot trevlig guidning, kaffepaus och det blir även ett lunchuppehåll under vår färd till Stockholm. Väl framme vid färjeterminalen stiger vi ombord på Tallink/Silja Lines fartyg som kommer att ta oss till Helsingfors. Ombord checkar vi in i våra hytter och får under kvällen tillfälle till lite shopping och middag. Ca 62 mil

DAG 2, MÅNDAG: HELSINGFORS – SAVONLINNA – LAPPEENRANTA

Utvilade efter skön nattsömn ombord fortsätter färden. Från Helsingfors tar vi oss mot staden Lappeenranta, eller Villmanstrand på svenska. Färden går genom Europas största sjödistrikt som är rena sinnebilden för Finland. Vi gör ett uppehåll i Savonlinna, på svenska Nyslott. Orten är bland annat känd för sin mäktiga medeltida borg Olavinlinna eller Olofsborg. Väl framme i Lappeenranta installerar vi oss på centralt belägna Scandic Hotel Patria. Redan första kvällen gör vi en utflykt till fots där vi både bekantar oss med staden och äter en gemensam middag. Ca 48 mil

DAG 3, TISDAG: LAPPEENRANTA

Lappeenranta är en trivsam småstad vid sjön Saimen, landets fjärde största sjö. Staden är en viktig gränsstad och centrum för trafiken på Saima kanal. Lappeenranta grundades på 1600-talet och har lytt under såväl ryskt som svenskt och numera finskt styre. Saima kanal sträcker sig genom den del av Karelen som Finland förlorade till Ryssland efter andra världskriget. I dag får vi möjlighet att uppleva kanalen på en heldagsutflykt som tar oss till ryska Viborg. Vi möter ett romantiskt nordiskt landskap av skogar och sjöar längs den drygt fyra mil långa kanalen, där vi även passerar flera slussar. Slussningen kan vi uppleva från däck och det är något av ett skådespel där folk samlas även på stranden. Vi når fram till Viborg som länge var Finlands port mot öster innan staden blev rysk. Staden grundades av den svenske marsken och riksrådet Torgils Knutsson 1293 och var en viktig svensk utpost i flera århundraden. Vår reseledare tar oss med på en promenad i Viborg innan vårt fartyg tar oss under eftermiddagen och kvällen tillbaka till Lappeenranta.

DAG 4, ONSDAG: LAPPEENRANTA – HELSINGFORS

Dagens mål är den finska huvudstaden Helsingfors. Vi tar oss genom södra Finland och passerar bland annat Kouvola, en viktig knutpunkt i förbindelserna med Ryssland. Framåt eftermiddagen når vi Helsingfors och vårt trivsamma Clarion Hotel Helsinki. Helsingfors är en stad värd att upptäcka. Staden grundades av Gustav Vasa år 1550 men blev huvudstad först 1812, då storfurstendömet Finland tillhörde Ryssland. Staden präglas av storslagen nyklassicistisk 1800-talsarkitektur. Följ med och upplev Helsingfors på vår stadsrundtur som avslutas med en trevlig middag. Ca 23 mil

DAG 5, TORSDAG: HELSINGFORS – STOCKHOLM

Efter utcheckning på hotellet finns möjlighet att följa med på en utflykt till den idylliska småstaden Borgå, en av Finlands sex medeltida städer. Därefter väntar ombordstigning på Silja Lines fartyg tillbaka till Stockholm, som avgår kl 17.00. Efter att ha installerat oss i våra hytter kan vi njuta av den vackra Mickelskärsfjärden innan vi kanske avslutar kvällen med en god middag.

DAG 6, FREDAG: STOCKHOLM – MALMÖ

Vi anländer till Stockholm på morgonen och fortsätter sedan söderut mot Malmö med många fina minnen. Tack för den här gången! Ca 62 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.390- Ordinarie pris: 2.660:- Du sparar 270:-
 
     

STADSRUNDTUR I LAPPEENRANTA, KVÄLLSTUR

Småstaden Lappeenranta grundades av drottning Kristina 1649 under namnet Villmanstrand. Senare erövrades orten av ryssarna, blev sedan åter svensk och slutligen finsk. Vi gör en rundtur i stadens centrum och äter sedan en gemensam middag under trevlig samvaro.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

SAIMA KANAL OCH RYSKA VIBORG, HELDAG

Saima kanal flyter som ett blått band genom trakterna kring den finsk-ryska gränsen. Vid lunchtid når vi fram till Viborg vid Finska viken och här tar vår reseledare med oss på en promenad. Vi får bland annat uppleva stadens mäktiga slott och saluhallen. Viborg tillhörde Finland fram till andra världskriget, men efter krigsslutet tillföll staden det dåvarande Sovjetunionen. Staden har också minnen från andra epoker och var på 1500-talet en viktig medlem i Hansan. Vi bekantar oss med en fascinerande stad som balanserar mellan öst och väst innan vårt fartyg tar oss tillbaka till Lappeenranta.

Alla Utflykter och/eller utflykten Saima Kanal och ryska Viborg måste förbokas senast 3 veckor före avresa. Inskickad passkopia krävs.

Pris inkl. middag med dryck ca 1 695:-

STADSRUNDTUR I HELSINGFORS, KVÄLLSTUR

I Helsingfors känns tydligt influenser från både öst och väst. Närheten till havet, grönskan och den nyklassicistiska 1800-talsarkitekturen ger staden en särskild charm. På vår rundtur beundrar vi bland annat stadens historiska centrum kring Senatstorget och domkyrkan, presidentpalatset och den ryskortodoxa Uspenskijkatedralen.

Pris ca 245:-

BORGÅ, HALVDAG

Borgå ligger vid kusten och är efter Åbo Finlands äldsta stad. Staden grundades på 1200-talet och blev en viktig handelsstad. Både danska och ryska arméer brände Borgå vid flera tillfällen under 1500-talet. I dag är det en välbevarad och levande idyll med kullerstensgator och doftande trädgårdar. Till Borgås sevärdheter hör bland annat de gamla rödmålade hamnmagasinen, de så kallade strandbodarna, som förr utgjorde stadens livliga handelskvarter.


Pris ca 295:-

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelhytt/dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension i Finland (3 frukostar), inga måltider ombord på färjan. I priset ingår även väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.795:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

VISUMFRI UTFLYKT TILL RYSKA VIBORG.
Det krävs ej visum för utflykten. Dock måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomsten. Kopia på passets fotosida ska skickas in till Ölvemarks Holiday senast 3 veckor före avresa.
Du laddar upp din passkopia online på /passinformation. 

Resan avgår. Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 06.30. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Dessutom erbjuder vi påstigningsmöjlighet längs med E4:an.

Påstigning längs med E4:an
Bussen avgår från Öresundsterminalen i Malmö kl 06.30. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Vänligen, var på plats 15 minuter före beräknad avresetid.

Utresa

 • Malmö/Hotel Scandic Segevång, kl 06.35
 • Helsingborg/Knutpunkten (se monitor för gate), kl 07.10
 • Ljungby/Ljungbystopp Ingo, kl 08.50
 • Jönköping/M2 Center (f.d. Eurostop), kl 10.25
 • Ödeshög/Östgötaporten Dinners, kl 11.55          
 • Mjölby/McDonalds E4:an, kl 12.30  
 • Linköping/Circle K, Tornby Nygårdsrondellen, kl 12.50
 • Norrköping/Max Restaurang, Norra Promenaden, kl 13.30   
 • Nyköping/Mc Donalds E4:an Syd, kl 14.10         
 • Sillekrog/OKQ8 E4:an, kl 14.30   
 • Stockholm/Värtahamnen, kl 15.45

Hemresa

 • Sillekrog/OKQ8 E4:an, kl 10.20
 • Nyköping/Mc Donalds E4:an Syd, kl 10.40
 • Norrköping/Max, N. Promenaden, kl 11.20
 • Linköping/Circle K, Tornby Nygårdsrondellen, kl 12.00
 • Mjölby/Mc Donalds E4:an, kl 12.20
 • Ödeshög/Östgötaporten Dinners, kl 12.55
 • Jönköping/M2 center (fd. Eurostop), kl 14.25
 • Ljungby/Ljungbystopp Ingo, kl 16.00
 • Helsingborg/Knutpunkten, kl 17.40
 • Malmö/Hotel Scandic Segevång, kl 18.25
 • Malmö/Öresundsterminalen, kl 18.30

 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Svenska kronor (SEK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Scandic Hotel Patria
Scandic Hotel Patria

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Tallink Silja Line (Stockholm-Helsingfors)
Tallink Silja Line (Stockholm-Helsingfors)
Moderna och bekväma kryssningsfartyg med underhållning och restaurang ombord. Officiell klass: *** Vår bedömning: *** Vånigar/Däck: 12 Hytter: 995(Silja Symphony) /986 (Silja Serenade) Hiss: Ja Byggår...

Övernattning Dag 4 - 5

Clarion Hotel Helsinki, Helsingfors
Clarion Hotel Helsinki, Helsingfors
Unikt storstadshotell som invigdes under 2016, känt för sina bekväma rum och höga servicenivå. Glöm inte ta ett dopp i poolen belägen på 16:e våningen. Hotellet anses vara ett av Helsingfors populäras...

Övernattning Dag 5 - 6

Tallink Silja Line (Helsingfors-Stockholm)
Tallink Silja Line (Helsingfors-Stockholm)
Moderna och bekväma kryssningsfartyg med underhållning och restaurang ombord. Officiell klass: *** Vår bedömning: *** Vånigar/Däck: 12 Hytter: 995(Silja Symphony) /986 (Silja Serenade) Hiss: Ja Byggår...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö