Dubrovnik Långsemester 15 dagar ✈

Nyhet, flygresa, 15 dagar, Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik brukar med rätta kallas för det Adriatiska havets pärla. På en liten halvö i de sydligaste delarna av Kroatien hittar vi detta unika världsarv som varje år lockar mängder av besökare.  Följ med oss hit och njut av azurblått vatten, intressant kultur och god mat och dryck!

Snabba fakta

  • Underbar långsemester i ett av Medelhavets mest populära länder.
  • Missa inte vår uppskattade båttur till Peljesachalvön och ostronodlingarna!
  • Vi får även tillfälle att besöka spektakulära Montenegro och turkiskinspirerade Mostar i Bosnien samt åka båttur till de Elafitiska öarna.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien-Dubrovnik t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 14 övernattningar i dubbelrum
  • 14 middagar
  • 14 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – DUBROVNIK

Med direktflyg lämnar vi Skandinavien för Dubrovnik. Väl på plats möts vi av vår svensktalande reseledare och den bekväma transferbussen. Vi åker den korta sträckan till minnesvärda och vackert belägna Hotel Vis som kommer att vara vårt hem de kommande två veckorna. Kanske lockar ett besök på den intilliggande stranden redan i dag? Ca 2 mil

DAG 2-14, SÖNDAG TILL FREDAG: DUBROVNIK

Dubrovnik anses av många vara en av de vackraste städerna kring hela Medelhavet. Staden var under närmare fem sekler en självständig stat som gjorde sig känd för sin framgångsrika handel. Landet styrdes från gamla staden i Dubrovnik, som av denna anledning fick sin karaktäristiska stadsmur som skydd mot främmande makter. Under vår vistelse får vi möjlighet att upptäcka staden och mycket annat. Vi kan bland annat besöka den bosniska staden Mostar, natursköna Montenegro och upptäcka kroatiska smultronställen som Peljesachalvön, där vi provar både vin och färska ostron. Vi som vill kan också åka på båttur till de närliggande Elafitiska öarna eller besöka Kroatiens sydligaste stad, Cavtat. I trakterna kring Dubrovnik hittar vi allt vi önskar för en lyckad semester!

DAG 15, LÖRDAG: DUBROVNIK – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Efter två underbara veckor har det nu blivit dags att åka hem. Efter en god hotellfrukost hämtar transferbussen oss för färd till flygplatsen. Semestern må vara slut, men minnena finns för evigt kvar! Ca 2 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.430:- Ordinarie pris: 2.700:- Du sparar: 270:-
 
     

STADSRUNDTUR I DUBROVNIK, HALVDAG

Välkommen att följa med på en upptäcktsfärd till fots i en av Europas mest mytomspunna städer! Främmande härskare har genom århundradena satt sin prägel på Dubrovnik men staden har alltid försvarat sin självständighet. Genom Pileporten tar vi oss in i Stari grad, Gamla stan, där en mängd sevärdheter väntar oss. Huvudstråket Stradun med Onofrios stora fontän, Franciskanerklostret från 1300-talet och Rektorspalatset utgör bara några av sevärdheterna bakom de mäktiga stadsmurarna.

Pris ca 240:-

LOKRUM, HALVDAG

Precis utanför Dubrovnik hittar vi ön Lokrum, ett naturskönt paradis för oss som vill uppleva lugnet. Kontrasterna mot Dubrovniks centrum är stora. Påfåglar, som togs hit av den österrikiske ärkehertigen Maximilian, lever fritt på ön. Den botaniska trädgården lockar med ljuva växter och öns kustlinje kanske inbjuder till ett bad i havet?

Pris inkl. båttur ca 250:-

MONTENEGRO, HELDAG

Strax söder om Dubrovnik ligger Montenegro, en av Europas yngsta stater. I Kotorbukten möts vi av ett dramatiskt fjordlandskap utan motsvarighet någon annanstans. De höga bergväggarna stupar brant ner i det klarblå vattnet och de urgamla byarna i sten längs kustvägen är som hämtade från en tavla. Vi besöker även den muromgärdade staden Kotor med bevarad medeltida atmosfär.

Pris ca 395:-

ELAFITISKA ÖARNA, HELDAG

I dag åker vi med båt till de närliggande Elafitiska öarna. Namnet kommer från grekiskans ord för hjort, då öarna tidigare beboddes av stora mängder hjortar. Vi stannar till på de tre största öarna, Kolocep, Lopud och Sipan. Öarna är kända för att ha några av områdets bästa stränder, vilka vi självklart ges tillfälle att utforska.

Pris inkl. båttur och lunch ca 545:-

KROATISK AFTON, KVÄLLSTUR

I kväll åker vi till den sydligaste staden i Kroatien, Cavtat. Här njuter vi av en god middag under pinjeträden vid stadens strandpromenad. Utsikten är fantastisk och maten likaså!

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

OSTRON OCH VIN PÅ PELJESACHALVÖN, HELDAG

Bergiga och grönskande Peljesachalvön bär på en omtumlande historia där både greker och romare har satt sina uråldriga spår. Längs kusten har mussel- och ostronodlingen gamla anor. Vi åker ut med båt till en ponton där vi inspekterar odlingarna och kanske bjuds det också på provsmakning. Därefter beger vi oss till den inhägnade staden Ston, vars befästningsverk vittnar om den förr så viktiga saltutvinningen. På senare tid har även vinodlingen fått ett uppsving och på sluttningarna samsas fruktträd med vinrankor. Av den blå druvan Plavac Mali framställs några av de absolut bästa av Kroatiens viner. Vi gör ett besök i en för området typisk vinkällare och får självklart provsmaka!

Pris inkl. båttur och vinprovning ca 450:-

MOSTAR, HELDAG

Under denna heldagstur besöker vi Bosnien-Hercegovina och staden Mostar. Här har de gamla turkiska basarkvarteren bevarats, med sitt spännande utbud av varor. De slingrande gränderna och den återuppförda bron Stari Most med sin djärva valvbåge ger staden en orientalisk prägel.

Pris ca 395:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
13 / 10 Hotel Vis, Dubrovnik
Arlanda 11 495:- Inga tillgängliga platser
13 / 10 Hotel Vis, Dubrovnik
Kastrup 11 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Dubrovnik tur och retur med mellanlandning. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (14 middagar och 14 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 2.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen. Observera att vi på avresan den 22 september erbjuder endast rum med balkong utan havsutsikt.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Kroatisk Kuna (HRK)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Vis, Dubrovnik
Strandnära hotell med ett utmärkt läge och vacker utsikt mot Elafitiska öarna.  Läge: Härligt beläget cirka 4 kilometer från centrum av Dubrovnik. Stadsd...