Skip to main content

Dublin med Belfast 5 dagar ✈

Dublin är en tusenårig blandning av historia och nutid. Författare och musiker, rebeller och frihetskämpar, vikingar och missionärer har känt dragningskraften som just nu lockar både dig och mig. Den avslappnade atmosfären, de vänliga leendena och de fasta skumkronorna som toppar varje Guinnesspint är andra anledningar att göra slag i saken: Att besöka Europas mest levnadsglada huvudstad!

Snabba fakta

  • Upptäck underbara Dublin och charmiga Belfast!
  • Guiness, kultur, arkitektur och shopping i en härlig kombination.
  • Missa inte utflykten till vackra trädgården Powerscourt eller festliga Irländsk afton!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Dublin t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Utflykt till Belfast
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – DUBLIN

Vi lyfter från Skandinavien med siktet inställt på den gröna ön ute i Atlanten och dess huvudstad. Vår reseledare möter oss på flygplatsen och med den bekväma transferbussen tar vi oss in till centrala Dublin. Vi checkar in på inbjudande Hotel Belvedere och sedan kan vi börja med att utforska den irländska huvudstaden.  Ca 1 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: DUBLIN

Liksom många andra städer i Irland kan vi spåra grundandet av Dublin tillbaka till vikingatiden och enligt vissa teorier betyder namnet Dublin ”den svarta dammen” och lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och efter ett par dagar här är det lätt att förstå varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i. Den gästvänliga och avslappnade atmosfären går hem hos alla besökare och den medryckande irländska musiken bidrar till den goda stämningen. Vi besöker också Nordirland och dess huvudstad Belfast och vi som vill njuta av den grönskande landsbygden ser till att följa med till trädgårdsparadiset Powerscourt. Ett långt underbart veckoslut väntar oss!

DAG 5, MÅNDAG: DUBLIN – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången, men fram till att transferbussen hämtar oss vid hotellet kan vi roa oss på egen hand i den irländska huvudstaden. Så småningom sätter vi kurs mot flygplatsen och med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper? Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.290:- Ordinarie pris: 1.435:- Du sparar: 145:-
 
     

STADSRUNDTUR I DUBLIN, HALVDAG

Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida återfinner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St Patrick. Vår reseledare tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!

Pris ca 260:-

GUINNESS STOREHOUSE, EFTERMIDDAGSTUR

Redan 1759 började öl bryggas på platsen där Guinness Storehouse finns i dag och det lär fortsätta ett tag till. Hyreskontraktet som grundaren Arthur Guinness skrev under löper på 9 000 år. Den numera ikoniska stouten är ett måste vid ett besök i Dublin och i den arkitektoniskt intressanta sjuvåningsbyggnaden som uppfördes i början av 1900-talet får vi reda på allt som är värt att veta om öltillverkning. Rundvandringen avslutas med en läskande pint på översta våningen med en bedårande utsikt över Dublin och de grönskande nejderna.

Pris inkl. provsmakning ca 295:-

BELFAST OCH NORDIRLAND

Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår reseledare tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet till egna strövtåg.

Ingår i resans pris!

POWERSCOURT, HALVDAG

Vid randen av Wicklow Mountains, några mil söder om Dublin, återfinner vi en av Irlands mest välbevarade trädgårdsanläggningar. Trädgårdarna började anläggas i mitten av 1700-talet på beställning av den förste viscounten av Powerscourt, Richard Wingfield. Den välordnade italienskinspirerade barockträdgården är ett lysande exempel över människans förmåga att forma naturen efter egna önskemål, medan den japanska trädgården inbjuder till överraskande promenader. Den vidsträckta utsikten och det omgivande dramatiska landskapet fulländar upplevelsen!

Pris inkl. inträde ca 270:-

IRLÄNDSK AFTON, KVÄLLSTUR

I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en av Irlands mest gemytliga pubar, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.

Pris inkl. middag, dryck och musik ca 610:-

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Belvedere Hotel, Dublin
Belvedere Hotel, Dublin
Inbjudande och uppskattat hotell mycket väl beläget i centrala Dublin, nära till shopping, sevärdheter och restauranger. Läge: Mycket centralt beläget ca 350 meter till kända O'Connell Street och ca 7...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö