Skip to main content

Dresden och Leipzig 5 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa, Dresden och Leipzig 5 dagar

Dresden och Leipzig

Den sachsiska huvudstaden Dresdens välkända silhuett med guldskimrande tinnar och torn speglas i floden Elbes vatten. En bit bort finner vi storstaden Leipzig som bjuder på shopping, kontraster och avslappnad atmosfär. Mittemellan dessa metropoler passar vi på att njuta av sachsiska viner. En mycket innehållsrik bussresa väntar på oss!

 

2 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Instagram  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta
  • En oslagbar kombo!
  • Kultur, historia och shopping – njutningar för alla sinnen.
  • Den välsmakande utflykten Sachsiska viner ingår i resans pris!
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Vinprovning
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – DRESDEN

I Malmö välkomnas av vi av vår reseledare och stiger ombord på bussen. Via Öresundsbron tar vi oss genom Danmark och i Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten har vi gott om tid att äta lunch och botanisera i butikerna ombord. Färden går vidare förbi Berlin och framåt kvällen når vi Dresden. Här installerar vi oss på centralt belägna Hotel Ibis Zentrum som blir vårt hem de kommande två nätterna. Ca 64 mil

DAG 2, MÅNDAG: DRESDEN

Nu väntar en av Tysklands mest sevärda städer på att upptäckas. Kanske Dresden fortfarande är mest omtalad för att staden förstördes till stor del av bombningarna i andra världskrigets slutskede. Men i dag möter vi återuppförda praktbyggnader som strålar i sin forna glans. Under stadsrundturen berättar vår reseledare mer om Dresdens dramatiska förflutna och om de berömda byggnaderna: lustslottet Zwinger, Semperoperan, den återuppbyggda och ståtliga Frauenkriche med flera. Det är ingen tillfällighet att Dresden en gång i tiden kallades ”Florens vid Elbe”. Stadens skönhet är omvittnad av både konstnärer och författare. Arkitekter från hela Europa gav på 1700-talet de svällande senbarocka formerna fritt spelrum i stadens praktfulla kyrkor och palats. Vi kommer även uppleva att förändringens tidevarv har satt sin prägel på staden. Ett rikligt utbud av butiker, kaféer och restauranger möter oss. Stadens gator och torg kantas av uteserveringar medan en och annan ”Biergarten” lockar med traktens egen Radebergerpilsner. Som besökare är det lätt att förstå att Dresden är en välmående stad som bär sitt historiska arv med stolthet och samtidigt riktar sina blickar mot en ljus framtid!

DAG 3, TISDAG: DRESDEN – LEIPZIG

Under förmiddagen får vi möjlighet att fortsätta utforska Dresden på egen hand innan vi tar farväl av den sachsiska huvudstaden. På landsbygden utanför Dresden finns det gott om vingårdar och på en av dem hälsar vi på efter lunch. Sachsen utgör nämligen ett av Tysklands 13 vindistrikt med många odlingar utmed floden Elbes slingrande lopp. Framåt eftermiddagen anländer vi sedan till Leipzig, Sachsens största stad, och efter att vi har checkat in på populära Hotel Days Inn City Centre får vi möjlighet att börja lära känna staden. Ca 14 mil

DAG 4, ONSDAG: LEIPZIG

Trots sin imponerande storlek är Leipzig inte lika välkänd som Dresden. Men Leipzig är en stad med många ansikten och ett intressant förflutet. Med sitt geografiska läge i skärningspunkten mellan Väst- och Östeuropa utvecklades det medeltida Leipzig till en viktig knutpunkt och handelsstad. I dag är shoppingutbudet omfattande och det centralt belägna köpcentrat Höfe am Brühl välbesökt. Dessutom kan staden ståta med ett av Tysklands äldsta universitet och flera storslagna kyrkor. Leipzig vårdar också framgångsrikt sitt musikaliska arv. Richard Wagner föddes i staden och Johann Sebastian Bach verkade som kantor och musikdirektör här under flera decennier i början av 1700-talet. Staden är också omtalad för sin bryggerinäring och flera både traditionella och nytänkande öltillverkare finns runt om i Leipzig. Vissa fungerar också som restauranger och populära samlingsplatser för både lokalbefolkningen och besökare. I närheten finner vi också historiska Lützen, väl värt ett besök. Leipzig kommer att både charma och överraska oss med sin avslappnade atmosfär och naturliga gästfrihet!

DAG 5, TORSDAG: LEIPZIG – MALMÖ

Efter en stärkande frukost går färden norrut mot den tyska Östersjökusten. Vi stannar till på ett trevligt värdshus för lunch innan vi tar färjan från Rostock till Danmark. Framåt kvällen siktar vi åter Malmö och det har blivit dags att ta farväl av våra reskamrater. På återseende! Ca 60 mil

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 recensioner medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var en superbra resa med en duktig påläst guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa om forna tider i Dresten och Leipzig dess fall och uppgång. Besöket i Lutzen varen stor upplevelse med historien och byggnaderna runt Gustav II Adolf. En mycket givande resa om dåtid och nutid. Kan varmt rekommenderas

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.820:- Ordinarie pris: 2.025:- Du sparar: 205:-
 
     

STADSRUNDTUR I DRESDEN, HALVDAG

Dresden utvecklades resan under medeltiden till en mäktig och betydelsefull stad men det var i början av 1700-talet som staden blev erkänd för sin skönhet. Vid ett bombanfall i februari 1945 sargades staden svårt men återuppbyggdes. I dag är Dresden en inbjudande stad, där gammalt och nytt lever i harmoni sida vid sida. Vår kunnige reseledare inspirerar oss när vi får veta mer om historien kring stadens många imponerande byggnadsverk, som exempelvis Semperoperan, Zwinger och Frauenkirche.

Pris ca 210:-

BÅTFÄRD PÅ FLODEN ELBE, EFTERMIDDAGSTUR

Längs med Elbes flodbankar finner vi branta vinodlingar, ståtliga slott och påkostade villor. Vi låter världens äldsta ångbåtsflotta ta oss med på en sevärd tur genom detta vackra landskap. Under den stillsamma färden njuter vi av trevligt sällskap och förträffliga vyer.

Pris ca 325:-

SCHLOSS PILLNITZ, KVÄLLSTUR

I början av 1700-talet lät den legendariske sachsiske kurfursten August den starke uppföra ett elegant sommarslott strax utanför Dresden med vackra vyer över Elbe. Sedan dess har fler slottsbyggnader tillkommit och ett fantastiskt park- och trädgårdslandskap anlagts. Vi njuter av allt det sköna innan vi serveras en god måltid.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

SACHSISKA VINER

Vi färdas längs den Sachsiska vinvägen i en av Tysklands trevligaste och minsta vinregioner. Här har vin odlats i århundraden och det är framförallt de vita druvorna Riesling och Müller-Thurgau som trivs bäst. Vi beundrar vinfälten och stannar till på en vingård för provsmakning.

Ingår i resans pris!

BRYGGERIRESTAURANG, KVÄLLSTUR

Första kvällen i Leipzig beger vi oss till en välrenommerad bryggerirestaurang. Vi låter oss väl smaka av det lokala kökets specialiteter och bekantar oss också med stadens långa och framgångsrika tradition inom bryggerikonsten.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

STADSRUNDTUR I LEIPZIG, HALVDAG

Halvmiljonstaden Leipzig ska vi nu undersöka lite närmare. I stadens utkant reser sig det nästan hundra meter höga minnesmärket över Napoleons förkrossande nederlag där lika många soldater deltog som dagens Leipzig har invånare. Andra sevärdheter som utmärker sig i Leipzig är bland annat den botaniska trädgården, ryska minneskyrkan, eleganta Alte Handelsbörse och säregna Bayrischer Bahnhof. Vitputsade Thomaskyrkan förknippas med Johann Sebastian Bach och här finns också hans grav.

Pris ca 210:-

LÜTZEN OCH GUSTAV II ADOLF, EFTERMIDDAGS- OCH KVÄLLSTUR

Lützen är beläget strax sydväst om Leipzig och hit beger vi oss för att trampa historisk mark medan vi begrundar ödet som drabbade Gustav II Adolf i samband med det stora fältslaget som i november 1632 brakade åstad på fälten omkring oss. Vi tar oss också en närmare titt på minnesmärket som är rest till minne av händelsen och besöker slottet där de 3 600 tennsoldaterna åskådliggör dramat. På ett värdshus går vi sedan till bords för att njuta av god middag och trevligt sällskap.

Pris inkl. inträde och middag med dryck ca 430:-

 

 

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). Dessutom ingår en vinprovning i Sachsen. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.195:-

Barnrabatter: 30% för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö