Dresden och Leipzig 5 dagar

Den sachsiska huvudstaden Dresdens välkända silhuett med guldskimrande tinnar och torn speglas i floden Elbes vatten. En bit bort finner vi storstaden Leipzig som bjuder på shopping, kontraster och avslappnad atmosfär. Mittemellan dessa metropoler passar vi på att njuta av sachsiska viner och porslinsstaden Meissen. En mycket innehållsrik bussresa väntar på oss!

Instagram  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta

  • En oslagbar kombo!
  • Kultur, historia och shopping – njutningar för alla sinnen.
  • Missa inte den välsmakande utflykten Sachsiska viner eller charmiga staden Meissen.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Vinprovning
  • Besök i Meissen
  • Reseledarservice
Pris från:
2 995:-
Dagar:5
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – DRESDEN

I Malmö välkomnas av vi av vår reseledare och stiger ombord på bussen. Via Öresundsbron tar vi oss genom Danmark och i Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten har vi gott om tid att äta lunch och botanisera i butikerna ombord. Färden går vidare förbi Berlin och framåt kvällen når vi Dresden. Här installerar vi oss på centralt belägna Hotel Ibis Zentrum som blir vårt hem de kommande två nätterna. Ca 64 mil

DAG 2, MÅNDAG: DRESDEN

Nu väntar en av Tysklands mest sevärda städer på att upptäckas. Kanske Dresden fortfarande är mest omtalad för att staden förstördes till stor del av bombningarna i andra världskrigets slutskede. Men i dag möter vi återuppförda praktbyggnader som strålar i sin forna glans. Under stadsrundturen berättar vår reseledare mer om Dresdens dramatiska förflutna och om de berömda byggnaderna: lustslottet Zwinger, Semperoperan, den återuppbyggda och ståtliga Frauenkriche med flera. Det är ingen tillfällighet att Dresden en gång i tiden kallades ”Florens vid Elbe”. Stadens skönhet är omvittnad av både konstnärer och författare. Arkitekter från hela Europa gav på 1700-talet de svällande senbarocka formerna fritt spelrum i stadens praktfulla kyrkor och palats. Vi kommer även uppleva att förändringens tidevarv har satt sin prägel på staden. Ett rikligt utbud av butiker, kaféer och restauranger möter oss. Stadens gator och torg kantas av uteserveringar medan en och annan ”Biergarten” lockar med traktens egen Radebergerpilsner. Som besökare är det lätt att förstå att Dresden är en välmående stad som bär sitt historiska arv med stolthet och samtidigt riktar sina blickar mot en ljus framtid!

DAG 3, TISDAG: DRESDEN – MEISSEN – LEIPZIG

Vi tar farväl av Dresden som även om den är huvudstad inte är den största staden i delstaten Sachsen. Leipzig har nämligen flest invånare och dit styr vi nu färden. Innan dess ska vi dock bekanta oss men en av områdets eleganta vingårdar. Sachsen utgör ett av Tysklands 13 vindistrikt med många odlingar utmed floden Elbes slingrande lopp. I porslinsstaden Meissen gör vi sedan uppehåll för lunch och vår reseledare tar oss med på en promenad i den välbevarade stadskärnan. Framåt eftermiddagen anländer vi till Leipzig och efter att vi har checkat in på bekväma Hotel Days Inn City Center får vi möjlighet att lära känna staden. Ca 13 mil

DAG 4, ONSDAG: LEIPZIG

Trots sin imponerande storlek är Leipzig inte lika välkänd som Dresden. Men Leipzig är en stad med många ansikten och ett intressant förflutet. Med sitt geografiska läge i skärningspunkten mellan Väst- och Östeuropa utvecklades det medeltida Leipzig till en viktig knutpunkt och handelsstad. I dag är shoppingutbudet omfattande och det centralt belägna köpcentrat Höfe am Brühl välbesökt. Dessutom kan staden ståta med ett av Tysklands äldsta universitet och flera storslagna kyrkor. Leipzig vårdar också framgångsrikt sitt musikaliska arv. Richard Wagner föddes i staden och Johann Sebastian Bach verkade som kantor och musikdirektör här under flera decennier i början av 1700-talet. Staden är också omtalad för sin bryggerinäring och flera både traditionella och nytänkande öltillverkare finns runt om i Leipzig. Vissa fungerar också som restauranger och populära samlingsplatser för både lokalbefolkningen och besökare. I närheten finner vi också historiska Lützen, väl värt ett besök. Leipzig kommer att både charma och överraska oss med sin avslappnade atmosfär och naturliga gästfrihet!

DAG 5 TORSDAG: LEIPZIG – MALMÖ

Efter en stärkande frukost går färden norrut mot den tyska Östersjökusten. Vi stannar till på ett trevligt värdshus för lunch innan vi tar färjan från Rostock till Danmark. Framåt kvällen siktar vi åter Malmö och det har blivit dags att ta farväl av våra reskamrater. På återseende! Ca 60 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.610:- Ordinarie pris: 1.790:- Du sparar: 180:-
 
     

STADSRUNDTUR I DRESDEN, HALVDAG

Den legendariske fursten August den starke skapade i början av 1700-talet en stad som blev berömd för sin skönhet. Vid ett bombanfall i februari 1945 sargades staden svårt men återuppbyggdes. I dag är Dresden en inbjudande stad, där gammalt och nytt lever i harmoni sida vid sida. Vår kunnige reseledare inspirerar oss när vi får veta mer om historien kring stadens många imponerande byggnadsverk, som exempelvis Semperoperan, Zwinger och Frauenkirche.

Pris ca 210:-

BÅTFÄRD PÅ FLODEN ELBE, KVÄLLSTUR

Längs med Elbes flodbankar finner vi branta vinodlingar, ståtliga slott och påkostade villor. Vi låter världens äldsta ångbåtsflotta ta oss med på en sevärd tur genom detta vackra landskap. Under den stillsamma färden njuter vi av trevligt sällskap och förträffliga vyer. I Idylliska Pillnitz går vi iland och hälsas välkomna på en trevlig restaurang och låter oss väl smaka av den goda maten.

Pris inkl. båtfärd, middag och dryck ca 685:-

SACHSISKA VINER

Vi färdas längs den Sachsiska vinvägen i en av Tysklands trevligaste och minsta vinregioner. Här har vin odlats i århundraden och det är framförallt de vita druvorna Riesling och Müller-Thurgau som är mest populära. Vi beundrar vinfälten och stannar till på en vingård för provsmakning.

Ingår i resans pris!

MEISSEN

Meissen är en trevlig liten stad belägen vid floden Elbe. Stadsbilden domineras av det mäktiga Albrechtsburgslottet och den intilliggande katedralen. I stadskärnan tävlar alla de fina renässansbyggnaderna om vår uppmärksamhet och vår reseledare tar oss på en trevlig rundtur.

Ingår i resans pris!

STADSRUNDTUR I LEIPZIG MED BRYGGERIBESÖK, EFTERMIDDAG- OCH KVÄLLSTUR

Halvmiljonstaden Leipzig ska vi nu undersöka lite närmare. I nordväst finner vi Red Bull Arena där stadens omdebatterade fotbollslag spelar sina hemmamatcher. I sydost reser sig det nästan hundra meter höga minnesmärket över Napoleons förkrossande nederlag där lika många soldater deltog som dagens Leipzig har invånare. Här emellan breder centrala Leipzig ut sig med bland annat den botaniska trädgården, ryska minneskyrkan, eleganta Alte Börse och säregna Bayrischer Bahnhof. Vi avslutar rundturen med besök på ett av stadens omtalade bryggerier och får oss en vällagad måltid serverad.

Pris inkl. middag med dryck ca 465:-

LÜTZEN OCH GUSTAV II ADOLF, EFTERMIDDAG- OCH KVÄLLSTUR

Lützen är beläget strax sydväst om Leipzig och hit beger vi oss för att trampa historisk mark medan vi begrundar ödet som drabbade Gustav II Adolf i samband med det stora fältslaget som i november 1632 brakade åstad på fälten omkring oss. Vi tar oss också en närmare titt på minnesmärket som är rest till minne av händelsen och besöker slottet där de 3 600 tennsoldaterna åskådliggör dramat. På ett värdshus går vi sedan till bords för att njuta av god middag och trevligt sällskap. På vägen stannar vi till vid minnesstenen i Breitenfeld där andra betydelsefulla drabbningar ägde rum under trettioåriga kriget!

Pris inkl. inträde och middag med dryck ca 430:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
29 / 9 Ibis Hotel Dresden Zentrum, Dresden
2 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.195:-

Barnrabatter: 30% för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 1 - 3

Ibis Hotel Dresden Zentrum, Dresden
Mycket trevligt och uppskattat hotell med utmärkt service beläget i centrala Dresden. Läge: Mycket centralt beläget vid Dresdens stora shoppinggata Prager Strasse, knappt 10 minut...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 3 - 5

Days Inn Leipzig City Centre, Leipzig
Mellanklasshotell med centralt och bra läge i intressanta Leipzig där du finner operan, gågatan med flera sevärdheter på bekvämt gångavstånd. Läge: Centralt ....