Skip to main content

Celle Weekend 4 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Weekendresa , Celle Weekend 4 dagar

– Välkommen till korsvirkesidyllen

En korsvirkesidyll till stad! Labyrinter av trånga gränder för oss till medeltiden på den här gemytliga bussresan. Skeva men fantasifullt och vackert dekorerade fasader andas historia då vi promenerar genom gamla staden mellan rådhuset och hertigslottet. Celle och dess omgivningar bjuder på upplevelser av alla de slag och ett händelserikt veckoslut v&aung; riktigt!

 

6 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Underbar stad - perfekt för en weekendresa!
  • Mycket centralt hotell i historisk byggnad nära alla sevärdheter.
  • Besöket i Bergen-Belsen stämmer till eftertanke.
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
  • Besök i Lüneburg

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – CELLE

Vår resa startar från Malmö på morgonen. Vi börjar med att njuta av utsikten från Öresundsbron innan vi passerar Köpenhamn på vår väg till Rödby. Ombord på tysklandsfärjan ges tillfälle till shopping i butiken. Väl i land passar vi på att äta lunch på ett trevligt värdshus. Färden går vidare söderut och sent på eftermiddagen når vi stilfulla och mycket centralt belägna Celler Hof. Ca 47 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: CELLE

Nu har vi några spännande dagar framför oss i den välbevarade staden Celle som grundades för över sjuhundra år sedan där vattenvägarna Fuhse och Aller förenas. Här kan vi njuta av de många korsvirkeshusen med intressanta detaljer på husväggarna. Spatsera bland gränderna och stanna till vid ett kafé, sitta ner med en kopp kaffe, njuta och låta den härliga atmosfären ta oss långt tillbaka i tiden. Lyssna på trumpetfanfarerna från Stadtkirches kyrktorn. Eller varför inte pröva ett glas av det lokala ölet? Celles ståtliga renässansslott omgärdas fortfarande av en vallgrav med lummig grönska och sätter lätt fart på vår fantasi. En dag gör vi en uppskattad utflykt till den historiska storstaden Braunschweig och besöket i det beryktade koncentrationslägret Bergen-Belsen stämmer till eftertanke. Avkoppling och genuin tysk mat är också något vi kan fresta med under vår fyradagarsresa till gemytliga Celle!

DAG 4, SÖNDAG: CELLE – LÜNEBURG – MALMÖ

Tidigt på förmiddagen lämnar vi Celle för att bege oss norrut. I den välmående gamla hansestaden Lüneburg tar vår reseledare med oss på en promenad innan vi får titta runt på egen hand. Efter en välsmakande lunch når vi färjeläget i Puttgarden. Härifrån tar vi oss över till Rödby och ställer in siktet på Malmö som vi når framåt kvällen. Det är dags att säga adjö till alla nya resvänner för den här gången. Ca 49 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 965:- Ordinarie pris: 1.075:- Du sparar 110:-
 

 

 

 

STADSPROMENAD I CELLE, KVÄLLSTUR

Genom vackra gränder bekantar vi oss med Celles stadskärna. Vi beskådar bland annat det vackert utsmyckade korsvirkeshuset Hoppner Haus och stadens lika eleganta som omtalade rådhus. Även det omtalade hertigslottet tar vi oss en titt på medan vår kunniga reseledare berättar om både stadens förflutna och dess intressanta byggnader.

Pris ca 125:-

KONCENTRATIONSLÄGRET BERGEN-BELSEN, HALVDAG

Bergen-Belsen, beläget strax utanför Celle, var inledningsvis under andra världskriget ett läger för krigsfångar, men övertogs under kriget av SS som upprättade ett koncentrationsläger. Det är som ett sådant Bergen-Belsen har kommit att gå till historien och det var här Anne Frank internerades och avled. I dag finns ett museum och minnesmärke som vi besöker på platsen där lägret fanns. En upplevelse som stämmer till eftertanke.

Pris ca 250:-

BRAUNSCHWEIG, LÅNG HALVDAG

Braunschweig är en över tusen år gammal stad med närmare en kvartsmiljon invånare. Staden förknippas ofta den medeltida makthavaren Henrik Lejonet som är begravd i stadens domkyrka och vars symbol, lejonet, även är kännetecken för Braunschweig. Runt omkring Braunschweigs äldsta delar ringlar sig det som en gång var den medeltida vallgraven. Numera finns här bland annat luftiga grönområden, konstmuseer och evenemangsarenan Volkswagen Halle. Vår reseledare tar oss med på en rundtur genom staden och sedan får vi tillfälle till egna strövtåg.

Pris ca 230:-

TYSKT GEMYT, KVÄLLSTUR

I kväll står det tyska gemytet och traditionen i centrum. På ett hemtrevligt värdshus låter vi oss väl smaka av det lokala köket och bekantar oss med öl från trakten.

Pris inkl. middag med dryck ca 470:-

På avgångarna som infaller under sparrissäsongen (9/4, 30/4, 21/5 och 4/6) kommer vi under utflykten Tyskt gemyt åka en tur ut på fälten för att lära oss hemligheterna bakom den tyska sparrisen. Vi avnjuter därefter en middag med gårdens egna produkter i centrum; härligt färsk sparris och söta jordgubbar!

LÜNEBURG

I den välmående gamla hansestaden Lüneburg får vi följa med vår reseledare på en trevlig promenad genom tid och rum. Lüneburg blev under medeltiden en betydelsefull plats genom saltutvinningen och handeln med det vita guldet ledde till välstånd och eleganta byggnader som vi som sentida besökare kan njuta av.

Ingår i resans pris!

 

 

Resenärsbetyg

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

6 personer ger resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar stad gemytlig historisk .Helt underbara reseledare kunniga fick mycket för pengarna Rekommendera att åka dit.

av

★ ★ ★ ★ ★


En underbar resa, som innehöll mycket musik, glädje och skratt, jättegod mat med sparrisen som höjdpunkt. Härlig bussresa med trevlig guidning. Tänker ofta tillbaka på resan med värme och en känsla av att vi nog kommer att ses igen i Celle.

av

★ ★ ★ ★ ★


"Detta var första gången som jag åkte på semester med buss. Resan levde verkligen upp till alla mina krav. Lagom mycket folk på bussen, bra pauser, välplanerade matuppehåll, hotell i centrum och ett bra utbud att göra då vi kom till slutmålet. Kunde varit lite snö också så hade allt varit 100%!!! Jag har inget att jämföra med men jag rekommenderar verkligen er till folk som jag möt och kommer definitivt att göra fler resor med er."

av

★ ★ ★ ★ ★


Idyll, ostressat, hotell med hög mysfaktor

av

★ ★ ★ ★


En mycket trevlig resa till ett trevligt resmål.

av

★ ★ ★ ★ ★


Celle var en liten Söt stad, med sina Fina Husgavlar. Vi bodde Underbart, med Närhet till Allt. Vid Torget o Granne med Slottet. Utfärden till Sparris odlingen var en Mycket Speciell o God Upplevelse. Vi Återkommer Gärna!

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
17/9Hotel Celler Hof, Celle23 795:-Boka
8/10Hotel Celler Hof, CelleMer än 83 795:-Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar) samt besök i Lüneburg. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Lüneburg.

Enkelrumstillägg: 795:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Celler Hof, Celle
Hotel Celler Hof, Celle
Välskött hotell i en historisk byggnad, mycket centralt läge nära alla sevärdheter i det fantastiska Celle. Läge: Mycket centralt beläget mitt i hjärtat av det historiska Celle med alla sina underbara...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö