Celle Weekend 4 dagar

– Välkommen till sagolandet

En korsvirkesidyll till stad! Labyrinter av trånga gränder för oss till medeltiden. Skeva men fantasifullt och vackert dekorerade fasader andas historia då vi promenerar genom gamla staden mellan rådhuset och hertigslottet. Celle och dess omgivningar är som ett sagoland! Fast på riktigt!

Snabba fakta

  • Underbar stad - perfekt för en weekendresa!
  • Mycket centralt hotell nära alla sevärdheter.
  • Spännande utflykt till det vackra slottet i Celle.
  • Utmärkt shopping i Hannover.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
2 695:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – CELLE

Vår resa startar från Malmö på morgonen. Vi börjar med att njuta av utsikten från Öresundsbron innan vi passerar Köpenhamn på vår väg till Rödby. Ombord på tysklandsfärjan ges tillfälle till shopping i butiken. Väl i land passar vi på att äta lunch på ett trevligt värdshus. Färden går vidare söderut och sent på eftermiddagen når vi stilfulla och mycket centralt belägna Celler Hof. Ca 46 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: CELLE

Nu har vi några spännande dagar framför oss i den välbevarade staden Celle som grundades för över sjuhundra år sedan där vattenvägarna Fuhse och Aller förenas. Här kan vi njuta av de många korsvirkeshusen med intressanta detaljer på husväggarna. Spatsera bland gränderna och stanna till vid ett kafé, sitta ner med en kopp kaffe, njuta och låta den härliga atmosfären ta oss långt tillbaka i tiden. Lyssna på trumpetfanfarerna från Stadtkirches kyrktorn. Eller varför inte pröva ett glas av det lokala ölet? Celles ståtliga renässansslott omgärdas fortfarande av en vallgrav med lummig grönska och sätter lätt fart på vår fantasi. En dag gör vi en uppskattad utflykt till storstaden Hannover, vackert belägen vid floden Leine. Avkoppling och genuin tysk mat är också något vi kan fresta med under vår fyradagarsresa till gemytliga Celle!

DAG 4, SÖNDAG: CELLE – MALMÖ

Tidigt på förmiddagen lämnar vi Celle för att bege oss norrut. Vi passerar Tysklands näst största stad Hamburg och senare även Lübeck, vars tinnar och torn vi kan skymta från vägen. Inne i en liten tysk by gör vi uppehåll för lunch innan vi under eftermiddagen når färjeläget i Puttgarden. Härifrån tar vi oss över till Rödby och ställer in siktet på Malmö som vi når framåt kvällen. Det är dags att säga adjö till alla nya resvänner för den här gången. Ca 46 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 855:- Ordinarie pris: 950:- Du sparar 95:-
 

 

 

 

STADSPROMENAD I CELLE, KVÄLLSTUR

Genom vackra gränder bekantar vi oss med Celles stadskärna. Vi beskådar bland annat det vackert utsmyckade korsvirkeshuset Hoppner Haus och stadens lika eleganta som omtalade rådhus. Vår kunniga reseledare kan konsten att berätta om både stadens förflutna och dess intressanta byggnader.

Pris ca 145:-

SCHLOSS CELLE, FÖRMIDDAGSTUR

Vi upptäcker Celles största sevärdhet, hertigslottet, från insidan. Slottet är cirka 800 år gammalt och var residens till hertigarna i Braunschweig-Lüneburg fram till 1705. Även därefter har det huserat kungligheter, däribland den danska drottningen Caroline Mathilde under sent 1700-tal. Vår slottsguide visar oss bland annat bostäderna och kapellet.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 225:-

HANNOVER, HALVDAG

Niedersachsens huvudstad är en förbluffande intressant bekantskap. Hannover är Tysklands grönaste storstad, med flera lummiga parker. Stadskärnan bjuder på livlig shopping och här hålls också varje lördag förmiddag Tysklands äldsta loppmarknad längs med floden Leine i gamla stan. Stadens historiska förbindelser med Storbritannien och dess förflutna som eget kungadöme berättar vår reseledare mer om under besöket.

Pris ca 190:-

TYSKT GEMYT, KVÄLLSTUR

I kväll står det tyska gemytet och traditionen i centrum. På ett hemtrevligt värdshus låter vi oss väl smaka av det lokala köket och bekantar oss med öl från trakten.

Pris inkl. middag med dryck ca 390:-

På avgångarna som infaller under sparrissäsongen (5/4, 10/5 och 14/6) kommer vi under utflykten Tyskt gemyt åka en tur ut på fälten för att lära oss hemligheterna bakom den tyska sparrisen. Vi avnjuter därefter en middag med gårdens egna produkter i centrum; härligt färsk sparris och söta jordgubbar!

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
5 / 4 Hotel Celler Hof, Celle
2 995:- Boka
10 / 5 Hotel Celler Hof, Celle
2 895:- Boka
14 / 6 Hotel Celler Hof, Celle
2 795:- Boka
19 / 7 Hotel Celler Hof, Celle
2 995:- Boka
6 / 9 Hotel Celler Hof, Celle
2 695:- Boka
11 / 10 Hotel Celler Hof, Celle
2 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 795:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Celler Hof, Celle
Välskött hotell i en historisk byggnad, mycket centralt läge nära alla sevärdheter i det fantastiska Celle. Läge: Mycket centralt beläget mitt i hjärtat av det ...