Celle Weekend 4 dagar

3 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

– Välkommen till sagolandet

En korsvirkesidyll till stad! Labyrinter av trånga gränder för oss till medeltiden på den här gemytliga bussresan. Skeva men fantasifullt och vackert dekorerade fasader andas historia då vi promenerar genom gamla staden mellan rådhuset och hertigslottet. Celle och dess omgivningar är som ett sagoland! Fast på riktigt!

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta

  • Underbar stad - perfekt för en weekendresa!
  • Mycket centralt hotell i historisk byggnad nära alla sevärdheter.
  • Spännande utflykt till det vackra slottet i Celle.
  • Utmärkt shopping i Hannover.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
  • Besök i Lüneburg
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – CELLE

Vår resa startar från Malmö på morgonen. Vi börjar med att njuta av utsikten från Öresundsbron innan vi passerar Köpenhamn på vår väg till Rödby. Ombord på tysklandsfärjan ges tillfälle till shopping i butiken. Väl i land passar vi på att äta lunch på ett trevligt värdshus. Färden går vidare söderut och sent på eftermiddagen når vi stilfulla och mycket centralt belägna Celler Hof. Ca 46 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: CELLE

Nu har vi några spännande dagar framför oss i den välbevarade staden Celle som grundades för över sjuhundra år sedan där vattenvägarna Fuhse och Aller förenas. Här kan vi njuta av de många korsvirkeshusen med intressanta detaljer på husväggarna. Spatsera bland gränderna och stanna till vid ett kafé, sitta ner med en kopp kaffe, njuta och låta den härliga atmosfären ta oss långt tillbaka i tiden. Lyssna på trumpetfanfarerna från Stadtkirches kyrktorn. Eller varför inte pröva ett glas av det lokala ölet? Celles ståtliga renässansslott omgärdas fortfarande av en vallgrav med lummig grönska och sätter lätt fart på vår fantasi. En dag gör vi en uppskattad utflykt till storstaden Hannover, vackert belägen vid floden Leine. Avkoppling och genuin tysk mat är också något vi kan fresta med under vår fyradagarsresa till gemytliga Celle!

DAG 4, SÖNDAG: CELLE – LÜNEBURG – MALMÖ

Tidigt på förmiddagen lämnar vi Celle för att bege oss norrut. I den välmående gamla hansestaden Lüneburg tar vår reseledare med oss på en promenad innan vi får titta runt på egen hand. Efter en välsmakande lunch når vi färjeläget i Puttgarden. Härifrån tar vi oss över till Rödby och ställer in siktet på Malmö som vi når framåt kvällen. Det är dags att säga adjö till alla nya resvänner för den här gången. Ca 49 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.255:- Ordinarie pris: 1.395:- Du sparar 140:-
 

 

 

 

STADSPROMENAD I CELLE, KVÄLLSTUR

Genom vackra gränder bekantar vi oss med Celles stadskärna. Vi beskådar bland annat det vackert utsmyckade korsvirkeshuset Hoppner Haus och stadens lika eleganta som omtalade rådhus. Vår kunniga reseledare kan konsten att berätta om både stadens förflutna och dess intressanta byggnader. Tillsammans rundar vi av kvällen med något gott att äta på en av stadens gemytliga serveringar.

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

SCHLOSS CELLE, FÖRMIDDAGSTUR

Vi upptäcker Celles största sevärdhet, hertigslottet, från insidan. Slottet är cirka 800 år gammalt och var residens till hertigarna i Braunschweig-Lüneburg fram till 1705. Även därefter har det huserat kungligheter, däribland den danska drottningen Caroline Mathilde under sent 1700-tal. Vår slottsguide visar oss bland annat bostäderna och kapellet.

Pris inkl. inträde och lokalguide ca 265:-

HANNOVER, HALVDAG

Niedersachsens huvudstad är en förbluffande intressant bekantskap. Hannover är Tysklands grönaste storstad, med flera lummiga parker. Stadskärnan bjuder på livlig shopping och här hålls också varje lördag förmiddag Tysklands äldsta loppmarknad längs med floden Leine i gamla stan. Stadens historiska förbindelser med Storbritannien och dess förflutna som eget kungadöme berättar vår reseledare mer om under besöket.

Pris ca 230:-

TYSKT GEMYT, KVÄLLSTUR

I kväll står det tyska gemytet och traditionen i centrum. På ett hemtrevligt värdshus låter vi oss väl smaka av det lokala köket och bekantar oss med öl från trakten.

Pris inkl. middag med dryck ca 470:-

På avgångarna som infaller under sparrissäsongen (18/4 och 30/5) kommer vi under utflykten Tyskt gemyt åka en tur ut på fälten för att lära oss hemligheterna bakom den tyska sparrisen. Vi avnjuter därefter en middag med gårdens egna produkter i centrum; härligt färsk sparris och söta jordgubbar!

LÜNEBURG

I den välmående gamla hansestaden Lüneburg får vi följa med vår reseledare på en trevlig promenad genom tid och rum. Lüneburg blev under medeltiden en betydelsefull plats genom saltutvinningen och handeln med det vita guldet ledde till välstånd och elgenata byggnader som vi som sentida besökare kan njuta av.

Ingår i resans pris!

 

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar stad gemytlig historisk .Helt underbara reseledare kunniga fick mycket för pengarna Rekommendera att åka dit.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa, som innehöll mycket musik, glädje och skratt, jättegod mat med sparrisen som höjdpunkt. Härlig bussresa med trevlig guidning. Tänker ofta tillbaka på resan med värme och en känsla av att vi nog kommer att ses igen i Celle.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


"Detta var första gången som jag åkte på semester med buss. Resan levde verkligen upp till alla mina krav. Lagom mycket folk på bussen, bra pauser, välplanerade matuppehåll, hotell i centrum och ett bra utbud att göra då vi kom till slutmålet. Kunde varit lite snö också så hade allt varit 100%!!! Jag har inget att jämföra med men jag rekommenderar verkligen er till folk som jag möt och kommer definitivt att göra fler resor med er."

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
26 / 9 Hotel Celler Hof, Celle
0:- Inga tillgängliga platser
24 / 10 Hotel Celler Hof, Celle
3 195:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar) samt besök i Lüneburg. I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Lüneburg.

Enkelrumstillägg: 795:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Celler Hof, Celle
Välskött hotell i en historisk byggnad, mycket centralt läge nära alla sevärdheter i det fantastiska Celle. Läge: Mycket centralt beläget mitt i hjärtat av det ...