Skip to main content

Budapest med Wien 5 dagar ✈

FLYGRESA - Ungern - Rundresa flyg & buss, Budapest med Wien 5 dagar

- Världsstaden i mitten av Europa

Budapest har något för alla – pampiga palats, mysiga kaféer, välgörande thermalbad, ett mustigt kök med lokala viner, prisvärd shopping och gästvänlig befolkning. Och genom staden flyter mäktiga Donau fram. Missa heller inte besöket i kejserliga Wien!

 

5 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Upplev Ungerns prisvärda pärla – Budapest!
  • Inspireras bland pampiga byggnader, trevliga kaféer och typiska badhus.
  • Besök i vackra och trevliga Wien ingår.
Ingår i priset!
  • Flyg Skandinavien–Budapest t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Utflykt till Wien
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – BUDAPEST

Under dagen lämnar vi våra hemtrakter och sätter kurs mot Centraleuropa. Efter ett par timmars direktflygning landar vi i Ungern och på flygplatsen möter vår reseledare upp. En kortare transfer till vårt centralt belägna Hotel Hungaria står på tur och efter incheckning är Budapest vårt! Ca 2 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: BUDAPEST

En skattkista fylld med över två tusen år av historia är nu vår. Storslagna händelser från förr, nyskapande konst för framtiden, arkitektur, shopping, musik och nöjen! Bland Budapests ca två miljoner invånare är kärleken till staden omisskännlig! Låt ögonen vila på gammal magnifik arkitektur som bevarats. Upptäck de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta Donau och förenas av många broar. Strosa omkring i stadskärnan eller sola en stund vid strandpromenaden till toner av Béla Bartok och Franz Liszt, exempel på kompositörer som fann inspiration till världsberömd musik här. Varför inte koppla av en stund på något av stadens många termalbad? 1800-tals konditoriet Gerbeaud, vars dignande kakdisk är en fröjd för såväl öga som gom, är strategiskt beläget vid torget som är uppkallat efter poeten Mihály Vörösmarty och utgör samtidigt startplatsen för Váci Utca, Budapests förnämsta shoppingstråk. Följ med på vår rundtur där vi får se både det ålderdomliga Buda och det storslagna Pest. En kväll tar vår reseledare med oss på en riktigt mustig ungersk afton. Missa inte heller den romantiska båtturen under broarna eller dagsbesöket i kejserliga Wien. En resa värd att minnas länge!

DAG 5 MÅNDAG: BUDAPEST – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

Vi börjar med en god hotellfrukost innan vi checkar ut från Hotel Hungaria. Transfern kör oss ut till flygplatsen och med nya intryck och färska minnen från innehållsrika upplevelser i en av Europas mest spännande huvudstäder tar vi farväl av Ungern. Senare under dagen är vi åter hemma i Skandinavien och önskar ett snart återseende. Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.200:- Ordinarie pris: 1.335:- Du sparar 135:-
 
     

STADSRUNDTUR I BUDAPEST, HALVDAG

Uppe på Gellérthöjden, belägen väster om Donau, har vi en vidunderlig utsikt över hela staden. Storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. I denna stadsdel finner vi bland annat Statsoperan, parlamentet och Hjältarnas torg. Vi lär känna en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder!

Pris ca 280:-

UNGERSK AFTON, KVÄLLSTUR

Maten i Ungern är färgstark och ungrarna har ingenting emot kryddor. På ett värdshus med lantlig atmosfär avnjuter vi en trerätters måltid där den doftande gulaschen får smaklökarna att ta riktiga glädjeskutt. Till maten lyssnar vi på smäktande violiner med hetsiga och medryckande toner.

Pris inkl. middag med dryck ca 495:-

WIEN

I dag passar vi på att besöka Wien, Österrikes huvudstad och en av Centraleuropas verkliga metropoler. De praktfulla byggnaderna utmed Ringstrasse vittnar än i dag om den elegans som var Wiens kännetecken under kejsarhuset Habsburgs styre fram till 1918. Vi inleder med en rundtur och bekantar oss med bland annat Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stephansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur. Tid ges givetvis även för strövtåg på egen hand. Kanske ett besök på något av Wiens välkända kaféer lockar?

Ingår i resans pris!

TERMALBAD, HALVDAG

De varma underjordiska vattenkällorna i dagens Budapest upptäcktes redan av romarna för snart två tusen år sedan, men badkulturen utvecklades framförallt under den osmanska eran på 1500-talet. Genom seklerna har badanläggningarna utvecklats och blivit viktiga sociala institutioner. Vi gör ett besök på en av stadens ansedda badanläggningar och får tillfälle att känna oss som riktiga budapestbor. En upplevelse utöver det vanliga som gör gott för både kropp och själ!

Pris inkl. inträde ca 295:-

BÅTTUR PÅ DONAU, KVÄLLSTUR

Donaus drottning Budapest presenterar sig festklädd i kvällsbelysning när vi glider fram på den mäktiga floden. En underbar afton - Budapest när det är som bäst!

Pris inkl. förfriskning ca 265:-

Resenärsbetyg

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

5 personer ger resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt var perfekt med trevliga resseledare och bra hotell!

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk trevlig resa med många trevliga medresenäre och en mycket bra guid

av

★ ★ ★ ★

Mycket bra och kunnig guide, innehållsrik stadsrundtur.Trevlig tur till Wien. Hotellets läge var ok. men vårt läge på rum var väl inte optimalt med fyrfilig väg nedanför vårt fönster.

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättebra resa allt fungerade bra.

av

★ ★ ★ ★

fantastikt väder och härlig stad

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/9ArlandaHotel Hungaria, BudapestMer än 85 995:-Boka
3/9KastrupHotel Hungaria, BudapestMer än 85 995:-Boka
1/10ArlandaHotel Hungaria, BudapestMer än 86 295:-Boka
1/10KastrupHotel Hungaria, BudapestMer än 85 995:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Budapest tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter, reseledarservice. Dessutom ingår en heldagsutflykt till Wien.

Enkelrumstillägg: 1.795:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Ungerska Forint (HUF)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Hungaria, Budapest
Hotel Hungaria, Budapest
Trevligt fyrstjärnigt hotell med smakfull inredning och mycket centralt läge. Läge: Centralt beläget i stadsdelen Pest, nära till både spårvagn och tunnelbana. Genomfartstrafik Adress: Rakoczi ut 90,...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö