Bryssel med Brygge 5 dagar ✈

Nyhet, Flygresa, 5 dagar, Bryssel med Brugge, Belgien

Lilla kungariket Belgien är en fascinerande blandning av franskt och flamländskt, officiellt och folkligt, gammalt och nytt. Trots det korta avståndet är vi få som här hemma tänker på Bryssel som en weekenddestination. Följ med oss hit och låt oss visa upp det bästa av Bryssel och Belgiens pärlor!

Snabba fakta

  • Vi bor mitt inne i vackra Bryssel, en stad som har både gammalt och nytt!
  • Utflykten till Brygge ingår.
  • Missa heller inte den charmiga staden Antwerpen eller att strosa runt i gränderna i Bryssels gamla stad.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Bryssel t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Utflykt till Brygge
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – BRYSSEL

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg och beger oss till den belgiska huvudstaden. På Bryssels flygplats möter vår svensktalande reseledare upp och vi beger oss till mycket centrala Hotel Arlequin Grand Place som blir vårt hem de kommande fyra nätterna. Redan i dag kan vi som vill börja upptäcka den intressanta belgiska huvudstaden! Ca 2 mil

DAG 2-4, FREDAG TILL SÖNDAG: BRYSSEL

Bryssel är både välkänt och okänt för oss i Norden. Trots att vi så ofta hör Bryssel omnämnas, har det varit ett relativt okänt resmål. Men att Bryssel har mycket att erbjuda upptäcker vi snart, inte minst under vår givande stadsrundtur! Bryssels hjärta är kvarteren runt det medeltida torget Grand Place. Många besökare blir stående här i förundran inför de storslagna och vackra byggnaderna! Här händer allt och här upplever vi en unik blandning av lokalbefolkning, toppolitiker och besökare från när och fjärran. Vi njuter av folklivet från någon av de många uteserveringarna med de välbevarade gilleshusen som kuliss! Vår upptäcktsfärd tar oss förstås förbi Bryssels äldsta och mest kända invånare, Manneken Pis, och vi missar varken det belgiska ölet eller den belgiska chokladen, som båda tillhör världens främsta. I mötet med Bryssel stöter vi samtidigt på EU och dess institutioner. Unescopärlan Brygge står också på programmet och även diamansstaden Antwerpen är värd ett besök. Bryssel är unikt, charmigt och mondänt på samma gång, och möjligheterna är oändliga!

DAG 5, MÅNDAG: BRYSSEL – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Efter de händelserika dagarna i Belgien har det blivit dags att åka hem. Vi äter frukost i lugn och ro på hotellet och så småningom är det dags att åka tillbaka till flygplatsen. Tack för en trevlig resa! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 795:- Ordinarie pris: 885:- Du sparar: 90:-
 
     

STADSRUNDTUR I BRYSSEL, HALVDAG

Europas huvudstad kallas den, Bryssel. Vår reseledare visar upp det som gör den här staden till en världsstad! Atomium, statyn som föreställer en uppförstorad järnatom, är en av Bryssels symboler som vi inte får missa, men det är också en självklarhet att titta närmare på de olika EU-institutionerna som vuxit fram under efterkrigstiden. Men Bryssel har också ett enastående historiskt arv. Runt det eleganta torget Grand Place, eller Grote Markt på flamländska, tronar rådhuset Hôtel de Ville bredvid gilleshus i flamländsk renässans. Vi promenerar vidare i gränderna och undersöker hur Manneken Pis är klädd för dagen. Under en intressant rundtur lär vi känna Bryssel!

Pris ca 220:-

BELGISK ÖLAFTON, KVÄLLSTUR

Många anser att den belgiska ölen är den bästa i världen. Låt oss själva undersöka saken! Vi gör en djupdykning i den belgiska ölkulturen och får prova några av alla de sorters öl som är så karakteristiska för landet. Självklart får vi även smaka på den goda belgiska maten!

Pris inkl. middag med dryck ca 420:-

BRYGGE

Vid den belgiska kusten finner vi Brygge med en av de bäst välbevarade medeltida stadskärnorna i Europa och som sedan flera år finns med på Unescos världsarvslista. Vi gör en gemensam tur i Brygge bland spegelblanka vattenvägar och välputsade köpmanshus innan vi får tid att utforska staden på egen hand.

Ingår i resans pris!

ANTWERPEN, HELDAG

Vi åker till Belgiens näst största stad, diamantstaden Antwerpen. Här handlas över 70% av alla världens diamanter. I Antwerpens centrum hittar vi många välbevarade byggnader från svunna tider som vår reseledare visar upp för oss.

Pris ca 245:-

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
3 / 5 Hotel Floris Arlequin Grand Place, Bryssel
Arlanda 5 295:- Inga tillgängliga platser
3 / 5 Hotel Floris Arlequin Grand Place, Bryssel
Kastrup 5 295:- Inga tillgängliga platser
3 / 5 Hotel Floris Arlequin Grand Place, Bryssel
Landvetter 5 695:- Inga tillgängliga platser
19 / 7 Hotel Floris Arlequin Grand Place, Bryssel
Arlanda 5 495:- Inga tillgängliga platser
19 / 7 Hotel Floris Arlequin Grand Place, Bryssel
Kastrup 5 495:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Bryssel tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår en heldagsutflykt till Brygge.

Enkelrumstillägg: Från 1.495:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Floris Arlequin Grand Place, Bryssel
Modernt och mycket omtyckt hotell i hjärtat av Bryssel, omtalat på grund av den fina utsikten från frukostmatsalen på toppvåningen, den trevliga personalen och inte minst ...