Bokning

Öppet köp/Priser

Du har 10 dagar på dig att byta resan eller att avbeställa den utan att det kostar något. En förutsättning är att du bokat din resa senast 40 dagar före avresan. Undantag kan förekomma. Se under Bra att veta för just din resa. Priserna i katalogen på både resor och utflykter är cirkapriser. På våra bussresor avser grundpriset avresa från Malmö. Inkluderat i priset är broavgiften för Öresundsbron, vägskatter, serviceavgifter och färjeöverfarter. På våra flygresor ingår alltid flygskatter och flygplatsavgifter, samt transfer t/r till hotellet på destinationen. Aktuella priser finns på vår hemsida olvemarks.se. Det är säkrast att bokar sin resa så tidigt som möjligt för att vara säker på att få just den resa och avgång man vill ha. Priserna är rörliga och baseras på tillgång och efterfrågan. Det är alltid priset vid bokningstillfället som gäller.

Anmälan och Betalning

Du kan boka din resa via telefon, på olvemarks.se, i vår butik på Öresundsterminalen eller hos din resebyrå. Anmälningsavgiften är 500 kr per person för bussresor på upp till 6 dagar och 1 000 kr för bussresor på 7 dagar eller mer. Anmälningsavgiften för flygresor på upp till 5 dagar är 1 000 kr och för flygresor på 6 dagar eller mer 2 000 kr. Undantag kan förekomma. Se under Bra att veta för just din resa. Anmälningsavgiften betalas tillsammans med kostnaden för eventuellt avbeställningsskydd senast 10 dagar efter bokningsdatum. Slutlikvid ska vara Ölvemarks tillhanda senast 14 dagar före avresa. Undantag kan förekomma. Se under Bra att veta för just din resa. Bokas resan senare än 14 dagar före avresa ska betalning ske direkt enligt anvisningar. Betalning ska ske direkt till Ölvemarks Holiday även om du har bokat resan hos din resebyrå. Detta gäller även Alla Utflykter. På vår hemsida är det enkelt att betala. Logga in på Mina bokningar.

Biljett

På din biljett finns tider och platser som gäller för avresa samt övrig information som du behöver. Kontrollera att allt som står på biljetten stämmer med den bokning du har gjort. Eventuella felaktigheter måste anmälas omgående. Du ansvarar för att vi kan nå dig på det telefonnummer och den adress du angivit vid bokningen. Biljetten tar du med på resan.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar en kompletterande reseförsäkring speciellt anpassad för din resa. Hemförsäkringen ger i många fall inte ett fullgott försäkringsskydd. Genom Ölvemarks kan du teckna en reseförsäkring till en förmånlig premie. Du slipper självrisk. Fullständiga reseförsäkringsvillkor kan erhållas från Ölvemarks. Glöm inte att ta med det Europeiska Sjukförsäkringskortet som du beställer hos Försäkringskassan och som visar att du är sjukförsäkrad i EU.

Avbeställningsskydd och avbokning

Om du tvingas avboka din resa ska detta ske snarast möjligt samt innan resan eller bokat anslutningsarrangemang påbörjats. Anmälan ska göras till Ölvemarks kontor, telefon 040-6680500 eller vid sena avbokningar till vår jourtelefon 0708-898290. För vad som gäller vid avbokning av resor, var god se Allmänna och särskilda villkor för paketresor sidan 125 punkt 3. Ölvemarks frivilliga avbeställningsskydd kostar 120 kr per person för weekendresor, 240 kr per person för övriga bussresor och 400 kr för flygresor. Undantag kan förekomma. Se under Bra att veta för just din resa. Om du eller någon nära anhörig skulle bli sjuk före avresan är du skyddad från avbeställningskostnader mot uppvisande av läkarintyg inom två veckor från avbokningstillfället, med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person och kostnaden för avbeställningsskyddet. Var god se Allmänna och särskilda villkor för paketresor.