Bodensjön 7 dagar

nyhet, bussresa, 7 dagar, Bodensjon, Tyskland

Vid Bodensjöns östra strand ligger Bregenz, en plats vars atmosfär inspirerats av både Tyskland, Schweiz och Österrike. Denna hemtrevliga småstad blir utgångspunkt för trivsamma utflykter på vår bussresa till bland annat Lennart Bernadottes livsverk; blomsterön Mainau samt Lindau, vars stadskärna är en av de allra vackraste i Europa. Vid Bodensjön kan vi njuta av livet medan vi blickar ut över vackra vyer!

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta

  • En avkopplande semester vid en av Centraleuropas största och vackraste sjöar.
  • Underbara naturupplevelser.
  • Utflykter till Lennart Bernadottes blomsterö Mainau, lilleputtlandet Liechtenstein, vackra Lindau och alplandskapet i Schweiz.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 middagar
  • 6 frukostar
  • Besök i Rothenburg och Würzburg
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: MALMÖ – KASSEL

Morgonen börjar med att vi möter vår reseledare, chaufför och medresenärer på Öresundsterminalen i Malmö. Här stiger vi ombord på vår bekväma helturistbuss som snabbt tar oss över Öresund till Danmark. I Rödby väntar färjan till tyska Puttgarden och efter en kort överfart börjar det snart närma sig lunch och vi stannar till vid en trevlig tysk restaurang. Efter lunch sätter vi kurs mot Kasseltrakterna och vårt bekväma övernattningshotell som tar emot med både välsmakande middag och bekväma sängar. Ca 65 mil

DAG 2, SÖNDAG: KASSEL – ROTHENBURG – BREGENZ

Färden tar oss vidare genom det mellantyska backlandskapet. Vid lunchtid hälsar vi på en av Tyskland bäst bevarade medeltida städer, Rothenburg ob der Tauber. Vår reseledare tar oss med på en spännande vandring genom tid och rum innan det blir dags för en bit mat. Sedan är det inte långt kvar till Bodensjön och nästan precis när vi ser sjön för första gången korsar vi gränsen från Tyskland till Österrike där välkomnande Hotel Deutschmann i Bregenz väntar. Nu väntar några sköna dagar på oss och vi inleder med middag på hotellets restaurang. Ca 51 mil

DAG 3- 5, MÅNDAG TILL ONSDAG: BODENSJÖN

Där Bodensjön kysser Alperna ligger Bregenz, inte för stor och inte för liten! Vi har hamnat mitt i den österrikiska småstadscharmen. Atmosfären har samtidigt en internationell karaktär, inspirerad av närheten till både Tyskland och Schweiz. Kasinot, den långa strandpromenaden utmed sjön och de livliga shoppinggatorna bidrar också till den speciella stämingen. Bodensjön är Centraleuropas tredje största sjö och delas av Tyskland, Schweiz och Österrike. Sjön är enda platsen i Europa där gränsområdet mellan olika länder inte är fastställt. Stränderna med smaragdgrönt vatten påminner oss om Medelhavet trots att vi är 40 mil norr härom och på andra sidan Alperna! Bregenz, vår utgångspunkt, är strategiskt belägen för att kunna upptäcka delar av alla de fyra länderna; Österrike med berget Pfänder, natursköna Tyskland med sevärdheter som den vackra blomsterön Mainau och idylliska Lindau, Schweiz vackra alpbyar och historiska St. Gallen, men också ett av Europas minsta länder, furstendömet Liechtenstein! Från vårt hotell har vi inte långt ner till sjön och här kan vi bedåras av den vackra solnedgången eller dricka ett glas vin. En sak är säkert – vid Bodensjön kan vi njuta av livet!

DAG 6, TORSDAG: BREGENZ – WÜRZBURG – KASSEL

Det har blivit dags att vända tillbaka mot Sverige. Med trevliga minnen lämnar vi Bodensjön för färden norrut. Det omväxlande landskapet i delstaten Baden-Württemberg bjuder på natursköna upplevelser och när det bli dags för lunch stannar vi till i Würzburg, huvudorten i vindstriktet Franken. Vi njuter av god mat och vacker barockprakt innan når vårt väntande övernattningshotell i Kasseltakten. Ca 52 mil

DAG 7, FREDAG: KASSEL – MALMÖ

På morgonen smakar det bra med en rejäl frukost innan avfärd. Vi färdas förbi storstäderna Hannover och Hamburg på vår väg upp mot färjeläget i Puttgarden. Längs vägen stannar vi för både fika och lunch. Efter en kort färd över Fehmarn bält befinner vi oss åter på dansk mark. Bussen far genom det örika landskapet och via Öresundsbron beräknas vi nå Öresundsterminalen i Malmö vid 20-tiden. Tack för en trevlig resa! Ca 65 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.330:- Ordinarie pris: 1.480:- Du sparar 150:-
 
     

ROTHENBURG

Utmed den slingrande ”Romantische Strasse” ligger Rothenburg ob der Tauber, en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. Innanför den höga ringmuren möter vi ålderstigna korsvirkeshus och vindlande gränder. Rådhusets sevärda klockspel ruvar på en spännande historia från trettioåriga krigets dagar.

Ingår i resans pris!

UTSIKT ÖVER BREGENZ OCH BODENSJÖN, FÖRMIDDAGSTUR

Vi tar linbanan upp till berget Pfänder och på drygt tusen meters bjuds vi på fin utsikt över Bregenz och den mäktiga Bodensjön. Medan vi njuter av utsikten tar vi något gott att dricka och andas in den höga luften.

Pris inkl. dryck ca 255:-

LINDAU, HALVDAG

Från Bregenz tar vi båten till bayerska Lindau och njuter av atmosfären i den gamla stadskärnan, belägen på en ö som anses vara en av de vackraste i Europa. Vår reseledare tar oss med på promenad genom hamnen där det bayerska lejonet vaktar infarten. Kanske släpper Rapunzel ner sitt långa hår från Mangturm?  Det gamla rådhuset dekorativa väggmålningar finns helt säkert att beskåda liksom det trevliga shoppingutbudet.

Pris inkl. båtfärd ca 295:-

BODENSJÖN RUNT MED MAINAU, HELDAG

I dag upptäcker vi Bodensjön, som är delad mellan Österrike, Tyskland och Schweiz. Gränsen mellan de tre länderna i sjön är inte fastslagen, vilket är unikt på den europeiska kontinenten. Vi färdas från Bregenz in i Tyskland och åker längs Bodensjöns nordkust tills vi når Meersburg. Här tar vi färjan över till Konstanz och åker upp till Bodensjöns kanske mest kända sevärdhet; Greve Lennart Bernadottes livsverk, blomsterön Mainau. Oavsett om vi kommer hit på vår, sommar eller höst blommar det alltid! Vi promenerar bland apelsin- och citronträd medan vi låter oss bedåras av den ljuva rosendoften. Här fångas vi av den fantastiska blomsterprakten och fågelsången bland de tusen och åter tusen blomstren. På vägen från Mainau åker vi genom Schweiz och njuter av vackra vyer längs Bodensjöns södra strand.

Pris inkl. inträde ca 525:-

ST GALLEN, APPENZELL OCH LIECHTENSTEIN, HELDAG

Utan tvekan är St Gallen den mest sevärda staden i östra Schweiz. Klosterkyrkan i praktfull barock vittnar om stadens historiska betydelse och den välmående stadskärnan om framgångsrika handelsmän. Vi fortsätter sedan mot det mäktiga Alpsteinmassivet och den lilla staden Appenzell, en lantlig idyll omtalad för sina vackert utsmyckade trähus. Näst på tur står det unika Furstendömet Liechtenstein och dess rara huvudstad Vaduz. Tillbaka i Bregenz kan vi summera tre länder på en och samma dag tack vare korta avstånd på vackra vägar!

Pris ca 405:-

WÜRZBURG

Würzburg ståtar med en mängd intressanta byggnader, bland annat det storslagna furstebiskopsresidenset i överflödande barockstil från 1700-talet och den drygt femhundra år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke. Vår reseledare tar oss med på en promenad genom Würzburgs historiska prakt!

Ingår i resans pris!

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
21 / 9 Hotel Deutschmann, Bregenz
6 995:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension  (6 middagar och 6 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Rothenburg och Würzburg.

Enkelrumstillägg: 1.595:-

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö lördagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

På avresa 21/9 bor vi på Ibis Hotel i Melsungen dag 6-7.

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Deutschmann, Bregenz
Bra mellanklasshotell, familjärt och mycket välskött. Väl beläget med mycket goda förbindelser till hjärtat av Bregenz. Hotellet är uppskattat för sin g&au...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Wyndham Garden, Kassel
Komfortabelt och trivsamt hotell med bra service och bekväma rum Läge: Beläget ca 8 km från Kassels centrum. Genomfartstrafik Adress: Heiligenröder Strasse 61, DE-34123 KASSEL Telefon: 0049-561-52050 Officiell klass: **** V&ari ....

Övernattning Dag 6 - 7

Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Bekvämt tyskt mellanklasshotell med bra service och trivsam stämning. Adress: Friedrich Ebert Allee 1, DE-34225 BAUNATAL Telefon: 0049-561-49930 Officiell klass: *** Vår bedömning: ***+ Våningar: 5 Rum: 120 Hiss: Ja Bygg&arin ....