Skip to main content

Bilbao med San Sebastián 5 dagar ✈

Bilbao med San Sebastian

 

Till Bilbao reser vi för att trivas, shoppa och njuta av den vänligt avslappnade atmosfären. Mat, museum och minst sagt spektakulära byggnader tävlar om vår uppmärksamhet. Gourmetstaden San Sebastián, pintxos och txakoli kommer att bli nya bekantskaper, omgivna av prunkande grönska och glittrande hav. Kort sagt, Bilbao med tillbehör har allt det som krävs för en lyckad resa!

 

Snabba fakta

  • En kulinarisk resa med centralt och trevligt boende i centrala Bilbao.
  • Kultur, shopping, underbar mat och viner i en perfekt kombination.
  • Utflykt till gourmetstaden San Sebastián ingår i resans pris!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Bilbao t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Utflykt till San Sebastián
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – BILBAO

Våra plan lyfter från Skandinavien och via en smidig mellanlandning anländer vi till Baskiens största stad, Bilbao.  På flygplatsen tar vår reseledare emot och med hjälp av transferbussen sätter vi kurs mot mycket centrala och förträffliga Hotel Ercilla som blir vår utgångspunkt de kommande dagarna. Nu väntar nya äventyr! Ca 1 mil

DAG 2-4, SÖNDAG TILL TISDAG: BILBAO

Bilbao, eller Bilbo som baskerna själva kallar sin stad, har de senaste decennierna ömsat skinn från att vara en tung industri- och varvstad till en modern kulturstad med ett överflöd av spännande restauranger och moderna byggprojekt. Genom staden flyter Nervión, floden som utgör livsnerven i Bilbao, och utmed den finner vi många av sevärdheterna. La Ribera, en av Spaniens största matmarknader och saluhallar, är vackert inrymd i en elegant art décobyggnad och tjusar oss med ett dignade utbud. Över floden sträcker sig flera broar från olika epoker, alla i spännande konstruktioner och som gör det enkelt att upptäcka staden till fots. Längs promenadstråken utmed floden växer höga plataner som skänker skugga och grönska. Frank O Gehrys världsberömda skapelse, Guggenheimmuseet, satte verkligen Bilbao på kartan under 1990-talet och är givetvis ett måste. De vindlande gränderna i den gamla delen, Casco Viejo, kantas av prydligt renoverade hus, många av dem i mjuka glada färger med vackra burspråk. Längs nöjesgatan Ledesma ligger serveringarna tätt och utbudet av pintxos, den baskiska varianten av tapas, är ett självklart inslag. Gärna tillsammans med ett glas av det lokala vinet txakoli. Shoppingsinslagen är många och varierande, allt från stora välkända modekedjor till lokala specialbutiker. Vi hälsar även på i San Sebastián, belägen längs kusten strax öster om Bilbao, och bedåras av dess skönhet och rikedom! Kort sagt, Bilbao med tillbehör har allt det som krävs för en lyckad resa!

DAG 5, ONSDAG: BILBAO – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Efter frukost får vi möjlighet att på egen hand fortsätta utforska Bilbao och sedan hämtar transferbussen oss för färd mot flygplatsen. Via mellanlandning når vi våra skandinaviska flygplatser. Tack för den här gången och på återseende! Ca 1 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.125:- Ordinarie pris: 1.255:- Du sparar: 130:-
 
     

RUNDTUR I BILBAO MED GUGGENHEIMMUSEET, HALVDAG

Bland Bilbaos många spännande sevärdheter finner vi bland annat den unika Biscayabron i stadens utkant. Uppe på höjden Artxanda kan vi skåda ut över hela Bilbao och de grönskade, kuperade omgivningarna. Den futuristiska svartvita fotbollsarenen San Mamés, där Athletic Bilbao huserar, känns som ett landat rymdskepp, men allra mest utmärker sig Guggenheimmuseet. Vi avrundar rundturen där och fascineras av såväl dess exteriör som de många högoktaniga konstverken!

Pris inkl. inträde ca 405:-
 

PROMENAD I GAMLA STAN, KVÄLLSTUR

Bilbaos äldsta stadsdel, Casco Viejo, ramas in av saluhallen La Ribera, pampiga Teatro Arriga och San Nikolaskyrkan. Här vindlar gränderna fram mellan välbevarade hus medan butiker och restauranger avlöser varandra. Vår reseledare tar oss med på en intressant promenad och på en trevlig restaurang rundar vi av kvällen med baskiska specialiteter.

Pris inkl. middag med dryck ca 535:-

SAN SEBASTIÁN

Vi beger oss till en annan välkänd baskisk stad, nämligen den fashionabla badorten San Sebastián. Stadens breda mjuka sandstränder gjorde San Sebastián till en populär mötesplats för den dåtida aristokratin redan mot slutet av 1800-talet. Mitt bland gamla stans trånga gränder breder Plaza de la Constitución ut sig med eleganta arkader och balkonger som alla är numrerade av en särskild anledning. Vi tar bergbanan upp till Monte Igueldo och hänförs av den enastående utsikten innan vi får möjlighet till egna upptäckter. Shoppingutbudet, serveringarna och de många gröna parkerna kanske lockar lite extra?

Ingår i resans pris!

VINGÅRDSBESÖK, HALVDAG

De salta vindarna från Atlanten och solens varma strålar sätter sin särskilda prägel på vinet från norra Baskien. Txakoli är namnet på detta lokala vin som finns både som rött, rosé men framförallt som vitt och passar utmärkta till pintxos, baskiska tapas. Genom ett grönskade och kuperat landskap beger vi oss till en vingård och bekantar oss med detta unika vin.

Pris inkl. provning ca 315:-

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Ercilla, Bilbao
Hotel Ercilla, Bilbao
Förträffligt fyrstjärnigt hotell i hjärtat av Bilbao. Mycket väl beläget för att snabbt ta sig till shopping, sevärdheter och restauranger. Läge: Mycket centralt beläget nära shopping, nöjen och sevär...
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö