Skip to main content

Berlin Weekend 4 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Storstad , Berlin Weekend 4 dagar

– En helg i Tysklands spännande huvudstad

Shopping, konst, kultur och historia. Allt hittar vi på denna bussresa till Berlin, Tysklands allra mest spännande stad. Här finns gott om kaféer och restauranger som väntar på att du ska slå dig ner och beskåda folkvimlet. Vart du än beger dig i staden finns något nytt att upptäcka, för sådan är Tysklands huvudstad, levande, pulserande och sprudlande av liv!
 

15 personer ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

 

Snabba fakta
  • En weekendklassiker!
  • Snabbt och smidigt till världsmetropolen som har allt!
  • Shopping, kultur och historia i en perfekt mix!
Ingår i priset!
  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – BERLIN

På morgonen samlas vi alla i Malmö för att över Öresundsbron ta oss till Gedser och vidare med färjan till Rostock. Till havs kan vi äta lunch och senare under eftermiddagen anländer vi till Berlin och checkar in på uppskattade och centralt belägna Sorat Hotel Ambassador. Nu är det tid för ett efterlängtat besök i den stora, enade staden, medan mörkret sakta sänker sig och Berlins nattliv tar över. Ca 43 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: BERLIN

I Berlin befinner vi oss verkligen i händelsernas centrum! Här trivs gammalt och nytt sida vid sida, både när det gäller de senaste trenderna och stadens arkitektur. Knappast någon stad har genomgått så stora förändringar under de senaste 30 åren som Berlin. Vid Potsdamer Platz strävar nya futuristiska kontorskomplex i glas och stål mot himlen, men samtidigt är många av de stora sevärdheterna gamla och välbekanta: den trädkantade praktboulevarden Unter den Linden, stadens symbol Brandenburger Tor, de gemytliga medeltida gränderna i Nikolaikvarteret och den brusande affärsgatan Kurfürstendamm. Kultur, konst, shopping - allt finns runt hörnet i denna spännande storstad. Stadens konstmuseer är världsberömda och visar både gammalt och nytt. Vill man fördjupa sig i forntida kulturer är Pergamonmuseets storslagna samlingar ett måste. Minnesmärken från nazismens och kommunismens epoker finns i stor mängd. En del av den förhatliga muren står kvar som ett utomhusgalleri med konstverk målade direkt på betongen och lockar under namnet ”East Side Gallery” många besökare. Står shopping på programmet erbjuder Berlin ett enormt utbud. Det vi inte hittar här, hittar vi knappast någon annanstans heller! Här finns allt från stora, eleganta varuhus såsom det berömda KaDeWe, till små specialbutiker av olika slag. När det börjar bli dags för en paus är det bara att göra som berlinarna själva och slinka in på någon ”Kneipe”, en av de gemytliga ölstugor man hittar i nästan varje kvarter. För kulinariska upplevelser finns restauranger från världens alla väderstreck. Trots det är nog fortfarande den vällagade tyska husmanskosten den mest gångbara - och väl värd att prova! Berlin är en ständigt växlande scen där det alltid finns något nytt att upptäcka. Däremot förändras inte stadens vänliga stämning, som gör att många gärna återvänder. En intressant introduktion till staden får vi på den omfattande stadsrundturen, där vår reseledare låter oss upptäcka stort och smått, känt och okänt ur Berlins dramatiska nutid och förflutna.

DAG 4, SÖNDAG: BERLIN – MALMÖ

På morgonen tar vi farväl av Berlin för denna gång. Vi sätter kurs mot Östersjökusten, där vi tar färjan från Rostock till Gedser. Ombord på färjan ges vi möjlighet att äta lunch, innan resan fortsätter genom Danmark. Vi skymtar snart Öresundsbron och det har blivit dags att ta farväl av varandra. Tack för denna gång! Ca 43 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.555:- Ordinarie pris: 1.730:- Du sparar: 175:-
 
     

BERLIN BEI NACHT, KVÄLLSTUR

Kvällen inleder vi med att titta närmare på en del av Berlins många sevärdheter. Ute på Museuminsel ligger flera av de storslagna artonhundratalsbyggnaderna som hyser många av stadens konstskatter. Ätten Hohenzollerns begravningskyrka Berliner Dom vaktar Sprees flöde genom staden och det återuppbyggda Berliner Schloss går en spännande framtid till mötes. Vi rundar av kvällen i Berlins äldsta område, Nikolaiviertel, med välsmakande lokala anrättningar i klassisk Berlinermiljö!

Pris inkl. middag med dryck ca 435:-

STADSRUNDTUR I BERLIN, HALVDAG

Vår reseledare ger oss en utmärkt introduktion till den myllrande tyska huvudstaden och tipsar om trevliga promenadstråk, museer och shopping. Berlin består av många sinsemellan olika stadsdelar, alla med olika karaktärer och innehåll. Medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader som Staatsoper, Siegessäule och Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Riksdagshuset med de moderna regeringsbyggnaderna breder ut sig runt floden Spree och Hauptbahnhofs gigantiska glasfasad imponerar. Låt oss upptäcka vår närmsta världsstad!

Pris ca 280:-

HACKESCHE HÖFE OCH PRENZLAUER BERG, KVÄLLSTUR

Runt Hackescher Markt i den centrala stadsdelen Mitte finns en mängd sammanhängande innergårdar som utgör ett kvarter som brukar kallas Hackesche Höfe. Här finns små undangömda gränder med överraskande konstprojekt, rikt dekorerade fasader, udda butiker, små restauranger och ett myller av människor. Vi tar oss sedan vidare till Berlins på senare tid populäraste stadsdel Prenzlauer Berg. Under DDR-tiden var det en samlingspunkt för intellektuella, efter murens fall flyttade unga konstnärer in i billiga lyor, i dag drömmer Berlins hipsters om att kunna köpa en lägenhet i området. Följ med på en promenad och förälska dig i det oförutsägbara och fantasifulla Berlin. Turen avslutar vi på en levnadsglad restaurang med hög stämning.

Pris inkl. middag med dryck ca 475:-

HISTORISKA TEMPELHOF, HALVDAG

I Berlin hittar vi en av världens genom tiderna viktigaste historiska flygplatser, Tempelhof. Flygplatsen började byggas redan på 1920-talet och blev en viktig flygplats i det Tredje riket. I slutet på 40-talet var Tempelhof en av flygplatserna i Västberlin som användes för att genomföra den så kallade Luftbron, en historisk hjälpaktion av sällan skådat slag. I dag har flygplatsen öppnats upp för besök och flygfältet gjorts om till en omtyckt park. Vi får följa med på en spännande rundtur genom tid och rum och få reda på mer om flygplatsens fascinerande historia.

Pris inkl. inträde och guidning ca 350:-

BERLINMUREN, HALVDAG

Även om det nu är 30 år sedan Berlinmuren började rivas ner är spåren efter ”die Mauer” fortfarande tydliga. Vi börjar med att besöka murens officiella minnesplats. Här finns en spännande och informativ utställning om murens funktion och historia. Därefter färdas vi till de numera klassiska målningarna vid East Side Gallery och fortsätter till det forna gränsövergångsstället Checkpoint Charlie där en kopia av ett karaktäristiskt vaktbås fortfarande står mitt i vägen. I närheten finner vi byggnaden som hyste Östtysklands ministerråd intill en välbevarad sekvens av muren.

Pris ca 190:-

 

Resenärsbetyg

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

15 personer ger resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk guide som var mycket kunnig. Hotellet höll hög standard. Både boendemässigt och matmässigt. Hade ett par mycket trevliga dagar med fint väder i Berlin.

av

★ ★ ★ ★ ★


Mycket trevlig resa! Bekväm buss, skicklig chaufför och reseledare. Hotellet var toppen likaså utflykterna! Finns absolut inget att klaga på!

av

★ ★ ★ ★ ★


Med buss-chaufför som hittar som på mammas gata och en guide med organisationsförmåga och kännedom om resmålet utöver det vanliga kan det bara bli en fempoängare.

av

★ ★ ★ ★ ★


En fantastisk fin resa till ett oslagbart pris. Det var vår första bussresa och säkert inte den sista efter det att min man fått en stroke och inte kan köra bil mer. Vi hade en underbar och kunnig guide så det var guld värt.

av

★ ★ ★ ★ ★


Fantastik reseledare och busschaufför kunde sin sak.

av

★ ★ ★ ★ ★


Väldigt fin resa med intressanta utflyktsmål och maten var helt fantastisk!!

av

★ ★ ★ ★


Det var en trevlig weekendresa. Mycket beroende av att vi hade en kunnig reseledare. Hon var uppvuxen i forna Östtyskland och kunde verkligen berätta sitt lands historia. Hennes berättelse var liksom pricken över i:et. Det bidrog verkligen till en lyckad resa

av

★ ★ ★ ★ ★


Det var min första utlandsresa när jag var 15 år. Resan gick till Berlin och vilken service och trevlig gemenskap på hela resan den öppnade mina ögon helt för resande och bussresor. Så för mig är det oförglömligt.

av

★ ★ ★ ★ ★


Fantastisk guide o trevlig chaufför fick mkt info om Tyskland under resan. Hotellet var mitt i city ren och trevlig personal.

av

★ ★ ★ ★ ★


Att uppleva hur Berlin växlar mellan äldre historiskt viktiga platser, mer bohemiska och konstnärliga områden samt ultramodern design är en häftig upplevelse! Denna variation gör att stadens puls och stämning är något helt annat jämfört med andra storstäder vi varit i. Och detta på ett väldigt positivt sätt! Så vill ni uppleva en stad där man utöver god mat och bra shopping även får en annorlunda, men häftig upplevelse så är Berlin staden för er!

av

★ ★ ★ ★ ★


Ölvemarks levererar som vanligt! En fantastisk upplevelse som vi lever på länge. Utflykter som ger den rätta känslan av resmålet och som dessutom vida överträffar förväntningarna. Vi är helnöjda och kommer att fortsätta resa med Ölvemarks. Tack för en enastående resa och ett otroligt reseledarskap!

av

★ ★ ★ ★


-

av

★ ★ ★ ★ ★


-

av

★ ★ ★ ★ ★


Välorganiserat och trevligt. Bra utflyktsprogram och kunnig guide.

av

★ ★ ★ ★ ★


Vi skulle fira. Det var toppenresa. Vi fick mycket gauidning. Trots vår ålder så längtar vi efter ytterligare en lika fantastisk resa. Har varit i Prag o Holland med som varit Toppen med Er. Fantastiska reseledare. God Fortsättning för jag vinner nog inte detta till min mans 76-års present men håller tummarna

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: Från 895:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö