Berlin Weekend 4 dagar

– En helg i Tysklands spännande huvudstad

Shopping, konst, kultur och historia. Allt finns runt hörnet i Berlin, Tysklands allra mest spännande stad. Här finns gott om kaféer och restauranger som väntar på att du ska slå dig ner och beskåda folkvimlet. Vart du än beger dig i staden finns något nytt att upptäcka, för sådan är Tysklands huvudstad, levande, pulserande och sprudlande av liv!


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Pris från:
1 995:-
Dagar:4
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: MALMÖ – BERLIN

På morgonen samlas vi alla i Malmö för att över Öresundsbron ta oss till Gedser och vidare med färjan till Rostock. Till havs kan vi äta lunch och senare under eftermiddagen anländer vi till Berlin och checkar in på förträffliga och centralt belägna Hotel Berlin. Nu är det tid för ett efterlängtat besök i den stora, enade staden, medan mörkret sakta sänker sig och Berlins nattliv tar över. Ca 43 mil

DAG 2-3, FREDAG TILL LÖRDAG: BERLIN

I Berlin befinner vi oss verkligen i händelsernas centrum! Här trivs gammalt och nytt sida vid sida, både när det gäller de senaste trenderna och stadens arkitektur. Knappast någon stad har genomgått så stora förändringar under de senaste 25 åren som Berlin. Vid Potsdamer Platz strävar nya futuristiska kontorskomplex i glas och stål mot himlen, men samtidigt är många av de stora sevärdheterna gamla och välbekanta: den trädkantade praktboulevarden Unter den Linden, stadens symbol Brandenburger Tor, de gemytliga medeltida gränderna i Nikolaikvarteret och den brusande affärsgatan Kurfürstendamm. Kultur, konst, shopping - allt finns runt hörnet i denna spännande storstad. Stadens konstmuseer är världsberömda och visar både gammalt och nytt. Vill man fördjupa sig i forntida kulturer är Pergamonmuseets storslagna samlingar ett måste. Minnesmärken från nazismens och kommunismens epoker finns i stor mängd. En del av den förhatliga muren står kvar som ett utomhusgalleri med konstverk målade direkt på betongen och lockar under namnet ”East Side Gallery” många besökare. Står shopping på programmet erbjuder Berlin ett enormt utbud. Det vi inte hittar här, hittar vi knappast någon annanstans heller! Här finns allt från stora, eleganta varuhus såsom det berömda KaDeWe, till små specialbutiker av olika slag. När det börjar bli dags för en paus är det bara att göra som berlinarna själva och slinka in på någon ”Kneipe”, en av de gemytliga ölstugor man hittar i nästan varje kvarter. För kulinariska upplevelser finns restauranger från världens alla väderstreck. Trots det är nog fortfarande den vällagade tyska husmanskosten den mest gångbara - och väl värd att prova! Berlin är en ständigt växlande scen där det alltid finns något nytt att upptäcka. Däremot förändras inte stadens vänliga stämning, som gör att många gärna återvänder. En intressant introduktion till staden får vi på den omfattande stadsrundturen, där vår reseledare låter oss upptäcka stort och smått, känt och okänt ur Berlins dramatiska nutid och förflutna.

DAG 4, SÖNDAG: BERLIN – MALMÖ

På morgonen tar vi farväl av Berlin för denna gång. Färden går i dag norrut mot Östersjökusten och lunch avnjutes i gemytliga Rostock. Sedan tar vi oss över till Danmark för att ta farväl av varandra i Malmö under kvällen. Tack för denna gång! Ca 43 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 910:- Ordinarie pris:1.015:- Du sparar 105:-
 
     

BERLIN BEI NACHT, KVÄLLSTUR

Kvällen inleder vi med en spektakulär utsikt över den vidsträckta tyska huvudstaden. Från vårt utkikstorn skådar vi välkända byggnader och landmärken som Brandenburger Tor och Tiergarten, medan de moderna byggnaderna vid Potsdamer Platz speglar sig i varandras fasader. Väl nere på marken igen fortsätter vi genom storstadspulsen och låter oss bedåras av bland annat TV-tornet och Berliner Dom som i skymningsljuset nästan får magiska skepnader!

Pris inkl. hissavgift ca 190:-

STADSRUNDTUR I BERLIN, HALVDAG

Vår reseledare ger oss en utmärkt introduktion till den myllrande tyska huvudstaden och tipsar om trevliga promenadstråk, museer och shopping. Berlin består av många sinsemellan olika stadsdelar, alla med olika karaktärer och innehåll. Medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader som Staatsoper, Siegessäule och Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Riksdagshuset med de moderna regeringsbyggnaderna breder ut sig runt floden Spree och Hauptbahnhofs gigantiska glasfasad imponerar. Låt oss upptäcka vår närmsta världsstad!

Pris ca 240:-

HACKESCHE HÖFE OCH PRENZLAUER BERG, KVÄLLSTUR

Runt Hackescher Markt i den centrala stadsdelen Mitte finns en mängd sammanhängande innergårdar som utgör ett kvarter som brukar kallas Hackesche Höfe. Här finns små undangömda gränder med överraskande konstprojekt, rikt dekorerade fasader, udda butiker, små restauranger och ett myller av människor. Vi tar oss sedan vidare till Berlins på senare tid populäraste stadsdel Prenzlauer Berg. Under DDR-tiden var det en samlingspunkt för intellektuella, efter murens fall flyttade unga konstnärer in i billiga lyor, i dag drömmer Berlins hipsters om att kunna köpa en lägenhet i området. Följ med på en promenad och förälska dig i det oförutsägbara och fantasifulla Berlin. Turen avslutar vi på en levnadsglad restaurang med hög stämning.

Pris inkl. middag med dryck ca 395:-

LIVET I DDR OCH BERLINMUREN, HALVDAG

Även om det nu är mer än 25 år sedan Berlinmuren började rivas ner är spåren efter ”die Mauer” fortfarande tydliga. Vi börjar med att besöka murens officiella minnesplats. Här finns en spännande och informativ utställning om murens funktion och historia. Staten DDR, i Sverige ofta kallad Östtyskland, upphörde att existera då Tyskland återförenades hösten 1990. På ett museum visas det vardagliga livet upp på ett nydanande och interaktivt sätt. Vi får en unik inblick i hur det var att leva i Östtyskland. Därefter färdas vi till de numera klassiska målningarna vid East Side Gallery och fortsätter till det forna gränsövergångsstället Checkpoint Charlie där en kopia av ett karaktäristiskt vaktbås fortfarande står mitt i vägen. I närheten finner vi byggnaden som hyste Östtysklands ministerråd intill en välbevarad sekvens av muren.

Pris ca 190:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
26 / 10 Hotel Berlin, Berlin
2 195:- Boka
2 / 11 Hotel Berlin, Berlin
1 995:- Boka

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 995:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Hotel Berlin, Berlin
Förstklassigt och välkänt hotel med fantastiskt läge cirka 10 minuters promenad från det välkända varuhuset KaDeWe och Kurfürstendamm. Läge: Centralt bel&...