Berlin julmarknad Special 4 dagar

Berlin, Europas kanske mest fascinerande huvudstad, en myllrande världsmetropol, lockar med spännande upplevelser, extra mycket just i jultid. Den perfekta resan för dig som vill ha storstadsweekend och julmarknad i ett. Vid jultid glittrar och sprakar Berlin som allra mest och bjuder på underbar julstämning med sina över 60 olika julmarknader spridda över olika stadsdelar - var och en med sin speciella karaktär. Lägg till ett stort kultur- och nöjesutbud och resan blir komplett!

Möjlighet till gränshandel under resan.

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss inkl. bro-, väg-, färje- och serviceavgifter
  • 3 övernattningar i dubbelrum på Hotel Ivbergs Premium
  • 3 frukostar
  • Utflykt: Se Berlin glittra inkl. middag med dryck
  • Utflykt: Stadsrundtur i Berlin
  • Reseledare från Ölvemarks Holiday
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Berlin

Efter direktanslutning från en påstigningsplats nära hemorten möts vi på Öresundsterminalen utanför Malmö och sätter kurs mot världsmetropolen Berlin. Via Öresundsbron och de danska öarna når vi färjeläget i Gedser och snart är vi i Rostock och Tyskland. Efter några timmar med trevlig guidning når vi Berlin och perfekt belägna Ivbergs Hotel Premium under sen eftermiddag. Efter incheckningen tar reseledaren från Ölvemarks Holiday med oss på en första introduktion till Berlin då vi beger oss till den historiska julmarknaden vid Gendarmenmarkt och därefter blir det ett trevligt restaurangbesök. Välkommen till Berlin!

Dag 2-3, fredag - lördag: Berlin

Till den spännande storstaden Berlin kan man återkomma hur många gånger som helst och varje gång uppleva nya saker. Staden sjuder av julstämning och här finns allt man kan önska sig. Berlin kan stoltsera med ett 60-tal julmarknader där julmarknadsbodarna bjuder på härlig charm och unika varor. Följ gärna med på vår innehållsrika stadsrundtur samt till stadsdelen Spandau med sin stora julmarknad.

Under våra dagar i Berlin genomför vi ett antal olika utflykter. Första kvällen åker vi ut i ett vackert kvällsupplyst Berlin och tar oss till den historiska julmarknaden vid Gendarmenmarkt, ett av stadens vackraste torg, innan kvällen avslutas på en trevlig restaurang med en god middag. Att uppleva en stad på kvällen och på dagen är som att se två olika ansikten. Vi åker därför dagtid på en inspirerande stadsrundtur och upplever Berlins historia och nutid. Reseledaren tar oss med till stadens välkända platser och historiska minnesmärken och vi får lära oss mer om staden och den rika historian. Givetvis avslutar vi vid den berömda julmarknaden vid Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.

Dag 4, söndag: Hemresa från Berlin

Efter en god frukost lämnar vi världsmetropolen och reser norrut. Vi stannar för lunch innan vi tar oss till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vi kommer till Malmö och Öresundsterminalen på kvällen efter en härlig helg i världsstaden Berlin. Därefter väntar en sista bussresa hemåt mot hemorten.
 

Utflykter

Se Berlin Glittra inkl. middag med dryck

När mörkret lagt sig över Berlin beger vi oss ut i det pulserande nattlivet. Vi låter oss bedåras av Brandenburger Tor, TV-tornet och Berliner Dom. Upplysta i ett flödande kvällsljus får byggnaderna en magisk skepnad! Vi gör ett besök på julmarknaden vid Gendarmenmarkt innan kvällen avrundas på en restaurang med en god bit mat.

Ingår i resans pris

Stadsrundtur i Berlin

Vi gör en omfattande stadsrundtur i Berlin som mer än någon annan världsstad är en stad i förvandling. Drygt 25 år efter murens fall är Berlin en fördubblad stad och mer aktuell än någonsin. Vår reseledare visar oss de nyuppförda byggnaderna vid Potsdamer Platz och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader såsom Staatsoper, Siegessäule och Riksdagshuset.

Ingår i resans pris

Karta

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
13 / 12 Ivbergs Hotel Premium, Berlin
2 995:- Inga tillgängliga platser

Information


Enkelrumstillägg: 995:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Enligt angiven tid på bokningsbekräftelsen för din valda påstigningsort.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

     
     
     

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Ivbergs Hotel Premium, Berlin
Nytt och modernt fyrstjärnigt hotell med hög komfort. Perfekt läge nära Wittenbergplatz. Läge: Mycket centralt beläget på promenadavstånd till Kurfürsten...