Berlin i februari 4 dagar


Shopping, konst, kultur och historia. Allt finns runt hörnet i Berlin, Tysklands allra mest spännande stad. Här finns gott om kaféer och restauranger som väntar på att du ska slå dig ner och beskåda folkvimlet. Vart du än beger dig i staden finns något nytt att upptäcka, för sådan är Tysklands huvudstad, levande, pulserande och sprudlande av liv!

 

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – BERLIN

På morgonen samlas vi alla i Malmö för att över Öresundsbron ta oss till Gedser och vidare med färjan till Rostock. Till havs kan vi äta lunch och senare under eftermiddagen anländer vi till Berlin och checkar in på uppskattade och centralt belägna Sorat Hotel Ambassador. Nu är det tid för ett efterlängtat besök i den stora, enade staden, medan mörkret sakta sänker sig och Berlins nattliv tar över. Ca 43 mil

DAG 2-3, MÅNDAG TILL TISDAG: BERLIN

I Berlin befinner vi oss verkligen i händelsernas centrum! Här trivs gammalt och nytt sida vid sida, både när det gäller de senaste trenderna och stadens arkitektur. Knappast någon stad har genomgått så stora förändringar under de senaste 25 åren som Berlin. Vid Potsdamer Platz strävar nya futuristiska kontorskomplex i glas och stål mot himlen, men samtidigt är många av de stora sevärdheterna gamla och välbekanta: den trädkantade praktboulevarden Unter den Linden, stadens symbol Brandenburger Tor, de gemytliga medeltida gränderna i Nikolaikvarteret och den brusande affärsgatan Kurfürstendamm. Kultur, konst, shopping - allt finns runt hörnet i denna spännande storstad. Stadens konstmuseer är världsberömda och visar både gammalt och nytt. Vill man fördjupa sig i forntida kulturer är Pergamonmuseets storslagna samlingar ett måste. Minnesmärken från nazismens och kommunismens epoker finns i stor mängd. En del av den förhatliga muren står kvar som ett utomhusgalleri med konstverk målade direkt på betongen och lockar under namnet ”East Side Gallery” många besökare. Står shopping på programmet erbjuder Berlin ett enormt utbud. Det vi inte hittar här, hittar vi knappast någon annanstans heller! Här finns allt från stora, eleganta varuhus såsom det berömda KaDeWe, till små specialbutiker av olika slag. När det börjar bli dags för en paus är det bara att göra som berlinarna själva och slinka in på någon ”Kneipe”, en av de gemytliga ölstugor man hittar i nästan varje kvarter. För kulinariska upplevelser finns restauranger från världens alla väderstreck. Trots det är nog fortfarande den vällagade tyska husmanskosten den mest gångbara - och väl värd att prova! Berlin är en ständigt växlande scen där det alltid finns något nytt att upptäcka. Däremot förändras inte stadens vänliga stämning, som gör att många gärna återvänder. En intressant introduktion till staden får vi på den omfattande stadsrundturen, där vår reseledare låter oss upptäcka stort och smått, känt och okänt ur Berlins dramatiska nutid och förflutna.

DAG 4, ONSDAG: BERLIN – MALMÖ

På morgonen tar vi farväl av Berlin för denna gång. Vi sätter kurs mot Östersjökusten, där vi tar färjan från Rostock till Gedser. Ombord på färjan ges vi möjlighet att äta lunch, innan resan fortsätter genom Danmark. Vi skymtar snart Öresundsbron och det har blivit dags att ta farväl av varandra. Tack för denna gång! Ca 43 mil

 

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 990:- Ordinarie pris: 1.100:- Du sparar: 110:-
 
     

BERLIN BEI NACHT, KVÄLLSTUR

Kvällen inleder vi med en spektakulär utsikt över den vidsträckta tyska huvudstaden. Från toppen på en byggnad skådar vi välkända byggnader och landmärken som Brandenburger Tor och Tiergarten, medan de moderna byggnaderna vid Potsdamer Platz speglar sig i varandras fasader. Väl nere på marken igen fortsätter vi genom storstadspulsen och låter oss bedåras av bland annat TV-tornet och Berliner Dom som i skymningsljuset nästan får magiska skepnader!

Pris inkl. hissavgift ca 210:-

STADSRUNDTUR I BERLIN, HALVDAG

Vår reseledare ger oss en utmärkt introduktion till den myllrande tyska huvudstaden och tipsar om trevliga promenadstråk, museer och shopping. Berlin består av många sinsemellan olika stadsdelar, alla med olika karaktärer och innehåll. Medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader som Staatsoper, Siegessäule och Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Riksdagshuset med de moderna regeringsbyggnaderna breder ut sig runt floden Spree och Hauptbahnhofs gigantiska glasfasad imponerar. Låt oss upptäcka vår närmsta världsstad!

Pris ca 200:-

HACKESCHE HÖFE OCH PRENZLAUER BERG, KVÄLLSTUR

Runt Hackescher Markt i den centrala stadsdelen Mitte finns en mängd sammanhängande innergårdar som utgör ett kvarter som brukar kallas Hackesche Höfe. Här finns små undangömda gränder med överraskande konstprojekt, rikt dekorerade fasader, udda butiker, små restauranger och ett myller av människor. Vi tar oss sedan vidare till Berlins på senare tid populäraste stadsdel Prenzlauer Berg. Under DDR-tiden var det en samlingspunkt för intellektuella, efter murens fall flyttade unga konstnärer in i billiga lyor, i dag drömmer Berlins hipsters om att kunna köpa en lägenhet i området. Följ med på en promenad och förälska dig i det oförutsägbara och fantasifulla Berlin. Turen avslutar vi på en levnadsglad restaurang med hög stämning.

Pris inkl. middag med dryck ca 430:-

HISTORISKA TEMPELHOF, HALVDAG

I Berlin hittar vi en av världens genom tiderna viktigaste historiska flygplatser, Tempelhof. Flygplatsen började byggas redan på 1920-talet och blev en viktig flygplats för nazisterna i det Tredje riket. I slutet på 40-talet var Tempelhof en av flygplatserna i Västberlin som användes för att genomföra den så kallade Luftbron, en historisk hjälpaktion av sällan skådat slag. I dag har flygplatsen öppnats upp för besök och flygfältet gjorts om till en omtyckt park. Vi får följa med på en spännande rundtur genom tid och rum och få reda på mer om flygplatsens fascinerande historia. Observera att rundturen i dagsläget ej är anpassad för deltagare med funktionsnedsättning.

Pris inkl. inträde och guidning ca 260:-

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
17 / 2 Sorat Hotel Ambassador, Berlin
2 795:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (3 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 795:-

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö kl 08.10. Det finns möjlighet att boka övernattning i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Sorat Hotel Ambassador, Berlin
Välkänt och bekvämt hotell med perfekt läge mitt i forna Västberlin. Läge: Mycket centralt beläget vid Wittenbergplatz, Kurfürstendamm och världsberöm...