Berlin 5 dagar

3 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★


Den hippa och historiska huvudstaden

Vill du verkligen uppleva mångmiljonstaden Berlin ska du åka med oss. Vi bor centralt och bra mitt bland storstadspulsens shoppinggator, kulturbyggnader och ölträdgårdar. Berlin är en kulturstad fylld av kontraster med spår från olika historiska epoker. Möt en stad som sjuder av liv med enorm kreativitet och puls, kryddat med ett shoppingutbud som slår det mesta!

 

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta

  • Klassisk resa som alltid är lika populär!
  • Lära känna Berlin – vår närmaste världsstad.
  • Utflykter med det bästa av Berlin.

Ingår i priset!

  • Resa i helturistbuss
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, SÖNDAG: MALMÖ – BERLIN

På morgonen samlas vi i Malmö för att kliva ombord på vår komfortabla buss. Färden går vidare över till Danmark via Öresundsbron. Det danska låglandskapet gör sig påmint innan vi når Gedser och här väntar färjan till Rostock. Ombord får vi möjlighet att äta lunch och besöka butiken. Senare under eftermiddagen anländer vi till uppskattade och centralt belägna Sorat Hotel Ambassador. Medan skymningen sänker sig börjar det bli dags att utforska vår närmaste världsstad! Ca 43 mil

DAG 2-4, MÅNDAG TILL ONSDAG: BERLIN

Berlin är kanske den stad i Europa som har förändrats mest under de senaste 25 åren. Här finner vi oräkneligt många museer, teatrar, affärer och utvecklingen till en enad stad har gått fort och pågår alltjämt. Spåren från muren och kalla kriget finns dock fortfarande kvar, samtidigt som ett nytt Berlin vuxit fram, mera pulserande, trendigt och inbjudande än någonsin! En välgörande kontrast till allt det nya är det klassiska Berlin med mäktiga monument som Brandenburger Tor, paradgatan Unter den Linden och Tiergarten med sin lummiga grönska. För oss som är intresserade av kulturupplevelser är utbudet minst sagt generöst. Den som hellre ägnar sig åt shopping hittar många frestelser längs affärsgatan Kurfürstendamm och i varuhuset KaDeWe, Kaufhaus des Westens, med sin berömda delikatessavdelning. I stadsdelarna Kreuzberg och Friedrichshain, som tidigare låg på var sin sida av muren, frodas Berlins omtalade öppenhet där det mesta är tillåtet och kreativiteten sprudlar. Mitt i centrum glänser de nyuppförda futuristiska byggnaderna runt Potsdamer Platz. Alla kan finna sitt Berlin!

DAG 5, TORSDAG: BERLIN – MALMÖ

Efter en god frukost och fulla med nya intryck lämnar vi Berlin för den här gången. Vi sätter kurs mot Östersjökusten, där vi tar färjan från Rostock till Gedser. Ombord ges vi möjlighet att äta lunch innan resan fortsätter genom Danmark. Vi skymtar snart Öresundsbron och når Malmö vid 20-tiden. Ca 43 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.235:- Ordinarie pris: 1.375:- Du sparar 140:-
 
     

BERLIN BEI NACHT, KVÄLLSTUR

Kvällen inleder vi med en spektakulär utsikt över den vidsträckta tyska huvudstaden. Från vårt utkikstorn skådar vi välkända byggnader och landmärken som Brandenburger Tor och Tiergarten, medan de moderna byggnaderna vid Potsdamer Platz speglar sig i varandras fasader. Väl nere på marken igen fortsätter vi genom storstadspulsen och låter oss bedåras av bland annat TV-tornet och Berliner Dom som i skymningsljuset nästan får magiska skepnader!

Pris inkl. hissavgift ca 210:-

STADSRUNDTUR I BERLIN, HALVDAG

Vår reseledare ger oss en utmärkt introduktion till den myllrande tyska huvudstaden och tipsar om trevliga promenadstråk, museer och shopping. Berlin består av många sinsemellan olika stadsdelar, alla med olika karaktärer och innehåll. Medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader som Staatsoper, Siegessäule och Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Riksdagshuset med de moderna regeringsbyggnaderna breder ut sig runt floden Spree och Hauptbahnhofs gigantiska glasfasad imponerar. Låt oss upptäcka vår närmsta världsstad!

Pris ca 260:-

LIVET I DDR OCH BERLINMUREN, HALVDAG

Även om det nu är snart 30 år sedan Berlinmuren började rivas ner är spåren efter ”die Mauer” fortfarande tydliga. Vi börjar med att besöka murens officiella minnesplats. Här finns en spännande och informativ utställning om murens funktion och historia. Staten DDR, i Sverige ofta kallad Östtyskland, upphörde att existera då Tyskland återförenades hösten 1990. På ett museum visas det vardagliga livet upp på ett nydanande och interaktivt sätt. Vi får en unik inblick i hur det var att leva i Östtyskland. Därefter färdas vi till de numera klassiska målningarna vid East Side Gallery och fortsätter till det forna gränsövergångsstället Checkpoint Charlie där en kopia av ett karaktäristiskt vaktbås fortfarande står mitt i vägen. I närheten finner vi byggnaden som hyste Östtysklands ministerråd intill en välbevarad sekvens av muren.

Pris ca 210:-

BRYGGERIBESÖK, HALVDAG

I Berlin har man bryggt öl under en lång tid och det lokala ölet är en av stadens stoltheter. De är mest kända för sitt veteöl weissbier, en ölsort som var mycket omtyckt under 1800-talet. Till och med Napoleon och hans trupper lär ha uppskattat det så mycket under sin anstormning 1806 att de kallade det "Nordens champagne". Under vårt bryggeribesök får vi veta mer om hur man producerar öl och självklart får vi provsmaka i slutet av turen!
 

Pris inkl. ölprovning ca 260:-

HACKESCHE HÖFE OCH PRENZLAUER BERG, KVÄLLSTUR

Runt Hackescher Markt i den centrala stadsdelen Mitte finns en mängd sammanhängande innergårdar som utgör ett kvarter som brukar kallas Hackesche Höfe. Här finns små undangömda gränder med överraskande konstprojekt, rikt dekorerade fasader, udda butiker, små restauranger och ett myller av människor. Vi tar oss sedan vidare till Berlins på senare tid populäraste stadsdel Prenzlauer Berg. Under DDR-tiden var det en samlingspunkt för intellektuella, efter murens fall flyttade unga konstnärer in i billiga lyor, i dag drömmer Berlins hipsters om att kunna köpa en lägenhet i området. Följ med på en promenad och förälska dig i det oförutsägbara och fantasifulla Berlin. Turen avslutar vi på en levnadsglad restaurang med hög stämning.

Pris inkl. middag med dryck ca 435:-

Resnärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Kunnig guide, toppenhotell, fungerar som alltid toppenbra.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Mycket bra resa. Trevlig och kunnig reseledare.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Perfekt hotell. Trevlig reseledare och trygg chaufför. En resa vi gärna gör om. God stämning under resan.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Resa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension (4 frukostar). I priset ingår även bro-, väg-, färje- och serviceavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 1.195:-.

Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.

Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Sorat Hotel Ambassador, Berlin
Välkänt och bekvämt hotell med perfekt läge mitt i Västberlin. Läge: Mycket centralt beläget vid Wittenbergplatz, Kurfürstendamm och världsberömda KaD...