Bella Italia 8 dagar ✈

1 person(er) ger medelbetyg 4 av 5

★ ★ ★ ★

- Italiens höjdpunkter på en och samma resa

Vackra Italien! Få länder i världen har lika mycket att erbjuda som detta land. Under den här resan får vi se de allra bästa guldkornen; från Adriatiska havet vid Rimini och det böljande landskapet i Toscana till omtalade städer som Venedig, Rom och Florens. Även två av världens minsta länder; San Marino och Vatikanstaten, står på programmet. Vare sig du varit här innan eller inte är detta resan för dig! Välkommen till Italien, landet som har allt!

Snabba fakta

  • De tre mest klassiska italienska städerna på en och samma resa.
  • Utflykter till Rom, Florens och Venedig.
  • Missa heller inte San Marino och vinprovning i Toscana.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Bologna t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 middagar
  • 7 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Dag 1, LÖRDAG: KÖPENHAMN /STOCKHOLM/GÖTEBORG – BOLOGNA – CESENATICO

Vi lämnar Skandinavien med flyg med siktet inställt på det vackra Italien. Efter bara några timmar landar vi i Bologna, den största staden i regionen Emilia-Romagna. Här möter vår reseledare upp och vi tar plats i den bekväma helturistbussen. Nu bär det vidare till Cesenatico beläget en bit från den välkända semesterorten Rimini. Här inkvarterar vi oss på fyrstjärniga Hotel Caesar. Ca 12 mil

Dag 2-3, SÖNDAG TILL MÅNDAG: CESENATICO

Välkommen till Italien! Här vid Adriatiska havet finns sol, blå himmel och klart vatten. Cesenatico visar oss det italienska modet i sina trendiga butiker och restaurangerna bjuder på vällagad mat med dofter av kryddor. Vill vi förgylla våra dagar med äventyr i omgivningarna erbjuder vår reseledare några intressanta utflykter. Följ med till gondolernas sägenomspunna stad Venedig och lilleputtlandet San Marino, som också är ett oöverträffat shoppingeldorado. Här finns gott om butiker med vackra skor, guldsmycken, väskor och keramik.

DAG 4, TISDAG: CESENATICO – CHIANCIANO

Vi lämnar Cesenatico och Adriatiska havet för att ta oss till Italiens kanske mest välkända region, Toscana. Under dagen korsar vi bergskedjan Apenninerna innan vi under eftermiddagen kommer fram till uppskattade Grand Hotel Boston i den klassiska kurorten Chianciano, som blir vårt hem de närmaste fyra nätterna. Nu väntar Toscana på att utforskas! Ca 23 mil

DAG 5-7, ONSDAG TILL FREDAG: TOSCANA

Toscana kallas med rätta Italiens hjärta! Det är svårt att föreställa sig ett hörn av världen som pulserar av lika mycket lust och fägring. Toscana är inte bara omtalat för sin konst och arkitektur utan minst lika mycket för sina viner och sin mat! Den gamla kurorten Chianciano Termes termalkällor har varit kända ända sedan de gamla etruskernas tid och staden blir utgångspunkt för våra upptäcktsfärder. Florens är en stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstverk. Michelangelos staty David är bara toppen på konstens isberg i staden! Siena har så mycket mer att beskåda än världens kanske vackraste torg, Piazza il Campo, som varit stadens snäckformade centrum i mer än 700 år. Toscanas viner är inte bara kända i hela Italien utan i hela världen! Med hjälp av vår kunniga reseledare hinner vi med att både bese och smaka på lite av den enorma skatt Toscana har att erbjuda! Vi får också möjlighet att göra en avstickare till regionen Lazio där vi besöker Rom, den eviga staden.

DAG 8, LÖRDAG: CHIANCIANO – BOLOGNA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Efter en underbar vecka i Italien har det blivit dags för oss att åka hem igen. Under morgonen lämnar vi Chianchiano och styr mot Bologna. Vi stannar till i Bologna, känd under sina tre epiteter ”La grassa, la rossa e la dotta”, den feta, den röda och den lärda. Vi får tid att besöka lärdomsstaden på egen hand, innan vi tar oss till flygplatsen och ombord på planet som tar oss tillbaka till Skandinavien. Ca 23 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och spara pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.710:- Ordinarie pris: 1.900:- Du sparar: 190:-
 
     

SAN MARINO, HALVDAG

San Marino är en minirepublik högt belägen bland bergen. Vi möter en stadskärna plockad ur historien och promenerar på kullerstensgator in i små gränder. San Marino är de shoppinglystnas eldorado och butikerna är många och lockande. Följ med oss och upptäck ett charmigt litet land!

Pris ca 220:-

VENEDIG, HELDAG

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!

Pris exkl. gondoltur ca 435:-

ROM, HELDAG

Den eviga staden som Rom ofta kallas behöver kanske ingen närmare presentation. Få städer kan visa upp så många historiska sevärdheter och samtidigt en sådan vitalitet och framåtanda. Vi inleder besöket med en kortare rundtur och beskådar bland annat Piazza Navona, Pantheon och Colosseum. Vi får även tid att på egen hand botanisera bland det enorma utbudet av butiker, serveringar och kulturell prakt som Rom erbjuder.

Pris ca 385:-

SIENA OCH TOSCANAS VINER, LÅNG HALVDAG

Följ med till medeltiden! Färden går norrut till kulturens högborg Siena med det vackra solfjäderformade torget Piazza il Campo och den imponerande svartvita marmorkatedralen. På eftermiddagen besöker vi dessutom en vingård och får prova några av de välrenommerade toscanska vinerna!

Pris inkl. vinprovning ca 405:-

FLORENS, HELDAG

Konstens huvudstad Florens ligger underbart vackert mitt i det frodiga och böljande Toscana. Staden är skön som ett konstverk med otaliga ståtliga kyrkor och renässanspalats som dominerar stadsbilden. Över floden Arno går den unika bron Ponte Vecchio, känd som guldsmedernas bro. Följ med till Florens och njut av konstskatter som Michelangelos David och ”Paradisets portar”!

Pris ca 455:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 person(er) ger den här resan medelbetyget 4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Fantastisk resa på många sätt. Fick uppleva många vackra städer och ställen på denna resa. Favoriten blev Florens, mycket tack vare att vi hade mest egentid där.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Bologna tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Halvpension (7 middagar och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice.

Enkelrumstillägg: 995:-.

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på hemresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Från många orter erbjuder vi även bussanslutningsresa till Malmö dagen före utresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 4 - 6

Grand Hotel Boston, Chianciano Terme
Klassiskt italienskt kurortshotell med välkomnande personal, utmärkt beläget i centrala Chianciano Terme. Läge: Centralt beläget i den charmiga orten Chianciano Terme. Adress:...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 4

Hotel Caesar, Cesenatico
Bekvämt och komfortabelt italienskt badortshotell på bästa läge precis vid det fantastiskt vackra medelhavet. Läge: Mycket väl beläget en kort sträcka från stranden, ....