Skip to main content

Bella Italia 8 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa, Bella Italia 8 dagar

Bella Italia 8 dagar - Nyhet!

På den här resan tar vi fasta på det som är vackert! Naturen, arkitekturen, maten, vinet och de orörda Unescoskyddade små byarna högt uppflugna på höjderna mellan böljande gröna fält. Överdådiga lantställen, välskötta vingårdar, kloster och kurorter. Historiens vingslag och drömmen om det goda livet. Vi lutar oss tillbaka och börjar njuta redan nu!

Snabba fakta
 • Upplev Italiens vackraste platser!
 • En resa för livsnjutaren med god mat och viner, vackra landskap, arkitektur och historia.
 • Vi bor på 4-stjärniga Grand Hotel Le Fonti i kurorten Chianciano Terme.
Ingår i priset
 • Flyg Skandinavien–Rom t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 4 middagar
 • 1 lunch
 • 7 frukostar
 • Besök i Tivoli
 • Reseledarservice

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – ROM

Vi lämnar Skandinavien under dagen och landar ett par timmar senare i Rom. Väl på plats i den bekväma helturistbussen bär det av mot utmärkta Hotel Club House i Rom. Här väntar vår reseledare på att hälsa oss välkomna till Italien. Under kvällen samlas vi för en gemensam middag på vårt hotell. Nu är den eviga staden vår! Ca 3 mil

DAG 2, TORSDAG: ROM

Det är ingen tillfällighet att Rom kallas den eviga staden. Här finns ett myllrande folkliv, eleganta butiker och espressobarer med omisskännlig italiensk stämning. För två tusen år sedan var Rom huvudstad i ett mäktigt rike som sträckte sig längs hela Medelhavet. Än i dag imponeras vi av antikens byggnadsverk som till exempel Colosseum, platsen för grymma gladiatorspel. Men Rom är så mycket mer än antikens lämningar. Vi befinner oss i en mycket stil- och modemedveten stad där inköpsmöjligheterna är många, både på trendiga affärsgator och livliga marknadstorg. Vår reseledare visar upp Rom från alla möjliga sidor och vi kommer att uppleva en stad utöver det vanliga!

DAG 3, FREDAG: ROM – TIVOLI – CHIANCIANO

På morgonen lämnar vi Rom men nu väntar en särdeles vacker upplevelse på oss. I romarnas populäraste utflyktsmål, bergsstaden Tivoli, gör vi ett besök i den vackra palatsträdgården Villa d’Este. Vi fortsätter sedan norrut genom Lazio för att så småningom anlända till Toscanas grönskande omgivningar. Framåt eftermiddagen checkar vi in på Hotel Le Fonti i kurorten Chianciano Terme och gör oss beredda för fina, goda och vackra upplevelser! Ca 21 mil

DAG 4-7, LÖRDAG TILL TISDAG: TOSCANA

Toscana är själva sinnebilden för det vackra och levnadsglada Italien. Nutida besökare kan inte låta bli att hänföras av det mjukt böljande landskapet som vackert ramas in av stolta cypresser, uråldriga olivlundar och välskötta vinodlingar. De robusta stenhusen och de jordnära varma färgerna välkomnar oss på ett uppriktigt sätt. Den gamla kurorten Chianciano Termes thermalkällor har varit kända ända sedan de gamla etruskernas tid och staden blir utgångspunkt för våra utflykter. Avstånden är korta i Toscana och det är heller inte långt till grannregionen Umbrien. Kanske inte lika omtalad, men dess skönhet och trivsel kommer vi snart att bekanta oss med. Toscanas viner är inte bara kända i hela Italien utan i hela världen! Med hjälp av vår kunniga reseledare hinner vi med att både bese och smaka på lite av den enorma skatt som det vackra Italien har att erbjuda!

DAG 8, ONSDAG: CHIANCIANO – ROM – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

Våra dagar i Italien är på väg att närma sig sitt slut. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten innan vi sätter kurs mot Rom igen och planen med destination norröver. Tack för den här gången och välkommen åter! Ca 17 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 2.510:- Ordinarie pris: 2.790:- Du sparar 280:-
 
     

STADSRUNDTUR I ROM, HALVDAG

Under förmiddagen gör vi en innehållsrik och omfattande stadsrundtur, mestadels till fots, och beser de klassiska platserna och sevärdheterna såsom Fontana di Trevi och Pantheon. Vi fascineras också av det moderna Rom, staden som är en föregångare när det gäller mode och mat, kafé- och restaurangliv.

Pris ca 245:-

BELLA NOTTE, KVÄLLSTUR

Rom glittrar förföriskt och alla sägenomspunna platser och byggnader förgylls i strålkastarskenet. Vi flanerar läng Roms kända gator och tjusas av den eviga staden. Extra stämningsfullt är det vid Piazza di Spagna där den berömda Spanska trappan leder upp till Treenighetskyrkan.

Pris inkl. middag med dryck ca 425:-

TIVOLI OCH VILLA D’ESTE

Tivoli var en populär stad redan under antiken då folk lockades hit för det friska vattnet. Vi beskådar spåren från den tiden, men vi besöker även Villa d'Este. Detta överdådiga lantställe skapades på 1500-talet och är omtalat för sina terrasserade trädgårdar och iögonfallande fontäner. Följ med på en vandring i tid och rum!

Ingår i resans pris!

PERUGIA OCH LAGO TRASIMENO, HELDAG

På väg mot Perugia stannar vi till vid Lago Trasimeno, Italiens fjärde största sjö, och beundrar de vackra vyerna utmed stränderna och känner kanske vingslagen från Hannibals framgångar under andra puniska kriget. Omgiven av mäktiga stadsmurar från etruskernas tid tronar Perugia på en klippa högt ovan floden Tiberns bördiga dalgång. Vi promenerar genom gamla stan och beundrar bland annat stadens hjärta, det vackra torget Piazza IV Novembre. Här ligger den vackert utsmyckade fontänen Fontana Maggiore i marmor från 1278 och katedralen från 1400-talet.

Pris ca 365:-

ORCIADALEN OCH PIENZA, HALVDAG

Orciadalen förkroppsligar verkligen våra drömmar om Toscana med böljande kullar, stolta cypresser och uråldriga olivlundar. Utspridda på landsbygden finner vi små och lite större byar med robusta stenhus och vindlande gränder som sätter fantasin i rörelse. I Bagno Vignoni, en kurort med gamla anor, blickar vi ut över dalgången och känner vingslagen från etruskernas tid. Pienza, vars historiska stadskärna skyddas av Unesco, fick sin nuvarande gestaltning under påven Pius II och ståtar med bland annat ett torg i enlighet med renässansens ideal. Vackrare än så här kan vi knappast uppleva Italien!

Pris ca 295:-

MONTEPULCIANO OCH DET ÄDLA VINET, HALVDAG

Färden går till Montepulciano där det det ”ädla vinet”, vino nobile framställs. Vi letar oss fram genom de slingrande smågatorna och var smakar en espresso bättre än på en servering vid ett sluttande torg? I en genuin vinkällare provsmakar vi sedan rubinröda viner och handlar traktens egna specialiteter. Vi låter oss förföras av den ädla dryckens goda doft och smak!

Pris inkl. vinprovning ca 325:-

SIENA OCH ABBAZIA DI MONTE, HELDAG

Under medeltiden tävlade Siena med sin mäktiga granne i norr, Florens, om vilken av städerna som var mest framgångsrik. Resultatet av detta kan vi som nutida gäster njuta hämningslöst av genom alla vackra och välbevarade byggnader. Vid det solfjäderformade torget Piazza il Campo reser sig det smäckra rådhuset Palazzo Pubblico mot skyn och ett par kvarter bort låter vi oss imponeras av den magnifika svartvita marmorkatedralen. Ett tillstånd av fullständig lycka infinner sig hos alla kulturintresserade medan vår reseledare tar oss med på en innehållsrik promenad. Det storslagna benediktinerklostret från 1300-talet, Monte Olivieta Maggiore, tar vi oss en titt på vid tillbakavägen.

Pris ca 365:-

ORVIETO, HALVDAG

Uppe på ett flera hundra meter högt tuffberg utgör Orvieto en överdådig syn från alla väderstreck. Under staden löper hemliga gångar genom den porösa berggrunden som förr användes som lönngångar och flyktvägar. Orvietos domkyrka tog över 300 år att färdigställa och räknas som en av Italiens allra vackraste kyrkobyggnader. Till kyrkans utsmyckning har några av Italiens främsta medeltida konstnärer bidragit. Vår reseledare tar oss med på en spännande tur genom staden innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand.

Pris ca 295:-

FESTKVÄLL PÅ LANTSTÄLLE, KVÄLLSTUR

En glad afton med musik väntar oss på en trevlig vingård i trakten. Missa inte denna kväll i goda vänners lag. Stämningen brukar bli hög!

Pris inkl. middag med dryck ca 475:-

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Rom tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt en middag i Rom, fyra middagar och en lunch i Chianciano (4 middagar, 1 lunch och 7 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Tivoli.

Enkelrumstillägg: 1.695:-

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda eller Landvetter erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
27/9Stora Italienresan 13 dagarfrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Ölvemarks Holiday
Box 4012
SE-203 11 Malmö