Barcelona med Andorra 6 dagar ✈

2 personer ger medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

- Kataloniens brusande huvudstad och furstendömet i berget

Välkommen till Barcelona! Storstaden som alla vill åka till och som har allt – hav, folkliv, spännande arkitektur och ett internationellt shoppingutbud. Dessutom får vi uppleva Andorra, det märkliga lilla furstendömet i de hänförande Pyrenéerna. Det bästa av två världar! På en och samma resa!

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta

  • Färgstarka storstaden Barcelona och fascinerande Andorra!
  • Spännande arkitektur i Barcelona.
  • Njut av vacker natur i Pyrenéerna.

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–Barcelona t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 2 middagar
  • 5 frukostar
  • Reseledarservice
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG – BARCELONA

Vi hälsas välkomna till Spanien av vår reseledare och väl på plats i den bekväma helturistbussen bär det av mot välkomnande Ibis Plaza Glories i Barcelona. Ca 2 mil

DAG 2, TORSDAG: BARCELONA – MONTSERRAT – ANDORRA LA VELLA

Efter frukost lämnar vi Barcelona och beger oss mot Montserrat. Klostret Montserrat vilar majestätiskt mot en kuliss av berget med samma namn. I denna storslagna omgivning ligger Kataloniens största helgedom med anor från 800-talet. Genom historien har klostret varit ett viktigt katalanskt kulturcentrum. I basilikan finns den lilla trästatyn av madonnan, La Moreneta, som är Kataloniens skyddshelgon. Vi beger oss sedan vidare upp mot Pyrenéernas förtrollande bergslandskap för att besöka det lilla landet Andorra som ligger inklämt mellan Spanien och Frankrike högt uppe i bergen. Andorra är en av de allra äldsta staterna i Europa men har inte fler än 85 000 invånare. Det är ett mycket speciellt litet land vars befolkning fram till för bara några decennier sedan levde mycket isolerat. Det neutrala läget mellan två stormakter gjorde Andorra till en handelsplats och så är det än i dag. Tack vare förmånliga skattevillkor har huvudstaden Andorra la Vella förvandlats till en modern stad med stora köpcenter, mitt bland de himmelska bergsvyerna. Passa på att fynda en flaska starkt eller luktegott! På kvällen smälter vi alla intryck under den gemensamma middagen på vårt fyrstjärniga och centralt belägna Artotel. Ca 23 mil

DAG 3, FREDAG: ANDORRA

I hjärtat av Andorras huvudstad Andorra la Vella finns den gamla centrumkärnan kvar. Det lilla parlamentshuset i sten är från 1500-talet och rymmer de 28 rådmän som väljs på fyra år att styra landet. På torget framför samlas människor vid festliga tillfällen för att dansa den traditionella folkdansen contrapàs. Staden förändras snabbt, det byggs mycket och det har varit stor inflyttning från grannländerna, men man strävar efter att behålla sin kultur och sin särart. Följ gärna med på vår stadspromenad då vi går på jakt efter stadens och landets själ i de genuina kvarteren. Sedan lockar shopping eller kanske ett besök på makalösa thermalbadet Caldea?

DAG 4, LÖRDAG: ANDORRA LA VELLA – BARCELONA

Vi lämnar Andorra och styr söderut mot Spanien och Katalonien. Lagom till lunchtid anländer vi till Barcelona och under eftermiddagen checkar vi åter in på bekanta Ibis Plaza Glories. Fler och nya upptäckter väntar oss! Ca 20 mil

DAG 5, SÖNDAG: BARCELONA

Framför oss ligger en härlig dag i Barcelona, Kataloniens livfulla huvudstad. Staden sjuder av livslust och är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Inte minst har arkitekten Gaudí gjort Barcelona till en färgrik storstad genom sin fantasifulla kyrka La Sagrada Família och flera andra byggnader. Dessutom finns mängder av historiska monument i stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic, gotiska kvarteret, där vi kan strosa i smala gränder. På denna plats lade romarna för två tusen år sedan grundstenen till vad som i dag är Barcelona. I närheten finner vi Las Ramblas, den anrika trädkantade avenyn som leder ner mot havet. Längs denna gågata är det liv och rörelse nästan dygnet runt. Förutom intressanta kulturella upplevelser finns här även goda shoppingmöjligheter. Barcelona är en stilmedveten stad som är ett eldorado för den modeintresserade. Traditionellt hantverk som karnevalsmasker och keramik är populära souvenirer.

DAG 6, MÅNDAG: BARCELONA – KÖPENHAMN/STOCKHOLM/GÖTEBORG

I lugn och ro njuter vi av hotellets frukost innan det blir dags att lämna bekväma Ibis Plaza Glories. Barcelonas moderna flygplats är en sevärdhet i sig och ståtar med ett internationellt shoppingutbud. Vi tar plats i våra plan med destination Köpenhamn, Stockholm och Göteborg. Några timmar senare landar vi på hemtam mark. Tack för en underbar resa! Ca 2 mil

Utflykter

     
  Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Alla Utflykter före avresa och du sparar pengar.
Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår reseledare på plats.
Alla Utflykter: 1.535:- Ordinarie pris: 1.710:- Du sparar 175:-
 
     

MONTSERRAT

Klostret Montserrat vilar majestätiskt mot en kuliss av berget med samma namn. I denna storslagna omgivning ligger Kataloniens största helgedom med anor från 800-talet. Genom historien har klostret varit ett viktigt katalanskt kulturcentrum. I basilikan finns den lilla trästatyn av madonnan, La Moreneta, som är Kataloniens skyddshelgon.

Ingår i resans pris!

STADSPROMENAD I ANDORRA LA VELLA, FÖRMIDDAGSTUR

Följ med på en intressant stadspromenad i huvudstaden Andorra la Vella. Under turen berättar vår reseledare om landets spännande historia och vi beundrar sevärdheter som den unika parlamentsbyggnaden och St Stefans kyrka.

Pris ca 105:-

STADSRUNDTUR I BARCELONA, HALVDAG

På senare år har Barcelona utvecklats till en av Europas mest populära storstäder. Arkitekten Gaudís ofullbordade, men praktfulla, kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Vår reseledare visar upp Barcelonas verkliga godbitar.

Pris ca 280:-

BARCELONA BY NIGHT, KVÄLLSTUR

I kväll beger vi oss ut på ett äventyr i den praktfullt upplysta staden. Strålkastare och neonljus förgyller stadens monument och byggnader. Längs Las Ramblas råder ett myllrande folkliv som sprider sig in i de närbelägna gotiska kvarteren. Dessutom bekantar vi oss med tapas, typiska katalanska smårätter baserade på färska råvaror.

Pris inkl. tapas med dryck ca 425:-

CAVA I PENEDÈS, HALVDAG

Längs floden Foix dalgång sträcker sig vindistriktet Penedès gröna kullar som når uppemot 800 meter. Detta anses vara ett av Spaniens främsta vindistrikt som framför allt är omtalat för sitt mousserande vin, så kallad cava. Vi gör ett besök hos en tillverkare där vi får veta mer om de ädla dropparna och givetvis göra en provsmakning.

Pris inkl. cavaprovning ca 395:-

MAGISKA FONTÄNEN, KVÄLLSTUR

Till Barcelonas världsutställning 1929 skapades den Magiska fontänen, belägen vid foten av Montjuïcberget och med Nationalpalatset i fonden. När skymningen sänker sig kombinerar detta unika vattenspel musik, färg och vatten till en oförglömlig upplevelse! Efteråt beger vi oss till Barcelonas olympiska hamn, där vi njuter av god mat och dryck.

Pris inkl. middag med dryck ca 505:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 person(er) ger den här resan medelbetyget 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Alltid trevligt att resa med er, god service, trevlig reseledare mm. Barcelona och Andorra var kontraster till varandra och Monastir något speciellt.

av

★ ★ ★ ★

Härlig resa som bjöd på både storstad och storslagna naturupplevelser kombinerad med shopping som kunde erbjuda allt! Resan kunde gärna varit på 7 dagar med en extra dag i Barcelona och gärna en bussutflykt i Andorra (inte bara till staden).

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

Avresa Hotell Avreseort Pris från
9 / 10 Hotel Acta Artotel, Andorra
Arlanda 7 895:- Inga tillgängliga platser
9 / 10 Hotel Acta Artotel, Andorra
Kastrup 7 895:- Inga tillgängliga platser
9 / 10 Hotel Acta Artotel, Andorra
Landvetter 7 895:- Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-Barcelona tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. Frukostpension samt två middagar i Andorra (2 middagar och 5 frukostar). I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår besök i Montserrat.

Enkelrumstillägg: 1.995:-

Barnrabatter: 15 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.

Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas. Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet. Om flyget hem avgår på förmiddagen hinner man inte alltid att äta frukost på hotellet på avresemorgonen.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Landvetter eller Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid den aktuella flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 2 - 4

Hotel Acta Artotel, Andorra
Mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell i hjärtat av Andorra la Vella, bekvämt promenadavstånd till shopping, sevärdheter och restauranger. Läge: Mycket centralt belä...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Ibis Plaza Glories, Barcelona
Modernt och mycket prisvärt hotell som trots sin officiella kategori är mycket uppskattat av sina gäster. Läge: Centralt beläget i stadsdelen 22@ nära torget Plaza de les Gloríes, ....

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Ibis Plaza Glories, Barcelona
Modernt och mycket prisvärt hotell som trots sin officiella kategori är mycket uppskattat av sina gäster. Läge: Centralt beläget i stadsdelen 22@ nära torget Plaza de les Gloríes, ....